Legumele se curata si se taie marunt.
Intr-o oala se pune uleiul si se calesc ceapa, morcovii, albitura 2-3 minute.
Se toarna apa si se fierbe 15-20 minute.
Se adauga afumatura si fasolea verde...
Varza se pune in apa rece cateva ore dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale iar ce ramane se toaca fin. Se curata bine de cotoare.
Orezul se spala si se lasa in apa rece 1/2 ore...
Se mixeaza albusurile cu un praf de sare.
Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul.
Se adauga galbenusurile amestecate cu praful de copt,...
Spal carnea bine, o tai cubulete, las si pe os ceva carne si o pun la fiert in apa rece cu putina sare si ulei. Spumez bine cand carnea incepe sa fiarba. Tai legumele cubulete mici, ceapa marunt si...
Spalam ciupercile si le taiem feliute.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei la incins.
Punem ceapa la inabusit, apoi ciupercile.
Le acoperim cu apa si lasam...
Apa si untul se pun la fiert. Cand incepe sa clocoteasca se ia de pe fos si se adauga toata faina. Se adauga apoi ouale pe rand. Eu folosesc intotdeauna mixerul pentru ca e mai usor de inglobat...
Se pune carnea de vaca la fiert in 2 l de apa rece cu o lingurita de sare si se fierbe circa 1 ora la foc mijlociu ca sa nu se tulbure supa.
Ceapa, floarea de marar, impreuna cu zarzavatul...
Prajim carnea de pui pe gratar. In acelasi timp punem ardeii grasi si rosiile pe gratar.
Cat timp se prajesc carnea si legumele, punem intr-o oala la fiert 700 ml apa cu un ardei iute taiat...
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul. Galbenusurile le amestecam cu ulei si un praf de sare. Turnam galbenusurile peste...
Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem felii subtiri. Ii punem intr-o tigaie in care am incins uleiul. Dupa aproximativ 5 minute, adaugam kaiser-ul taiat cubulete.
Amestecam si lasam...
Framantati 1/2 aluat de pizza dupa cantitatile din reteta aluat de pizza clasic Am folosit de data asta drojdie proaspata, nu granule si a iesit mai bun blatul. Drojdia ungureasca f. buna....
Intai ne ocupam de prepararea blatului:
Separam albusurile de galbenusuri, zaharul se adauga peste galbenusuri, la fel si praful de copt si coaja de lamaie, si de amesteca pana cand galbenusurile...
Morcovii ii curatam,ii spalam si ii taiem cuburi cat mai mici.
Ceapa o curatam,o spalam si o tocam cat mai fin.
Punem ulei de masline intr-o tigaie,la foc moderat si calim ceapa impreuna cu...
Pulpele se curata, se spala bine, se usuca cu hartie absorbanta si se taie in doua.
Intr-un castron se amesteca mustarul, zaharul, sarea, piperul, boiaua si uleiul de masline.
Pulpele se dau prin...
Am pregatit mai întâi aluatul ,care trebuie sa stea la dospit.
Drojdia am amestecat-o cu o lingurita de zahar,o lingura de faina si putin lapte caldut.Am lasat-o sa dospeasca.
Intr-un...
Pentru ciorba radauteana pui la fiert pieptul de pui si radacinoasele, toate curatate si spalate bine.
Lasi sa fiarba totul bine, bine,(testezi legumele introducand furculita) strecori, iar in...
Cotletul l-am taiat felii duble,adica am taiat o felie dar nu pâna la capat,apoi am taiat din nou,de data aceasta pana jos.
Am obtinut patru astfel de felii.
Am pus feliile de cotlet...
Blat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa....
Legumele pentru zeama se curata, se spala, se taie grosier si se pun in vasul blenderului. Se toaca, nu foarte marunt.
Se calesc legumele in putin ulei pana incep sa se inmoaie. Se sareaza. Se...
Somonul se spala,se asezoneaza si se face pe grill 4-5 min pe fiecare parte.Cand este gata,se rupe usor cu furculita in bucati mari.Ceapa se curata,se spala si se taie marunt.Usturoiul se toaca...
Blat: Se bate untul spuma cu zaharul si vanilia. Se adauga faina si se amesteca bine. Va iesi un amestec destul de gros. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se pune spuma peste...
Punem intr-un vas putina apa la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere, scufundam sacarita spalata si portionata.
O lasam cateva minute sa se opareasca putin, apoi scurgem apa, clatim scarita...
Curatam dovlecelul de coaja si seminte si il dam pe razatoarea mare sau il trecem prin robot, impreuna cu ceapa, ca in cazul meu.
Amestecam branza cu putin piper si boia de ardei dulce, apoi...
Cum se prepara Reteta Prajitura "O noapte la Venetia", prajitura preferata de toata familia:
Pentru blatul de cocos, mixam albusurile spuma cu putina sare, apoi adaugam treptat zaharul,...
