Preparare Reteta prajitura de post cu gem si nuca
Amestecam apa cu uleiul si zaharul. Le batem usor cu un tel,pana se topeste putin zaharul, apoi turnam praful de copt,esenta si coaja de portocala. La urma turnam faina treptat,v-am zis cand nu se mai lipeste aluatul de degete este numai bun....
Ouale le mixam spuma cu zaharul.
apoi punem esenta si uleiul.
praful de copt il amestecam cu faina ,apoi o punem treptat peste oua.
la urma adaugam si cacao.
amestecam bine toate ingredientele.
tapetam o tava detasabila de tort cu margarina si hartie de copt.
turnam compozitia...
Separam albusurile de galbenusuri.
Batem galbenusurile spuma cu zaharul, pe care il punem treptat, apoi adaugam untul taiat cubulete, de la temperatura camerei
Punem laptele si esenta de vanilie.
Faina o amestecam cu praful de copt, apoi o turnam treptat peste compozitie.
La urma...
Intai de toate preparam budinca conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce o luam de pe foc,o lasam sa se racoreasca bine.
invartim din cand in cand in ea sa nu prinda pojghita deasupra.
Ouale(de la temperatura camerei)le batem spuma cu zaharul,pe care il punem treptat. Ciocolata o dam...
Merele le curatam de coaja,le scoatem cotorul si le taiem in doua.
intr-o cratita rotunda punem cele 5 linguri de zahar pentru caramel.
o punem pe foc ,facem caramelul si il distribuim uniform cand e gata.
luam cratita de pe foc si o lasam sa se raceasca.
asezam jumatatile de mere una...
Gutuile si perele le spalam bine sub jetul de apa. Le curatam de coaja. Perele le dam pe razatoarea cu ochiuri mari si le punem intr-un bol. Gutuile le dam si acestea pe razatoarea cu ochiuri mari si le punem in alt bol.
Intr-o oala de tuci punem perele si gutuile rase. Deasupra turnam...
Ciocolatile se rup bucatele mici, se pun intr-un ceaunel mic ,de tuci ,la topit. Cand s-a topit se adauga cele 5 galbenusuri rand pe rand(dupa fiecare galbenus pus luam ceaunelul de pe foc si il incorporam bine). Untul il taiem cubulete si il punem peste ciocolata pana se topeste. Apoi...
Perele le spalam si le curatam de coaja.
le taiem felii lunguiete.
intr-o oala asezam perele taiate apoi umplem cu apa(mie imi place mai zemos compotul).
punem pe foc la fiert.
dupa 10 min de fiert punem zaharul,zaharul vanilat si cateva bucatele de coaja de portocala.
mai lasam sa...
Smantana se amesteca cu untura,apoi se pun cele 4 galbenusuri,esenta de vanilie si faina. Amestecam bine toate ingredientele pana obtinem un aluat tare. Acesta il impartim in 6 bucati. Din fiecare bucata de aluat se face o foaie,care se unge cu margarina topita,o rulezi sul apoi o dai la frigider...
blatul:
ouale se bat spuma cu zahar,care se pune treptat.
se adauga apa si uleiul.
apoi punem faina si cacaoa.
batem bine iar la urma adaugam esenta de rom.
se ia o tava,se unge cu putina margarina,se tapeteaza cu hartie de copt .
turnam compozitia in tava si o dam in cuptorul...
Gelatina se inmoaie in laptele rece.(pana laptele este absorbit in intregime).
frisca se bate spuma si se da la frigider.
albusurile se bat spuma,se adauga zaharul tos si esenta de rom.
se bat pana ce se intaresc bine.
peste gelatina inmuiata se pun galbenusurile si spuma de albusuri....
blatul:
ouale se bat spuma cu zaharul.
se pune esenta si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie.
la urma se adauga coaja de portocale si faina.
se tapeteaza o tava cu margarina,se pune hartie de copt.
se aseaza compozitie in tava,se niveleaza si se da in cuptorul incins....
