Ne pregatim de iarna, ca asa-i bine sa ai acolo una, alta, de ce sa te agati cand e ger si crapa pietrele.Asa ca am intrat la nasa Dia si-am tras cu ochiu, ea nu se supara, ca-i fata buna.
Mai intai mergem la cules de visine si ne urcam in visin daca ne mai tin balamalele. Cu ocazia asta mi-am testat abilitatile, inca stau bine,aproape de 47 de ani ma catar cu usurinta in copac, chiar in varf si parca nu-s nici asa grea, ca nu s`o rupt nici o craca cu mine....:)))))))))))))))))) Si acum sa trecem la treaba, adica cules, cantarit visinele, spalat si scos samburii. Pana aici toate bune si frumoase, mai ales ca n-am facut singura toata treaba, ca de aia ne-am luat la bine si la rau, sa ne ajutam......Am asezat visinele fara samburi intr-un castron mai mare, am pus zaharul peste ele si din cand in cand am amestecat ca sa se poata topi bine zaharul, am lasat pana a doua zi cand zaharul s-a topit bine, apoi am spalat si uscat bine borcanele si am asezat visinele in borcan si am turnat siropul lasat de ele, la final am pus aspirina,am strans capacele bine si am depozitat in camara, sa stea cuminti pana la iarna cand facem prajiturele. Mi-au iesit 4 borcane de 800 g in fiecare borcan am pus cate-o aspirina intreaga, iar in borcanul de 400 de g am pus 1/2 de aspirina. Merg pe mana Diei, ca cica tin la marele fix si ai si avantajul ca poti folosi si siropul sa prepari un jeleu delicios sau sa insiropezi blatul unei prajituri.