Blat:
Intr-o craticioara, se caramelizeaza 5 linguri zahar, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba, pana cand se topeste tot caramelul. Se lasa sa se racoreasca timp de 5-10 minute.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul si cu siropul de caramel....
Intr-o craticioara, se caramelizeaza 5 linguri zahar, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Se lasa sa se racoreasca timp de 5-10 minute.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul si cu siropul de caramel.
Albusurile se...
Aluat tarte:
Intr-un castron, se pun oul, untura, untul, zaharul, esenta de rom, sarea, smantana si praful de copt. Se cerne jumatate din cantinatea de faina si se amesteca totul. Se adauga faina treptat si se framanta un aluat nelipicios. Se formeaza o bila care se acopera cu o folie si se...
Intr-un castron, se pun oul, untura, untul, zaharul, esenta de rom, sarea, smantana si praful de copt. Se cerne jumatate din cantinatea de faina si se amesteca totul. Se adauga faina treptat si se framanta un aluat nelipicios. Se formeaza o bila care se acopera cu o folie si se introduce la...
Salam de biscuiti reteta
Biscuitii se rup bucatele, iar rahatul se taie cubulete. Se pun intr-un castron mare, impreuna cu nuca.
Intr-o craticioara, se pun compotul de pere, margarina, cacaua, zaharul si esenta de rom. Se amesteca totul si se pune craticioara pe foc, pana cand compotul...
Se pregatesc ingredientele inainte de inceperea lucrului cu o ora, aducandu-le la temperatura camerei.
Intr-un pahar, se freaca drojdia cu o lingura de zahar pana cand se dizolva. Se lasa 10-15 minute sa creasca.
Se cerne faina intr-un castron mare. Se face o adancitura in mijlocul ei si se...
Se separa albusurile de galbenusuri.
Intr-un castron mare, galbenusurile se amesteca cu branza, smantana si esenta de rom.
Intr-un alt castron, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana cand devin ca o bezea.
Peste amestecul cu...
Capsunile se curata de codite, se spala si se taie cubulete.
Intr-un castron, se pun zaharul, untul, oul, laptele si branza si se mixeaza. Se adauga faina, praful de copt si sarea si se omogenizeaza. Se incorporeaza capsunile si macul, cu ajutorul unei spatule din silicon, pastrand o parte din...
Ouale, zaharul, zaharul vanilat, uleiul, laptele, faina si praful de copt se pun intr-un castron si se mixeaza cat sa se amestece.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Intr-o tava pentru briose, se pun hartiute, se pun doua lingurite de aluat, iar in mijlocul aluatului, se adauga o...
Cum se prepara Prajitura cu aluat razuit, reteta usoara si delicioasa
Se mixeaza ouale impreuna cu un praf de sare, zaharul si esenta de vanilie. Se adauga untul taiat bucatele si se mixeaza, dupa care se incorporeaza faina treptat, pana cand rezulta o coca buna de intins. Se imparte coca...
Se cerne faina intr-un castron, se adauga sarea, doua linguri de ulei si apa (treptat) si se amesteca totul cu mana. La final, se adauga restul de ulei si se framanta aluatul pana cand nu mai ramane nimic pe castron. Se formeaza o bila din aluat si se da deoparte.
Se pregateste umplutura:...
Se pun toate ingredientele intr-un castron si se amesteca, framantandu-se pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se formeaza o bila care se pune intr-o punga si se introduce la frigider pentru jumatate de ora.
Intre timp, se curata merele de coaja si seminte si se clatesc cu apa....
Intr-un castron, se amesteca faina cu drojdia si se lasa 10-15 minute sa se odihneasca. Se adauga oul, sarea, zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie si apa calduta si se framanta totul. La final, se ung mainile cu ulei si se formeaza o bila din aluatul moale. Se acopera castronul cu o folie,...
Intr-o cana gradata, se pun apa, uleiul, otetul, zaharul si sarea si se amesteca.
Se cerne circa jumatate din faina intr-un castron si se adauga amestecul din cana. Se framanta totul, adaugand treptat faina, pana cand nu se mai lipeste de mana. Trebuie sa rezulte un aluat moale si usor...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand se intaresc precum o bezea. Se adauga galbenusurile si uleiul si se omogenizeaza. Dupa aceea, se...
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul. Se adauga 300 ml lapte, uleiul, esenta de vanilie, faina si praful de copt si se mixeaza. Jumatate din aluat se pune in doua tavi unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt. Cealalta jumatate se amesteca cu cacaua, 50 ml lapte si esenta de rom, dupa care, se...
