Se feliaza pulpa de vita, cat mai subtire posibil. (Eventual se poate folosi un ciocan pentru carne). Daca este cazul se curata de pielita. Se asaza intr-un vas, se stropeste cu ulei si se condimenteaza (dupa gust). Se adauaga usturoiul feliat si optional morcovul taiat cubulete (Imi place tare...
Tocam legumele si le punem la fiert in cei 3 l de supa de vita. Intre timp pregatim galustele (amestecam ouale cu grisul, adaugam cascavalul ras si omogenizam). Cand supa incepe sa clocoteasca adaugam sucul de rosii si saram dupa gust, formam galustele cu ajutorul unei lingurite si le...
Se feliaza toate ingredientele dupa bunul plac, se adauga sarea dupa gust si se asezoneaza cu ulei de masline si sucul proaspat de lamaie. Se amesteca usor cu ajutorul unei spatule, avand grija sa nu se sfarame galbenusul de ou. Se pastreaza la rece aproximativ 15-20 de minute inainte de servire....
Spalam si degresam ouale, cu ajutorul unui burete abraziv. Le clatim bine cu apa rece si le punem la fiert la foc mic, in apa cu sare . Separat fierbem 2 litri de apa pentru vopsit. Apa trebuie sa o mentinem fierbinte. In functie de tipul de vopsea, turnam continutul plicului in 200-250 ml apa...
Fierbem ficatul si pipotele, le lasam sa se raceasca si apoi le trecem prin masina de tocat carne. Taiem verdeturile marunt si le amestecam cu ficatul si pipotele tocate, potrivim de gust cu sare si piper , adaugam ouale (crude) si omogenizam compozitia. Ouale fierte se taie in cuburi si se...
Carnea si legumele se fierb in vase separate, (cartofii i-am pastrat in coaja), iar dupa ce s-au racit suficient se toaca cubulete mici. Se adauga maslinele, mazarea (fiarta) si castravetii tocati si scursi, mustarul (dupa gust) si maioneza . Se omogenizeaza totul si se aseaza in formele dorite.
Tocam ceapa, morcovul il razuim si le calim si in cateva linguri de ulei , impreuna cu sarea si piperul. Cand devine translucida adaugam sucul de rosii /bulionul, omogenizam si punem si orezul, cele 2 oua si verdeata tocata marunt. Lasam compozitia pe foc cateva minute, amestecand usor,...
Fierbem carnea de vita (adunand spuma formata), adaugam legumele tocate si le fierbem atat cat este necesar. Potrivim de gust cu sare . Acrim cu borsul de putina si coloram ciorba cu sucul de rosii sau cu bulion. Dam intr-un clocot, doua, adaugam pastele, continuand fierberea pentru cateva...
Cum se prepara Tocanita de cartofi cu aripioare de pui reteta ca la mama acasa
Rumenim aripioarele, adaugam legumele tocate si le calim usor, aproximativ 5 minute, dupa care adaugam supa de pui si cartofii taiati cuburi. Fierbem totul la foc potrivit, cat sa se patrunda cartofii, saram dupa...
Cernem faina, adaugam condimentele (sarea si dupa caz, oregano, chilii sau/si busuioc) , iar in mijloc formam o adancitura in care vom adauga drojdia dospita (pasata impreuna cu zaharul si cu o lingurita de apa calduta). Framantam apoi aluatul cu ajutotul celor 2-3 lingurite cu ulei de masline....
Incepem prin a pregati compozitia pentru prajiturica: rupem ciocolata in bucati mici si o topim intr-un vas, alaturi de unt si zahar. Adaugam laptele si cacaoa, omogenizam totul si lasam pe foc aproximativ 5 minute dupa ce incepe fierberea (cat sa dea de cateva ori in clocot). Lasam compozitia...
Cartofii taiati cubulete i-am fiert (in apa cu sare) pentru 20 de minute, aproximativ, cat se patrunda usor. Separat, am taiat pulpele de pui in fasii subtiri si le-am rumenit impreuna cu ciupercile, ceapa verde si ardeiul rosu, alaturi de un praf de sare.
Apoi, am pasat cartofii cu ajutorul...
