vero_closca

1

Bucataras
incepator

TULCEA

Bucataras din 17.03.2010

RETETE260
PRIETENI80
Retete / Peste

Crap la cuptor cu mere, lamaie si suc de portocale

In Crap / Caras la 18 Ian 2014

Se curata bine pestele si se desface pe spate. Se unge o tava cu uleiul de masline si se aseaza pestele. Acesta se presara cu sare si piper si se cresteaza in zonele unde este mai gros (pe spate) si se impaneaza cu feliute de usturoi. Se spala bine fructele. Lamaia se taie in sferturi si se...

Salau cu orez

In Salau la 11 Mai 2011

Portionezi pestele. Il condimentezi cu sare si piper si il prajesti in ulei pe ambele parti. Intr-o cratita pui 2 linguri de ulei si calesti ceapa taiata pestisori pana devine sticloasa, apoi adaugi rosiile taiate cubulete si orezul. Dupa cateva minute adaugi pe rand  cele 4 cesti de supa...

Pachetele cu scrumbie

In Peste la 21 Feb 2011

se curata,se spala si se usuca cu un servet curat scrumbia.cartoful si ceapa se curata si se taie: cartoful in felii iar ceapa pestisori mai mari.se pregatesc 4 bucati de folie de aluminiu si se ung cu ulei de masline.pe fiecare foaie se aseaza rondele de cartofi,cate o crenguta de cimbru si...

Caras cu ciuperci si sos de vin

In Crap / Caras la 21 Feb 2011

se curata pestele,se spala si se usuca cu un servet curat. se cresteaza din loc in loc si se condimenteaza cu sare si piper apoi se prajeste in putin ulei pe ambele parti. separat se caleste usor ceapa tocata marunt in ulei de masline,apoi se adauga ciupercile curatate si taiate felii si se...

Stiuca umpluta

In Peste la 8 Ian 2011

se curata stiuca,se eviscereaza apoi se taie capul si se scoate cu grija pielea apoi se lasa sa stea in apa usor sarata. se indeparteaza oasele iar carnea se trece prin masina de tocat. ceapa si ciupercile se toaca marunt si se calesc impreuna in cele 2 linguri de ulei pana scade toata...

Chiftelute de stiuca

In Peste la 7 Ian 2011

se trece pestele prin masina de tocat si se amesteca cu cartofii si ardeiul taiate cubulete,cu ceapa , usturoiul si mararul tocate fin ,cu oul si celelalte condimente. se amesteca bine si apoi se formeaza chiftelute cu mana umeda.se prajesc in ulei incins pe ambele parti si se scot pe hartie...

Platica la cuptor cu sos de rosii si mustar

In Peste la 19 Oct 2010

se curata cartofii apoi se spala si se taie rondele. pestele se spala si se usuca .intr-o tava unsa cu ulei se aseaza rondelele de cartofi apoi se presara cu curry,sare si piper.deasupra se aseaza pestele,se presara cu sare,piper si cimbru. mustarul se amesteca cu vinul alb si pasta de...

Salau in crusta de parmezan

In Salau la 18 Oct 2010

se presara pestele (spalat si uscat) cu sare si piper si se trece prin faina apoi prin oul batut bine cu sare,piper si cimbru apoi prin parmezan. se prajeste in ulei incins pe ambele parti pana capata o culoare aurie.se scoate pe hartie absorbanta.se serveste cald cu salata de varza sau ce...

Pangasius pane cu sos picant

In Pangasius la 11 Oct 2010

speli pestele si il usuci cu un servet.il presari cu sare si piper si il treci intai prin faina,apoi prin ou si pesmet. rumenesti pestele in ulei si il scoti pe hartie absorbanta. separat calesti catelul de usturoi apoi adaugi pasta de tomate,supa de legume si ardeiul iute tocat fin.potrivesti...

stiuca la cuptor pe pat de mazare

In Peste la 8 Oct 2010

se curata pestele,se spala si se portioneaza.se presara cu condimente si sare dupa gust.intr-o tava termorezistenta unsa cu ulei se pune mazarea,se condimenteaza cu sare si piper,se toarna supa de legume iar deasupra se aseaza pestele condimentat. se da la cuptor pt 45 de minute. deasupra...