Blat:
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de rom si se omogenizeaza. Se pune cacaua, faina...
Intr-un castron, se pun toate ingredientele in ordinea prezentata, cu exceptia fainii, care se adauga treptat. Se framanta totul pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se formeaza o bila care se pune intr-o punga si se introduce la congelator pentru jumatate de ora.
Dupa trecerea...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza impreuna cu zaharul, pana cand se intaresc precum o bezea. Se adauga uleiul, esenta de vanilie, nuca macinata, nuca de cocos razuita si macul si se mixeaza. Dupa aceea, se adauga faina...
Foi:
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se pun toate ingredientele intr-un castron in ordinea prezentata, cu exceptia fainii care se adauga treptat, si se framanta pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se imparte aluatul in 8. Pe dosul unei tavi unse cu ulei se intinde o foaie...
Pregatirea cojilor de nuca:
Intr-un castron, se pun toate ingredientele in ordinea prezentata, cu exceptia fainii - care se incorporeaza treptat, si se framanta pana cand se obtine un aluat nelipicios.
Se unge forma de nuci cu untura si se incalzeste la flacara aragazului. Se formeaza...
Ciupercute:
Se mixeaza ouale cu praful de sare, zaharul si esenta de vanilie. Se adauga uleiul, laptele, faina (treptat) si amoniul si se mixeaza totul. Trebuie sa iasa o coca la fel de groasa ca cea de la chec.
Forma pentru ciupercute se unge cu untura si se pune la incalzit la flacara...
Aluat:
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se mixeaza ouale si galbenusurile cu zaharul si cu mierea. Se adauga sucul proaspat de clementine, scortisoara, ghimbirul si nucsoara si se amesteca. Se incorporeaza treptat faina, praful de copt si bicarbonatul de sodiu si se framanta un...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Ouale se mixeaza cu un praf de sare.
Zaharul si laptele se pun intr-o craticioara la foc pana cand se topeste zaharul, apoi aceasta compozitie se toarna peste oua. Se adauga untul topit, esentele de rom si vanilie, cacaua, faina si praful de...
Se pun intr-un castron vinul, uleiul, drojdia proaspata, sarea, esenta de vanilie si faina (treptat) si se amesteca, framantandu-se apoi pe masa de lucru, pana cand se obtine un aluat nelipicios.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Gemul de prune se amesteca cu nuca de cocos rasa,...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Intr-un castron se mixeaza untul moale cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se incorporeaza ouale.
Ciocolata amaruie se rupe in bucatele, se pune intr-o craticioara impreuna cu 1-2 linguri apa si se topeste, amestecand continuu, apoi se pune peste...
Untul moale se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat si mierea. Se adauga oul si se omogenizeaza, apoi praful de sare, faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si pudra de scortisoara. La inceput se amesteca incet, dupa care se framanta coca pana cand aluatul devine nelipicios. Se formeaza o...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Untul moale se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat circa 3 minute. Se adauga oul si se omogenizeaza, apoi praful de sare, faina si bicarbonatul de sodiu. La inceput se amesteca incet, dupa care se mixeaza timp de un minut. Se pune aluatul intr-un...
Se spala boabele de struguri si se pun la fiert in 1,5 l apa (sau cat sa le acopere).
Dupa ce s-au fiert bine, boabele se dau printr-o sita, pastrand doar zeama. Au rezultat 2 l de zeama, ca atare se adauga 2 kg de zahar (deci, raportul zeama:zahar este de 1:1). Aceasta compozitie...
Pregatirea umpluturii:
Merele, curatate de coaja si seminte, se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie. Se calesc impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama lasata de acestea. La final, se adauga scortisoara si se amesteca.
Pregatirea placintei:
Se da drumul la cuptor...
Desert tort amandina
Blat: Intr-o craticioara, se caramelizeaza 5 linguri zahar, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba, pana cand se topeste tot caramelul. Se lasa sa se racoreasca timp de 5-10 minute. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si cu siropul de caramel....
Desert blat de tort cu sirop de zahar ars
Intr-o craticioara, se caramelizeaza 5 linguri zahar, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Se lasa sa se racoreasca timp de 5-10 minute. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si cu siropul de caramel. Albusurile se...
