Inlaturam pielita de pe pulpe si le dezosam. Taiem apoi carnea in bucatele mici de 2,5 cm si o punem intr-un bol.
Presaram amestecul de condimente peste pulpele de curcan, adaugam sosul de soia si amestecam.
Acoperim bolul cu folie si il dam la rece 30 de minute.
Dupa trecerea timpului ,...
Punem compoturile, cu zeama cu tot, intr-o oala. Adaugam sarea, cuisoarele si 2, 5 l apa.
Lasam sa fiarba la foc moderat 10-15 minute.Vara cand facem supa din fructe proaspete , lasam sa fiarba pina cand acestea sunt bine fierte.
Pragul de budinca il amestecam bine cu 2 linguri cu smantana...
Supa aceasta se poate face su spanac congelat cum am avut eu sau cu spanac proaspat.Daca este proaspat, prima data se rup coditele apoi se spala bine de tot si se rup frunzele cu mana.
Daca o faceti cu spanac congelat( eu am facut cu cel de la Casa Taraneasca- mi se pare ca este cel mai bun)nu...
Punem drojdia in putina apa minerala calduta, cu o lingurita de zahar. Lasam la temperatura camerei sa creasca 10-15 minute.
Cernem faina iar in mijloc ii facem un loc in care vom pune drojdia crescuta.Adaugam apoi, zaharul, 1 zahar vanilat, sarea, coaja de lamaie si margarina tinuta la...
Curatam legumele , iar lintea o spalam bine sub un jet de apa, apoi o lasam la scurs.
Ceapa o tocam marunt , iar zarzavatul il radem pe razatoarea cu gauri mari.
Punem uleiul la incalzit intr-o oala , adaugam ceapa si o tragem putin in ulei, adaugam morcovul ras si apoi apa necesara....
Pieptul de pui il filetam si il dam cu Chili Piper de cayenne si sare.Il lasam la rece 30 de minute .
Curatem cepele si le tocam marunt.Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu gauri mici.
Punem uleiul intr-un vas non-aderent si tragem ceapa si morcovul la tigaie cam 2 minute....
Preparam primul blat. Albusurile le batem bine spuma cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul si le mixam iar pina se intaresc.( 4 albusuri de la crema si 3 le-am avut la congelator)
Adaugam apa clocotita si zeama de lamaie si mai batem iar albusurile .
Inglobam faina, nuca de cocos si...
De seara lasam la decongelat aluatul de foietaj, pina dimineata cand il taiem in patratele care sa se potriveasca in formele de briose.
Asezam aluatul in toate formele, avand grija sa ia forma brioselor.
Intr-un vas amestecam, merele si gutuile pregatite pentru iarna( se pot folosi si...
Curatam ciupercile si le taiem marunt.
Curatam ceapa verde si o taiem oblic cam de 1 cm, apoi o sotam in putin ulei de masline.
Dupa ce devine sticloasa adaugam ciupercile taiate, amestecam si le lasam la foc mic pina dispare toata apa lasata de ciuperci.
Adaugam apoi carnea tocata...
Inlaturam pielita de pe pulpele de pui , apoi le facem cu un amestec format din condimente pentru pui,piper proaspat macinat, chilli si sosul de soia.La fel frecam si aripioarele.
Lamaile le taiem felii sibtiri, ceapa o taiem cam de 1,5 cm oblic si 4-5 catei de usturoi ii curatatm si ii...
Creierul se spala in apa rece , inlaturam eventualele bucatele de os ramase.
Punem apoi creierul intr-un bol cu 1-2 linguri de otet si il lasam asa o ora.
Stiu ca multe dintre voi il fierbeti prima data, dar eu nu il fierb.
Dupa scurgerea timpului , rasturnam apa de pe creier si...
Curatam zarzavatul si ceapa, le spalam si le scurgem bine de apa.
Zarzavatul il taiem cubulete, ceapa o lasam intreaga.Rosiile spalate le taiem feliute.
In doua linguri cu ulei sotam morcovii pina uleiul capata o culoare frumoasa galbena. Adaugam toate celelalte ingredientele si apa...
Carnea de pui transata in bucati potrivite, spalata si stearsa cu un servet de hartie , se pune la rumenit intr-o tigaie, dupa ce am asezonat-o .O rumenim pe toate partile, apoi o scoatem din tigaie , rasturnam uleiul si il inlocuim cu unt , pe care il lasam sa se topeasca.
