-Se freaca ouale cu zaharul, se adauga treptat laptele, uleiul, aromele, bicarbonatul si faina. -Se omogenizeaza compozitia si se toarna in tava pregatita cu hartie de copt. Deasupra aluatului, care e moale, se aseaza coacazele/ visinele/ ciresele/ afinele, deasupra lor se presara o mana de zahar...
Pt aluat:
-se amesteca faina cu praful de copt, zaharul, zaharul vaniliat, oul, apa si untul, se amesteca. Daca se lipeste de mana trebuie lasat 30 min la frigider.
-se intinde intr-o tava unsa
-se unge aluatul cu gem
Umplutura:
-se incalzesc ingredientele inafara de nuca de cocos si...
Blat: -albusele se bat cu vanilia -galbenusurile se freaca cu zaharul -se amesteca cele doua compozitii -se adauga faina si praful de copt -se toarna in forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina -se coace 25 min la 180 grade Crema: -se amesteca amidonul cu 10 lg lapte, laptele cu vanilia,...
-frecam galbenusurile cu zaharul
-batem albusurile spuma
-punem galbenusurile cu zaharul peste albusurile spuma, faina si esenta , mixam
-punem compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si unsa cu faina,
-punem tava in cuptor la 175 de grade, si o lasam cam 10-15 min
-dupa ce o...
-punem intr-un bol drojdia, zaharul si 150 gr laptele caldutz si lasam 10 min
-dupa 10 min punem intr-un castron faina, sarea, mierea, compozitzia cu drojdie, untul, laptele ramas
-si framantam pana la omogenizare
-acoperim cu folie si lasam 30-40 min la crescut
-impartim aluatul in 6...
-Se curata cartofii, se fierb in apa in care am adaugat jumatatea de sare (2 lingurite) pina sunt moi
-Scurgem cartofii si oprim din apa in care i-am fiert 120 ml. Lasam cartofii la racit pina s-au uscat in intregime.
-Cartofii reci zdrobim cu furculita
-Drojdia o lasam 5 min in apa ce am...
-se mixeaza zaharul, untul, vanilia si galbenusul -se adauga faina -se framanta bine si se da 30 min la frigider -se fac bilute, se dau prin albusul batut si apoi prin nuca, se fac gauri cu degetul sau cu ceva rotund -le coacem la 180 grade 10 min -dupa ce s-au copt le scoatem din cuptor , dar le...
Pt Star:
-intr-un castron se pun ouale+cacaoa+margarina topita+zaharul pudra+zaharul vaniliat, se mixeaza pana face clabuci
-se adauga pe rand faina+praful de copt, framantam cu mana pana rezulta o coca potrivita
Pt Coco:
-se mixeaza abusul, se adauga zaharul pudra, cocosul si se...
-Se separa ouale.Galbenusurile, zaharul, zaharul vaniliat si coaja de lamaie se bat intr-un castron pana la dizolvarea zaharului. Se adauga untul si se mai amesteca pana devine o crema consistenta -Se incinge cuptorul la 150 garde. Se unge forma cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Se adauga in...
-se amesteca faina cu amidonul , sarea, cacaoa , praful de copt , galbenusurile , zaharul si untul moale taiat bucatele -se framanta bine, se inveleste in folie si se pune la frigider 30 min -se scoate aluatul si se imparte in mici bilute in care se formeaza niste gauri cu degetu sau cu ce...
-Faina se amesteca cu drojdia si cu 1 si 1/2 lingurita sare -se adauga treptat apa calduta -si uleiul de masline -se framanta cel putin 15 min si se lasa 30 min la crescut -ceapa se taie marunt -si se caleste in 2 linguri de untdelemn pana devine transparenta -dupa ce s-a racit complet se...
-Cartofii se curata, se spala si se dau pe razatoare
-fulgii se inmoaie in apa clocotita
-se pun toate ingredientee intr-un lighean
-se amesteca pana la omogenizare
-se toarna compozitzia intr-o tava tapetata cu hartie de copt
-se baga la cuptor pana ce suprafata devine aurie
-se pune intr-un castron galbenusurile cu zaharul si cu untul, se freaca -se bat albusurile spuma -se adauga albusurile la galbenusuri -se adauga faina, bicarbonatul - pana se formeaza un aluat potrivit -se fac bilute -se coc bilutele in forma
Pt crema:
- freci zaharul cu ouale si...