Desert minitarte cu ganache de ciocolata alba
Aluat tarte: Intr-un castron, se pun oul, untura, untul, zaharul, esenta de rom, sarea, smantana si praful de copt. Se cerne jumatate din cantinatea de faina si se amesteca totul. Se adauga faina treptat si se framanta un aluat nelipicios. Se formeaza o bila care se acopera cu o folie si se...
Desert minitarte -reteta pentru aluat dulce
Intr-un castron, se pun oul, untura, untul, zaharul, esenta de rom, sarea, smantana si praful de copt. Se cerne jumatate din cantinatea de faina si se amesteca totul. Se adauga faina treptat si se framanta un aluat nelipicios. Se formeaza o bila care se acopera cu o folie si se introduce la...
Desert salam de biscuiti reteta de post
Salam de biscuiti reteta Biscuitii se rup bucatele, iar rahatul se taie cubulete. Se pun intr-un castron mare, impreuna cu nuca. Intr-o craticioara, se pun compotul de pere, margarina, cacaua, zaharul si esenta de rom. Se amesteca totul si se pune craticioara pe foc, pana cand compotul...
Desert cozonac cu iaurt umplut cu nuca, stafide si rahat
Se pregatesc ingredientele inainte de inceperea lucrului cu o ora, aducandu-le la temperatura camerei. Intr-un pahar, se freaca drojdia cu o lingura de zahar pana cand se dizolva. Se lasa 10-15 minute sa creasca. Se cerne faina intr-un castron mare. Se face o adancitura in mijlocul ei si se...
Desert pasca fara aluat cu branza pufoasa si smantana
Se separa albusurile de galbenusuri. Intr-un castron mare, galbenusurile se amesteca cu branza, smantana si esenta de rom. Intr-un alt castron, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana cand devin ca o bezea. Peste amestecul cu...
Desert briose cu mac, capsuni si crema de branza
Capsunile se curata de codite, se spala si se taie cubulete. Intr-un castron, se pun zaharul, untul, oul, laptele si branza si se mixeaza. Se adauga faina, praful de copt si sarea si se omogenizeaza. Se incorporeaza capsunile si macul, cu ajutorul unei spatule din silicon, pastrand o parte din...
Desert briose de vanilie cu ciocolata in interior
Ouale, zaharul, zaharul vanilat, uleiul, laptele, faina si praful de copt se pun intr-un castron si se mixeaza cat sa se amestece. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Intr-o tava pentru briose, se pun hartiute, se pun doua lingurite de aluat, iar in mijlocul aluatului, se adauga o...
Prajitura cu aluat razuit, reteta usoara si delicioasa
Cum se prepara Prajitura cu aluat razuit, reteta usoara si delicioasa Se mixeaza ouale impreuna cu un praf de sare, zaharul si esenta de vanilie. Se adauga untul taiat bucatele si se mixeaza, dupa care se incorporeaza faina treptat, pana cand rezulta o coca buna de intins. Se imparte coca...
Desert placinta dobrogeana cu branza dulce
Se cerne faina intr-un castron, se adauga sarea, doua linguri de ulei si apa (treptat) si se amesteca totul cu mana. La final, se adauga restul de ulei si se framanta aluatul pana cand nu mai ramane nimic pe castron. Se formeaza o bila din aluat si se da deoparte. Se pregateste umplutura:...
Desert tarta cu mere
Se pun toate ingredientele intr-un castron si se amesteca, framantandu-se pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se formeaza o bila care se pune intr-o punga si se introduce la frigider pentru jumatate de ora. Intre timp, se curata merele de coaja si seminte si se clatesc cu apa....
Gogosi simple
Intr-un castron, se amesteca faina cu drojdia si se lasa 10-15 minute sa se odihneasca. Se adauga oul, sarea, zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie si apa calduta si se framanta totul. La final, se ung mainile cu ulei si se formeaza o bila din aluatul moale. Se acopera castronul cu o folie,...
Placinta cu foietaj simplu de casa si umplutura de mere
Intr-o cana gradata, se pun apa, uleiul, otetul, zaharul si sarea si se amesteca. Se cerne circa jumatate din faina intr-un castron si se adauga amestecul din cana. Se framanta totul, adaugand treptat faina, pana cand nu se mai lipeste de mana. Trebuie sa rezulte un aluat moale si usor...
Chec marmorat
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand se intaresc precum o bezea. Se adauga galbenusurile si uleiul si se omogenizeaza. Dupa aceea, se...
