Zacusca de fasole

de ralu_ca in Zacusca, 2 Sep 2013 | 51606 vizualizari

 

Pentru iarna, nu poate lipsi si zacusca de fasole :)

 

INGREDIENTE

  • 2 kg fasole boabe
  • 4 kg ceapa
  • 3,5 kg morcov
  • 2 l bulion
  • 4 kg gogosari & ardei capia
  • 1 plic foi dafin
  • piper boabe
  • sare
  • 2 l ulei
Portii: 45
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de fasole:

Fasolea am pus-o la inmuiat ( peste noapte ) apoi am fiert-o pana ce aceasta a fiert.Ceapa si morcovul le-am dat prin razatoarea robotului. Gogosarii i-am taiat si i-am dat prin masina de tocat. Intr-o cratita ( mare ) am turnat uleiul pe care l-am lasat sa se incinga putin, apoi am adaugat ceapa si am amestecat cateva minute, morcovul si gogosarii. Am amestecat bine si am lasat la foc moderat sa fiarba approximativ 1 ora ( bineinteles se amesteca in continuu ca sa nu se prinda ). Fasolea am scurs-o, am dat-o prin masina de tocat si am adaugat-o in cratita. Am turnat si bulionul si am mai lasat approx jumatate de ora sa fiarba. La final am potrivit de sare, piper si am presarat foile de dafin.

Am umplut borcanele, pe care le-am sigilat, apoi am fiert la bain-marie approx 2 ore.

O bunatate!

TIPS-URI

1

am obtinut 45 borcane :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu dovlecei (varianta rapida)