Vinete umplute

de marcela1979 in Porc, 29 Iul 2016 | 4155 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete
  • 2 cepe verzi
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras galben
  • 300 ml bulion de rosii
  • 300 gr carne tocata de porc
  • 100 gr mozarella
  • 2 rosii
  • sare,piper
  • condiment pentru carne tocata
  • ulei 4 linguri
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute:

Se spala vinetele,se taie in 2 pe lungime si se scobesc lasandu-se o margine de 1,5 cm.Se presara cu sare si se lasa deoparte circa 15 min.Intre timp se pregateste umplutura.Se curata ceapa,morcovul si ardeiul gras  si se spala.Intr-o tigaie se incinge ulei 2 lg,se pune ceapa tocata marunt,ardeiul cubulete si morcovul razalit.Se lasa sa se caleasca si apoi se adauga miezul de la vinete si se lasa sa se caleasca impreuna .Se adauga carnea tocata si 100 ml apa si se lasa sa fiarba un pic.Dupa 5 min se adauga bulionul,condimentele si se amesteca si se mai fierbe inca 3 min.S lasa sa se raceasca un pic .

Vinetele se scurg de apa care au lasat-o se pun intr-o tava si se umplu cu amestecul din tigaie.Deasupra se pun felii de rosii si felii de mozarella.Se dau la cuptor la foc mediu circa 30-40 de minute.

Se pot servi cu iaurt,smantana sau ayran.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute (Yang Qiezi)