Curatam gulioarele si zarzavatul si ceapa verde, apoi le taiem.
In doua linguri de ulei tragem la tigaie cuburile de morcovi.
Intr-o oala punem morcovii, ceapa , patrunjelul radacina si gulioarele taiate fasii. Adaugam apa necesara - cam 3,5-4 l - asezonam si lasam sa fiarba...
Taiem untul bucatele si il frecam cu faina, adaugam celelalte ingrediente din blat , zaharul pudra, galbenusurile, sarea si coaja de lamaie.Framantam sa se omogenizeze toate ingredientele.
Intindem apoi o foaie pe care o vom pune in tava( 25x 38 cm) tapetata cu hartie de copt.
Coacem...
Taiem pieptul de pui in fasii pe care le punem intr-un vas in care am pus laptele, sare, amestecul grecesc , lemon pepper si chilli.Dam vasul la rece( dupa ce am pus folie alimentara pe el) pentru macar 30 de minute.
Cartofii curatati ii punem la fiert in apa cu sare si ii lasam sa fiarba 15...
Se desface buchetele conopida si se opareste in apa cu sare.Dupa ce este fiarta o scoatem pe o farfurie si o tinem la cald.
Ceapa se toaca marunt si se trage la tigaie,apoi se adauga carnea taiata bucati potrivite.
Adaugam pasta de gogosari, rosia, ardeiul si asezonam.
Se stinge cu...
Taiem costitele in bucati cat mai potrivite, le asezonam si apoi le rumenim frumos pe toate partile cam 5 minute in untura topita intr-o cratita.
Curatam cartofii noi de pielita de deasupra, apoi ii dam intr-un clocot timp de 10 minute.Scurgem apa de pe ei.
Cuptorul a fost incalzit in...
Puiul il transam in bucati potrivite pe care le prajim in untura( da un gust mai placut cricalei), apoi le scoatem intr-o farfurie.
Ceapa curatata o tocam marunt si o rumenim in untura ramasa, apoi adaugam carnea prajita si usturoiul curatat si taiat feliute.Asezonam cu toate condimentele,...
Facem o pasta din ulei, mustar condimente si frunze tocate de patrunjel cu care ungem cotletul bine pe toate partile.
Feliem apoi cotletul dar nu pina jos ci cu 1 cm mai putin.
Intre feliile taiate asezam cate o felie de muschi tiganesc si una de cascaval.
Strangem apoi feliile de cotlet...
Din compozitia de blaturi, facem 3 blaturi de pandispan( 3 oua,3 linguri zahar,3 linguri faina amestecata cu 1/3 praf de copt si 1 lingura apa).
Galbenusuri frecate bine cu apa si cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute.
Albusurile cu un praf de sare le batem bine, bine.
La...
Facem blatul alb din galbenusuri frecate bine cu apa si cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute.
Albusurile cu un praf de sare le batem bine bine.
La galbenusurile batute adaugam pe rand cate o lingura cu faina amestecata cu praful de copt, pina incorporam toata faina. Adaugam 1/2...
Curatam zarzavatul si ceapa. Zarzavatul il dam pe razatoarea mare, ceapa o lasam intreaga.
Carnea o portionam potrivit .
Morcovii ii tragem putin la tigaie , pentu o culoare frumoasa data ciorbei.
Punem carnea la fiert in apa cu sare, cand clocoteste o spumuim.
Adaugam apoi...
Pregatim marinada in care vom tine macar 2-3 ore , pulpele de miel bine spalate ,sterse si portionate.
Dupe ce le-am scos din marinada le dam cu putina boia.
Taiem ceapa si usturoiul verde marunt si le asezam intr-o tava pe care am uns-o cu untura.
Deasupra asezam pulpele si mai presaram...
Fierbem ouale apoi morcovii si mazarea, apoi le lasam la racit.
Taiem cuburi morcovii si sunca
Intr-un bol amestecam maioneza facuta in casa cu smantana , sare, piper, mustar si zeama de lamaie.