Caras cu sos de ardei copti

In Crap / Caras la 5 Oct 2010

pestele se curata,se spala ,se usuca si se portioneaza.se presara cu sare si piper,se trece prin faina si se rumeneste frumos in ulei. in alta tigaie se pune uleiul de masline,se calesc usor cateii de usturoi,se pune ardeiul copt desfacut in fasii si se calesc impreuna. se adauga apoi pasta de...

Cod marinat in lapte cu ardei copti

In Peste la 17 Sep 2010

se curata pestele,se portioneaza si se pune in lapte la rece pt 30 minute. ardeii se coc, se curata si se aseaza pe un platou. usturoiul se toaca foarte fin, se amesteca cu sare,piper,ulei de masline si sucul de lamaie si se toarna peste ardei. pestele se scurge, se usuca si se condimenteaza...

Guvizi cu sos dulce-acrisor

In Peste la 13 Sep 2010

se curata si se spala guvizii,se presara cu putina sare,se dau prin faina si se prajesc.rosiile si gogosarul se curata,se spala si se paseaza cu blenderul.intr-o tigaie se incalzesc cele 2 linguri de ulei apoi se adauga pasta de rosii si gogosari se lasa pe foc pana se ridica uleiul deasupra.se...

Salau cu conopida la cuptor

In Peste la 7 Sep 2010

se spala pestele si legumele curatate bine si se scurg. conopida se desface in buchetele si se pune intr-o tava unsa cu putin ulei. se presara cu sare si piper. deasupra se aseaza pestele , se presara cu condimentul universal,cu sare si se toarna putin ulei aromat . deasupra se pun...

Gratar cu sos "ciocolatiu"

In Peste la 2 Sep 2010

cartofii se curata si se fierb in apa usor sarata dar la foc mic ca sa ramana intregi.se spala legumele si pestele si se usuca.pestele,vinetele si dovleceii se portioneaza,se ung cu ulei de masline,se presara cu sare,piper,cimbru si chilli si se frig pe gratarul incins.se pun si cartofii unsi si...

Platica cu legume la gratar si sos de rosii coapte

In Peste la 25 Aug 2010

se curata pestele si legumele ,se spala,se portioneaza si se usuca cu un servet curat.uleiul se amesteca cu condimentele si cu acest amestec se ung legumele si pestele.se pun pe gratarul incins si se frig.rosiile se decojesc si se paseaza cu blenderul,se amesteca cu patrunjelul tocat,cu sare si...

Mancarica de cartofi cu platica

In Peste la 16 Aug 2010

pestele si legumele se curata si se spala. pestele se sterge cu un servet si se prajeste pe ambele parti pana capata o culoare aurie. cartofii se taie in felii mai groase si se pun intr-o cratita cu putin ulei incins sa se rumeneasca, se adauga ardeiul taiat julien si apoi rosiile taiate...

Peste la cuptor cu dovlecei si busuioc

In Salau la 10 Aug 2010

se curata si se spala pestele si legumele. cartofii se taie felii,dovleceii cuburi,ardeii si rosiile felii. se unge o tava cu ulei ,se aseaza cartofii si dovleceii,se pune pestele deasupra,se presara cu sare,piper si cimbru apoi se adauga ardeiul si rosiile,frunzele de busuioc si uleiul....

Saramura de salau

In Salau la 9 Iul 2010

se curata pestele,se spala si se usuca apoi se cresteaza din loc in loc,se portioneaza,se presara cu sare,piper si cimbru,se unge cu putin ulei si se frige pe gratarul incins alaturi de rosii,ceapa si dovleceii taiati felii sau sferturi. intr-o cratita se pune 1 l de apa la fiert cu sare si...

Guvizi crocanti si picanti

In Peste la 7 Iul 2010

Se curata si se spala guvizii apoi se presara cu sare,piper,rozmarin si boia iute. Se dau prin faina si se prajesc in ulei incins pana devin aurii si crocanti. Dovleceii se spala,se usuca,se taie felii putin mai groase si se prajesc la foc iute. Patrunjelul spalat se pune intr-un vas mai inalt...

Rasol de cod cu cartofi noi

In Peste la 27 Iun 2010

speli pestele si legumele.cartofii ii pui la fiert in apa cu foarte putina sare.in alta oala pui ardeiul ,ceapa,radacina de patrunjel,piper,chilli si sare si lasi sa fiarba.cand sunt pe jumatate fierte adaugi codul portionat si-l fierbi 10 minute.scoti codul pe un platou.cartofii ii curati de...