Adaugam iar...
Curatam zarzavatul, il spalam si il taiem cubulete.Conopida o curatam de frunze si o rupem buchetele.
Ardeiul si usturoiul le tocam marunt, la fel frunzele de patrunjel verde.
Oasele le punem la fiert in apa cu sare cam o ora.Le spumam apoi strecuram supa separat.Carnea fiarta o dezosam si...
Pieptul de pui se taie cubulete.
Curatam ceapa si o taiem solzisori, usturoiul il curatim si il taiem rondele.
Intr-un wok punem lingura cu ulei si ceapa taiata. Lasam sa se soteze.
Adaugam pasta de gogosari, usturoiul taiat rondele, sosul de soia, ghimbirul proaspat razuit, sosul curry,...
Curatam ceapa , o tocam marunt si o sotam in untul topit.Cand este aproape gata adaugam cateii de usturoi tocati marunt, apoi ficateii curatati si spalati.Adaugam supa de carne peste ei si ii lasam la foc mic sa se patrunda bine si sa scada supa.
Dupa ce supa a scazut la jumatate adaugam vinul...
Curatam una dintre cepele rosii si o taiem julien .Intr-o cratita punem doua linguri ulei de masline, il incalzim apoi sotam ceapa, amestecand din cand in cand in cratita.
Orezul spalat bine in mai multe ape si strecurat, il punem peste ceapa , impreuna cu ciupercile scurse.
Adaugam...
Punem drojdia sfaramata in putin lapte caldut cu o lingurita zahar sa dospeasca, la loc caldut.
Separam galbenusurile de albusuri.
Stafidele le tinem intr-o cana cu apa calduta in care am adaugat putina esenta de rom.
Intr-un bol mai mare amestecam faina cu untul si untura, adaugam...
Cartofii ii curatam , ii taiem cuburi si ii punem sa fiarba in apa cu sare.Dupa ce au fiert, ii strecuram , dar nu aruncam apa de pe ei , o pastram iar pe ei ii lasam sa se raceasca.
Curatam ceapa si o taiem julien, apoi o sotam in putin ulei incalzit ,un minut.Adaugam pasta de ardei si...
Pulpele se curata de pielita si cea de curcan se dezoseaza.
Facem o marinada din ghimbirul curatat si dat pe razatoarea mica, vin, ardeiul iute taiat oblic feliute, zeama de lamaie, sosul de soia 3-4 catei usturoi taiati felii si 1/2 ardei kapia taiat feliute.Presaram piper proaspat macinat....
Aluatul l-am preparat in masina de paine, dar se poate face si cu mana.
Introducem in masina de paine, pe rand laptele, sarea, uleiul,faina amestecata cu praful de copt, drojdia si deasupra zaharul.
Programam masina pe programul de framantat si dospit aluat Dough si o lasam sa-si...
Curatam zarzavatul si il spalam.
Pieptul de pui il curatam de piele si-l spalam, apoi il punem la fiert cu putina sare in 4 l de apa.
Cand fierbe il spumuim atat cat este necesar, apoi adaugam legumele taiate, condimentam si lasam sa fiarba pana cand carnea se desprinde de pe oase, la...
Transam puiul si il curatam de pielita si de grasime, apoi il punem intr-un vas la rece in iaurtul amestecat cu ghimbirul curatat si ras si cu cel pudra.Lasam puiul la marinat macar doua ore.Ideal ar fi sa il lasam de seara pina dimineata.
Ceapa mica, usturoiul, ardeii si 5o ml supa se pun in...
Separam albusurile de galbenusuri , adaugam un praf de sare si apoi mixam albusurile pina se intaresca.
Adaugam zaharul tos si mixam in continuare pina albusurile sa intaresc din nou.
Faina o amestecam cu praful de copt.
Adaugam uleiul si cate o lingura de faina si cu ajutorul unei...
Doua oua se pun intr-un castron, se bat bine si se adauga sarea.
Punem apa minerala si amestecam ,adaugam faina in ploaie,sa nu se faca cocoloase. Daca aluatul e pare prea subtire mai adaugam putina faina.
Cu un polonic luam din acest amestec si punem intr-o tigaie non aderenta. Se...
