De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Fasole cu usturoi
Se curata si se spala fasolea verde, apoi se pune la fiert intr-un litru de apa sau in oala speciala de fiert in aburi, cu capac, la foc mic. Dupa 20-25 minute, scoateti fasolea intr-un castron si preparati dressingul de usturoi astfel: zdrobiti bine usturoiul curatat si cu un tel mic...
Lichior de oua
Separam galbenusurile de albusuri. Frecam galbenusurile cu zahar pana zaharul e dizolvat si compozitia devine o crema de culoare galben deschis. Turnam incet alcoolul peste crema (coniacul si bourbonul) si dam la frigider compozitia pentru 2-3 ore. Adaugam 1/2 lingurita...
Lichior de vanilie
Se lasa batonul de vanilie la macerat in alcool, timp de 14 zile. Apoi se amesteca cu siropul facut din zahar si apa. Se filtreaza si se pune in sticle. Se poate colora cu coloranti alimentari.
cocktail Blue Lagoon
Se amesteca vodka, Curacao, Sprite si limonada impreuna cu cele trei lingurite de gheata pisata intr-un shaker; Se toarna printr-o sita intr-un pahar; Se adauga cireasa si felia de portocale; Se bea in pahare mari cu...
vin fiert cu scortisoara
Se pune vinul la fiert cu portocala decojita si feliata, cu marul feliat cu batonul de scortisoara si cu zaharul, se fierb aproximativ 2 minute.
Punch de Mos Nicolae
Se decojesc portocalele si lamaile. Se desfac fructele in felii si se prajesc in putin unt, impreuna cu jumatate din cantitatea de coaja, taiata in patratele mici. Se storc fructele prajite intr-un vas, se adauga cidrul de mere, stafidele inmuiate in rom, cuisoarele si zaharul...
Cocktail Specia
Se amesteca vodca, lichiorul, sucul de lamaie; Se adauga gheata si se decoreaza cu rondelele de portocale.
cocktail Mojito
Se zdrobesc in pahar cateva frunze de menta, se toarna sucul de lime si se amesteca; Se adauga siropul, romul, gheata pisata si se amesteca. Se completeaza cu sifon sau apa minerala si se serveste cu frunze de menta.
cocktail La vie en rose
Lasati zaharul sa se inmoaie in apa de trandafiri; Apoi, turnati intr-un pahar cu picior inalt; Completati cu sampania si garnisiti cu o capsuna.
Cocktail Iguana
Se amesteca bine lichiorul, aperitivul Pernot si sucurile; Se umple trei sferturi din pahar cu gheata si se toarna in pahare; Se decoreaza cu o felie fina de portocal, fixata pe marginea paharului;
Cocktail Cuba Libre
Turnati romul intr-un pahar inalt cu gheata; Taiati apoi lamaia in bucati, stroarceti sucul si puneti bucatile in pahar; Completati cu Cola si ornati cu o bucata de lamaie pe marginea paharului.
cocktail Bloody Mar
lichior de gutui
Gutuile se vor pastra 3-4 saptamini dupa cules pe un dulap in bucatarie, ca sa se maturizeze, ingalbenindu-se si dezvoltandu-si aroma; Gutuile bine spalate de puful de pe ele (cu peria de plastic), necuratate de coaja si de seminte, se taie bucati si se fierb in apa cit sa le cuprinda...
lichior de menta
Se pun la macerat in alcool, timp de o saptamana, frunzele de menta si semintele de anason, agitand o data pe zi. Dupa o saptamana, intr-o cratita cu apa rece se topeste zaharul, apoi se fierbe timp de un minut, se lasa sa se raceasca si se adauga acest sirop in...
Cocktail Long Island Ice Tea
Turnati toate ingredientele intr-un pahar inalt, dupa ce in prealabil ati pus cateva cuburi de gheata; Ornati paharul cu o bucata de lamaie.
