publicat la 11.05.2014
publicat la 09.05.2014
publicat la 05.05.2014
Primeşti în dar o păpuşică de cauciuc care-ţi seamănă leit. Pînă la prânz o vei contempla cu admiraţie. Până la 4 PM vei învăţa să-i răspunzi la comenzi. Până spre seară va trece şi doctorul la contravizită.
Bucataras.ro
[email protected]
Musaca de cartofi
Punem cartofii la fiert in coaja dupa ce i-am spalat bine.Intre timp pregatim umplutura:tocam ceapa marunt si o punem la calit in doua linguri de ulei. Cand a devenit sticloasa,adaugam carnea tocata si lasam la foc domol pana scade bine.Se potriveste cu sare si piper dupa gust.Dupa ce s-a...
Cozonac cu rahat si cacao
Se face o maia din drojdie,1 lingura de faina si un pic de lapte caldut.Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul. Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le frecam cu zaharul si un praf de sare pana se albesc.Incalzim laptele si il punem peste galbenusuri.Amestecam bine pana...
Chec aperitiv
Taiem sunca si castravetii cubulete.Cascavalul si branza le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-un castron punem faina si praful de copt si amestecam.Intr-un alt castron mai mare spargem ouale si le mixam bine,pana devin spuma. Adaugam laptele si branza rasa peste oua si omogenizam...
Zacusca de vinete
Iata cum am preparat reteta de Zacusca de vinete: Se coc pe rand vinetele,ardeii si gogosarii.Vinetele se lasa la scurs aproximativ 1 ora. Se dau prin masina de tocat ardeii,gogosarii si vinetele.Ceapa o tocam solzisori si o punem la calit in ulei.Cand devine sticloasa...
Vinete la borcan
Se aleg vinete coapte,sanatoase.Se coc,apoi se lasa sa se scurga.Dupa ce s-au scurs se pun in borcane sterilizate in prealabil. Se lasa distanta cam de 1 cm deasupra fiecarui borcan.Punem deasupra o aspirina si se completeaza cu un pic de ulei. Se pun apoi borcanel la fiert circa 40-45 de...
Trandafiri cu dulceata si nuca
Preparam o maia din drojdie,1 lingura de zahar,100 ml lapte caldut si 1 lingura de faina,pe care o lasam apoi sa creasca pana isi dubleaza volumul. Separam ouale.Galbenusurile le frecam cu zaharul si praful de sare pana se albesc.Laptele incalzit (nu fierbinte) il punem peste galbenusuri si...
Chec marmorat
Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Peste galbenusuri se adauga uleiul,iaurtul,esenta si faina cernuta impreuna cu praful de copt. La sfarsit se adauga albusurile,pe care le...
Crema de ciuperci cu pui
Se curata ciupercile,se spala se taie si se pun la fiert (doar 1,2kg),in 2 litri de apa si o lingurita de sare. Dupa ce au fiert bine ciupercile,le scurgem de apa (nu aruncam apa),si cu ajutorul unui blender facem din acestea o crema. Adaugam din apa cat sa arate ca o ciulama mai groasa....
Prajitura simpla cu mere
Se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de lamaie. Untul se topeste impreuna cu laptele,si se toarna peste compozitia de oua. Se cerne faina impreuna cu praful de copt peste aluatul lichid.Amestecam bine pana se incorporeaza toata faina. Tapetam o tava cu un pic de ulei si faina,turnam...
Muraturi asortate
1.Se spala legumele si se lasa sa se scurga de apa pe un prosop absorbant de bucatarie.Legumele care se pun la murat trebuie sa fie sanatoase,nepatate si nelovite. 2.Se curata morcovii si dovleceii si se taie rondele,conopida se desface buchetele,se taie cotoarele si se aseaza intr-un vas cu...
Orez cu lapte
Orezul se spala in mai mullte ape.Laptele se pune la fiert impreuna cu un praf de sare. Cand incepe sa fiarba laptele se adauga orezul.Mestecam continuu sa nu se lipeasca.Se fierbe la foc mic. Cand s-a fiert orezul adaugam zaharul si coaja de lamaie. Cand este gata il portionam in...
Napolitane cu dulceata si nuci
Se amesteca intr-un castron dulceata cu nuca. Intr-o tava dreptunghiulara se pune folie alimentara.Se taie foile de napolitana pe jumatate. Se pune o foaie de napolitana,se unge cu dulceata,foaie,dulceata si tot asa pana cand terminam foile. Ultimul strat trebuie sa fie foaie de...
Ciocanele in vas roman
Se spala ciocanelele si se sterg cu un prosop absorbant.Se condimenteaza cu sare si condimente. Cartofii se curata si se pun intregi daca sunt mai mici,sau se taie pe jumatate daca sunt mai mari. Se pune un pic de ulei pe fundul vasului,apoi se pun cartofii sarati,peste care adaugam...
Gogosari in otet
1.Se spala gogosarii si se sterg.Se taie jumatati daca sunt mai mici,sau sferturi daca sunt mai mari. 2.Intr-un vas mare punem gogosarii,adaugam peste ei zaharul,sarea,otetul,foile de dafin,piperul boabe si mustarul boabe.Se lasa 24 de ore la macerat sa-si lase zeama.Din cand in cand mestecam...
Castraveti bulgaresti reteta
1.Se spala castravetii si se taie la capete.Ceapa se curata si se taie rondele. 2.Se pun in borcanele de 800 gr ceapa taiata rondele,apoi castravetii in picioare.Se adauga 1 lingurita de sare,2 lingurite de zahar si 5 linguri de otet.Se adauga marar si boabe de mustar.Se completeaza cu apa....