-Intr-un vas se amesteca faina+zaharul+praful de copt+scortisoara+sarea -In alt vas se mixeaza: laptele+oul+vanilia+untul -se adauga compozitia de faina la cea cu ou -se mixeaza -se adauga prunele -se pun in tava de briose unsa cu unt si tapetata cu faina -se introduc la cuptorul...
-separam ouale si batem albusurile spuma
-separat batem galbenusurile cu zaharul
-apoi le amestecam si mai batem umpic
-adaugam faina amestecata cu praful de copt
-turnam compozitia in tava unsa cu ulei/unt si tapetata cu faina
-dam corcodusele prin faina si le punem peste blat...
Intr-un vas amestecam faina cu bicarbonatul,zaharul,coaja de lamaie si varful de sare.
Mixam oul, dupa care il adaugam in mijlocul ingredientelor, apoi si laptele si uleiul.
Amestecam bine.
Punem cam un polonic de aluat de clatite americane in tigaie si lasam pana apar la suprafata...
-Cuptorul se incalzeste la 220 grade -se ung formele cu ulei si se tapeteaza cu faina -intr-un castron se pune faina, praful de copt si sarea -se dizolva nessul in 2 lg apa clocotita -intr-un castron se pune zaharul, mierea, laptele, oul si uleiul, -se adauga nessul si se amesteca -apoi se...
-se taie varza
-ceapa se taie marunt si se pune peste ceapa
-morcovul se da pe razatoare
-se adauga sarea si se amesteca
-se adauga si uleiul si se amesteca
-poate fi servita simpla, cu piure sau cu ce va doreste inimioarea:)
-se spala lintea
-apa se pune la fiert, cand clocoteste se adauga sarea, uleiul si lintea
- se fierbe in jur de 20 min
-dupa 20 de minute de fiert se adauga ceapa taiata, usturoiul si condimentele.
-se fierbe pana se inmoaie lintea.
-se mixeaza oul cu zaharul -se adauga uleiul, laptele, si gemul -se amesteca -apoi se adauga bicarbonatul, faiana si cacaoa -se mixeaza bine -compozitia se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, sau se pune hartie de copt:) -se coace la 180 de grade cam 35 min -am facut crema...
-intr-un castron punem ouale, zaharul si un varf de cutit de sare
-le mixam pana devin crema
-adaugam untul topit
-apoi treptat faina amestecata cu praful de copt si laptele
-aluatul nu va avea o consistenta lichida
-se toarna in forma rotunda, se niveleaza cu o spatula; merele se...
-Nautul se lasa la muiat de seara pe dimineata. A doua zi se pune la fiert in apa cu sare si vegeta
-se zdrobeste nautu cu furculita ca sa ramana bucatele mai mari
-toate ingredientele se pun intr-un vas incapator si se amesteca bine
-se formeaza chiftelute si se prajesc in ulei
-Dam cartofii pe razatoare
-adaugam ouale
-apoi untul si cascavalul -date pe razatoare, susanul, curry, praful de usturoi, piperul, sarea si amestecam
-adaugam faina
-amestecam pana nu se mai leaga de mana
-infainam bine de tot locul unde lucram si intindem o foaie din care taiem...
-drojdia si zaharul se dizolva in cateva linguri de lapte caldut
-se pune faina intr-un castron se adauga uleiul si sarea
-laptele
-si drojdia dizolvata
-se framanta bine
-se unge planul de lucru cu ulei si se intinde aluatul
-se pune peste aluat ketchup-ul, cascavalul, ardeiul......
- se freaca oul cu zaharul, se adauga uleiul+ laptele+gemul. Se amesteca, apoi se adauga bicarbonatul, faina si cacaoa.
- compozitia se pune in tava tapetata cu hartie de copt
-se coace in cuptor la 180 de grade cam 35 de minute, se face testul cu scobitoarea
-se prepara budinca dupa...
