Vinetele si ardeii se coc pe gratar sau in cuptor (ii punem intr-o oala cu capac si sare deasupra)
Curatam legumele de coaja si ii punem intr-o strecuratoare dupa care le punem in robot si le pisam sau le tocam
Dovleceii ii curatam de coaja si ii taiem cubulete, ii fierbem in apa cu sare pana se inmoaie, scurgem de apa si ii pisam
Rosiile se oparesc dupa care se curata de coaja (le trecem prin robot)
Se spala si restul de ingrediente (curatate)
In uleiul incalzit (intr-o cratita marisoara), adaugam ceapa tocata, o lasam sa se calesca putin dupa care adaugam morcovul dat prin razatoare, lasam sa se caleasca putin cu ceapa (pana ce se inmoaie )
Adaugam ardeii tocati (sau trecuti prin robot), adaugam si restul de ingrediente si se lasa sa fiarba pana se ridica uleiul la suprafata (amestecand continuu)
Se potriveste de sare si piper dupa gust dupa care se pune in borcanele sterilizate