Pestele se pregateste pe un gratar cu carbune (nu prajit, nu pe gratar electric, nu pe tava... gustul nu va mai fi acelasi). Separat pregatim saramura. In cei 1,5 l apa adaugam legumele tocate si condimentam dupa gust cu sare, piper, ardei iute si cimbru. Dupa ce da in clocot, de cateva ori,...
Toacam varza murata cat mai marunt si o clatim, de cateva ori, cu apa rece, Adaugam apa, atat cat sa o acopere putin si o fierbem la foc potrivit pana scade complet. Adaugam uleiul si costita afumata taiata in cuburi/fasii si o lasam in cuptor pana ce costita este bine patrunsa. Adaugam sucul de...
Tocam legumele si le punem la fiert atat cat este necesar.
Intre timp tocam pieptul de pui, il condimentam si il amestecam bine cu oul, pana la incorporarea completa.
Saram ciorba, coloram cu bulion si acrim cu bors, o dam intr-un clocot-doua si adaugam perisoarele. Cand acestea s-au...
Punem aripioarele la fiert, adunand periodic spuma formata.
Adaugam legumele tocate si apoi cartofii. Potrivim de gust cu sare , adaugam borsul si sucul de rosii . Lasam sa fiarba pana ce da in clocot. Presaram verdeturile tocate marunt si oprim focul.
Pofta buna!
Varza murata, fie se lasa peste noapte in apa rece, fie se toaca marunt si se clateste in mai multe reprize, cu apa rece. Pentru ca la cuptor ar fi durat o zi intreaga pana ar fi fost gata, am ales sa o fierb initial pe ochiul aragazului. Am adaugat apa, atat cat sa o acopere putin si am fiert-o...
Taiem pieptul de pui in cubulete mici si il rumenim la foc potrivit. Tocam apoi legumele si le calim impreuna cu carnea de pui. Cand devin translucide adaugam orezul si il prajim cam 5 minute la un loc cu carnea si legumele, amestecand ocazional. Turnam apa, saram dupa gust si fierbem totul la...
Legumele tocate dupa bunul plac, se rumenesc in 2-3 linguri cu ulei. Se condimenteaza dupa gust si se adauga ouale batute spuma. Se coace apoi la foc potrivit, de preferat intr-o tigaie de teflon. Pofta buna!
Fierbem mazarea, o scurgem de apa si adaugam un praf de sare (sau dupa gust) si un cub de unt. O zdrobim cu ajutorul unei furculite. apoi adaugam ceapa verde si patrunjelul tocate marunt si o pasam fin cu ajutorul unei prese sau a unui tocator electric. Se serveste ca atare, fie drept...
Pasam drojdia impreuna cu zaharul pana se lichefiaza. O pastram intr-un loc caldut pentru 10-15 minute.
Intre timp cernem faina, intr-un bol, formam o adancitura si adaugam drojdia dospita peste care presaram faina din jur si lingurita cu sare pentru o incorporare uniforma. Adaugam apoi...
Portionam puiul, il spalam in apa rece si il punem la fiert, adunand periodic spuma formata. Adaugam legumele tocate si apoi cartofii. Potrivim de gust cu sare, adaugam borsul si sucul de rosii. Lasam sa fiarba pana ce da in clocot, punand la final si taieteii. Presaram verdeturile tocate...
Pieptul de pui, taiat cubulete se caleste in cateva linguri de ulei. Se adauga legumule (cu exceptia celor doua rosii) tocate marunt si se calesc impreuna pana ce acestea devin translucide. Se adauga apoi supa de pui si se potriveste de gust cu sare. Cand supa a scazut suficient adaugam bulionul...
Punem drojdia intr-un bol si o pasam cu zaharul pana se lichifiaza. O lasam la dospit 10-15 minte aproximativ.
Intre timp cernem faina si presaram sarea. Formam o adancitura in mijlocul careia adaugam drojdia si putin cate putin, apa calduta. Amestecam usor pana ce incorporam toata faina si...
Fierbem fasolea avand grija sa schimbam apa (cu o alta fierbinte) de una-doua ori.
Intre timp, pregatim prajeala. Tocam ceapa marunt si o punem la calit, in ulei, cat sa se rumeneasca usor. Adaugam apoi bulionul si lasam sa fiarba pentru inca 5 minute, la foc potrivit. Presaram deasupra putin...
