Dya Daniela Andrei

5

Bucataras
senzational

Galati

Bucataras din 25.10.2010

RETETE650
PRIETENI172
Retete

Pulpe de pui cu ghimbir

In Pui la 26 Ian 2014

Asezam pulpele intr-un vas pentru cuptor, le crestam si le umplem crestaturile cu usturoi feliat, ghimbir si ardei capia taiat pe lung. Ce ramane, asezam in tava, pe langa pulpe. Condimentam dupa gust, stropim cu ulei si adaugam apa, cam 1-2 cani, avand grija sa completam pe parcurs cu apa...

Crap prajit cu legume sote

In Crap / Caras la 26 Ian 2014

Spalam bine legumele, le curatam si le taiem pe lung (sau rondele).  Le punem apoi sa fiarba inabusit, in ordinea timpului necesar fierberii, intr-o tigaie acoperita cu un capac (puteti adauga o cescuta cu apa, insa nu prea mult, intrucat isi vor lasa si legumele suficienta). Intre timp...

Branza proaspata pentru bebelusi

In Mancare copii la 26 Ian 2014

Procedam astfel: Fierbem laptele bine  (se lasa sa clocoteasca cateva minute) si apoi adaugam fie sucul de lamaie, fie iaurtul, amestecand usor. Asteptam ca laptele sa isi "adune" grasimea si sa se formeze zerul. Il lasam apoi sa se "odihneasca" cateva minute, dupa care strecuram branzica...

Sarmalute in foaie de varza murata

In Mancaruri cu carne la 25 Ian 2014

Tocam ceapa, o calim in cateva linguri de ulei , impreuna cu sarea si piperul. Cand devine translucida adaugam sucul de rosii/bulionul, omogenizam si punem si orezul, cele 2 oua si verdeata tocata marunt. Lasam compozitia pe foc cateva minute, amestecand usor, pentru a nu se arde. Adaugam apoi...

Dulceata de portocale

In Dulceata / Gem la 25 Ian 2014

Am procedat astfel: cu ajutorul unui peeler am ras coaja portocalelor (spalate bine in prealabil), pe cat de subtire posibil, fara partea alba intrucat aceasta va face ca dulceata sa fie amara. Apoi, am curatat portocalele si de pielita alba (cu ajutorul unui cutit), le-am taiat in felii si...

Ou prajit

In Mancare copii la 24 Ian 2014

Asezam rondelul de ardei intr-o tigaie in care am adaugat putin ulei. Spargem oul in mijlocul rondelului de ardei, presaram patrunjelul tocat si lasam sa se coaca la foc mic (tigaia sa fie acoperita cu un capac). Cand galbenusul este aproape copt adaugam si cascavalul si mai lasam 1-2 minute....

Omleta coapta

In Mancare copii la 24 Ian 2014

Optional, se unge un vas mic cu un strop de ulei. Sau alegem un vas ce nu necesita grasime. Adaugam legumele tocate marunt, oul batut spuma si deasupra asezam cuburile de cascaval. Dam vasul la cuptor pana ce omleta se rumeneste usor.

Piure de avocado

In Mancare copii la 24 Ian 2014

Curatam de coaja avocado, il taiem in felii si il stropim cu sucul de lamaie. Il pasam apoi impreuna cu galbenusul de ou, adaugam smantana/iaurtul si omogenizam. Este de preferat sa se consume imediat, de aceea recomand sa se pregateasca cantitati mici.  

Biscuiti cu portocala

In Dulciuri la 25 Dec 2013

Mixam untul cu zaharul, atat cat sa obtinem o consistenta spumoasa. Adaugam  apoi coaja rasa si sucul de portocala, ghimbirul si scortisoara. Omogenizam si punem praful de copt stins cu o lingura de lapte si incorporam treptat faina, cernuta in prealabil. Framantam aluatul pana ce devine...

Carnati cu muraturi si varza acra

In Porc la 25 Dec 2013

Carnatii preparati si uscati in prealabil, se prajesc, la foc potrivit, intr-o tigaie acoperita cu un capac. Se intorc pe ambele parti pentru a se patrunde uniform. Se servesc calzi, cu un pui de mamaliguta si varza acra sau muraturi. Pofta buna!

