DinDragostePentruGatit

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 02.04.2012

RETETE142
PRIETENI143
Retete / Peste

Macrou la grătar & Hrişcă cu legume

In Peste la 7 Feb 2013

  Macroul congelat îl eviscerez cât este încă semi-îngheţat.  Nu-l decongelez de tot deoarece fiind un peşte destul de gras când este decongelat total este destul de firav.  Se pregăteşte peştele: - se taie capetele şi cozile; -...

Caras prăjit în mălai şi în făină

In Crap / Caras la 1 Feb 2013

Se curăţă peştele de solzi, se eviscerează şi scot branhiile.  Se spală bine în interior cu apă cere, se pune la scurs. Se crestează, se sărează şi se lasă circa 30 minute de-o parte. Se prăjeşte în ulei bine încins, trecut în făină sau...

Malasolca

In Peste la 24 Ian 2013

Peștele se eviscerează, fără a se îndepărta solzii, se spală, se ține 2-3 ore în apă pentru a ieși tot sângele după care se sărează în exces.  Se păstrează la sare circa o săptămână.  După acest timp se desărează în apă,...

File de singer crud - uscat

In Peste la 18 Ian 2013

Peștele se spală, se eviscerează și se taie în două jumătăți.  Solzii nu se curăță. Fileurile obținute le țin în apă, se schimbă după 1-2 ore până când se scurge tot sângele și apa devine limpede. În ultima apă se poate pune un...

File de singer la grătar

In Peste la 16 Ian 2013

Se curăță, se eviscerează și se pregătesc fileurile pentru grătar. Se sărează bucățile de pește iar după 30 minute se pot pune pe grătarul (tigaie grill) bine încins.  Prima dată se pune partea cu pieliță.  Peștele se întoarce o singură dată,...

Scrumbie la grătar & Cartofi prăjiți

In Peste la 16 Ian 2013

Se curăță peștele de solzi, se eviscerează, se spală și se așează pe hârtie absorbantă.  După ce s-a scurs bine apa, se crestează, se sărează și se lasă de-o parte circa 30 minute.  Se pune scrumbia pe o tigaie grill bine încinsă.  Se ține pe...

Scrumbie la cuptor pe pat de sare

In Peste la 3 Dec 2012

Se curaţă peştele de solzi, se eviscerează, se crestează.  Se spală cu apă rece şi se lasă la scurs; eventual se şterge cu un şervet. Într-o tavă de cuptor, se pune hârtie de copt şi se acoperă toată suprafaţa cu un strat de sare grunjoasă de circa 1/2...

Plachie de caras

In Crap / Caras la 25 Noi 2012

  Se curăță peștele de solzi, se eviscerează, se taie în bucăți.  Bucățile de pește se sărează și se lasă de-o parte aproximativ 30 minute.  După acest timp, se trec prin făină și se prăjesc în ulei foarte bine încins (circa 3-4 minute...

Guvizi crocanţi cu mujdei şi cartofi

In Peste la 22 Iun 2012

Se eviscerează peştele.  Se sărează şi se lasă de-o parte circa 30 minute.  Se prăjeşte în ulei încins.  Poftă bună!  

Scrumbie marinată & Cartofi noi prăjiţi

In Peste la 21 Iun 2012

Se pregăteşte peştele: - se curăţă solzii; - se taie capetele şi  cozile; - se taie rondele de circa 1,5 cm; - se spală în 2-3 ape; - se sărează bine peştele, se acoperă şi se ţine la rece timp de 2-3 zile.  După acest timp, se clăteşte din nou...

Macrou la cuptor & Mămăligă și mujdei de usturoi

In Peste la 9 Apr 2012

Se pregătește peștele: Se decapitează, se eviscerează, se spală, se usucă cu un șervet curat.  Se condimentează cu sare și piper.  Ceapa se taie julienne.   Se unge o tavă de cuptor cu ulei de floarea soarelui (am pus și folie cerată), se așează...

Tartine cu ton, capere și coriandru

In Ton la 7 Apr 2012

Se pune tonul într-o strecurătoare.  Se toacă mărunt ceapa roșie, castraveții, varza roșie,  usturoiul marinat. Caperele se taie în două. Se amestecă tonul cu legumele, se adaugă ulei de măsline, sare și piper.  Se prăjește pâinea și...

Fish Fingers la cuptor & Orez thai

In Peste la 5 Apr 2012

Se pun fish fingers-urile în cuptor, timp de 20 minute, la temperatură potrivită. Se fierbe orezul în apă + sare (o parte orez şi 2 + 1/2 părţi apă). După ce a fiert se adaugă 2-3 linguri de ulei de măsline şi piper.  Poftă bună!

Somon la cuptor & Orez thai

In Somon la 5 Apr 2012

Se spală, se şterge peştele cu un şervet curat. Se condimentează cu sare şi piper. Se unge o tavă cu ulei de măsline, se aşează somonul şi se dă la cuptor timp de 15-20 minute.  Se fierbe orezul în apă + sare. După ce a fiert, se adaugă sosul ce a rezultat...

Saramură nature de ştiucă & Mămăligă

In Peste la 5 Apr 2012

Se taie peştele de-a lungul burţii, se curăţă, se spală apoi se porţionează. Solzii nu se curăţă. Se sărează şi se lasă circa 20 minute. Se încinge bine grătarul. Prima dată se pune partea cu solzi. Se ţine 2-3 minute pe fiecare parte, doar cât "să...

Scrumbie la cuptor & Cartofi copţi (în folie de aluminiu)

In Peste la 5 Apr 2012

Cartofii se spală, se şterg. Se unge o foaie de aluminiu / folie cerată cu ulei de măsline, se adaugă sare, piper. Se înfăşoară cartofii în folie (unul câte unul). Se pun în cuptor timp de  30 minute, la foc potrivit. Între timp se pregătește...

Somon la grătar cu sos de citrice & orez basmati cu ghimbir

In Somon la 2 Apr 2012

Sosul de citrice: Portocalele se taie felii (fără pielițe și partea albă) și se amestecă cu restul ingredientelor într-un bol. Se pune de-o parte. Orezul: Se pune tigaia la încins, se toarnă ulei de măsline; se adaugă ceapa tocată fin, se călește foarte...

Știucă umplută

In Peste la 2 Apr 2012

Se pregăteşte ştiuca:  - se taie capul; - se scoate pieliţa - la început cu ajutorul cuţitului, după care am tras cu mâna; - capetele se păstrează; Se pregăteşte umplutura: - carnea rămasă după ce s-a scos pieliţa nu mi-ar fi ajuns să umplu ambele...

Afisate 1 - 18 din 18 retete    

Postari recente

publicat la 10.03.2015

Plăcintă de dovleac

publicat la 06.03.2015

Gogoşi umplute, de post

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Rutina omoară distracţia. Dacă azi ai stat o oră pe bucătăraş.ro, mâine trebuie să stai două ore. De săptămâna viitoare te poţi muta definitiv aici!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]