Zmeurata

de Constelatialeu in Bauturi, 4 Iul 2021 | 8234 vizualizari

 

A sosit si vremea zmeurei, e mare frumoasa si foarte parfumata. Pe langa clasica dulceata, anul asta am zis ca merge si-o zmeurata, asa ca zis si facut. Prima etapa am realizat-o, urmeaza a doua aia cand se adauga alcoolul, deci voi reveni cu poze...alcoolice, deocamdata doar poze nonbahice....:))))))))))

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg zmeura
  • 800 g zahar
  • 1 l alcool de 90 grade sau vodka ( fiecare ce are la indemana)
  • 1 damigeana de sticla de 3 l
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zmeurata:

Mai intai am cules zmeura ( iese mai buna zmeurata cand iti culegi singur materia prima), pentru ca am cules-o dupa ploaie ( ca tot ploua in fiecare zi), nu a mai fost nevoie sa o spal. Am un soi de zmeura foarte mare si frumoasa. Am spalat bine damigeana, am pus zmeura in damigeana, apoi am turnat zaharul, am acoperit gatul damigenei cu un capac, nu trebuie pus dop cat sta la macerat, am depozitat damigeana in camara si am lasat la macerat cca 7 zile sau pana ce zaharul se topeste tot si zmeura isi lasa sirop. Dupa aceasta perioada se adauga alcoolul sau vodka si se mai lasa cel putin o luna pana e numai buna de baut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zmeurata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Catalina L 1

06.07.2021, 20:31

ce minunata o fi

laura_n 1

08.07.2021, 15:08

O admir și atât!

Panacris 1

08.07.2021, 17:40

Delicioasă!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]