Iata cum se prepara Reteta de aripioare de pui picante, cu cartofi la cuptor
Am parlit aripioarele, le -am spalat si le-am portionat.
Le-am uns cu uleiul, cu condimntul pentru pui si cu usturoiul granulat.
Le-am lasat 30minute sa se marineze. Acum am pus si cartofii la fiert....
Iata cum se prepara Reteta de aluat de foietaj cu ketchup si cascaval
Lasam la dezghetat aluatul apoi il taiem in doua. Eu l-am mai intins putin si l-am facut mai subtire.
Ungem o foaie cu ketchup, presuram cascavalul, punem deasupra cealalta foaie si taiem dupa preferinta.
Eu am taiat...
Iata cum se prepara Reteta de lasagna cu carne de porc
Spalam carnea, o uscam cu servetele si o tocam.
Punem ceapa taiata marunt, in uleiul fierbinte si o calim putin, adaugand cate putina apa.
Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam carnea tocata si o calim pana se albeste si se evapora...
Iata cum se prepara Reteta de pulpe de pui, gatite pe bete de frigarui, la cuptor
Spalam pulpele de pui, le uscam cu prosop de hartie, le scoatem pielea, le dezosam, le taiem cuburi nu prea mici si le amestecam cu restul ingredientelor.
Lasam 30minute sa se marineze carnita.
Asezam apoi...
Iata cum se prepara Reteta de friptura din piept de pui la cuptor
Spalam pieptul de pui si il lasam putin la scurs, intr-o sita. Il stergem apoi cu prosoape de hartie, il portionam in patru lobi si il fasonam.
Pregatim condimentele si incepem sa il ungem cu sare, piper, boia, usturoi si...
Iata cum se prepara Reteta de clatite din spanac cu crema de branza
Eu am folosit spanac congelat. Dupa ce s-a dezghetat, l-am bagat in blender cu ouale, usturoiul, laptele, kefirul, zaharul, sarea si le-am blenduit bine, bine.
Am rasturnat compozitia obtinuta intr-un vas si am adaugat...
Iata cum se prepara Reteta de prajitura de post cu mere
Amestecam apa, uleiul sarea, zaharul si praful de copt, cu un tel.
Adaugam faina, framantam si lasam deoparte pana pregatim merele.
Spalam merele, curatam de petele nedorite si le radem cu tot cu coaja.
Le stoarcem de zeama....
Iata cum se prepara Reteta de mancare de post din cuburi de soia
Se pune apa intr-o cratita si se aduce la fierbere. Se adauga o lingurita vegeta si cuburile de soia. Se fierb 10 minute. Se strecoara foarte bine.
Ceapa se taie pestisori si se pune la calit in uleiul fierbinte, imperuna cu...
Iata cum se prepara Reteta de limba de porc cu masline
Limbile de porc le oparim timp de 5 minute apoi le curatam de pielita.
Dupa ce le-am curatat, le punem la fiert intr-o oala cu apa rece. Spumuim de cate ori este nevoie apoi punem o ceapa, morcovul, pastarnacul, telina. foile de...
Iata cum se prepara Reteta de marmelada de gutui:
Spalam gutuile, le curatam de cotoare si le taiem cuburi mai mari. Ca sa nu se oxideze, le punem in apa rece pana terminam de taiat toate gutuile. Eu am aruncat 500g cotoare de gutui, deci am ramas cu 3 kg.
Nu le curat de coaja.
Le...
Modul de preparare este urmatorul:
Am pus la copt gogosarii si ardeii capia. Pe masura ce s-au copt, i-am pus intr-un vas, am presurat sare pe ei si i-am acoperit cu un capac. Cand s-au mai racorit, i-am curatat, le-am scos cotoarele si semitele, i-am spalat si i-am pus la scurs....
Iata cum se prepara Reteta de gogosari cu sos de bulion si mustar:
Curatam gogosarii de seminte,ii spalam, ii lasam la scurs si ii taiem feliute de 1cm sau mai subtiri.
Intr-o oala cu fundul gros, o oala de tuci e foarte buna, punem otetul, uleiul, zaharul, sarea, bulionul, mustarul, foile...
Acesta este modul de preparare pentru Reteta de tort cu crema de branza si visine
Eu am pregatit blatul cu o zi inainte de asamblare, din cauza timpului scurt avut la dispozitie.
