Punem uleiul la incins. Spalam muschiuletul si-l taiem felii potrivit de groase.Le punem in cratita cu ulei si lasam sa se "undeasca" pe ambele parti. Intre timp,curatam si spalam ceapa,apoi o taiem cubulete si o adaugam peste carne.
Mai lasam sa se caleasca putin pana se inmoaie....
Spalam bine ardeii,le taiem coditele cu tot cu o bucata de ardei si ii curatam bine si pe interior. Carnea tocata o amestecam cu ceapa spalata si tocata marunt,oul,orezul spalat si verdeata tocata marunt. Adaugam sare si piper dupa gust si omogenizam bine compozitia. Cu mana sau cu ajutorul unei...
Curatam cartofii,ii spalam si-i taiem cuburi. Ii fierbem in apa cu delikat. Dupa ce s-au fiert,ii scurgem bine de apa. Intr-un vas Jena,uns cu unt punem cartofii. Umplutura o pregatim astfel: amestecam ouale cu sarea si piperul si le batem cateva secunde cu furculita sau cu mixerul. Adaugam...
Intr-o cratita punem uleiul la incins.Adaugam carnea spalata si taiata in bucati potrivite. Prajim putin pe ambele parti.Adaugam apoi ceapa taiata marunt si ciupercile si mai calim putin.Adaugam sare si piper, punem apa peste si lasam la fiert.Mai amestecam din cand in cand.Cand carnea e aproape...
Am spalat bine pulpele,le-am taiat in doua,le-am scos pielea si le-am crestat. Le-am codimentat,iar in crestaturi am pus usturoi verde tocat marunt.Le-am asezat intr-o tava,tapetata cu hartie de copt. Am stropit cu putin vin si le-am bagat la cuptor.Le-am lasat pana s-au rumenit frumos pe...
Ficateii se dezgheata(dupa caz),se spala si se pun intr-un vas jena. Ardeiul in taiem juliensi-l adaugam peste ficatei. Ciupercile le scurgem bine de apa si le punem in vas peste ficatei si ardei. Adaugam sare, piper si 2 linguri ulei.
Preparam sosul de bulion. Amestecam bulionul cu un pahar...
Pulpa se spala si se cresteaza bine. Se unge cu ulei,se da cu sare,piper,condimente,iar in "crestaturile" facute se pune usturoi(ori catei de usturoi taiati rondele,ori usturoi verde). Se pune pulpa in tava cu ulei,se stropeste cu 100 ml vin,se mai pune si putina apa si se baga la...
Pulpele se spala bine sub jetul de apa. Se injumatatesc cu ajutorul unui cutit,desfacem bine carnea de langa os.O condimentam si o punem pe gratarul incins.(tigaia aceea speciala de gratar)
Salata verde o spalam bine foaie cu foaie de impuritati si o taiem marunt. Cel mai bine ar fi s-o rupeti...
Pieptul de pui spala,se ia pielea si se portioneaza in bucati potrivit de groase.Se bat cu ciocanul pt snitele.Se condimenteaza si se pun in tigaia speciala pt gratar pana se rumenesc frumos pe ambele parti.
Salata
Varza se spala si se toaca marunt. Se freaca cu sare si se adauga in...
Carnea se spala si se taie felii groase cat de un deget. Se pune uleiul in cratita la incins,se adauga carnita taiata, condimentata dupa gust cu boia si sare, se acopera cu capac si se lasa la prajit. Se prajeste pe ambele parti.
Intre timp se toaca ceapa marunt si se adauga peste carne. Se...
Aluatul se dezgeata. Se pregateste umplutura. Uleiul se pune intr-o tigaie la incins,se adauga carnea si se caleste. Apoi se adauga ceapa tocata marunt si ciupercile tocate si ele.Se lasa la calit in continuare.Se adauga condimentele toate dupa gust. Se lasa sa se racoreasca putin si se adauga...
Pulpele se spala si se cresteaza. Se presara peste ele condimente pt carne de pui si se aseaza intr-o tava. In crestaturile facute se pune usturoiul curatat si taiat rondele. Se pune uleiul in tava,iar cu vinul se vor stropi pulpele. Se mai adauga 1/2 cana apa si se baga la cuptor.