Cod cu sos meuniere

In Peste la 26 Iun 2010

pestele se curata,se spala si se usuca cu un servet curat si se portioneaza.se presara pestele cu sare si se frige pe gratarul incins. separat,se pun la fiert intr-o craticioara 300 ml apa,se adauga uleiul,usturoiul feliat sau zdrobit,o felie de lamaie si sucul de la lamaie,boabe de piper si...

Dovlecei si ardei umpluti cu peste

In Peste la 24 Iun 2010

Se spala si se curata de seminte ardeii si dovleceii. Pestele se da prin masina de tocat. Ceapa se toaca si se pune la calit in ulei,se adauga si orezul si dupa ce se caleste putin se adauga rosiile date pe razatoare. Se calesc pana absoarbe orezul sucul de rosii apoi se lasa sa se racoreasca. Se...

Mancarica de mazare cu calcan

In Peste la 11 Iun 2010

se spala si se portioneaza pestele apoi se da cu un praf de sare.intr-o cratita cu gura cat mai larga se pune la calit ceapa tocata marunt impreuna cu uleiul,apoi se adauga mazarea si cartofii taiati cuburi sau felii,se toarna supa si se lasa sa fiarba.cand cartofii si mazarea sunt pe jumatete...

Calcan cu legume la cuptor

In Peste la 8 Iun 2010

cureti, speli si portionezi pestele iar legumele le tai dupa preferinta.ungi o tava termorezistenta cu ulei si pui legumele,presarate cu sare si piper.asezi deasupra pestele condimentat dupa gust,stropesti cu ulei si torni supa de legume si introduci tava la cuptor pt 45 minute,la foc mediu.sucul...

Fitofag " mexican "

In Peste la 5 Iun 2010

se unge o tava termorezistenta cu ulei de masline si se pun legumele mexicane.deasupra se aseaza pestele spalat inainte si impanat cu catei de usturoi.se condimenteaza cu sare,piper,chilli,se stropeste cu restul de ulei.se adauga rosiile taiate felii si se da la cuptor pt 30 minute.dupa cele 30...

Sprot in sos tomat

In Peste la 29 Mai 2010

Fileurile de sprot se pun la marinat in sucul de la jumate de lamaie si jumatate de lingurita de ghimbir. Se pun in frigider. Separat se caleste ceapa tocata nu foarte marunt in putin ulei de masline la foc mic pana se inmoaie putin. Se adauga conserva de rosii si lingurita de vegeta. Se da...

Guvizi cu sos picant

In Peste la 18 Mai 2010

Guvizii se curata,se spala,se usuca apoi se presara cu sare,piper si cimbru,se trec prin faina si se prajesc pe ambele parti. Separat,se toaca ceapa si se pune la calit in cele 2 linguri se ulei. Cand devine sticloasa se adauga rosiile date pe razatoarea mare. Se lasa sa dea 2-3 clocote, apoi...

Scrumbie marinata (lacherda)

In Peste la 10 Mai 2010

Se curata,se spala si se taie rondele scrumbia(cu cat sunt mai subtiri cu atat se marineaza mai repede).morcovul si ceapa se curata,se spala si se taie rondele si respectiv, pestisori si se pun la fiert in apa amestecata cu otetul si condimentele,plus un varf de cutit de sare. Cand da doua trei...

Orez cu ton

In Ton la 9 Mai 2010

se caleste ceapa in uleiul de masline, se adauga amestecul de legume si se calesc pana se dezgheata ,se adauga 1/2 ceasca apa si se lasa la foc mediu pana scade. se adauga sarea,piperul si curry dupa gust,tonul scurs de zeama si se amesteca usor. se mai tine 2 minute pe foc apoi se...

Afisate 1 - 30 din 44 retete    

Postari recente

publicat la 04.11.2011

Orez cu carnita de porc la tigaie

publicat la 04.11.2011

Oua umplute

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Nu e niciodată prea târziu pentru a te apuca de sport. Deci mai poţi aştepta.

 
 
 
Retete preferate
Chec cu cocos

Voturi:5

Cartofi Duchesse

Voturi:25

Urzicute cu orez

Voturi:3

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]