Sangria
Vinul rece se pune intr-un recipient (carafa mare de sticla). Se adauga zaharul, lamiile si portocalele taiate felii, scortisoara, piersicile si perele curatate de coaja si taiate bucati mar; Cine doreste, poate pune si brandy sau cognac. Se amesteca si se da la frigider sa se raceasca...
Margarita
Paharul de coktail se unge cu jumatatea de lamaie si apoi se presara sare pe marginea inca umeda a paharului; Se toarna tequila, lichiorul curacao si sucul de lamaie si se amesteca. La sfirsit se adauga cubul de gheata.
cocktail Pink Lady
Se amesteca intr-un blender ginul, frisca, grenadine si albusul de ou; La sfarsit se adauga cuburile de gheata, eventual pisate inainte; Se serveste in pahar cu picior.
Cocktail Mimos
Puneti sucul de portocale intr-un pahar inalt cu picior; Turnati peste sampanie bine racita.
cocktail Kiss in the dark
Se umple paharul de amestec cu gheata, apoi se adauga ingredientele si se amesteca; Se toarna intr-un pahar racit in prealabil, se decoreaza cu o felie de lamaie si o cireasa maraschino.
cocktail eroti
Se toarna sampania, ginul, sucul de lamaie si zaharul intr-un pahar Collins si se amesteca bine; Se decoreaza cu o felie de portocala si o cireasa.
cocktail de whisky
Se inmoaie fiecare cub de zahar in bitter; Se pun cuburile de zahar intr-un pahar, se adauga apa plata, un strop de whisky si se amesteca usor astfel incat zaharul sa se topeasca in totalitate; Se adauga jumatate din cantitatea de whisky ramasa si 2-3 cuburi de...
Cocktail Black Velvet
Umpleti pe jumatate cu bere un pahar cu picior; Completati apoi cu sampanie
Lichior de fragi
Zaharul se dizolva in apa si siropul se fierbe 2-3 clocote; Dupa ce s-a racit, se adauga romul, alcoolul, fragutele si vanilia. Se toarna in sticle cu gitul mai larg care se vor astupa bine cu dop si se vor duce in camara.
cocktail Mai Tai
Se toarna gheata intr-un pahar si deasupra se toarna rom, lichior, zeama de fructe si cu sirop de zahar; Se amesteca totul bine. Felia de lime se asaza, impreuna cu menta pe marginea paharului.
cocktail Infinite Caipiroshka
Se amesteca zaharul si lamaia pe fundul unui pahar inalt, se adauga gheata pisata si se umple cu vodca; Se decoreaza cu felii de lamaie verde.
Cocktail de kiwi
Zeama de la o jumatate de lamaie se toarna intr-un pahar inalt impreuna cu lichiorul de kiwi, se adauga feliile de kiwi, cuburile de gheata si se umple paharul cu vin spumos. Se poate orna cu coaja de lamaie sau felii de kiwi.
Tarta cu branza si mac
Pt aluat: -se amesteca toate ingredientele, se framanta -aluatul rezultat se da la rece 30 min -se intinde in tava de copt si se inteapa cu furculita Umplutura: -macul macinat si laptele se toarna peste foaie se da 10 min la cuptor (185 garade) - -se amesteca branza cu zaharul, untul, praful de...
Prajitura cu branza
Aluat: -din toate ingredientele se framanta un aluat potrivit -se intinde 2 foi Umplutura: -branza de vaci se zdrobeste cu furculita -se amesteca cu zaharul stafidele si coaja de lamaie si ouale -se toarna compozitia intre foi -se coace circa 30-40 min
Clatite
-se bate oul cu zaharul bine -se adauga laptele si se amesteca -se aduga faina si bicarbonatul -trebuie sa rezulte un aluat lichid care se lasa 30 min la frigider -se incinge o tigaie unsa cu cativa stropi de ulei -se toarna un polonic in centrul tigaii si se misca astfel incat sa...