Vitel in sos picant

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 19 Iul 2012 | 3362 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g carne de vitel(eu am avut muschiulet)
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 cepe
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 pahar vin rosu sec
  • 2-3 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri sos de soia
  • 2-3 foi de dafin
  • curry
  • boia de ardei iute
  • 1/2 ardei iute
  • boabe de piper
  • piper macinat
  • 4 linguri ulei de masline
  • patrunjel verde
  • marar verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vitel in sos picant:

Se taie carnea cubulete,se spala si apoi se lasa la scurs.Condimentam carnea cu sare , piper macinat,boia de ardei,curry (dupa gust )si o stropim cu 2 linguri ulei de masline si cu sosul de soia.Amestecam bine si lasam carnea de pe o zi pe alta la frigider intr-un bol acoperit cu folie.

Adoua zi .......curatam ceapa si o taiem marunt,ardeiul gras il curatam si apoi il taiem fasii mai mari , usturoiul curatat si el il zdrobim.iar ardeiul iute il taiem rondele subtiriSe pune la incins intr-o tigaie mai inalta 2 linguri de ulei de masline si calim ceapa.Cand aceasta devine sticloasa adaugam usturoiul ,ardeiul iute si apoi ardeiul gras.Lasam pana cand toate legumele se inmoaie.Cu ajutorul unei palete scoatem pe o farfurie legumele calite si in uleiul in care acestea au fost calite adaugam carnea si lasam sa se rumeneasca frumos pe toate partile apoi adaugam o cana de apa si lasam sa fiarba bine carnea.Daca in timpul firberii apa scade atunci mai puteam adauga apa atata cat sa acopere bucatile de carne.Cand carnea este bine fiarta adaugam legumele calite,vinul,cateva foi de dafin,cateva boabe de piper si pasta de tomate desfacuta in putina apa.Potrivim de sare si piper si lasam sa scada sosul.Tragem de pe foc ,asezonam cu patrunjel si marar verde si servim cu mamaliguta.

Delicios de bun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel in sos picant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Toamna07 1

20.07.2012, 19:02

BuburuzaBubu 1

20.07.2012, 19:44

yuuumy

Sidy 1

21.07.2012, 08:25

Parca mai poti sa spui ceva ??? Niagara e la gura mea....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de vitel in vas roman cu legume la cuptor