Cernem faina intr-un bol, adaugam drojdia si apa care trebuie sa fie calduta. Condimentam dupa gust cu sare , busuioc , chilli si rozmarin, amestecam ingredientele si framantam aluatul pana devine omogen.
Intindem apoi o foaie, in functie de dimensiunea dorita, o asezam in tava de aragaz (eu...
Batem ouale spuma impreuna cu zaharul, pana ce obtinem o spuma omogena. Incorporam esentele si praful de copt, apoi faina, adaugand laptele si uleiul. Amestecam pana la omogenizarea completa si turnam aluatul intr-o forma unsa cu putin ulei, pastrand insa 2-3 linguri din compozitie pe care le vom...
Punem drojdia intr-un bol si o pasam cu cele 3 lingurite cu zahar pana se lichifiaza, adaugam 100 ml de apa calduta si o lasam la dospit 10-15 minte aproximativ.
Intre timp cernem faina si presaram sarea. Formam o adancitura in mijlocul careia adaugam drojdia si restul de apa (150 ml), care...
Fierbem carnea de vita (bine , spre bine :) ), adaugam fasolea verde si restul legumelor tocate dupa bunul plac, fierbem cam 20 de minute si potrivim de gust cu sare. Acrim cu borsul de putina si coloram ciorba cu sucul de rosii sau cu bulion, dam intr-un clocot, doua sau mai multe!, punem si...
Rumenim pulpitele, adaugam fasolea verde (pastaile intregi) si restul legumelor tocate, acoperim cu un capac si le lasam la foc potrivit pana ce legumele devin translucide. Potrivim de gust cu sare, adaugam supa de pui si fierbem totul pana ce carnea de pui este bine patrunsa. Coloram cu suc de...
Friptura de vita cu rozmarin si suc de rosii
Se feliaza pulpa de vita, cat mai subtire posibil. (Eventual se poate folosi un ciocan pentru carne). Daca este cazul se curata de pielita. Se asaza intr-un vas, se stropeste cu ulei si se condimenteaza (dupa gust). Se adauaga usturoiul feliat si optional morcovul taiat cubulete (Imi place tare...
Supa de vita cu galuste
Tocam legumele si le punem la fiert in cei 3 l de supa de vita. Intre timp pregatim galustele (amestecam ouale cu grisul, adaugam cascavalul ras si omogenizam). Cand supa incepe sa clocoteasca adaugam sucul de rosii si saram dupa gust, formam galustele cu ajutorul unei lingurite si le...
Salata cu oua
Se feliaza toate ingredientele dupa bunul plac, se adauga sarea dupa gust si se asezoneaza cu ulei de masline si sucul proaspat de lamaie. Se amesteca usor cu ajutorul unei spatule, avand grija sa nu se sfarame galbenusul de ou. Se pastreaza la rece aproximativ 15-20 de minute inainte de servire....
Oua colorate de Paste
Spalam si degresam ouale, cu ajutorul unui burete abraziv. Le clatim bine cu apa rece si le punem la fiert la foc mic, in apa cu sare . Separat fierbem 2 litri de apa pentru vopsit. Apa trebuie sa o mentinem fierbinte. In functie de tipul de vopsea, turnam continutul plicului in 200-250 ml apa...
Drob cu ou (mozaic)
Fierbem ficatul si pipotele, le lasam sa se raceasca si apoi le trecem prin masina de tocat carne. Taiem verdeturile marunt si le amestecam cu ficatul si pipotele tocate, potrivim de gust cu sare si piper , adaugam ouale (crude) si omogenizam compozitia. Ouale fierte se taie in cuburi si se...
Salata cu piept de pui
Carnea si legumele se fierb in vase separate, (cartofii i-am pastrat in coaja), iar dupa ce s-au racit suficient se toaca cubulete mici. Se adauga maslinele, mazarea (fiarta) si castravetii tocati si scursi, mustarul (dupa gust) si maioneza . Se omogenizeaza totul si se aseaza in formele dorite.
Sarmalute cu carne de curcan
Tocam ceapa, morcovul il razuim si le calim si in cateva linguri de ulei , impreuna cu sarea si piperul. Cand devine translucida adaugam sucul de rosii /bulionul, omogenizam si punem si orezul, cele 2 oua si verdeata tocata marunt. Lasam compozitia pe foc cateva minute, amestecand usor,...
