Zacusca cu morcovi

de dantes in Zacusca, 28 Aug 2018 | 4445 vizualizari

 

Provocarea GastroArt

 

INGREDIENTE

  • 2 kg morcovi
  • 3 kg vinete
  • 3 kg ardei kapia
  • 1 kg ceapa alba
  • 1 litru ulei de floarea soarelui
  • 500 ml bulion
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu morcovi:

Morcovii se curata si se fierb, vinetele si ardeii kapia se coc, se curata si se lasa in strecuratoare la scurs.

Ceapa se taie julien si se pune la calit in ulei pana devine translucida, apoi se scoate si se lasa la racit.

Cand s-au racit toate, se dau prin masina de tocat carne si se pun in vasul in care am calit ceapa si se adauga bulionul, uleiul, se condimenteaza  cu sare, piper, foi de dafin dupa gust.

Se pun la fiert, la foc mic, amestecandu-se din cand in cand, pana cand uleiul iese la suprafata.                                                                                     Zacusca se pune in borcane care se inchid ermetic si se pune la bain - marie.

Se pastreaza in locuri racoroase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu morcovi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Ancutsa 1

29.08.2018, 18:29

Imi place mult!

estera12 1

30.08.2018, 07:56

Rocsi 1

01.09.2018, 21:15

Noi punem mereu morcovi la zacusca, ne place gustul ce il da!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]