Compot de prune.
1.Se spala prunele si se lasa la scurs.Se spala borcane de 800 gr,apoi se sterilizeaza in cuptorul incins cu usa intredeschisa. 2.Se asaza prunele in borcane,peste care se adauga 3 linguri de zahar.Se completeaza cu apa,apoi se pun capacele. 3.Se asaza borcanele intr-o oala captusita cu un...
Placinta cu iaurt
1.Separam ouale.Intr-un castron amestecam iaurtul cu coaja de lamaie,esenta,galbenusurile si zaharul.Incorporam si albusurile batute spuma.Amestecam bine pana omogenizam toata compozitia. 2.Pregatim o tava de copt (mai inalta,deoarece aluatul se va umfla).Punem la baza 3 foi de placinta,apoi...
Cornuri cu nuca si marmelada
1.Frecam drojdia cu zaharul pana obtinem o pasta omogena.Cernem faina intr-un castron,iar in mijloc facem o adancitura,in care punem treptat oul batut cu sarea,drojdia,esenta si laptele caldut.Framantam bine aluatul adaugand margarina topita si lasam aluatul la cald 45 de minute sa creasca....
Tarta cu branza si visine
Pentru aluat: -amestecam apa minerala cu uleiul si un praf de sare.Se adauga faina pana iese un aluat tare,bun de intins.Se lasa aluatul 30 minute la frigider. Pentru umplutura: -punem branza la scurs.Cand este gata se pune intr-un castron impreuna cu smantana,zahar (cat de dulce...
Tocanita cu ardei gras
Se curata legumele.Cartofii se taie in cubulete potrivite,ceapa se taie solzisori,ardeiul gras fasii subtiri.Rosiile se oparesc si se curata de pielite,apoi se taie cubulete mici. Se pune ardeiul la calit,se adauga apoi ceapa si 1 cana de apa.Se fierb pana cand ceapa devine sticloasa. Se...
Aperitive la minut
Gogosi:apa se amesteca cu uleiul si praful de sare.Se pune pe foc si se da in clocot.Se adauga toata faina odata si se mesteca bine pana se incorporeaza,si se formeaza un aluat tare. Se lasa apoi la racit.Cand este rece se adauga ouale unul cate unul,mestecand bine dupa fiecare.Cu o punga de...
Fasole pastai in otet
Nu am dat cantitatile pentru ca fiecare poate pune ce cantitate doreste. Se spala fasolea si se curata de ate.Se aseaza in borcanele de 700-800 gr in picioare. Printre fasole punem ardei iute,2-3 ardei mai mici sau 1 mai mare ( il intepam cu o furculita),boabe de piper si 2 frunze de...
Fursecuri cu ciocolata
Se freaca untul cu zaharul,pana se topeste si devine cremos.Se adauga treptat faina cernuta cu praful de copt.Se mesteca pana cand compozitia devine omogena. Oul se bate cu scortisoara si esenta de vanilie.Se adauga peste aluat.Mestecam bine pana la omogenizare completa. In aluat se rade...
Salata de fructe
Se spala pepenele si se sterge cu un prosop absorbant.Se taie pe jumatate pepenele. Piersicile se curata de coaja.Se spala fructele,apoi se taie cubulete. Se pun intr-un castron impreuna cu zaharul.Se amesteca si se dau la frigider pana in momentul servirii. Inainte sa le servim se...
Tarta cu nectarine
Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si praful de sare. Galbenusurile se freaca cu uleiul,apoi se adauga peste albusuri.Se adauga si esenta. La sfarsit adaugam faina si mestecam cu lingura de jos in sus sa nu se lase compozitia.Se unge o forma de tarta...
Nuci umplute
Se freaca untul pentru a se inmuia.Se adauga zaharul si vanilia si se freaca pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga ouale batute si faina.Trebuie sa rezulte un aluat potrivit de tare,cu care se vor umple formele de nuci.Se coc pe aragaz pana capata o culoare usor aurie. Crema : se...
Papricas de pui
Ardeiul se coace,se curata si se taie cubulete.Rosiile se oparesc si se curata de pielite.Se mixeaza pana devin suc. Se pun copanele la prajit in ulei incins.Ceapa se toaca si se pune la calit.Cand este usor rumenie se adauga ardeii si sucul de rosii. Se pun copanele peste ardei,se adauga...
Salata cu paste, sunca si maioneza
Fierbem pastele,le scurgem si apoi le trecem sub jet de apa rece,in sita sa nu se lipeasca. Le punem intr-un vas impreuna cu sunca taiata cubulete,castravetele si mazarea fiarta si racita,sau de la borcan trecuta si ea sub un jet de apa rece. Adaugam maioneza,sare si amestecam.Mai putem...
Galuste de cartofi umplute cu carnati
Se spala bine cartofii si se pun la fiert cu tot cu coaja,in apa cu un pic de sare. Dupa ce s-au fiert si s-au racorit putin,se decojesc si se paseaza ca pentru piure. In cartofii pasati se adauga oul,sare dupa gust (atentie! si carnatii au sare),uleiul si faina. Se framanta un aluat...
BRUSCHETE CU ROSII
Taiem painea felii si o prajim in cuptor pe ambele parti. Frecam feliile de paine cu usturoi si le ungem cu ulei de masline. Rosiile le taiem cubulete si le amestecam cu sare,busuioc, si doua linguri cu ulei de masline. Se pun rosiile pe feliile de paine inainte de servire,deoarece...