Punem intr-o oala apa la fiert cu un praf de sare.
cand incepe sa fiarba punem melcisorii in oala si ii fierbem maxim 15 min.
intr-un bol pregatim compozitia de branza.
branza o framantam bine cu o furculita.
adaugam smantana si ouale si le incorporam.
apoi punem zaharul,esenta de...
intr-o tigaita se pune untul la topit dar fara sa se infierbante,doar cat sa se topeasca.
albusurile se bat spuma,se adauga zaharul si esenta de rom.
apoi se adauga galbenusurile treptat.
dupa care turnam untul topit.
dupa ce amestecam bine aceste ingrediente ,adaugam...
Spalam cartofii bine, ii punem la fiert cu tot cu coaja.
Cand sunt bine patrunsi, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca.
Ii decojim, apoi ii pasam pana obtinem un piure.
Adaugam sarea, zaharul, oul si amestecam.
Punem faina treptat, o incorporam cu mainile. Trebuie sa obtinem un...
toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
galbenusurile le frecam spuma cu zaharul,pe care il punem pe rand.
peste se pune smantana se mai mixeaza putin apoi punem si laptele.
adaugam esentele si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie.
apoi incepem sa se puna...
Prunele se aleg sa fie coapte, se spala bine si se indeparteaza coditele.
Se taie in doua si se inlatura samburii.
Se pun intr-o oala de tuci, un rand de prune unul de zahar, iar prune, iar zahar si tot asa pana terminati prunele si zaharul.
Le lasati asa sa stea cam 2-3 ore sau chiar peste...
prunele se spala foarte bine si se indeparteaza coditele.
acestea se aleg sa fie mai tari,nu crude,dar sa nu fie moi.
borcanele de 800 gr se spala cu apa fierbinte si se scurg bine.
in fiecare borcan se pun 4-5 prune(eu am avut mai mari,daca sunt mai mici puneti cat sa umpleti borcanele...
aluatul:
galbenusurile se freaca spuma cu zaharul.
apoi punem si untul(la temperatura camerei sa fie).
dupa ce am frecat aceste 3 ingrediente adaugam coaja si zeama de la lamaie ,praful de copt stins cu putina zeama de lamaie si esenta de rom.
le amestecam bine,apoi punem faina...
Mai intai pragatim bilutele de branza:
branza se amesteca cu galbenusurile,zaharul,nuca de cocos,faina ,esenta de vanilie si zaharul vanilat.
se invart bine pana s-au omogenizat toate ingredientele.
apoi cu mana se rup bucatele si se modeleaza in palme bilute nu foarte mari.
se pun...
blatul:
ouale se bat spuma cu zaharul.
se pune esenta de rom,coaja de portocala si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie.
se pune faina treptat iar la urma cacaua.
se ia o tava rotunda,se unge cu putina margarina si se tapeteaza cu hartie de copt.
compozitia se imparte in...
toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
galbenusurile se bat spuma cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
peste acestea se pune untul si se mixeaza iar.
adaugam iaurtul si laptele.,si incorporam bine.
albusurile le batem spuma cu un fir de sare si le turnam si...
Intr-o oala pui cei 3 litri de apa.
menta o speli bine dupa care o pui in oala cu apa.
o lasi sa fiarba 30 de min.
ceaiul obtinut il lasi de seara pana dimineta la racit(sau poti sa il fierbi dimineata si seara il continui).
a 2a zi strecori ceaiul printr-un tifon foarte marunt....
Mai intai pregatim umplutura:
merele le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
intr-o tigaie se pune putin ulei.
cand s-a incins se pun merele stoarse de zeama,zaharul,zaharul vanilat si scortisoara.
se tin pe foc cam 10 min timp in care le mai invartiti.
cand...
Caisele se spala ,se scot samburii si se taie in 4 fiecare caisa.
ouale se bat spuma cu zaharul ,care se pune treptat.
peste spuma de oua se pune uleiul si laptele si se mixeaza iar.
praful de copt se stinge cu putina zeama de lamaie si se adauga si acesta.
acum incepe sa se puna si...
