Se pune osul al fiert in apa rece. In timpul fierberii se ia spuma care se ridica deasupra.
Cand e bine fiert, se scoate din supa si se pun atunci legumele curatate si taiate mare. Tot acum se...
Feliile de carne le-am condimentat ,apoi le-am trecut prin faina.
Intr-o tigaie am pus ulei de masline si am prajit un caţel de usturoi.
Am lasat cât sa aromatizeze uleiul,apoi l-am scos....
Clatitele se vor umple cu amestecul de zahar stafide,oua si branza->se ruleaza si se vor aseza uniform in tava uns cu ulei si tapetata cu pesmet
-se amesteca 2 oua cu 200 ml iaurt ,se vor turna...
Rasolul de vita se pune la fiert in 5 litri de apa si sare, in jur de 2-3 ore.
Intre timp, se pregatesc legumele si perisoarele.
Orezul se lasa la inmuiat in apa, 10 min.
Morcovul l-am...
Pentru friptura de porc, portionam carnea, o asezam in tava si presaram condimentele peste ea.
O amestecam bine cu condimentela sa se pudreze uniform, apoi acoperim tava si o dam 30 de minute la...
Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna peste spuma de albusuri si...
Spalam bine rosiile si le decojim. Stiu, o sa-mi spuneti ca era mai usor sa le pun in apa clocotita cateva minute, dar nu, ciorba e mult mai gustoasa astfel. Cantitatea este pentru o oala de 5 kg....
1. Ceapa tocata marunt, usturoiul taiat si morcovul ras se calesc in putin ulei, dupa care se adauga carnea si se lasa pana se evapora complet apa rezultata. Punem apoi rosiile, sarea,...
Blat de ciocolata
1. Ciocolata, untul, frisca si uleiul se pun intr-o craticioara la foc mic amestecand pana ciocolata este topita. Lasam la racit.
2. Turnam galbenusurile peste crema de...
Carnea de gaina am pus-o la fiert intr-o oala (mare), plina cu apa (necesita timp indelungat de fierbere, iar apa se va evapora).
Ocazional am adunat spuma formata pana ce apa a ramas curata....
Feliile de carne le curatam foarte bine de zgarciuri, le spalam, le lasam pe o hartie absorbanta, le batem cu ciocanul pentru carne de 2-3 ori (nu trebuie batute foarte subtiri feliile,...
Pt. foi :
Galbenusurile le mixam cu zaharul, mierea si zaharul vanilat bine de tot; amestecam faina cu grisul, praful de copt si cacaoa si le incorporam in galbenusuri, apoi adaugam treptat...
Pregatim supa dintr-o ceapa, carnea de pui, cartofi, morcovi, pastarnac, radacina de patrunjel, ardei, 1 litru apa, sare, piper si vegeta. Strecuram si pastram cartofii, pastarnacul si radacina de...
Spalam dovleceii si ii taiem felii potrivit de subtiri, ii presaram cu sare si piper si-i lasam minim 10 minute la scurs.
Rosia o taiem felii potrivite, cat sa putem imbraca marginea tavii....
Nu stiam ce sa fac azi bun si plimbandu-ma printre rafturile de la supermarket am vazut cutiile de la Dr. Oetker si mi-am amintit ca de mult mi-as fi dorit sa testez reteta de musuroi de cartita....
Cum se prepara acesti Cartofi cu brânză și ouă - Rețeta gustoasă la cuptor:
Cartofii se spală și se fierb în coajă. Când sunt gata, se lasă la răcit, după care se decojesc și se dau pe răzătoarea mare....
Carnea de porc se taie cuburi si se pune la fiert in oala de ciorba.
Dupa aproximativ 30 minute taiem ceapa marunt,morcovii rondele,iar ardeiul kapia cuburi si le punem la calit in ulei de...
Bucatile de muchi se curata de pielite, se spala sub apa rece si se pun pe prosoape de bucatarie, pentru a se usuca de apa.
Intr-un castron, punem ulei de masline, condimentele si amestecam bine....
Untul se lasa cateva ore la temperatura camerei,dupa care se taie cuburi si se pune intr-un castron inalt.
Adaugam zaharul si mixam bine,adaugam pe rand cate un ou si mixam in continuare.
Coaja...
Bună dimineața!