Zacusca de vinete

de dobrezaira in Zacusca, 2 Oct 2012 | 4836 vizualizari

 

Ma apropii cu pasi repezi de terminarea conservelor, asa ca sa incep sa ma laud. O sa pun si cateva imagini cu camara mea, prea mica pentru ce am conservarit eu anul acesta ca de asa e omul , mai bine sa ramana decat sa nu ajunga. Si apoi este si familia numeroasa. Asadar zacustile....

 

INGREDIENTE

  • 5 kg vinete
  • 5 kg ardei kapia
  • 500 gr morcovi
  • 2 kg ceapa
  • 800 gr bulion de casa
  • 1 l ulei
  • 2 graunti usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete:

Coacem vinetele de preferat pe tabla, nu in cuptor, sunt mai gustoase si mai albe. In acelasi timp daca se poate coacem si ardeii ( musai sa fie rosii si carnosi ).

Curatam vinetele si ardeii si le dam prin masina de tocat carne impreuna cu morcovii si ei curatati de coaja.

Ceapa o tocam marunt, eu am tocat-o la robot si o calim in ulei. Cand devine sticloasa adaugam morcovul, ardeiul si vinetele. Calim putin pentru ca este prea groasa si subtiem cu sucul de rosii ( daca totusi folosim bulion, il diluam cu putina apa, astfel incat zacusca noastra sa poata sa si fiarba, nu sa devina o mamaliga).

Spre sfarsit punem sare si piper dupa gust, adaugam si cele doua linguri de zahar si usturoiul tocat marunt.

In borcanele curate,in cazul meu de 300-400 de gr. punem zacusca fierbinte, ii punem repede capacul si varam borcanele la culcus in paturica pana a doua zi.

TIPS-URI

1

In loc de bulion eu am folosit 3-4 kg de rosii pe care le-am dat prin separator si am pus doar pulpa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

dobrezaira 1

02.10.2012, 15:56

laura,simona,gabytza,dena,motanel

adry88 1

02.10.2012, 20:28

ce de bunatati avem noi aici!

Lau 1

03.10.2012, 15:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de fasole