Acum...
Cartofii se curata de coaja,se spala si se pun intr-o oala la fiert. Cand sunt fierti pe jumatate,se scurge apa si se lasa putin la racit. Pregatim umplutura. Ceapa curatata,spalata si taiata cubulete se pune intr-o tigaie impreuna cu uleiul la calit. Se adauga si carnea si se lasa sa se...
Varza o spalam bine si ii desfacem foile.Apoi ii taiem nervurile.Nervurile tocate marunt si foi de varza subtiri,la fel taiate si ele se pun pe fundul oalei in care vor fierbe sarmalele.
Carnea tocata se amesteca cu toate ingredientele. Luam cate o foaie,o taiem in doua(depinde cat e de...
Coasta de porc se spala bine si se portioneaza in bucati. Uleiul se pune in cratita pe foc,iar cand s-a incins se adauga coasta. Se undeste putin pe ambele parti,apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba. Cand e aproape fiarta se adauga cartofii taiati,ceapa,morcovul dat pe razatoare,sare dupa gust...
Ficateii se spala si se aseaza in tava. Ardeiul gogosar spalat si taiat julien si ciupercile se pun si ele in tava peste ficatei.
Usturoiul curatat si taiat rondele se pune deasemenea in tava. Se face intr-un castron un sos din 5-6 linguri pasta de tomate,apa,ulei,sare si piper care se pune...
Usturoiul se curata si se piseaza bine. Carnea tocata se amesteca cu oul intreg. Se adauga usturoiul, patrunjelul, sare si piper dupa gust si se amesteca bine pana la omogenizarea completa a ingredientelor. Se pune tigaia cu ulei pe foc si cand uleiul s-a incins se pun chiftelutele la prajit.
Muschiulet de porc in sos picant
Punem uleiul la incins. Spalam muschiuletul si-l taiem felii potrivit de groase.Le punem in cratita cu ulei si lasam sa se "undeasca" pe ambele parti. Intre timp,curatam si spalam ceapa,apoi o taiem cubulete si o adaugam peste carne. Mai lasam sa se caleasca putin pana se inmoaie....
Ardei umpluti
Spalam bine ardeii,le taiem coditele cu tot cu o bucata de ardei si ii curatam bine si pe interior. Carnea tocata o amestecam cu ceapa spalata si tocata marunt,oul,orezul spalat si verdeata tocata marunt. Adaugam sare si piper dupa gust si omogenizam bine compozitia. Cu mana sau cu ajutorul unei...
Cartofi cu smantana si cascaval la cuptor
Curatam cartofii,ii spalam si-i taiem cuburi. Ii fierbem in apa cu delikat. Dupa ce s-au fiert,ii scurgem bine de apa. Intr-un vas Jena,uns cu unt punem cartofii. Umplutura o pregatim astfel: amestecam ouale cu sarea si piperul si le batem cateva secunde cu furculita sau cu mixerul. Adaugam...
Pulpa de porc cu ciuperci in sos de rosii
Intr-o cratita punem uleiul la incins.Adaugam carnea spalata si taiata in bucati potrivite. Prajim putin pe ambele parti.Adaugam apoi ceapa taiata marunt si ciupercile si mai calim putin.Adaugam sare si piper, punem apa peste si lasam la fiert.Mai amestecam din cand in cand.Cand carnea e aproape...
Pulpe de pui la tava
Am spalat bine pulpele,le-am taiat in doua,le-am scos pielea si le-am crestat. Le-am codimentat,iar in crestaturi am pus usturoi verde tocat marunt.Le-am asezat intr-o tava,tapetata cu hartie de copt. Am stropit cu putin vin si le-am bagat la cuptor.Le-am lasat pana s-au rumenit frumos pe...
Ficatei cu ciuperci in sos de bulion
Ficateii se dezgheata(dupa caz),se spala si se pun intr-un vas jena. Ardeiul in taiem juliensi-l adaugam peste ficatei. Ciupercile le scurgem bine de apa si le punem in vas peste ficatei si ardei. Adaugam sare, piper si 2 linguri ulei. Preparam sosul de bulion. Amestecam bulionul cu un pahar...