Pentru bat ingrediente la temperatura camerei
Facem o cafeluta, ne infruptam si noi din ea,dar 160g o turnam...
Iata cum se prepara reteta de varza cu carnati:
Varza tocata o frecam cu putina sare.
Intr-un vas punem uleiul, ceapa, morcovul si ardeiul la calit timp de 10 minute.
Dupa cele 10 minute, punem varza si 1,5 l de apa fierbinte.
Lasam la fiert pana se inmoaie varza apoi punem...
Coacem vinetele pe flacara, le curatam cat sunt calde, le trecem sub un jet de apa sa se curete de resturile de arsura si le punem la scurs intr-un ciur .
Ardeii capia se coc pe o tabla asezata pe flacara, ii punem intr-un vas si ii acoperim cu un capac, dupa ce punem putina sare pe ei. Cand...
Cotletul de porc se spala, se sterge cu servetele absorbante si se taie felii subtiri.
Feliile se bat cu ciocanul de snitele, intre doua folii de plastic, se sareaza, se pune piperul negru macinat si oregano frecat cu degetele ca sa se marunteasca.
Se lasa la frigider 15 minute
Intre...
Pentru crema:
Amestecam branza cu ouale, grisul, zaharul, zaharul vanilat si smantana, apoi lasam deoparte si ne ocupam de blat.
Pentru blat:
Batem bine albusurile cu zaharul, zaharul vanilat si un varf cutit de sare.
Frecam un pic galbenusurile cu uleiul si il amestecam cu albusurile...
Morcovul, telina, pastarnacul , ardeiul si ceapa, le taiem cubulete si le punem intr-o oala cu apa la fiert. Punem leusteanul si uleiul odata cu legumele. Lasam la foc 30 minute sau pana cand sunt legumele aproape fierte
Intre timp ne ocupam de perisoare. Amestecam carnea tocata cu oul, sarea,...
Am amestecat zaharul cu zaharul vanilat, apa si uleiul.
Dupa ce s-a topit zaharul, am pus esenta de rom, praful de copt,curcuma si faina adaugata treptat pentru un aluat, nu foarte vartos.
Am taiat o bucata din aluat si am dat-o la congelator.
Am pus miezul de nuca la cuptor...
Punem ceapa tocata in oala cu uleiul fierbinte. Presuram putina sare si 2-3 linguri cu apa. O tinem pe foc 2 minute
Adaugam radacinoasele rase pe razatoarea mica si le calim si pe ele 2 minute
Turnam apoi rosiile pasate, amestecam inca 1 minut
Adaugam 2 litri de apa si lasam 25 minute sa...
Tăiem ceapa mărunt și o punem la calit in uleiul fierbinte, împreună cu morcovul și păstârnacul.
Le călim 5 minute adăugând cate putina apa,după care adăugăm orezul spalat și mai ținem pe foc, inca 5 minute amestecând din când în când....
Am curățat și spălat pulpele, le-am dezosat și le-am pus în tigaia unsa cu 1 lingura ulei.
Am presărat boiaua, piperul, am pus ceapa tăiată rondele deasupra pulpelor, untul și usturoiul zdrobit. Am pus putina sare, capacul și am lăsat pe foc mic 30 minute. Am gustat puțin sos...
Radem dovlecelul pe răzătoarea mare, îl sărăm și îl lăsăm 10 minute
Radem morcovul și cartoful pe răzătoarea mică.
Radem și telemeaua.
Zdrobim usturoiul.
Tăiem verdeața marunt.
Au trecut cele 10 minute și stoarcem dovlecelul, cartoful, apoi amestecam cu restul...
Preaparare Reteta de gogosi pufoase si aromate cu aluat dospit
Amestecam drojdia cu zaharul și laptele călduț. Lăsăm 10 minute acoperit.
Cernem faina, adăugăm ouăle, sarea,laptele in care s-a activat drojdia, coaja rasa,esența și le amestecam.
Incepem sa frământăm...
Am spălat vișinele și le-am pus într-o strecurătoare. Le-am scos sâmburii și le-am pus într-un vas mai mare Am adăugat peste ele zahărul și aspirina fărâmată Le-am amestecat ușor și le-am lăsat câteva ore că sa se topească zahărul. Mai amestecam...