Ciorba de vita cu paste
Fierbem carnea de vita (adunand spuma formata), adaugam legumele tocate si le fierbem atat cat este necesar. Potrivim de gust cu sare . Acrim cu borsul de putina si coloram ciorba cu sucul de rosii sau cu bulion. Dam intr-un clocot, doua, adaugam pastele, continuand fierberea pentru cateva...
Tocanita de cartofi cu aripioare de pui reteta ca la mama acasa
Cum se prepara Tocanita de cartofi cu aripioare de pui reteta ca la mama acasa Rumenim aripioarele, adaugam legumele tocate si le calim usor, aproximativ 5 minute, dupa care adaugam supa de pui si cartofii taiati cuburi. Fierbem totul la foc potrivit, cat sa se patrunda cartofii, saram dupa...
Pizza de casa
Cernem faina, adaugam condimentele (sarea si dupa caz, oregano, chilii sau/si busuioc) , iar in mijloc formam o adancitura in care vom adauga drojdia dospita (pasata impreuna cu zaharul si cu o lingurita de apa calduta). Framantam apoi aluatul cu ajutotul celor 2-3 lingurite cu ulei de masline....
Prajitura ciocolatoasa (No. 400)
Incepem prin a pregati compozitia pentru prajiturica: rupem ciocolata in bucati mici si o topim intr-un vas, alaturi de unt si zahar. Adaugam laptele si cacaoa, omogenizam totul si lasam pe foc aproximativ 5 minute dupa ce incepe fierberea (cat sa dea de cateva ori in clocot). Lasam compozitia...
Cartofi gratinati cu ciuperci si pulpe de pui
Cartofii taiati cubulete i-am fiert (in apa cu sare) pentru 20 de minute, aproximativ, cat se patrunda usor. Separat, am taiat pulpele de pui in fasii subtiri si le-am rumenit impreuna cu ciupercile, ceapa verde si ardeiul rosu, alaturi de un praf de sare. Apoi, am pasat cartofii cu ajutorul...
Saramura de peste cu legume
Pestele se pregateste pe un gratar cu carbune (nu prajit, nu pe gratar electric, nu pe tava... gustul nu va mai fi acelasi). Separat pregatim saramura. In cei 1,5 l apa adaugam legumele tocate si condimentam dupa gust cu sare, piper, ardei iute si cimbru. Dupa ce da in clocot, de cateva ori,...
Varza calita cu costita afumata
Toacam varza murata cat mai marunt si o clatim, de cateva ori, cu apa rece, Adaugam apa, atat cat sa o acopere putin si o fierbem la foc potrivit pana scade complet. Adaugam uleiul si costita afumata taiata in cuburi/fasii si o lasam in cuptor pana ce costita este bine patrunsa. Adaugam sucul de...
Ciorba cu perisoare de pui
Tocam legumele si le punem la fiert atat cat este necesar. Intre timp tocam pieptul de pui, il condimentam si il amestecam bine cu oul, pana la incorporarea completa. Saram ciorba, coloram cu bulion si acrim cu bors, o dam intr-un clocot-doua si adaugam perisoarele. Cand acestea s-au...
Ciorba cu aripioare de pui
Punem aripioarele la fiert, adunand periodic spuma formata. Adaugam legumele tocate si apoi cartofii. Potrivim de gust cu sare , adaugam borsul si sucul de rosii . Lasam sa fiarba pana ce da in clocot. Presaram verdeturile tocate marunt si oprim focul. Pofta buna!
Varza calita
Varza murata, fie se lasa peste noapte in apa rece, fie se toaca marunt si se clateste in mai multe reprize, cu apa rece. Pentru ca la cuptor ar fi durat o zi intreaga pana ar fi fost gata, am ales sa o fierb initial pe ochiul aragazului. Am adaugat apa, atat cat sa o acopere putin si am fiert-o...
Orez cu piept de pui si legume
Taiem pieptul de pui in cubulete mici si il rumenim la foc potrivit. Tocam apoi legumele si le calim impreuna cu carnea de pui. Cand devin translucide adaugam orezul si il prajim cam 5 minute la un loc cu carnea si legumele, amestecand ocazional. Turnam apa, saram dupa gust si fierbem totul la...