Fursecuri cu stafide

In Dulciuri la 24 Dec 2013

Mixam untul impreuna cu zaharul, adaugam ouale si omogenizam. Incorporam apoi faina si praful de copt, stafidele si esentele.  Intr-o tava de aragaz, asezam hartie de copt si din loc in loc, cu ajutorul unei lingurite, punem cate putin din compozitia formata. Le lasam sa se coaca atat...

Desert Turte Scutecele Domnului

In Dulciuri la 24 Dec 2013

Din cei 500 ml de apa si faina cuprinsa, framantam aluatul din care vom coace turtele. Acesta trebuie sa fie destul de elastic si nelipicios. Cu ajutorul unui sucitor, intindem rand pe rand, cate o foaie subtire pe care o vom coace la ochiul aragazului pe o tava suficient de mare. Turtele astfel...

Aripioare si cartofi copti cu rozmarin si coriandru

In Pui la 24 Dec 2013

Asezam aripioarele si cartofii feliati, intr-o tava de aragaz. Stropim cu ulei si adaugam condimentele dupa gust. Punem tava la cuptor pana se rumenesc frumos. Pofta buna!

Carnati de casa

In Mezel de casa la 24 Dec 2013

Carnea se toaca, se adauga condimentele si usturoiul pisat si se omogenizeaza compozitia.  Se lasa la rece, peste noapte, intr-un vas acoperit, pentru a se aromatiza uniform.  Daca este necesar, se pot forma si praji chiftelute, pentru a va hotari la gustul final. Dupa caz, se mai...

Ciorba de vita dreasa cu ou

In Ciorbe la 15 Dec 2013

Carnea, spalata bine in prealabil, o taiem in cuburi potrivite si o punem la fiert in apa rece,  adunand spuma formata. Intre timp, tocam legumele  si le calim in putin ulei .  Le adaugam in ciorba, lasam sa dea in clocot si adaugam cartofii taiati cuburi. ...

Legume cu orez

In Mancaruri de post la 15 Dec 2013

Tocam legumele marunt (ciupercile si brocoli le-am pastrat intregi) si le prajim in cateva linguri de ulei. Cand au devenit translucide adaugam orezul, spalat in prealabil, il prajim impreuna cu legumele aproximativ 5 minute, dupa care condimentam dupa gust, adaugam apa si il lasam sa fiarba la...

Desert cu branza

In Dulciuri la 15 Dec 2013

Albusurile le mixam impreuna cu zaharul pana ce obtinem o spuma densa, cremoasa. Adaugam apoi crema de branza si galbenusurile, sucul de portocala si stafidele. Omogenizam compozitia si o turnam apoi in formele unse cu unt (la temperatura camerei). Le asezam in cuptor si le coacem pana ce...

Branza fondue cu usturoi copt in sos de rosii

In Aperitive / Garnituri la 11 Dec 2013

Incepem prin a pregati sosul de rosii astfel: in vasul cooker-ului asezam rosiile, capatana de usturoi taiata la unul din capete, pana aproape de baza, avand grija sa nu se desfaca, asa ca la mine :D Optional puteti adauga si catei de usturoi curatati, insa va zic de pe acum ca nu se compara...

Mamaliguta in straturi

In Mancaruri cu carne la 10 Dec 2013

Incepem prin a pregati mamaliguta dupa cantitatile dorite. As recomanda ca aceasta sa fie mai moale si nu uscata prea mult. In paralel, prajim carnatii si kaizerul taiat in felii subtiri. Intr-o tava intinsa, asezam un strat de mamaliguta, cuburi de unt si cascaval ras, branza de burduf sfaramata...

Aripioare de pui cu maghiran (in sos)

In Pui la 10 Dec 2013

Asezam aripioarele in vasul cooker-ului si le rumenim selectand din MENU functia FRY pentru 10 minute. In ultimele 2 minute adaugam usturoiul feliat, kaizerul si condimentam dupa gust. Adaugam supa de pui si sucul de rosii si setam, din nou, functia FRY pentru inca 30-40 de minute. In tot acest...

Orez cu lapte

In Mancare copii la 10 Dec 2013

Spalam bine orezul si il adaugam in vasul cooker-ului. Turnam laptele si adaugam o lingura de zahar. Selectam din MENU functia RICE si lasam laptele cu orez sa fiarba in voie. Il servim cu scortisoara si coaja de portocala (rasa). Pofta buna.