Aluat pentru foi
Am mixat bine ouăle cu zaharul apoi am adăugat pe rand uleiul, laptele, sarea și faina cu praful de copt. Am frământat un aluat pe care l-am împărțit în patru bucăți egale.
Am întins cate o bucata de aluat pe fundul tăvii,am înțepat-o...
Mai întâi curățăm ceapa și o tăiem peștișori iar usturoiul îl mărunțim. Le punem la calit in ulei cam 15-20 minute, adăugând cate putina apa.
Ficăței ii spălăm, ii curatam, îi tăiem in doua și îi punem în apa rece.
Punem o oala cu 2l...
Într-un vas, spargem oul și îl mixam cu zahărul și sarea. Continuam sa mixam după fiecare ingredient adăugat, după cum urmează: uleiul, laptele, esența, faina amestecată cu bicarbonatul, cacao, apoi coaja de portocala. Se amesteca cu mixerul sau putem folosi un tel de...
Ceafa de porc se taie bucăți care se rumenesc pe toate părțile in uleiul fierbinte, menținând focul iute.
Dopa ce se rumenesc bucățile de ceafa, se scot cu o paleta pe o farfurie și se țin acoperite.
In același ulei se pune ceapa roșie tăiată peștișori și ardeiul tăiat...
Ceafa de porc se taie cuburi și se pune într-o cratiță in care am înfierbântat uleiul și se rumenește pe toate părțile.
Se adaugă ceapa tăiată mărunt și morcovul tăiat felii mai grosuțe, și le călim 5 minute
Se adaugă 500 ml apa fierbinte, se pune capac și...
Reteta de aripioare de pui picante, cu cartofi la cuptor
Iata cum se prepara Reteta de aripioare de pui picante, cu cartofi la cuptor Am parlit aripioarele, le -am spalat si le-am portionat. Le-am uns cu uleiul, cu condimntul pentru pui si cu usturoiul granulat. Le-am lasat 30minute sa se marineze. Acum am pus si cartofii la fiert....
Reteta de aluat de foietaj cu ketchup si cascaval
Iata cum se prepara Reteta de aluat de foietaj cu ketchup si cascaval Lasam la dezghetat aluatul apoi il taiem in doua. Eu l-am mai intins putin si l-am facut mai subtire. Ungem o foaie cu ketchup, presuram cascavalul, punem deasupra cealalta foaie si taiem dupa preferinta. Eu am taiat...
Reteta de lasagna cu carne de porc
Iata cum se prepara Reteta de lasagna cu carne de porc Spalam carnea, o uscam cu servetele si o tocam. Punem ceapa taiata marunt, in uleiul fierbinte si o calim putin, adaugand cate putina apa. Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam carnea tocata si o calim pana se albeste si se evapora...
Reteta de pulpe de pui, gatite pe bete de frigarui, la cuptor
Iata cum se prepara Reteta de pulpe de pui, gatite pe bete de frigarui, la cuptor Spalam pulpele de pui, le uscam cu prosop de hartie, le scoatem pielea, le dezosam, le taiem cuburi nu prea mici si le amestecam cu restul ingredientelor. Lasam 30minute sa se marineze carnita. Asezam apoi...
Reteta de friptura din piept de pui la cuptor
Iata cum se prepara Reteta de friptura din piept de pui la cuptor Spalam pieptul de pui si il lasam putin la scurs, intr-o sita. Il stergem apoi cu prosoape de hartie, il portionam in patru lobi si il fasonam. Pregatim condimentele si incepem sa il ungem cu sare, piper, boia, usturoi si...
Reteta de clatite din spanac cu crema de branza
Iata cum se prepara Reteta de clatite din spanac cu crema de branza Eu am folosit spanac congelat. Dupa ce s-a dezghetat, l-am bagat in blender cu ouale, usturoiul, laptele, kefirul, zaharul, sarea si le-am blenduit bine, bine. Am rasturnat compozitia obtinuta intr-un vas si am adaugat...
Reteta de prajitura de post cu mere
Iata cum se prepara Reteta de prajitura de post cu mere Amestecam apa, uleiul sarea, zaharul si praful de copt, cu un tel. Adaugam faina, framantam si lasam deoparte pana pregatim merele. Spalam merele, curatam de petele nedorite si le radem cu tot cu coaja. Le stoarcem de zeama....