Omleta cu ciuperci
Legumele tocate dupa bunul plac, se rumenesc in 2-3 linguri cu ulei. Se condimenteaza dupa gust si se adauga ouale batute spuma. Se coace apoi la foc potrivit, de preferat intr-o tigaie de teflon. Pofta buna!
Piure de mazare
Fierbem mazarea, o scurgem de apa si adaugam un praf de sare (sau dupa gust) si un cub de unt. O zdrobim cu ajutorul unei furculite. apoi adaugam ceapa verde si patrunjelul tocate marunt si o pasam fin cu ajutorul unei prese sau a unui tocator electric. Se serveste ca atare, fie drept...
Paine cu seminte de floarea soarelui
Pasam drojdia impreuna cu zaharul pana se lichefiaza. O pastram intr-un loc caldut pentru 10-15 minute. Intre timp cernem faina, intr-un bol, formam o adancitura si adaugam drojdia dospita peste care presaram faina din jur si lingurita cu sare pentru o incorporare uniforma. Adaugam apoi...
Bors cu pui de tara
Portionam puiul, il spalam in apa rece si il punem la fiert, adunand periodic spuma formata. Adaugam legumele tocate si apoi cartofii. Potrivim de gust cu sare, adaugam borsul si sucul de rosii. Lasam sa fiarba pana ce da in clocot, punand la final si taieteii. Presaram verdeturile tocate...
Piept de pui in sos
Pieptul de pui, taiat cubulete se caleste in cateva linguri de ulei. Se adauga legumule (cu exceptia celor doua rosii) tocate marunt si se calesc impreuna pana ce acestea devin translucide. Se adauga apoi supa de pui si se potriveste de gust cu sare. Cand supa a scazut suficient adaugam bulionul...
Paine
Punem drojdia intr-un bol si o pasam cu zaharul pana se lichifiaza. O lasam la dospit 10-15 minte aproximativ. Intre timp cernem faina si presaram sarea. Formam o adancitura in mijlocul careia adaugam drojdia si putin cate putin, apa calduta. Amestecam usor pana ce incorporam toata faina si...
Fasole facaluita
Fierbem fasolea avand grija sa schimbam apa (cu o alta fierbinte) de una-doua ori. Intre timp, pregatim prajeala. Tocam ceapa marunt si o punem la calit, in ulei, cat sa se rumeneasca usor. Adaugam apoi bulionul si lasam sa fiarba pentru inca 5 minute, la foc potrivit. Presaram deasupra putin...
Focaccia cu masline si usturoi
Cernem faina intr-un bol, adaugam drojdia si apa care trebuie sa fie calduta. Condimentam dupa gust cu sare , busuioc , chilli si rozmarin, amestecam ingredientele si framantam aluatul pana devine omogen. Intindem apoi o foaie, in functie de dimensiunea dorita, o asezam in tava de aragaz (eu...
Chec cu cacao
Batem ouale spuma impreuna cu zaharul, pana ce obtinem o spuma omogena. Incorporam esentele si praful de copt, apoi faina, adaugand laptele si uleiul. Amestecam pana la omogenizarea completa si turnam aluatul intr-o forma unsa cu putin ulei, pastrand insa 2-3 linguri din compozitie pe care le vom...
Paine fara framantare
Punem drojdia intr-un bol si o pasam cu cele 3 lingurite cu zahar pana se lichifiaza, adaugam 100 ml de apa calduta si o lasam la dospit 10-15 minte aproximativ. Intre timp cernem faina si presaram sarea. Formam o adancitura in mijlocul careia adaugam drojdia si restul de apa (150 ml), care...
Ciorba de vita cu fasole verde
Fierbem carnea de vita (bine , spre bine :) ), adaugam fasolea verde si restul legumelor tocate dupa bunul plac, fierbem cam 20 de minute si potrivim de gust cu sare. Acrim cu borsul de putina si coloram ciorba cu sucul de rosii sau cu bulion, dam intr-un clocot, doua sau mai multe!, punem si...
Pulpe de pui cu fasole verde
Rumenim pulpitele, adaugam fasolea verde (pastaile intregi) si restul legumelor tocate, acoperim cu un capac si le lasam la foc potrivit pana ce legumele devin translucide. Potrivim de gust cu sare, adaugam supa de pui si fierbem totul pana ce carnea de pui este bine patrunsa. Coloram cu suc de...