Blat : Mi-am scos albusurile de la congelator cu o seara inainte si le-am lasat la dezghetat. Am folosit o tava cu peretii detasabili, tapetata cu hartie de copt, dimensiuni 34/25 cm. Am pregatit tava, apoi am maruntit nuca si am asezat-o pe...
Legumele taiate dupa bunul plac, se potrivesc de gust cu sare, se asezoneaza cu ulei de masline si suc proaspat de lamaie si se amesteca usor pentru combinarea aromelor. Se pastreaza la rece pentru...
Carnea si legumele se fierb in vase separate, (cartofii i-am pastrat in coaja), iar dupa ce s-au racit suficient se toaca cubulete mici. Se adauga maslinele, mazarea (fiarta) si castravetii tocati...
Se curata si se taie toate fructele. Se stoarce limeul,ca sa nu se oxideze fructele. Se adauga apa de trandafir si se amesteca putin. Se da la rece cateva ore. Se presara cu boabe de rodie sau...
Pipotele si inimile se curata bine si se spala. Se pun la fiert in apa cu putina sare. Ficatul se spala bine si se pune la fiert separat. Dupa ce au fiert se lasa la racit. Este de preferat ca...
Vasul roman se scufunda in apa rece si se tine asa 30 minute inainte de a fi folosit. Aceasta operatiune este obligatorie pentru ca altfel se poate crapa in cuptor. Si o alta regula de baza e ca se...
Toate ingredientele le-am pus in cuva masinii, am selectat programul de framantare.
Cand a crescut aluatul, am portionat pentru doi cozonaci.
Separat, intr-un castron, am amestecat nuca...
Se amesteca bine faina cu migdalele macinate. Separat se mixeaza zaharul cu margarina Rama mit butter 3-4 minute pana amestecul devine pufos. Se adauga si zaharul vanilat si se mai mixeaza putin....
1.Am frecat untul/margarina cu zaharul pana a devenit ca o crema.
2.Apoi am pus faina cernuta,in ploaie,si am continuat sa mestec pana se incorporeaza bine.
3.Am uns tava de cuptor cu...
Amestecam untul (moale) cu zaharul pudra. Adaugam vanilia, coaja de lamaie, ouale si faina, mixand pana obtinem o compozitie spumoasa.
Folosindu-ne de un posh spritam mici gramajoare de aluat in...
Spalam pieptul de pui, apoi il punem la fiert la foc mic in apa rece (4 l) cu putina sare.
Spuma care se face deasupra o indepartam cu o paleta cu gauri.
Dupa ce s-a fiert, strecuram supa si...
Nu am dat cantitati la branza, kaiser si cascaval pentru ca aici se poate jongla usor la cantitate, se pune dupa bunul plac si gust.
Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja. Cand intra...
Intr-un ibric punem la incalzit 100 ml lapte, o lingura de zahar si coaja rasa de la cele 2 portocale.
Cand este cald, adaugam drojdia sfaramitata apoi acoperim vasul si lasam 10-15 minute sa...
Cum se prepara aceste Cornulete cu untura si vin alb - Fragede si delicioase
Intr-un castron am cantarit untura smantana, am adaugat sarea, zaharul vanilat, cele 2 galbenusuri si vinul, am amestecat bine apoi am adaugat faina, am framantat...
Inainte de a va apuca de lucru, ar fi bine ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.
Aluat:
Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, 5 linguri de lapte caldut si doua...
Mai intai aducem toate ingredientele la temperatura camerei, cam cu o ora, chiar doua, inainte de inceperea prepararii.
Cernem faina intr-un vas incapator, de doua ori chiar, pentru a o aera....
Albușurile separate de gălbenuș, se bat energic într-un vas înalt cu un praf de sare și oțetul până ce se obține o spumă fermă. Apoi se adaugă zahărul tos și cel...
Umplem un castron cu apa. Adaugam cartofii. Ii curatam cu un cutit, ii spalam, apoi ii punem la fiert intr-o oala cu apa si sare. Ii fierbem pentru aproximativ 10 minute. Eu i-am verificat cu o...
Bucatile de pui le parlim pe flacara aragazului, de tot puful.
Le spalam si le stergem cu un servetel.
Ceapa verde o taiem rondele, ardeiul rosu il taiem fasii.
Curatam cartofii si ii spalam....
Capsunile se spala, se curata de codite si se adauga in recipientul blenderului.
Kiwi se curata, se feliaza și se adauga peste capsunile din blender.
Banana se curata, se rupe in bucati si se...
Dragutilor sa aveti parte de sanatate si un an nou mai bun decat raposatul 2024 !
PS. Multumesc pentru surpriza placuta, cica am castigat ceva care ma va ajuta sa fac mai repede curatenie....si multumesc si pt. cei 12 galbiori.....asa m-am zapacit ca am si uitat ca ieri a fost 2 ian si am implinit 12 ani de bucataras umoristic, la partea cu gatitul mai am de invatat multe, dar m-as reprofila...ma fac doar degustator si trec pe la voi prin batatura....
Felicitaaari, draga noastra Clementina, pentru cei 12 ani harnici si veseli de bucataras! Iti multumim pentru prietenie, pentru ca ai ramas alaturi de noi si pentru tot ce aduci bun in comunitatea noastra frumoasa!
Spalam bine rosiile si le decojim. Stiu, o sa-mi spuneti ca era mai usor sa le pun in apa clocotita cateva minute, dar nu, ciorba e mult mai gustoasa astfel. Cantitatea este pentru o oala de 5 kg....
Intr-o tigaie prajim hribii taiati in unt,adaugam sare si piper.Prajim cam 7 min la foc moderat.Scoatem ciupercile din tigaie intr-un bol .Separat intr-un castron frecam branza cu piper,boia de...
Intr-un castron, faramam cu mana piscoturile. Le amestecam cu nuca tocata si adaugam 2-3 linguri caramel, 1 lingura mare cu mascarpone si romul. Amestecam intai cu o lingura, apoi, folosim o manusa...
Prajitura Adelaide, cu crema de portocale
Blat : Mi-am scos albusurile de la congelator cu o seara inainte si le-am lasat la dezghetat. Am folosit o tava cu peretii detasabili, tapetata cu hartie de copt, dimensiuni 34/25 cm. Am pregatit tava, apoi am maruntit nuca si am asezat-o pe...