-Se mixeaza margarina cu zaharul tos si ouale. -Se spala lamaile cu apa fierbinte; se rade coaja si se stoarce sucul. Se pun deoparte 2 linguri de suc (pt glazura). -Restul de suc de lamaie si coaja de lamaie se inglobeaza in compozitia de ou. -Faina se amesteca impreuna cu amidonul, praful...
-separam albusul de galbenus
-amestecam galbenusul, zaharul,laptele, untul topit si faina
-adaugam albusul batut spuma
-amestecam usor de jos in sus
-taiem merele rondele, le scoatem mijlocul si presaram scortisoara peste ele
-trece rondelele prin aluat si le prajim in ulei incins
-le...
-Dizolvam drojdia in apa si amestecam cu faina pana obtinem o biluta pe care o crestam cu cutitul in forma de cruce -O cufundam intr-un vas cu apa calduta si asteptam cam 15 min pana se umfla si se ridica -punem intr-un vas faina, facem la mijloc o gaura in care punem zaharul, zaharul vaniliat,...
-Drojdia zaharul si cateva linguri de lapte se pun intr-un bol si se lasa cam 10 min
-Intr-un castron se pune faina, sarea, galbenusurile, zaharul vaniliat, coaja de lamaie/portocala, laptele si maiaua si se framanta pana aluatul este neted
-se adauga untul topit si se framanta pana aluatul...
-se dizolva drojdia si zaharul in putzin lapte cald si se lasa 10 min
-intr-un vas mare se pun faina amestecata cu sarea, laptele, apa, maiaua si uleiul
-se amesteca pana nu se mai prinde de mana
-se lasa 30 min acoperit cu un prosop, timp in care isi dubleaza volumul
-se pregateste...
Tarta cu fructe de sezon
-Se freaca ouale cu zaharul, se adauga treptat laptele, uleiul, aromele, bicarbonatul si faina. -Se omogenizeaza compozitia si se toarna in tava pregatita cu hartie de copt. Deasupra aluatului, care e moale, se aseaza coacazele/ visinele/ ciresele/ afinele, deasupra lor se presara o mana de zahar...
Triunghiuri cu nuci
Pt aluat: -se amesteca faina cu praful de copt, zaharul, zaharul vaniliat, oul, apa si untul, se amesteca. Daca se lipeste de mana trebuie lasat 30 min la frigider. -se intinde intr-o tava unsa -se unge aluatul cu gem Umplutura: -se incalzesc ingredientele inafara de nuca de cocos si...
Tarta cu zmeura
Blat: -albusele se bat cu vanilia -galbenusurile se freaca cu zaharul -se amesteca cele doua compozitii -se adauga faina si praful de copt -se toarna in forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina -se coace 25 min la 180 grade Crema: -se amesteca amidonul cu 10 lg lapte, laptele cu vanilia,...
Rulada
-frecam galbenusurile cu zaharul -batem albusurile spuma -punem galbenusurile cu zaharul peste albusurile spuma, faina si esenta , mixam -punem compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si unsa cu faina, -punem tava in cuptor la 175 de grade, si o lasam cam 10-15 min -dupa ce o...
Chifle
-punem intr-un bol drojdia, zaharul si 150 gr laptele caldutz si lasam 10 min -dupa 10 min punem intr-un castron faina, sarea, mierea, compozitzia cu drojdie, untul, laptele ramas -si framantam pana la omogenizare -acoperim cu folie si lasam 30-40 min la crescut -impartim aluatul in 6...
Paine rustica cu cartofi
-Se curata cartofii, se fierb in apa in care am adaugat jumatatea de sare (2 lingurite) pina sunt moi -Scurgem cartofii si oprim din apa in care i-am fiert 120 ml. Lasam cartofii la racit pina s-au uscat in intregime. -Cartofii reci zdrobim cu furculita -Drojdia o lasam 5 min in apa ce am...
