publicat la 02.06.2017
publicat la 19.05.2017
publicat la 23.04.2017
De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Desert placinta cu mere si gutui
Pregatim aluatul pentru foaia de placinta astfel: punem ingredientele in vasul robotului de bucatarie sau in cuva masinii de paine, in ordinea bine stiuta, intai ingredientele lichide, apoi cele solide, ultima fiind drojdia uscata care nu trebuie sa intre in contact cu...
Desert placinta simpla cu mere
Pentru aluat, batem ouale cu zaharul, adaugam apoi uleiul si apa minerala si amestecam. Incepem a pune faina amestecata cu praful de copt si framantam. Trebuie sa obtinem un aluat neted care nu se lipeste de maini, nu foarte vartos. Merele curatate se rad pe razatoarea cu ochiuri...
Desert tort de mere caramelizate
Curatam si scobim merele. Caramelizam zaharul, la foc mic, punem untul si merele intregi, printre ele, punem felii taiate si introducem vasul in care vom prepara tortul, in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, cam 20 minute, pana se inmoaie merele. Cand sunt gata, le lasam sa se racoreasca...
Desert pasca fara aluat, cu caise si ciocolata
Intr-un bol incapator, mixam branza de vaci, zaharul si ouale. Adaugam frisca lichida, esenta de vanilie si coaja de lamaie, apoi praful de budinca. Praful de copt il stingem cu zeama de lamaie si-l incorporam in compozitie. La final, adaugam picaturile de ciocolata si caisele taiate bucatele....
Desert chocoflan
Caramelizam zaharul, cu atentie, sa nu devina amarui, il turnam in tava (33/26) si-l intindem repede, ca sa acoperim toata suprafata. Mixam ouale, laptele, zaharul si vanilia si turnam compozitia in tava, peste caramel. Ingredientele pentru blatul de cacao, le mixam si pe ele 2-3 minute;...
Desert chec de post cu banane, nuci si merisoare
Curatam bananele de coaja si le pasam intr-un vas, cu ajutorul pasatorului pentru cartofi. Taiem nucile grosier. Peste banane, adăugăm uleiul, zahărul, esența de vanilie si coaja de lamaie si portocală. Amestecăm foarte bine, pana când se omogenizeaza perfect. Punem faina, in...
Varza dulce calita
Varza se curata de frunzele vestede, apoi se toaca fideluta. Într-o cratiță, incingem cateva linguri de ulei si adăugăm varza, in transe, deoarece este voluminoasă la inceput, dar in scurt timp, se înmoaie. Dupa ce a scazut in volum, adăugăm ardeiul tăiat fasii, cimbrul,...
Desert cozonac de post cu prune si rahat
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Cernem faina într -un vas încăpător si o amestecam cu drojdia uscată si cu zahărul. Sucul il turnam in ibric si il incalzim putin (nu trebuie sa fie fierbinte). La fel procedăm si cu uleiul. In mijlocul...
Reteta de orez cu legume si ciuperci de post
Cum se pregateste Reteta de orez cu legume si ciuperci de post Legumele se curata si se spala. Ceapa se taie marunt, ardeiul fasii, morcovul se da pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-o cratita, se pune la calit ceapa, in 3-4 linguri cu ulei, pana devine sticloasa,...
Desert rulouri de post cu gem de prune si nuca
Amestecam faina cernuta cu drojdia uscata, intr-un vas incapator, apoi adaugam zaharul si incepem sa turnam apa calduta. Framantam si apoi adaugam, treptat si uleiul, continuand framantarea pana se incorporeaza total. Trebuie sa obtinem un aluat omogen, neted care se lasa la dospit o...
Desert spirale cu gem de gutui
Cernem faina, iar in mijlocul ei, se pun otetul si uleiul. Incepem sa framantam, adaugand apa, treptat. Cand aluatul prinde consistenta (nu trebuie sa fie perfect omogen) ne oprim din framantat si-l lasam la odihna 15 minute. Dupa aceea, reluam framantarea si ne oprim atunci cand avem...
Desert placinta pufoasa cu mere de post
Amestecam faina cu drojdia uscata, zaharul si coaja de lamaie, apoi adaugam treptat apa. Framantam, punem esenta de vanilie, iar cand aluatul incepe sa aibe consistenta, adaugam cate putin uleiul. Framantam pana se incorporeaza bine toate ingredientele si obtinem o coca neteda, nelipicioasa, buna...
Mancarica de conopida
Conopida se curata de frunze, se lasa 10-15 minute in apa rece, apoi se rupe buchetele si se fierbe in apa cu sare. Nu trebuie fiarta excesiv, pentru a nu se sfarama, cand o adaugam in mancare. Intre timp, curatam si spalam celelalte legume, oparim rosiile si le decojim...
Mancarica de fasole verde cu dovlecei
Curatam si spalam legumele. Fasolea se rupe in doua sau trei bucati, in functie de cat sunt de mari pastaile. Ceapa taiata marunt se caleste in 2-3 linguri cu ulei , apoi se adauga usturoiul feliute. Lasam putin pe foc si punem ardeiul gras taiat...
Muschiulet de casa
Din vin, apa si mirodenii, obtinem o marinada in care tinem muschiuletii minim o zi, la rece. Apoi, transferam carnea intr-o tava in care am pus hartie de copt, adaugam marinada si introducem in cuptorul preincalzit, la foc mic, pana cand se evapora tot lichidul. Cat timp stau in...
