Vinete umplute

de Geanina87 in Mancaruri cu carne, 4 Apr 2013 | 5809 vizualizari

 

E un fel de mancare pe care l-am mancat in Italia pentru prima data. Mi-a placut atat de mult incat a trebuit sa incerc si eu reteta, iar rezultatul a fost pe masura asteptarilor....absolut gustoase.

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete potrivite
  • 500 g carne tocata
  • 200 g branza rasa
  • miezul de la o felie de paine
  • 3 linguri pesmet
  • 750g pulpa de rosii
  • patrunjel maruntit
  • 4 catei de usturoi
  • 1/2 pahar ulei
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute:

Incepem prin a taia coditele vinetelor. Le spalam, le uscam si le taiem in jumatate. Cu un cutit sau chiar cu o lingura le scoatem miezul pe care il punem deoparte,presaram sare si le lasam cu fata in jos pana cand pregatim umplutura.

Intr-o tigaie cu peretii mai inalti, punem jumatate din ulei la incins, adaugam 2 catei de usturoi si ii lasam pana isi schimba culoarea, dupa care ii scoatem si ii aruncam.Tocam ceapa marunt si o prajim in uleiul in care a fost usturoiul,dupa care adaugam pulpa de rosii.Lasam la foc mic si amestecam din cand in cand.Daca e nevoie se poate aduga 1/2 cescuta cu apa.Se condimenteaza cu sare si piper,iar la final se adauga patrunjelul.

Pregatim un vas mai mare in care punem carnea tocata,branza,painea inmuiata in apa si scursa bine,pesmetul,2 catei de usturoi maruntiti,miezul de vinete pe care l-am taiat in cubulete si l-am prajit in putin ulei,patrunjel si 2 linguri de sos de rosii.Amestecam bine si condimentam cu sare si piper. Umplem vinetele,adaugam cate o lingura de sos de rosii peste fiecare in parte si le dam la cuptorul preincalzit 180° pentru aproximativ 40 min.Se servesc cu sos de rosii.

TIPS-URI

1

Pentru a nu iesi un sos de rosii acru sau pentru a elimina aciditatea din rosii,se adauga 1/2 lingurita de zahar.

2

Carnea tocata se poate praji inainte sa o amestecam cu celelalte ingrediente pentru umplutura de vinete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute cu carne de vitel