Vita la cuptor in vin rosu si Galuste cu hrean

de Brindusa in Vita, 29 Noi 2011 | 5108 vizualizari

 

N-ar fi prima oara cand folosesc hreanul, pentru ca in familia mea se mananca destul de mult. Il folosesc la salata de sfecla rosie, alaturi de rasolul de vita si chiar cu peste. Pentru provocarea "Dulce Romanie" din luna aceasta am vrut sa fac ceva mai special, asa ca m-am documentat indelung si am ales sa alatur carnea de vita brezata in vin rosu cu niste galuste fragede cu hrean. Ceea ce a iesit din asta e mai presus de cuvinte. Trebuie neaparat s-o incercati, pentru ca e foarte usor de facut si are un gust minunat.

 

INGREDIENTE

  • 600 g carne de vita, taiata in 8- 12 bucati
  • 5 cepe medii, taiate felii
  • 4 catei de usturoi, tocati
  • 200 g ciuperci (proaspete ar fi cel mai bine), taiate daca sunt mari
  • 500 ml vin rosu (+ inca un pahar pentru bucatar)
  • 5 linguri cu ulei
  • putina faina
  • sare, piper dupa gust
  • 1 crenguta de rozmarin
  • Pentru galuste:
  • 75 g unt rece
  • 150 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 3 linguri hrean, ras
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vita la cuptor in vin rosu si Galuste cu hrean:

Incalzeste cuptorul la 180 C.

Intr-o tigaie incalzeste uleiul. Da carnea usor prin faina (scutura faina in exces) si aureste-o in ulei. Scoate carnea pe o farfurie.

In acelasi ulei pune ceapa si las-o pana cand incepe sa se aureasca. Adauga si usturoiul pentru un minut, apoi scoate-le pe o farfurie.

In uleiul ramas in tigaie pune ciupercile si caleste-le putin

Intr-o forma termorezistenta (sau chiar intr-o tava) pune carnea, ceapa si ciupercile. Sareaza si pipereaza. Toarna vinul si pune crenguta de rozmarin rupta in cateva bucati.

Pune totul in cuptor, pentru 2-3 ore, pana ce carnea devine moale si frageda.

Pentru galuste amesteca untul cu faina, praful de copt si hreanul. Adauga putina sare. Daca nu se formeaza o coca, pune cate o lingurita de apa rece, pana ce toate ingredientele se leaga. Din aceasta coca fa 8- 12 bilute. Pune-le in tava, deasupra mancarii si mai lasa-le la cuptor cam 25 de minute, pana ce se auresc.

Serviti 2-3 bucati de carne, cu sos de legume si 2-3 galuste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vita la cuptor in vin rosu si Galuste cu hrean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slimline Barista

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 1000 lei
1499.99 lei
499.99 lei

COMENTARII (9)

Lau 1

30.11.2011, 10:11

place

gaby_gabytza 1

30.11.2011, 15:01

mirela0911 1

30.11.2011, 20:22

o reteta minunata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]