Prazul curatat de foi se spala si se taie bucati mari de 4-5 cm. Se inabusa, acoperind cratita cu un capac, in ulei, cu putina sare.
Gogosarul se taie in doua, se curata de cotor si seminte si se...
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.
Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare.
Legumele mexicane se spala cu apa calda ca sa se decongeleze si se cantaresc,...
Intr-un castron se freaca drojdia cu zaharul pana cand devine lichida. Se cern 300 g faina peste ea.
Sucul de portocale si apa minerala se incalzesc la temperatura corpului si se toarna peste...
Oasele cu carne se pun la fiert in apa rece. Se arunca prima apa dupa ce da in clocot. Se pune din nou la fiert in apa rece pana se desprinde carnea de pe oase.
Ceapa, morcovii, albitura si...
Am condimentat costele cu,sare,piper macinat si piper boabe,boia,am pus si usturoiul zdrobit.
Intr-un vas am pus coastele si am pus bere deasupra.Am pus si crengutele de rozmarin,am acoperit...
Ciocolata am pus pe baie de aburi împreuna cu o lingura de lapte si o lingura cacao.
Am lasat sa se raceasca.
Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare.
Am adaugat zaharul si am...
Pestii se curata, se spala bine si se pune la scurs intr-o strecuratoare.
Se sareaza cu sare, se amesteca bine sa se sareze toti si se lasa sa ia sare cel putin 15-20 minute.
Se scutura de sare...
Rata o curatam bine de tuleie si pene,o stergem cu servetele absorbante de bucatarie.
Condimentam rata cu sare si piper,asezam intr-o tava in care am adaugat vinul cu untura de rata,ceapa taiata...
Mod de preparare coji profiterol
Primul pas – pune bolul pentru frisca, paletele mixerului si smantana pentru frisca la rece. Tine-le acolo pana cand le vine randul.
Intr-un vas pune apa,...
Caramelizam trei linguri de zahar intr-o craticioara, apoi il turnam intr-o forma de guguluf. Mixam cele 5 oua cu restul de zahar, praful de sare si zaharul vanilat apoi adaugam laptele si...
In doua vase mici de lut am pus cate 2 linguri rase de zahar, si le-am dat la cuptor pana s-a topit zaharul, verificand mereu. L-am scos din cuptor si ajutandu-ma de o manusa pentru a nu ma arde,...
Se topesc 5 linguri de zahar la foc mic pana devine galben-ruginiu, apoi se tapeteaza peretii unei tavi ceramice sau a cratitei in car urmeaza sa coacem crema si zaharul topit.
Se mixeaza ouale,...
Legumele se curata si se taie rondele.
Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se taie marunt.
Cartofii se curata si se taie cuburi.
Carnatii se taie rondele si se prajesc pe ambele parti 5...
Ardeiul se curata, se spala si se taie bucati mai mari.
Ceapa se curata si se toaca mai mare.
Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa si se caleste 4-5 minute.
Se pune ardeiul, vegeta, piper,...
Se pune drojdia la dospit cu o lingura de zahar, doua linguri de faina si putin lapte (cam 15 minute) la loc calduros.
Faina se pune intr-un castron mare, se face o adancitura in mijloc unde se...
Fasolea se pregateste de seara: se alege (se indeparteaza boabele stricate), se spala in 2-3 ape si se pune la fiert. Dupa ce da in cateva clocote, se da deoparte, se acopera cu un capac si se lasa...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Cartofii se curata de coaja si se spala.
Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie rondele.
Intr-o tava se pun cartofii si ardeiul si...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se mixeaza ouale cu sarea, zaharul si esenta de vanilie. Se adauga uleiul, laptele, faina si praful de copt si se omogenizeaza totul.
Se scurg visinele...
Aluat: Fierbem apa impreuna cu uleiul. Cand clocoteste o dam deoparte si adaugam imediat faina amestecand rapid. Lasam sa se racoreasca. Adaugam ouale unul cate unul si le incorporam cu mixerul....
Iata cum se prepara Eclere de casa, reteta celui mai delicios desert de casa
Se pun apa cu uleiul si cu sarea pe foc (flacara mica), iar cand incepe sa clocoteasca se pune faina amestecand...
Fierbem apa impreuna cu uleiul. Cand clocoteste o dam deoparte si adaugam imediat faina amestecand rapid. Lasam sa se racoreasca. Adaugam ouale unul cate unul si le incorporam.
Trebuie sa...
Pentru astazi am ales
Ciorba cu afumatura
Legumele se curata si se taie marunt. Intr-o oala se pune uleiul si se calesc ceapa, morcovii, albitura 2-3 minute. Se toarna apa si se fierbe 15-20 minute. Se adauga afumatura si fasolea verde...
Sarmale fierte in vin
Varza se pune in apa rece cateva ore dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale iar ce ramane se toaca fin. Se curata bine de cotoare. Orezul se spala si se lasa in apa rece 1/2 ore...
Guguluf cu stafide si vanilie
Se mixeaza albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile amestecate cu praful de copt,...