Mugurii de brad se pun sub jetul de apa si se spala din abundenta cu apa calduta.
intr-o oala se pun 4 litri de apa.
se pune pe foc la fiert ,peste apa se pun si mugurii.
se fierbe pana se inmoaie mugurii de brad.
zeama rezultata se strecoara si se lasa la racorit pana a doua zi.
A...
Se pune intr-un bol plicul de mix pentru 9 torturi.
se adauga oul si se amesteca.
peste se pune si untul taiat cubulete.
se amesteca cu mana pana ce untul este bine incorporat.
se ia o tava rotunda ,detasabila si se unge cu margarina.
aluatul obtinut se pune in tava ,si se face si...
se pregateste blatul:
ouale se mixeaza intens cu zaharul,treptat.
cand acestea devin spumoase se adauga faina,praful de copt stins cu putina zeama de lamaie,cacaoa si esenta de rom.
se incorporeaza bine toate ingredientele.
se ia o tava nu foarte mare,se unge cu putina margarina,se...
Ouale(la temperatura camerei) se freaca intens cu zahar care se pune treptat.
peste ouale batute se pune iaurtul.
se mixeaza bine pentru a se amesteca.
praful de copt se stinge cu putina zeama de lamaie si se toarna peste oua.
se mai adauga esenta d erom,pliculetul de ness.
se...
Caisele se pun sub jetul de apa si se spala din abundenta.
In borcane de 800 de gr se pun cate 4 caise (mie mi-a iesit 10 borcane de asta am si specificat cantitatea de zahar,pentru ca pun 2 linguri la borcan...este suficient).
Se ia un borcan tot de 800 gr,si se umplu cam 9 borcane cu apa...
Reteta prajitura de post cu gem si nuca
Preparare Reteta prajitura de post cu gem si nuca Amestecam apa cu uleiul si zaharul. Le batem usor cu un tel,pana se topeste putin zaharul, apoi turnam praful de copt,esenta si coaja de portocala. La urma turnam faina treptat,v-am zis cand nu se mai lipeste aluatul de degete este numai bun....
Tort Mihai
Ouale le mixam spuma cu zaharul. apoi punem esenta si uleiul. praful de copt il amestecam cu faina ,apoi o punem treptat peste oua. la urma adaugam si cacao. amestecam bine toate ingredientele. tapetam o tava detasabila de tort cu margarina si hartie de copt. turnam compozitia...
Prajitura cu visine si bezea
Separam albusurile de galbenusuri. Batem galbenusurile spuma cu zaharul, pe care il punem treptat, apoi adaugam untul taiat cubulete, de la temperatura camerei Punem laptele si esenta de vanilie. Faina o amestecam cu praful de copt, apoi o turnam treptat peste compozitie. La urma...
Briose cu budinca si capsuni
Intai de toate preparam budinca conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce o luam de pe foc,o lasam sa se racoreasca bine. invartim din cand in cand in ea sa nu prinda pojghita deasupra. Ouale(de la temperatura camerei)le batem spuma cu zaharul,pe care il punem treptat. Ciocolata o dam...
Tort de mere cu nuca
Merele le curatam de coaja,le scoatem cotorul si le taiem in doua. intr-o cratita rotunda punem cele 5 linguri de zahar pentru caramel. o punem pe foc ,facem caramelul si il distribuim uniform cand e gata. luam cratita de pe foc si o lasam sa se raceasca. asezam jumatatile de mere una...
Gem de gutui cu pere
Gutuile si perele le spalam bine sub jetul de apa. Le curatam de coaja. Perele le dam pe razatoarea cu ochiuri mari si le punem intr-un bol. Gutuile le dam si acestea pe razatoarea cu ochiuri mari si le punem in alt bol. Intr-o oala de tuci punem perele si gutuile rase. Deasupra turnam...
Bomboane multicolore mentolate
Ciocolatile se rup bucatele mici, se pun intr-un ceaunel mic ,de tuci ,la topit. Cand s-a topit se adauga cele 5 galbenusuri rand pe rand(dupa fiecare galbenus pus luam ceaunelul de pe foc si il incorporam bine). Untul il taiem cubulete si il punem peste ciocolata pana se topeste. Apoi...