Biscuiti cu gem
-se mixeaza zaharul, untul, vanilia si galbenusul -se adauga faina -se framanta bine si se da 30 min la frigider -se fac bilute, se dau prin albusul batut si apoi prin nuca, se fac gauri cu degetul sau cu ceva rotund -le coacem la 180 grade 10 min -dupa ce s-au copt le scoatem din cuptor , dar le...
CocoStar
Pt Star: -intr-un castron se pun ouale+cacaoa+margarina topita+zaharul pudra+zaharul vaniliat, se mixeaza pana face clabuci -se adauga pe rand faina+praful de copt, framantam cu mana pana rezulta o coca potrivita Pt Coco: -se mixeaza abusul, se adauga zaharul pudra, cocosul si se...
Trunchi de copac
-Se separa ouale.Galbenusurile, zaharul, zaharul vaniliat si coaja de lamaie se bat intr-un castron pana la dizolvarea zaharului. Se adauga untul si se mai amesteca pana devine o crema consistenta -Se incinge cuptorul la 150 garde. Se unge forma cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Se adauga in...
Biscuiti cu gropite delicioase
-se amesteca faina cu amidonul , sarea, cacaoa , praful de copt , galbenusurile , zaharul si untul moale taiat bucatele -se framanta bine, se inveleste in folie si se pune la frigider 30 min -se scoate aluatul si se imparte in mici bilute in care se formeaza niste gauri cu degetu sau cu ce...
Chifle cu ceapa
-Faina se amesteca cu drojdia si cu 1 si 1/2 lingurita sare -se adauga treptat apa calduta -si uleiul de masline -se framanta cel putin 15 min si se lasa 30 min la crescut -ceapa se taie marunt -si se caleste in 2 linguri de untdelemn pana devine transparenta -dupa ce s-a racit complet se...
Drob de cartofi
-Cartofii se curata, se spala si se dau pe razatoare -fulgii se inmoaie in apa clocotita -se pun toate ingredientee intr-un lighean -se amesteca pana la omogenizare -se toarna compozitzia intr-o tava tapetata cu hartie de copt -se baga la cuptor pana ce suprafata devine aurie
Nuci
-se pune intr-un castron galbenusurile cu zaharul si cu untul, se freaca -se bat albusurile spuma -se adauga albusurile la galbenusuri -se adauga faina, bicarbonatul - pana se formeaza un aluat potrivit -se fac bilute -se coc bilutele in forma Pt crema: - freci zaharul cu ouale si...
Muffin's cu scortisoara
-Intr-un vas se amesteca faina+zaharul+praful de copt+scortisoara+sarea -In alt vas se mixeaza: laptele+oul+vanilia+untul -se adauga compozitia de faina la cea cu ou -se mixeaza -se adauga prunele -se pun in tava de briose unsa cu unt si tapetata cu faina -se introduc la cuptorul...
Prajitura cu corcoduse
-separam ouale si batem albusurile spuma -separat batem galbenusurile cu zaharul -apoi le amestecam si mai batem umpic -adaugam faina amestecata cu praful de copt -turnam compozitia in tava unsa cu ulei/unt si tapetata cu faina -dam corcodusele prin faina si le punem peste blat...
Clatite americane
Intr-un vas amestecam faina cu bicarbonatul,zaharul,coaja de lamaie si varful de sare. Mixam oul, dupa care il adaugam in mijlocul ingredientelor, apoi si laptele si uleiul. Amestecam bine. Punem cam un polonic de aluat de clatite americane in tigaie si lasam pana apar la suprafata...
Muffin's cu ness
-Cuptorul se incalzeste la 220 grade -se ung formele cu ulei si se tapeteaza cu faina -intr-un castron se pune faina, praful de copt si sarea -se dizolva nessul in 2 lg apa clocotita -intr-un castron se pune zaharul, mierea, laptele, oul si uleiul, -se adauga nessul si se amesteca -apoi se...
Salata asortata
-se taie varza -ceapa se taie marunt si se pune peste ceapa -morcovul se da pe razatoare -se adauga sarea si se amesteca -se adauga si uleiul si se amesteca -poate fi servita simpla, cu piure sau cu ce va doreste inimioarea:)
Supa de linte
-se spala lintea -apa se pune la fiert, cand clocoteste se adauga sarea, uleiul si lintea - se fierbe in jur de 20 min -dupa 20 de minute de fiert se adauga ceapa taiata, usturoiul si condimentele. -se fierbe pana se inmoaie lintea.