Desert chec cu faina integrala si drojdie
Faina se amesteca cu drojdia uscata si se lasa deoparte. Separam ouale, iar galbenusurile le amestecam cu uleiul, apoi cu aromele. Mixam albusurile cu indulcitorul, pana devin o spuma tare, lucioasa. Adaugam galbenusurile, treptat si cu ajutorul unei spatule, le...
Coquelet cu legume in vas tajine
Am ales sa pregătesc cocoseii intr-un vas tajine, primit de la Mosul. I-am decongelat, i-am spălat si i-am uns bine cu ulei, amestecat cu condimente. Legumele curățate si spălate, le-am tăiat si le-am asezat in vas, am presărat condimente si le-am stropit cu ulei. Deasupra...
Ciorba de fasole boabe si afumatura
Fasolea se lasa la inmuiat de seara, in apa rece. Schimbam apa in care a stat si o punem la foc. Cand incepe sa fiarba, aruncam apa, clatim oala si punem fasolea in alta apa, fierbinte. Repetam operatiunea de doua ori. In ultima apa, adaugam foile de dafin, cateva boabe de...
Crema de zahar ars
Caramelizam zaharul intr-un vas metalic de 2 l. Avem grija sa nu se inchida prea tare la culoare, devine amarui. Tapetam baza si peretii vasului uniform, invartindu-l cu atentie si-l lasam la racit. Mixam ouale cu zaharul 2-3 minute, adaugam vanilia si coaja de lamaie, apoi...
Ciuperci umplute -Reteta nr. 50
Taiem cubulete cascavalul si jambonul, ceapa o curatam si o taiem pestisori. Curatam ciupercile si rupem piciorusele. Asezam palarioarele intr-o tava si in fiecare, punem cateva cuburi de cascaval, jambon, un cubulet de unt si o felie de ceapa. Le invelim in felii de prosciutto pe care, daca...
Briose cu ciocolata
Intr-un bol punem ouale, uleiul, esenta de vanilie si laptele si amestecam energic pana cand obtinem o compozitie omogena. Adaugam zaharul, faina in care am incorporat praful de copt si amestecam din nou. Punem si pepitele de ciocolata. Turnam compozitia in formele speciale pentru...
Prajitura cu blat de ciocolata si mousse de vanilie
Punem pe foc, intr-o cratita, untul taiat, apa, uleiul si cacaua si amestecam pana se topeste untul. Dupa ce s-a racorit putin, adaugam faina si zaharul, omogenizam si incepem a incorpora, pe rand, cate un ou. Adaugam apoi iaurtul, esenta de cafea si, la final, praful de copt stins...
Prajitura cu mere rase si ciocolata
Merele spalate si curatate de coaja, se rad pe razatoarea cu ochiuri mari si se presara cu scortisoara. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, apoi adaugam in compozitie galbenusurile, extractul de vanilie si omogenizam. Punem uleiul si sucul de...
Ciorba de potroace de curcan cu zeama de varza
Spalam si taiem, daca e nevoie, tacamurile si le punem la fiert in apa rece. Spumam si lasam sa fiarba bine carnea. Intre timp, taiem legumele: ceapa marunt, ardeii fasii, iar morcovii si telina le razuim pe razatoarea cu ochiuri...
Prajitura desteapta
Pentru inceput, topim untul si-l lasam la racit. Separam ouale. Galbenusurile se mixeaza cateva minute cu zaharul, pana cand obtinem o compozitie cremoasa, deschisa la culoare. Adaugam untul topit si racit,...
Chec aperitiv
Se bat bine ouale cu laptele si smantana, se adauga faina in ploaie, praful de copt si se omogenizeaza aluatul. Adaugam cascavalul ras, sunca si ardeiul taiate cubulete, ciupercile si maslinele feliate, piperul macinat. Amestecam si turnam compozitia intr-o...
Prajitura cu banane, crema de vanilie si gem de capsuni
Pentru inceput, ne ocupam de crema de vanilie. Laptele, zaharul, ouale si amidonul se amesteca si se pun la fiert intr-o cratita antiaderenta. Se amesteca continuu, iar cand crema s-a ingrosat suficient, luam de pe foc si adaugam razatura de lamaie si vanilia....
Gulas de legume
Legumele curatate, se spala si se taie. Ceapa pestisori, ardeii si gogosarii fasii mai mari, morcovii rondele, iar cartofii si dovleceii cuburi. Intr-o cratita, punem cateva linguri cu ulei si calim ceapa pana devine transparenta. ...
Desert prajitura Vieneza
Aluat : Framantam un aluat din faina amestecata cu praful de copt, unt, 100 g zahar si ou. Va avea o consistenta moale. Infoliem si dam la rece 15 minute. Umplutura : Batem spuma tare albusurile de la cele sapte oua, cu 150 g zahar, apoi...
Clatite dietetice cu faina integrala - Reteta sanatoasa si gustoasa
Cum se prepara aceste Clatite dietetice cu faina integrala - Reteta sanatoasa si gustoasa Ouale se bat bine cu indulcitorul si le adaugam peste lapte. Punem uleiul si omogenizam. Faina integrala o incorporam treptat, amestecand bine pentru a nu ramane cocoloase. Adaugam si...