Pulpa de miel la cuptor
Pulpa se spala si se cresteaza bine. Se unge cu ulei,se da cu sare,piper,condimente,iar in "crestaturile" facute se pune usturoi(ori catei de usturoi taiati rondele,ori usturoi verde). Se pune pulpa in tava cu ulei,se stropeste cu 100 ml vin,se mai pune si putina apa si se baga la...
Pulpe de pui la gratar cu salata verde
Pulpele se spala bine sub jetul de apa. Se injumatatesc cu ajutorul unui cutit,desfacem bine carnea de langa os.O condimentam si o punem pe gratarul incins.(tigaia aceea speciala de gratar) Salata verde o spalam bine foaie cu foaie de impuritati si o taiem marunt. Cel mai bine ar fi s-o rupeti...
Piept de pui la gratar cu salata de cruditati
Pieptul de pui spala,se ia pielea si se portioneaza in bucati potrivit de groase.Se bat cu ciocanul pt snitele.Se condimenteaza si se pun in tigaia speciala pt gratar pana se rumenesc frumos pe ambele parti. Salata Varza se spala si se toaca marunt. Se freaca cu sare si se adauga in...
Muschiulet de porc cu sos
Carnea se spala si se taie felii groase cat de un deget. Se pune uleiul in cratita la incins,se adauga carnita taiata, condimentata dupa gust cu boia si sare, se acopera cu capac si se lasa la prajit. Se prajeste pe ambele parti. Intre timp se toaca ceapa marunt si se adauga peste carne. Se...
Placinta cu carne si ciuperci
Aluatul se dezgeata. Se pregateste umplutura. Uleiul se pune intr-o tigaie la incins,se adauga carnea si se caleste. Apoi se adauga ceapa tocata marunt si ciupercile tocate si ele.Se lasa la calit in continuare.Se adauga condimentele toate dupa gust. Se lasa sa se racoreasca putin si se adauga...
Pulpe de pui si cartofi la cuptor
Pulpele se spala si se cresteaza. Se presara peste ele condimente pt carne de pui si se aseaza intr-o tava. In crestaturile facute se pune usturoiul curatat si taiat rondele. Se pune uleiul in tava,iar cu vinul se vor stropi pulpele. Se mai adauga 1/2 cana apa si se baga la cuptor. Acum...
Musaca de cartofi
Cartofii se curata de coaja,se spala si se pun intr-o oala la fiert. Cand sunt fierti pe jumatate,se scurge apa si se lasa putin la racit. Pregatim umplutura. Ceapa curatata,spalata si taiata cubulete se pune intr-o tigaie impreuna cu uleiul la calit. Se adauga si carnea si se lasa sa se...
Sarmale in foi de varza murata
Varza o spalam bine si ii desfacem foile.Apoi ii taiem nervurile.Nervurile tocate marunt si foi de varza subtiri,la fel taiate si ele se pun pe fundul oalei in care vor fierbe sarmalele. Carnea tocata se amesteca cu toate ingredientele. Luam cate o foaie,o taiem in doua(depinde cat e de...
Tocanita de cartofi cu coasta de porc
Coasta de porc se spala bine si se portioneaza in bucati. Uleiul se pune in cratita pe foc,iar cand s-a incins se adauga coasta. Se undeste putin pe ambele parti,apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba. Cand e aproape fiarta se adauga cartofii taiati,ceapa,morcovul dat pe razatoare,sare dupa gust...
Ficatei la cuptor cu ciuperci si sos de rosii
Ficateii se spala si se aseaza in tava. Ardeiul gogosar spalat si taiat julien si ciupercile se pun si ele in tava peste ficatei. Usturoiul curatat si taiat rondele se pune deasemenea in tava. Se face intr-un castron un sos din 5-6 linguri pasta de tomate,apa,ulei,sare si piper care se pune...
Chiftelute de pui
Usturoiul se curata si se piseaza bine. Carnea tocata se amesteca cu oul intreg. Se adauga usturoiul, patrunjelul, sare si piper dupa gust si se amesteca bine pana la omogenizarea completa a ingredientelor. Se pune tigaia cu ulei pe foc si cand uleiul s-a incins se pun chiftelutele la prajit.