Chec in trei culori
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul. Se adauga 300 ml lapte, uleiul, esenta de vanilie, faina si praful de copt si se mixeaza. Jumatate din aluat se pune in doua tavi unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt. Cealalta jumatate se amesteca cu cacaua, 50 ml lapte si esenta de rom, dupa care, se...
Tort cu ciocolata, nuci si banane - reteta cu nr. 400
Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de rom si se omogenizeaza. Se pune cacaua, faina...
Biscuiti cu suc de clementine
Intr-un castron, se pun toate ingredientele in ordinea prezentata, cu exceptia fainii, care se adauga treptat. Se framanta totul pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se formeaza o bila care se pune intr-o punga si se introduce la congelator pentru jumatate de ora. Dupa trecerea...
Chec din albusuri cu visine, nuca, nuca de cocos si mac
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza impreuna cu zaharul, pana cand se intaresc precum o bezea. Se adauga uleiul, esenta de vanilie, nuca macinata, nuca de cocos razuita si macul si se mixeaza. Dupa aceea, se adauga faina...
Prajitura Carpati
Foi: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se pun toate ingredientele intr-un castron in ordinea prezentata, cu exceptia fainii care se adauga treptat, si se framanta pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se imparte aluatul in 8. Pe dosul unei tavi unse cu ulei se intinde o foaie...
Nuci cu cacao si crema de vanilie
Pregatirea cojilor de nuca: Intr-un castron, se pun toate ingredientele in ordinea prezentata, cu exceptia fainii - care se incorporeaza treptat, si se framanta pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se unge forma de nuci cu untura si se incalzeste la flacara aragazului. Se formeaza...
Ciupercute cu glazura de cacao si nuca de cocos
Ciupercute: Se mixeaza ouale cu praful de sare, zaharul si esenta de vanilie. Se adauga uleiul, laptele, faina (treptat) si amoniul si se mixeaza totul. Trebuie sa iasa o coca la fel de groasa ca cea de la chec. Forma pentru ciupercute se unge cu untura si se pune la incalzit la flacara...
Turta dulce decorata cu royal icing
Aluat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se mixeaza ouale si galbenusurile cu zaharul si cu mierea. Se adauga sucul proaspat de clementine, scortisoara, ghimbirul si nucsoara si se amesteca. Se incorporeaza treptat faina, praful de copt si bicarbonatul de sodiu si se framanta un...
Briose cu cacao si banane
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Ouale se mixeaza cu un praf de sare. Zaharul si laptele se pun intr-o craticioara la foc pana cand se topeste zaharul, apoi aceasta compozitie se toarna peste oua. Se adauga untul topit, esentele de rom si vanilie, cacaua, faina si praful de...
Cornulete cu gem de prune si nuca de cocos
Se pun intr-un castron vinul, uleiul, drojdia proaspata, sarea, esenta de vanilie si faina (treptat) si se amesteca, framantandu-se apoi pe masa de lucru, pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Gemul de prune se amesteca cu nuca de cocos rasa,...
Fursecuri crocante cu ciocolata si arahide
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Intr-un castron se mixeaza untul moale cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se incorporeaza ouale. Ciocolata amaruie se rupe in bucatele, se pune intr-o craticioara impreuna cu 1-2 linguri apa si se topeste, amestecand continuu, apoi se pune peste...
Biscuiti cu miere si scortisoara
Untul moale se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat si mierea. Se adauga oul si se omogenizeaza, apoi praful de sare, faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si pudra de scortisoara. La inceput se amesteca incet, dupa care se framanta coca pana cand aluatul devine nelipicios. Se formeaza o...
Fursecuri cu peltea de struguri
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Untul moale se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat circa 3 minute. Se adauga oul si se omogenizeaza, apoi praful de sare, faina si bicarbonatul de sodiu. La inceput se amesteca incet, dupa care se mixeaza timp de un minut. Se pune aluatul intr-un...
Peltea de struguri
Se spala boabele de struguri si se pun la fiert in 1,5 l apa (sau cat sa le acopere). Dupa ce s-au fiert bine, boabele se dau printr-o sita, pastrand doar zeama. Au rezultat 2 l de zeama, ca atare se adauga 2 kg de zahar (deci, raportul zeama:zahar este de 1:1). Aceasta compozitie...
Placinta turnata cu mere si nuca de cocos
Pregatirea umpluturii: Merele, curatate de coaja si seminte, se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie. Se calesc impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama lasata de acestea. La final, se adauga scortisoara si se amesteca. Pregatirea placintei: Se da drumul la cuptor...