Preparam budinca dupa instructiunile de pe plic, apoi o lasam sa se raceasca, invartind din cand in cand in ea sa nu lasam sa se faca crusta.
Dupa ce s-a racut mixam untul cu mixerul si adaugam budinca, lingura cu lingura pina o punem pe toata.
Adaugam esenta de vanilie, mai mixam de doua...
Cartofii ii fierbem in apa cu sare , in coaja cam 15-20 de minute, apoi ii dam sub un jet de apa rece.
Dupa ce s-am mai racorit putin, ii curatam si ii taiem in cuburi mici.
Presaram peste ei in bol, uleiul de masline si ceapa rosie curatata si taiata cat mai fin.
Taiem in felii subtiri...
Aluatul il decongelam incet.Cel mai bine ar fi de seara pina dimineata, apoi il taiem in 16 patratele egale.
In formele de briose, asezam aluatul, il intepam, punem in el cateva boabe de fasole uscata si le dam la copt la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade.
Lasam se se coaca...
Zarzavatul se curata se spala si se sterge cu un servet de hartie.Apoi se rade pe razatoarea mare sau se taie cuburi mici.
Morcovul razuit il sotam in cele 2 linguri de ulei pina lasa din culoarea lui portocalie, sa-i dea o fata ciorbei.
Adaugam apoi si celelalte legume razuite sau taiate...
Se taie cotletul felii- aproximativ 8 felii - si se bat ca pentru snitele , intre doua folii de plastic.
Pe fiecare felie de cotlet asezam cate o felie de prosciutto pe care o apasam bine cu mana sa se lipeasca de cotlet.
Pe partea cealalta a cotletului pe care o dam cu sare si piper...
Frigarui de curcan cu miere si mustar
Inlaturam pielita de pe pulpe si le dezosam. Taiem apoi carnea in bucatele mici de 2,5 cm si o punem intr-un bol. Presaram amestecul de condimente peste pulpele de curcan, adaugam sosul de soia si amestecam. Acoperim bolul cu folie si il dam la rece 30 de minute. Dupa trecerea timpului ,...
Supa de mix de fructe
Punem compoturile, cu zeama cu tot, intr-o oala. Adaugam sarea, cuisoarele si 2, 5 l apa. Lasam sa fiarba la foc moderat 10-15 minute.Vara cand facem supa din fructe proaspete , lasam sa fiarba pina cand acestea sunt bine fierte. Pragul de budinca il amestecam bine cu 2 linguri cu smantana...
Supa de spanac
Supa aceasta se poate face su spanac congelat cum am avut eu sau cu spanac proaspat.Daca este proaspat, prima data se rup coditele apoi se spala bine de tot si se rup frunzele cu mana. Daca o faceti cu spanac congelat( eu am facut cu cel de la Casa Taraneasca- mi se pare ca este cel mai bun)nu...
Gogosi de post
Punem drojdia in putina apa minerala calduta, cu o lingurita de zahar. Lasam la temperatura camerei sa creasca 10-15 minute. Cernem faina iar in mijloc ii facem un loc in care vom pune drojdia crescuta.Adaugam apoi, zaharul, 1 zahar vanilat, sarea, coaja de lamaie si margarina tinuta la...
Supa de linte rosie
Curatam legumele , iar lintea o spalam bine sub un jet de apa, apoi o lasam la scurs. Ceapa o tocam marunt , iar zarzavatul il radem pe razatoarea cu gauri mari. Punem uleiul la incalzit intr-o oala , adaugam ceapa si o tragem putin in ulei, adaugam morcovul ras si apoi apa necesara....
Piept de pui Chili Piper de Cayenne cu garnitura de quinoa
Pieptul de pui il filetam si il dam cu Chili Piper de cayenne si sare.Il lasam la rece 30 de minute . Curatem cepele si le tocam marunt.Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu gauri mici. Punem uleiul intr-un vas non-aderent si tragem ceapa si morcovul la tigaie cam 2 minute....
Tort special de 8 Martie
Preparam primul blat. Albusurile le batem bine spuma cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul si le mixam iar pina se intaresc.( 4 albusuri de la crema si 3 le-am avut la congelator) Adaugam apa clocotita si zeama de lamaie si mai batem iar albusurile . Inglobam faina, nuca de cocos si...