Reteta de mancare de post din cuburi de soia
Iata cum se prepara Reteta de mancare de post din cuburi de soia Se pune apa intr-o cratita si se aduce la fierbere. Se adauga o lingurita vegeta si cuburile de soia. Se fierb 10 minute. Se strecoara foarte bine. Ceapa se taie pestisori si se pune la calit in uleiul fierbinte, imperuna cu...
Reteta de limba de porc cu masline
Iata cum se prepara Reteta de limba de porc cu masline Limbile de porc le oparim timp de 5 minute apoi le curatam de pielita. Dupa ce le-am curatat, le punem la fiert intr-o oala cu apa rece. Spumuim de cate ori este nevoie apoi punem o ceapa, morcovul, pastarnacul, telina. foile de...
Reteta de marmelada de gutui
Iata cum se prepara Reteta de marmelada de gutui: Spalam gutuile, le curatam de cotoare si le taiem cuburi mai mari. Ca sa nu se oxideze, le punem in apa rece pana terminam de taiat toate gutuile. Eu am aruncat 500g cotoare de gutui, deci am ramas cu 3 kg. Nu le curat de coaja. Le...
Reteta de zacusca cu bureti
Modul de preparare este urmatorul: Am pus la copt gogosarii si ardeii capia. Pe masura ce s-au copt, i-am pus intr-un vas, am presurat sare pe ei si i-am acoperit cu un capac. Cand s-au mai racorit, i-am curatat, le-am scos cotoarele si semitele, i-am spalat si i-am pus la scurs....
Reteta de gogosari cu sos de bulion si mustar
Iata cum se prepara Reteta de gogosari cu sos de bulion si mustar: Curatam gogosarii de seminte,ii spalam, ii lasam la scurs si ii taiem feliute de 1cm sau mai subtiri. Intr-o oala cu fundul gros, o oala de tuci e foarte buna, punem otetul, uleiul, zaharul, sarea, bulionul, mustarul, foile...
Reteta de tort cu crema de branza si visine
Acesta este modul de preparare pentru Reteta de tort cu crema de branza si visine Eu am pregatit blatul cu o zi inainte de asamblare, din cauza timpului scurt avut la dispozitie. Pentru bat ingrediente la temperatura camerei Facem o cafeluta, ne infruptam si noi din ea,dar 160g o turnam...
Reteta de varza cu carnati
Iata cum se prepara reteta de varza cu carnati: Varza tocata o frecam cu putina sare. Intr-un vas punem uleiul, ceapa, morcovul si ardeiul la calit timp de 10 minute. Dupa cele 10 minute, punem varza si 1,5 l de apa fierbinte. Lasam la fiert pana se inmoaie varza apoi punem...
Salata de vinete cu ardei capia copt
Coacem vinetele pe flacara, le curatam cat sunt calde, le trecem sub un jet de apa sa se curete de resturile de arsura si le punem la scurs intr-un ciur . Ardeii capia se coc pe o tabla asezata pe flacara, ii punem intr-un vas si ii acoperim cu un capac, dupa ce punem putina sare pe ei. Cand...
Snitel din cotlet de porc, in stil vienez
Cotletul de porc se spala, se sterge cu servetele absorbante si se taie felii subtiri. Feliile se bat cu ciocanul de snitele, intre doua folii de plastic, se sareaza, se pune piperul negru macinat si oregano frecat cu degetele ca sa se marunteasca. Se lasa la frigider 15 minute Intre...
Desert prajitura cu branza de vaci si afine
Pentru crema: Amestecam branza cu ouale, grisul, zaharul, zaharul vanilat si smantana, apoi lasam deoparte si ne ocupam de blat. Pentru blat: Batem bine albusurile cu zaharul, zaharul vanilat si un varf cutit de sare. Frecam un pic galbenusurile cu uleiul si il amestecam cu albusurile...
Ciorba cu perisoare din carne de porc si taitei de casa
Morcovul, telina, pastarnacul , ardeiul si ceapa, le taiem cubulete si le punem intr-o oala cu apa la fiert. Punem leusteanul si uleiul odata cu legumele. Lasam la foc 30 minute sau pana cand sunt legumele aproape fierte Intre timp ne ocupam de perisoare. Amestecam carnea tocata cu oul, sarea,...