Compot de pere cu sirop de menta
Perele le spalam si le curatam de coaja. le taiem felii lunguiete. intr-o oala asezam perele taiate apoi umplem cu apa(mie imi place mai zemos compotul). punem pe foc la fiert. dupa 10 min de fiert punem zaharul,zaharul vanilat si cateva bucatele de coaja de portocala. mai lasam sa...
Broscute
Smantana se amesteca cu untura,apoi se pun cele 4 galbenusuri,esenta de vanilie si faina. Amestecam bine toate ingredientele pana obtinem un aluat tare. Acesta il impartim in 6 bucati. Din fiecare bucata de aluat se face o foaie,care se unge cu margarina topita,o rulezi sul apoi o dai la frigider...
Mini amandine
blatul: ouale se bat spuma cu zahar,care se pune treptat. se adauga apa si uleiul. apoi punem faina si cacaoa. batem bine iar la urma adaugam esenta de rom. se ia o tava,se unge cu putina margarina,se tapeteaza cu hartie de copt . turnam compozitia in tava si o dam in cuptorul...
Prajitura cu crema de vanilie si alune
Gelatina se inmoaie in laptele rece.(pana laptele este absorbit in intregime). frisca se bate spuma si se da la frigider. albusurile se bat spuma,se adauga zaharul tos si esenta de rom. se bat pana ce se intaresc bine. peste gelatina inmuiata se pun galbenusurile si spuma de albusuri....
Rulada cu crema de ciocolata si bucatele de nuci
blatul: ouale se bat spuma cu zaharul. se pune esenta si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie. la urma se adauga coaja de portocale si faina. se tapeteaza o tava cu margarina,se pune hartie de copt. se aseaza compozitie in tava,se niveleaza si se da in cuptorul incins....
Budinca cu paste si branza
Punem intr-o oala apa la fiert cu un praf de sare. cand incepe sa fiarba punem melcisorii in oala si ii fierbem maxim 15 min. intr-un bol pregatim compozitia de branza. branza o framantam bine cu o furculita. adaugam smantana si ouale si le incorporam. apoi punem zaharul,esenta de...
Madelene
intr-o tigaita se pune untul la topit dar fara sa se infierbante,doar cat sa se topeasca. albusurile se bat spuma,se adauga zaharul si esenta de rom. apoi se adauga galbenusurile treptat. dupa care turnam untul topit. dupa ce amestecam bine aceste ingrediente ,adaugam...
Galuste cu prune
Spalam cartofii bine, ii punem la fiert cu tot cu coaja. Cand sunt bine patrunsi, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca. Ii decojim, apoi ii pasam pana obtinem un piure. Adaugam sarea, zaharul, oul si amestecam. Punem faina treptat, o incorporam cu mainile. Trebuie sa obtinem un...
Chec cu ciocolata si nuci
toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. galbenusurile le frecam spuma cu zaharul,pe care il punem pe rand. peste se pune smantana se mai mixeaza putin apoi punem si laptele. adaugam esentele si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie. apoi incepem sa se puna...
Gem de prune
Prunele se aleg sa fie coapte, se spala bine si se indeparteaza coditele. Se taie in doua si se inlatura samburii. Se pun intr-o oala de tuci, un rand de prune unul de zahar, iar prune, iar zahar si tot asa pana terminati prunele si zaharul. Le lasati asa sa stea cam 2-3 ore sau chiar peste...
Compot de prune
prunele se spala foarte bine si se indeparteaza coditele. acestea se aleg sa fie mai tari,nu crude,dar sa nu fie moi. borcanele de 800 gr se spala cu apa fierbinte si se scurg bine. in fiecare borcan se pun 4-5 prune(eu am avut mai mari,daca sunt mai mici puneti cat sa umpleti borcanele...