Tort ciocolatos
-se mixeaza oul cu zaharul -se adauga uleiul, laptele, si gemul -se amesteca -apoi se adauga bicarbonatul, faiana si cacaoa -se mixeaza bine -compozitia se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, sau se pune hartie de copt:) -se coace la 180 de grade cam 35 min -am facut crema...
Tarta Alpina cu mere
-intr-un castron punem ouale, zaharul si un varf de cutit de sare -le mixam pana devin crema -adaugam untul topit -apoi treptat faina amestecata cu praful de copt si laptele -aluatul nu va avea o consistenta lichida -se toarna in forma rotunda, se niveleaza cu o spatula; merele se...
Chiftelute de naut
-Nautul se lasa la muiat de seara pe dimineata. A doua zi se pune la fiert in apa cu sare si vegeta -se zdrobeste nautu cu furculita ca sa ramana bucatele mai mari -toate ingredientele se pun intr-un vas incapator si se amesteca bine -se formeaza chiftelute si se prajesc in ulei
Pernute picante de cartofi
-Dam cartofii pe razatoare -adaugam ouale -apoi untul si cascavalul -date pe razatoare, susanul, curry, praful de usturoi, piperul, sarea si amestecam -adaugam faina -amestecam pana nu se mai leaga de mana -infainam bine de tot locul unde lucram si intindem o foaie din care taiem...
Mini pizza rapide
-drojdia si zaharul se dizolva in cateva linguri de lapte caldut -se pune faina intr-un castron se adauga uleiul si sarea -laptele -si drojdia dizolvata -se framanta bine -se unge planul de lucru cu ulei si se intinde aluatul -se pune peste aluat ketchup-ul, cascavalul, ardeiul......
Negresa
- se freaca oul cu zaharul, se adauga uleiul+ laptele+gemul. Se amesteca, apoi se adauga bicarbonatul, faina si cacaoa. - compozitia se pune in tava tapetata cu hartie de copt -se coace in cuptor la 180 de grade cam 35 de minute, se face testul cu scobitoarea -se prepara budinca dupa...
Lemon muffin's
-Se mixeaza margarina cu zaharul tos si ouale. -Se spala lamaile cu apa fierbinte; se rade coaja si se stoarce sucul. Se pun deoparte 2 linguri de suc (pt glazura). -Restul de suc de lamaie si coaja de lamaie se inglobeaza in compozitia de ou. -Faina se amesteca impreuna cu amidonul, praful...
"Gogosi" cu mere
-separam albusul de galbenus -amestecam galbenusul, zaharul,laptele, untul topit si faina -adaugam albusul batut spuma -amestecam usor de jos in sus -taiem merele rondele, le scoatem mijlocul si presaram scortisoara peste ele -trece rondelele prin aluat si le prajim in ulei incins -le...
Donuts
-Dizolvam drojdia in apa si amestecam cu faina pana obtinem o biluta pe care o crestam cu cutitul in forma de cruce -O cufundam intr-un vas cu apa calduta si asteptam cam 15 min pana se umfla si se ridica -punem intr-un vas faina, facem la mijloc o gaura in care punem zaharul, zaharul vaniliat,...
Crofne banatene
-Drojdia zaharul si cateva linguri de lapte se pun intr-un bol si se lasa cam 10 min -Intr-un castron se pune faina, sarea, galbenusurile, zaharul vaniliat, coaja de lamaie/portocala, laptele si maiaua si se framanta pana aluatul este neted -se adauga untul topit si se framanta pana aluatul...
Covrigi sarbesti
-se dizolva drojdia si zaharul in putzin lapte cald si se lasa 10 min -intr-un vas mare se pun faina amestecata cu sarea, laptele, apa, maiaua si uleiul -se amesteca pana nu se mai prinde de mana -se lasa 30 min acoperit cu un prosop, timp in care isi dubleaza volumul -se pregateste...