Desert prajitura de post cu gem de prune si miez de nuca
Am amestecat zaharul cu zaharul vanilat, apa si uleiul. Dupa ce s-a topit zaharul, am pus esenta de rom, praful de copt,curcuma si faina adaugata treptat pentru un aluat, nu foarte vartos. Am taiat o bucata din aluat si am dat-o la congelator. Am pus miezul de nuca la cuptor...
Supa de rosii cu galusti din gris
Punem ceapa tocata in oala cu uleiul fierbinte. Presuram putina sare si 2-3 linguri cu apa. O tinem pe foc 2 minute Adaugam radacinoasele rase pe razatoarea mica si le calim si pe ele 2 minute Turnam apoi rosiile pasate, amestecam inca 1 minut Adaugam 2 litri de apa si lasam 25 minute sa...
Ardei umpluti cu carne de porc
Tăiem ceapa mărunt și o punem la calit in uleiul fierbinte, împreună cu morcovul și păstârnacul. Le călim 5 minute adăugând cate putina apa,după care adăugăm orezul spalat și mai ținem pe foc, inca 5 minute amestecând din când în când....
Pulpe de pui fragede la tigaie
Am curățat și spălat pulpele, le-am dezosat și le-am pus în tigaia unsa cu 1 lingura ulei. Am presărat boiaua, piperul, am pus ceapa tăiată rondele deasupra pulpelor, untul și usturoiul zdrobit. Am pus putina sare, capacul și am lăsat pe foc mic 30 minute. Am gustat puțin sos...
Chiftele cu dovlecel la cuptor
Radem dovlecelul pe răzătoarea mare, îl sărăm și îl lăsăm 10 minute Radem morcovul și cartoful pe răzătoarea mică. Radem și telemeaua. Zdrobim usturoiul. Tăiem verdeața marunt. Au trecut cele 10 minute și stoarcem dovlecelul, cartoful, apoi amestecam cu restul...
Reteta de gogosi pufoase si aromate cu aluat dospit
Preaparare Reteta de gogosi pufoase si aromate cu aluat dospit Amestecam drojdia cu zaharul și laptele călduț. Lăsăm 10 minute acoperit. Cernem faina, adăugăm ouăle, sarea,laptele in care s-a activat drojdia, coaja rasa,esența și le amestecam. Incepem sa frământăm...
Visine la borcan pentru iarna
Am spălat vișinele și le-am pus într-o strecurătoare. Le-am scos sâmburii și le-am pus într-un vas mai mare Am adăugat peste ele zahărul și aspirina fărâmată Le-am amestecat ușor și le-am lăsat câteva ore că sa se topească zahărul. Mai amestecam...
Desert prajitura cu foi si crema din budinca cu visine
Aluat pentru foi Am mixat bine ouăle cu zaharul apoi am adăugat pe rand uleiul, laptele, sarea și faina cu praful de copt. Am frământat un aluat pe care l-am împărțit în patru bucăți egale. Am întins cate o bucata de aluat pe fundul tăvii,am înțepat-o...
Ficatei de pui cu smantana
Mai întâi curățăm ceapa și o tăiem peștișori iar usturoiul îl mărunțim. Le punem la calit in ulei cam 15-20 minute, adăugând cate putina apa. Ficăței ii spălăm, ii curatam, îi tăiem in doua și îi punem în apa rece. Punem o oala cu 2l...
Desert negresa cu fructe
Într-un vas, spargem oul și îl mixam cu zahărul și sarea. Continuam sa mixam după fiecare ingredient adăugat, după cum urmează: uleiul, laptele, esența, faina amestecată cu bicarbonatul, cacao, apoi coaja de portocala. Se amesteca cu mixerul sau putem folosi un tel de...
Ceafa de porc cu ceapa si ardei gras
Ceafa de porc se taie bucăți care se rumenesc pe toate părțile in uleiul fierbinte, menținând focul iute. Dopa ce se rumenesc bucățile de ceafa, se scot cu o paleta pe o farfurie și se țin acoperite. In același ulei se pune ceapa roșie tăiată peștișori și ardeiul tăiat...
Mazare cu ceafa de porc
Ceafa de porc se taie cuburi și se pune într-o cratiță in care am înfierbântat uleiul și se rumenește pe toate părțile. Se adaugă ceapa tăiată mărunt și morcovul tăiat felii mai grosuțe, și le călim 5 minute Se adaugă 500 ml apa fierbinte, se pune capac și...