Spalam pieptul de pui si il punem la fiert in apa cu sare,
Intre timp curatam ,morcovii,pastarnacul,telina,ceapale taiem in bucati si punem la fiert (dupa ce am strans spuma formata de carne)foile...
Carnea de pui se taie cubulete. intr-o oala incapatoare din inox, cu fund dublu, se une uleiul la incins si apoi carnea, amestecand din cand in cand pana se inmoaie.
Intre timp se pregatesc...
Calim ceapa dupa care adaugam morcovul ras si apoi celelalte legume taiate potrivit. Conopida o desfacem buchetele si o lasam in apa cu sare si otet. O spalam si o adaugam in oala.. Cand sunt...
Tocam ceapa fin.
Pieptul de pui spalat si zvantat cu hartie absorbanta, il taiem cubulete, iar chorizo felii rotunde subtiri.
Incingem uleiul intr-o cratita si punem la calit ceapa. Cand ceapa a...
Albușurile se separă de gălbenușuri. Albușurile cu un praf de sare se mixeaza până devin albe și capătă consistență. Se adaugă zahărul, mixând în continuu. Când...
Preparare bors de peste.
Legumele feliate le punem la fiert, in apa ( cca 2 litri ) cu sare. Cand acestea s-au fiert adaugam rosiile taiate cubulete , lasam sa dea 2-3 clocote ...
Pieptul de pui se taie felii subtiri,apoi se bat cu ciocanul de snitele, ajutandu-ne de o folie alimentara ,pentru a nu se sfarâma.Se condimenteaza.
Pe felia de piept de pui asezam o felie...
Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza albusurile bine cu zaharul. Se adauga galbenusurile pe rand, amestecand usor, sa nu se lase spuma de albusuri. Se amesteca faina cu cacaua si...
Cum se prepara Omleta haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor:
Se toarnă uleiul în tigaie și se încinge, la foc mic. Se toarnă ouăle de găină, bătute cu puțină sare și piper și când omleta...
Ceapa se toaca marunt si legumele se dau pe razatoarea mare si se calesc in ulei. Se pune apa si se lasa sa fiarba . (Daca nu va indurati sa aruncati coditele de la ciuperci, atunci puneti-le sa...
Carnea de pui şi porc se fierbe bine. Se scot bucăţile la răcit şi se taie mărunt.
Se face un aluat din oul bătut bine cu puţină sare, apă rece şi făină suficientă pentru o...
Incepem cu blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul, cate o lingura treptat, alternand cu apa, si mixam in continuare pana cand...
Curatati ceapa, o tocati marunt, morcovul decojit il taiati in doua pe lungime, apoi rondele.
Toti ardeii ii curatati de cotor si seminte, ii taiati fasii lunguiete.
Dovlecelul spalat, il taiati...
Punem faina intr-un vas, iar in centrul ei adaugam laptele caldut sau apa calduta.
Dizolvam drojdia in laptele caldut(adaugati doar 250 ml la inceput, iar la final daca mai este nevoie adaugati si...
Se bat ouale intregi cu zaharul,se adauga coaja rasa de portocala si faina. Se amesteca usor pt a iesi o prajitura pufoasa. Aluatul obtinut se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si...
Prima data ne ocupam de salata pe care o vom spala frunza cu frunza si o lasam sa se scurga foarte bine.
In cratita in care facem ciorba, calim ceapa rosie data prin razatoare, morcovul in uleiul...
Spalati vinetele, le stergeti cu un prosop si le indepartati capetele.
Le taiati felii potrivit de groase, le presarati cu sare si piper.
Ungeti o tigaie grill cu putin ulei, o puneti la incins...
Intr-un bol se pune urda, chefirul, oul, zaharul si zaharul vanilat Bourbon. Se mixeaza bine pana se omogenizeaza totul si devine compozitia mai fina. Daca este necesar, se mai adauga putin chefir....
Bună dimineața!