Tarta frageda cu prune si bezea-pentru Ionix....
aluatul: galbenusurile se freaca spuma cu zaharul. apoi punem si untul(la temperatura camerei sa fie). dupa ce am frecat aceste 3 ingrediente adaugam coaja si zeama de la lamaie ,praful de copt stins cu putina zeama de lamaie si esenta de rom. le amestecam bine,apoi punem faina...
Prajitura cu ciocolata si bombite de branza
Mai intai pragatim bilutele de branza: branza se amesteca cu galbenusurile,zaharul,nuca de cocos,faina ,esenta de vanilie si zaharul vanilat. se invart bine pana s-au omogenizat toate ingredientele. apoi cu mana se rup bucatele si se modeleaza in palme bilute nu foarte mari. se pun...
Tort I & B
blatul: ouale se bat spuma cu zaharul. se pune esenta de rom,coaja de portocala si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie. se pune faina treptat iar la urma cacaua. se ia o tava rotunda,se unge cu putina margarina si se tapeteaza cu hartie de copt. compozitia se imparte in...
Prajitura cu prune si visine
toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. galbenusurile se bat spuma cu zaharul pana isi dubleaza volumul. peste acestea se pune untul si se mixeaza iar. adaugam iaurtul si laptele.,si incorporam bine. albusurile le batem spuma cu un fir de sare si le turnam si...
Sirop de menta
Intr-o oala pui cei 3 litri de apa. menta o speli bine dupa care o pui in oala cu apa. o lasi sa fiarba 30 de min. ceaiul obtinut il lasi de seara pana dimineta la racit(sau poti sa il fierbi dimineata si seara il continui). a 2a zi strecori ceaiul printr-un tifon foarte marunt....
Clatite cu mere si nuci
Mai intai pregatim umplutura: merele le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. intr-o tigaie se pune putin ulei. cand s-a incins se pun merele stoarse de zeama,zaharul,zaharul vanilat si scortisoara. se tin pe foc cam 10 min timp in care le mai invartiti. cand...
Prajitura cu caise
Caisele se spala ,se scot samburii si se taie in 4 fiecare caisa. ouale se bat spuma cu zaharul ,care se pune treptat. peste spuma de oua se pune uleiul si laptele si se mixeaza iar. praful de copt se stinge cu putina zeama de lamaie si se adauga si acesta. acum incepe sa se puna si...
Sirop de muguri de brad
Mugurii de brad se pun sub jetul de apa si se spala din abundenta cu apa calduta. intr-o oala se pun 4 litri de apa. se pune pe foc la fiert ,peste apa se pun si mugurii. se fierbe pana se inmoaie mugurii de brad. zeama rezultata se strecoara si se lasa la racorit pana a doua zi. A...
Tarta cu lamaie
Se pune intr-un bol plicul de mix pentru 9 torturi. se adauga oul si se amesteca. peste se pune si untul taiat cubulete. se amesteca cu mana pana ce untul este bine incorporat. se ia o tava rotunda ,detasabila si se unge cu margarina. aluatul obtinut se pune in tava ,si se face si...
Prajitura cu crema de lamaie si bezea
se pregateste blatul: ouale se mixeaza intens cu zaharul,treptat. cand acestea devin spumoase se adauga faina,praful de copt stins cu putina zeama de lamaie,cacaoa si esenta de rom. se incorporeaza bine toate ingredientele. se ia o tava nu foarte mare,se unge cu putina margarina,se...
Chec cu ness si ciocolata
Ouale(la temperatura camerei) se freaca intens cu zahar care se pune treptat. peste ouale batute se pune iaurtul. se mixeaza bine pentru a se amesteca. praful de copt se stinge cu putina zeama de lamaie si se toarna peste oua. se mai adauga esenta d erom,pliculetul de ness. se...
Compot de caise
Caisele se pun sub jetul de apa si se spala din abundenta. In borcane de 800 de gr se pun cate 4 caise (mie mi-a iesit 10 borcane de asta am si specificat cantitatea de zahar,pentru ca pun 2 linguri la borcan...este suficient). Se ia un borcan tot de 800 gr,si se umplu cam 9 borcane cu apa...