Minitarte cu mere, gutui, scortisoara si cuisoare
De seara lasam la decongelat aluatul de foietaj, pina dimineata cand il taiem in patratele care sa se potriveasca in formele de briose. Asezam aluatul in toate formele, avand grija sa ia forma brioselor. Intr-un vas amestecam, merele si gutuile pregatite pentru iarna( se pot folosi si...
Rulouri cu carne tocata si sos picant
Curatam ciupercile si le taiem marunt. Curatam ceapa verde si o taiem oblic cam de 1 cm, apoi o sotam in putin ulei de masline. Dupa ce devine sticloasa adaugam ciupercile taiate, amestecam si le lasam la foc mic pina dispare toata apa lasata de ciuperci. Adaugam apoi carnea tocata...
Aripioare si pulpe de pui pe pat de lamaie cu sos de usturoi si cu ciuperci
Inlaturam pielita de pe pulpele de pui , apoi le facem cu un amestec format din condimente pentru pui,piper proaspat macinat, chilli si sosul de soia.La fel frecam si aripioarele. Lamaile le taiem felii sibtiri, ceapa o taiem cam de 1,5 cm oblic si 4-5 catei de usturoi ii curatatm si ii...
Creier pane
Creierul se spala in apa rece , inlaturam eventualele bucatele de os ramase. Punem apoi creierul intr-un bol cu 1-2 linguri de otet si il lasam asa o ora. Stiu ca multe dintre voi il fierbeti prima data, dar eu nu il fierb. Dupa scurgerea timpului , rasturnam apa de pe creier si...
Supa de fasole verde
Curatam zarzavatul si ceapa, le spalam si le scurgem bine de apa. Zarzavatul il taiem cubulete, ceapa o lasam intreaga.Rosiile spalate le taiem feliute. In doua linguri cu ulei sotam morcovii pina uleiul capata o culoare frumoasa galbena. Adaugam toate celelalte ingredientele si apa...
Pui Sultanica
Carnea de pui transata in bucati potrivite, spalata si stearsa cu un servet de hartie , se pune la rumenit intr-o tigaie, dupa ce am asezonat-o .O rumenim pe toate partile, apoi o scoatem din tigaie , rasturnam uleiul si il inlocuim cu unt , pe care il lasam sa se topeasca. Adaugam iar...
Ciorba ungureasca de conopida
Curatam zarzavatul, il spalam si il taiem cubulete.Conopida o curatam de frunze si o rupem buchetele. Ardeiul si usturoiul le tocam marunt, la fel frunzele de patrunjel verde. Oasele le punem la fiert in apa cu sare cam o ora.Le spumam apoi strecuram supa separat.Carnea fiarta o dezosam si...
Piept de pui chinezesc
Pieptul de pui se taie cubulete. Curatam ceapa si o taiem solzisori, usturoiul il curatim si il taiem rondele. Intr-un wok punem lingura cu ulei si ceapa taiata. Lasam sa se soteze. Adaugam pasta de gogosari, usturoiul taiat rondele, sosul de soia, ghimbirul proaspat razuit, sosul curry,...
Ficatei de curcan in sos de vin rosu
Curatam ceapa , o tocam marunt si o sotam in untul topit.Cand este aproape gata adaugam cateii de usturoi tocati marunt, apoi ficateii curatati si spalati.Adaugam supa de carne peste ei si ii lasam la foc mic sa se patrunda bine si sa scada supa. Dupa ce supa a scazut la jumatate adaugam vinul...
Salata marocana
Curatam una dintre cepele rosii si o taiem julien .Intr-o cratita punem doua linguri ulei de masline, il incalzim apoi sotam ceapa, amestecand din cand in cand in cratita. Orezul spalat bine in mai multe ape si strecurat, il punem peste ceapa , impreuna cu ciupercile scurse. Adaugam...
Prajitura cu mac, nuca si gem
Punem drojdia sfaramata in putin lapte caldut cu o lingurita zahar sa dospeasca, la loc caldut. Separam galbenusurile de albusuri. Stafidele le tinem intr-o cana cu apa calduta in care am adaugat putina esenta de rom. Intr-un bol mai mare amestecam faina cu untul si untura, adaugam...
Ciorba ungureasca cu galuste din cartofi
Cartofii ii curatam , ii taiem cuburi si ii punem sa fiarba in apa cu sare.Dupa ce au fiert, ii strecuram , dar nu aruncam apa de pe ei , o pastram iar pe ei ii lasam sa se raceasca. Curatam ceapa si o taiem julien, apoi o sotam in putin ulei incalzit ,un minut.Adaugam pasta de ardei si...
