Vinete umplute

de marcela1979 in Porc, 29 Iul 2016 | 4748 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete
  • 2 cepe verzi
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras galben
  • 300 ml bulion de rosii
  • 300 gr carne tocata de porc
  • 100 gr mozarella
  • 2 rosii
  • sare,piper
  • condiment pentru carne tocata
  • ulei 4 linguri
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute:

Se spala vinetele,se taie in 2 pe lungime si se scobesc lasandu-se o margine de 1,5 cm.Se presara cu sare si se lasa deoparte circa 15 min.Intre timp se pregateste umplutura.Se curata ceapa,morcovul si ardeiul gras  si se spala.Intr-o tigaie se incinge ulei 2 lg,se pune ceapa tocata marunt,ardeiul cubulete si morcovul razalit.Se lasa sa se caleasca si apoi se adauga miezul de la vinete si se lasa sa se caleasca impreuna .Se adauga carnea tocata si 100 ml apa si se lasa sa fiarba un pic.Dupa 5 min se adauga bulionul,condimentele si se amesteca si se mai fierbe inca 3 min.S lasa sa se raceasca un pic .

Vinetele se scurg de apa care au lasat-o se pun intr-o tava si se umplu cu amestecul din tigaie.Deasupra se pun felii de rosii si felii de mozarella.Se dau la cuptor la foc mediu circa 30-40 de minute.

Se pot servi cu iaurt,smantana sau ayran.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]