Tocanita de cartofi cu carne de pui - Philips Multicooker

In Pui la 18 Noi 2013

Rumenim usor copanelele setand din MENU functia FRY pentru 10-15 minute. Tocam legumele si le adaugam peste carne, lasandu-le sa se caleasca putin. Taiem cartofii cuburi si ii asezam in vas la un loc cu restul ingredientelor. Condimentam dupa gust, adaugam supa de pui si setam din MENU functia...

Mere coapte - Philips Multicooker

In Mancare copii la 13 Noi 2013

Spalam bine merele si le scoatem cotorul, avand grija sa nu le sfaramam. Am ales sa pastrez coaja, insa o puteti curata, daca nu o doriti. Le-am asezat in vasul multicooker-ului, am adaugat untul taiat in cuburi mici si stafidele, inclusiv in interiorul merelor curatate de cotor. Deasupra am...

Penne picante cu piept de pui - Philips Multicooker

In Penne la 12 Noi 2013

Taiem pieptul de pui in fasii subtiri si il punem la prajit in cele 2-3 linguri cu ulei de masline. Setam din MENU functia FRY pentru 30 de minute. Intre  timp, am oparit pastele penne, pentru a nu astepta prea mult. Cand pieptul de pui s-a rumenit usor (cam 15 minute sunt suficiente)...

Negresa - Philips multicooker

In Prajituri la 11 Noi 2013

Intr-o craticioara, la foc potrivit, punem untul impreuna cu zaharul, laptele si cacaoa. Omogenizam compozitia si amestecam ocazional pentru a nu se arde. O lasam sa dea in clocot de cateva ori, dupa care oprim focul si o lasam la racit. Adaugam apoi galbenusurile, faina si praful de...

Ciulama de pui cu ciuperci - Philips Multicooker

In Pui la 11 Noi 2013

Spalam bine carnea, in apa rece. O portionam si o punem la prajit, in cateva linguri cu ulei, alegand din MENU functia FRY pentru 40 de minute. Intre timp curatam ciupercile, le spalam si le lasam (intr-un ciur/sita) sa se scurga bine de apa. Cand timpul ramas ne indica 20 de minute adaugam...

Placinta cu dovleac - Philips Multicooker

In Dulciuri la 8 Noi 2013

Intr-un vas cernem faina, adaugam sarea si formam o adancitura in care asezam drojdia si cescuta cu apa calda. O lasam la dospit aproximativ 10 minute, dupa care adaugam si restul ingredientelor, framantand un aluat elastic, pe care il vom lasa la crescut intr-un loc cald,  ferit de curentii...

Pulpe de gaina cu sos - Philips Multicooker

In Pui la 8 Noi 2013

Asezam pulpele (spalate si curatate in prealabil) in vas si setam din MENU functia FRY pentru 30 de minute. Intre timp tocam leumele si le adaugam peste pulpe, in ultimele 5 minute. Condimentam dupa gust, turnam supa de pui, adaugam sosul de rosii/bulionul  si repornim pe functia STEW...

Ciorba cu carne de porc - Philips Multicooker

In Ciorbe la 6 Noi 2013

Spalam carnea in apa rece, atat cat apa  sa  ramana curata, si o punem la fiert in vasul aparatului alegand din MENU functia BOIL pentru 20 de minute. Cand este necesar  adunam cu o paleta spuma formata. Dupa terminarea acestui program setam functia STEW pentru 50 de...

Orez cu legume - Philips Multicooker

In Aperitive / Garnituri la 6 Noi 2013

Tocam legumele. le asezam in vasul multicooker-ului si le calim in 2-3 linguri cu ulei, alegand din MENU programul FRY pentru 10 minute. Condimentam apoi dupa gust, adaugam orezul spalat in prealabil si apa/supa de legume. Amestecam usor pentru uniformizare si trecem pe functia RICE. Din acest...

Afisate 301 - 330 din 650 retete    

Postari recente

publicat la 27.08.2017

Desert kataif cu alune si fistic

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Este bine sa lasi bautura….insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 23

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

ieri la 10:34

Mâncare de mazăre cu pui - Gustoasă și sățioasă

ieri la 09:35

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

pe 10.02 la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

pe 10.02 la 11:10

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]