Mix de friptura de pasare cu ghimbir si legume
Pulpele se curata de pielita si cea de curcan se dezoseaza. Facem o marinada din ghimbirul curatat si dat pe razatoarea mica, vin, ardeiul iute taiat oblic feliute, zeama de lamaie, sosul de soia 3-4 catei usturoi taiati felii si 1/2 ardei kapia taiat feliute.Presaram piper proaspat macinat....
Pizza rustică (ţărănească)
Aluatul l-am preparat in masina de paine, dar se poate face si cu mana. Introducem in masina de paine, pe rand laptele, sarea, uleiul,faina amestecata cu praful de copt, drojdia si deasupra zaharul. Programam masina pe programul de framantat si dospit aluat Dough si o lasam sa-si...
Ciorbă rădăuțeană
Curatam zarzavatul si il spalam. Pieptul de pui il curatam de piele si-l spalam, apoi il punem la fiert cu putina sare in 4 l de apa. Cand fierbe il spumuim atat cat este necesar, apoi adaugam legumele taiate, condimentam si lasam sa fiarba pana cand carnea se desprinde de pe oase, la...
Pui indian Korma
Transam puiul si il curatam de pielita si de grasime, apoi il punem intr-un vas la rece in iaurtul amestecat cu ghimbirul curatat si ras si cu cel pudra.Lasam puiul la marinat macar doua ore.Ideal ar fi sa il lasam de seara pina dimineata. Ceapa mica, usturoiul, ardeii si 5o ml supa se pun in...
Prajitura in trei culori
Separam albusurile de galbenusuri , adaugam un praf de sare si apoi mixam albusurile pina se intaresca. Adaugam zaharul tos si mixam in continuare pina albusurile sa intaresc din nou. Faina o amestecam cu praful de copt. Adaugam uleiul si cate o lingura de faina si cu ajutorul unei...
Galette cu ciuperci si cascaval in sos de smantana
Doua oua se pun intr-un castron, se bat bine si se adauga sarea. Punem apa minerala si amestecam ,adaugam faina in ploaie,sa nu se faca cocoloase. Daca aluatul e pare prea subtire mai adaugam putina faina. Cu un polonic luam din acest amestec si punem intr-o tigaie non aderenta. Se...
Tort cu ananas si crema de vanilie
Preparam budinca dupa instructiunile de pe plic, apoi o lasam sa se raceasca, invartind din cand in cand in ea sa nu lasam sa se faca crusta. Dupa ce s-a racut mixam untul cu mixerul si adaugam budinca, lingura cu lingura pina o punem pe toata. Adaugam esenta de vanilie, mai mixam de doua...
Salata de cartofi cu somon afumat si sos
Cartofii ii fierbem in apa cu sare , in coaja cam 15-20 de minute, apoi ii dam sub un jet de apa rece. Dupa ce s-am mai racorit putin, ii curatam si ii taiem in cuburi mici. Presaram peste ei in bol, uleiul de masline si ceapa rosie curatata si taiata cat mai fin. Taiem in felii subtiri...
Minitarte cu salata de boeuf
Aluatul il decongelam incet.Cel mai bine ar fi de seara pina dimineata, apoi il taiem in 16 patratele egale. In formele de briose, asezam aluatul, il intepam, punem in el cateva boabe de fasole uscata si le dam la copt la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade. Lasam se se coaca...
Ciorba pescareasca cu zeama de varza
Zarzavatul se curata se spala si se sterge cu un servet de hartie.Apoi se rade pe razatoarea mare sau se taie cuburi mici. Morcovul razuit il sotam in cele 2 linguri de ulei pina lasa din culoarea lui portocalie, sa-i dea o fata ciorbei. Adaugam apoi si celelalte legume razuite sau taiate...
Saltimbocca cu capere si verzisoare de Bruxelles
Se taie cotletul felii- aproximativ 8 felii - si se bat ca pentru snitele , intre doua folii de plastic. Pe fiecare felie de cotlet asezam cate o felie de prosciutto pe care o apasam bine cu mana sa se lipeasca de cotlet. Pe partea cealalta a cotletului pe care o dam cu sare si piper...