Gelatina se inmoaie in supa , apoi se incalzeste conform instructiunilor de pe plic....
Din compozitia blaturilor , facem 3 foi , pe care le pregatim astfel:
batem spuma 2 albusuri cu un praf de sare.Galbenusurile cu 3 linguri de apa si putina sare le amestecam bine cu 3 linguri de faina cernuta si amestecata cu 1/3 praf de copt. Adaugam albusurile spuma pe care o omogenizam...
Inlaturam pielita de pe pulpe si le taiem in doua.
Condimentam pulpele cu condimentele de pui si le punem intr-o tava unde am pus putin ulei de masline.
Ceapa verde si usturoiul curatate, le taiem marunt.
Deasupra pulpelor radem coaja de lamaie si ghimbirul curatat.
Presaram peste...
Se spală carnea, se taie în bucăţi potrivite si se pune în wokul încins în care am pus uleiul de susan. Adaugam si ceapa verde taiata marunt si ardeiul lute fasii.
Sotam vreo 5 minute puiul, până când se rumeneşte uşor pe toate părtţile.Adaugam...
Aluatul pentru pizza il preparam in masina de paine, dar se poate face si cu mana.
In cuva de la Masina de Paine punem pe rand : apa sau laptele, sarea, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si deasupra drojdia si zaharul.
Planific masina pe programul de framantat si dospit si o...
Cernem faina si o amestecam cu un praf de sare , apoi adaugam untul tinut la temperatura camerei si taiat felii, omogenizam pina obtinem niste firimituri.
Adaugam oul si 1-2 linguri de apa foarte rece( cat cere aluatul) si framantam putin, dupa care acoperim aluatul cu folie si il dam 30 de...
Dezosam carnea si o taiem bucatele.
Curatam cartofii si ii taiem in felii potrivite.
Morcovii si patrunjelul curatati ii taiem rondele.
Ceapa curatata se taie julien.
Punem o lingura cu untura la topit intr-o oala in care vom face supa, cane e gata adaugam ceapa si o sotam.
Adaugam...
Separam albusurile de galbenusuri.
Pentru preparea aluatului se bat spumă albuşurile cu sare,cu mixerul.
Gălbenusurile se amestecă cu smântâna şi cu piperul. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi amidonul.
Compoziţia se încorporează în...
Punem in blender murele, feliile de portocala, zaharul vanilat, nuca de cocos si mixam pina se obtine o pasta.
Treptat adaugam laptele, esenta de menta si siropul de soc.Mixam lent si turnam continutul in pahare.
Ornam milkshake-ul cu mure si felii de portocala.
Putem lasa la rece...
Cernem faina si o amestecam cu un praf de sare , apoi adaugam untul tinut la temperatura camerei si taiat felii.
Punem si zaharul vanilat apoi omogenizam pina obtinem niste firimituri.
Adaugam 4 linguri de apa foarte rece si framantam putin, dupa care acoperim aluatul cu folie si il dam 30...
Aluatul pentru pizza il prepar in masina de paine, dar se poate face si cu mana.
In cuva de la Masina de paine introduc pe rand : apa calduta, sarea, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si deasupra drojdia si zaharul.
Planific masina pe programul de framantat si dospit si o las sa-si...
Preparam clatitele dupa metoda obisnuita, din oua , faina si apa minerala. Condimentam apoi impartim compozitia in doua. Intr-una punem spanac fiert tocat marunt si in cealalta pasta de ardei.
Amestecam sa se omogenizeze si lasam 10 minute sa se odihneasca aluatul.
In tigaia non-aderenta...
Prima data praparam sosul care va omogeniza amestecul, facut din galbenusul amestecat cu mustarul si iaurtul adaugat putin cate putin.Amestecam sa se omogenizeze , condimentam si adaugam usturoiul presat si patrunjelul verde tocat marunt.
Telina curatata se taie bastonase marunte sau se rade...
Pregatim mai intai blatul . Separam albusurile de galbenusuri, apoi mixam albusurile spuma cu un varf de cutit de sare. Adaugam zaharul, pana obtinem o compozitie spumoasa.Se adauga, pe rand, cate un galbenus, pana le adaugam pe toate 6.
Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si nuca...
Aluatul l-am pregatit in masina de paine , dar la fel de bine se poate prepara framantandu-l cu mana.
In cuva masinii de piine am pus apa, sarea, uleiul, fainile, taratele drojdia si zaharul deasupra si am programat masina sa framante si sa dospeasca.
Dupa trecerea timpului, am presarat...
Curatam ceapa, morcovul ,telina , rosia si patrunjelul, apoi le taiem dupa preferinta.Zarzavatul l-am dat pe razatoarea cu gauri mari.
O parte din morcov am tras-o putin la tigaie ca ciorba sa aiba o culoare frumoasa.
Punem la fiert carnea de pui in apa cu sare si cand fierbe, inlaturam...
Bucatile de carne le dam prin masina de tocat si le amestecam sa se omogenizeze. Prefer sa macin eu carnea si stunci stiu ce pun in mancare.
Cartofii ii fierbem in coaja, in apa cu sare cam 20 de minute, apoi ii lasam sa se raceasca, ii curatam si ii taiem felii groase de 3-4 mm.
Ceapa...
Rupem coditele ciupercilor si le curatim, la fel procedam si cu palariutele ciupercilor.
Telemeaua, oul crud , mararul verde si ceapa taiata le dam prin blender sa se faca o crema. Presaram apoi deasupra piperul si omogenizam.
Intr-o tava punem o foaie de copt pe care asezam ciupercutele si...
Pentru ca aveam deja galustile , de la papricasul de pui ramase :
http://www.bucataras.ro/retete/papricas-din-pui-de-casa-cu-galuste-23252.html
nu mi-a mai ramas decat sa pregatesc baconul si sosul de branza.
Taiem baconul feliute, la fel si cascavalul( sau il radem).Branza o...
Supa de gulioare cu galuste
Curatam gulioarele si zarzavatul si ceapa verde, apoi le taiem. In doua linguri de ulei tragem la tigaie cuburile de morcovi. Intr-o oala punem morcovii, ceapa , patrunjelul radacina si gulioarele taiate fasii. Adaugam apa necesara - cam 3,5-4 l - asezonam si lasam sa fiarba...
Prajitura berlineza
Taiem untul bucatele si il frecam cu faina, adaugam celelalte ingrediente din blat , zaharul pudra, galbenusurile, sarea si coaja de lamaie.Framantam sa se omogenizeze toate ingredientele. Intindem apoi o foaie pe care o vom pune in tava( 25x 38 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem...
Gratin din piept de pui cu cartofi noi
Taiem pieptul de pui in fasii pe care le punem intr-un vas in care am pus laptele, sare, amestecul grecesc , lemon pepper si chilli.Dam vasul la rece( dupa ce am pus folie alimentara pe el) pentru macar 30 de minute. Cartofii curatati ii punem la fiert in apa cu sare si ii lasam sa fiarba 15...
Tocanita de porc cu conopida si sos de marar
Se desface buchetele conopida si se opareste in apa cu sare.Dupa ce este fiarta o scoatem pe o farfurie si o tinem la cald. Ceapa se toaca marunt si se trage la tigaie,apoi se adauga carnea taiata bucati potrivite. Adaugam pasta de gogosari, rosia, ardeiul si asezonam. Se stinge cu...
Costite rumenite cu cartofi noi
Taiem costitele in bucati cat mai potrivite, le asezonam si apoi le rumenim frumos pe toate partile cam 5 minute in untura topita intr-o cratita. Curatam cartofii noi de pielita de deasupra, apoi ii dam intr-un clocot timp de 10 minute.Scurgem apa de pe ei. Cuptorul a fost incalzit in...
Cricală ardelenească
Puiul il transam in bucati potrivite pe care le prajim in untura( da un gust mai placut cricalei), apoi le scoatem intr-o farfurie. Ceapa curatata o tocam marunt si o rumenim in untura ramasa, apoi adaugam carnea prajita si usturoiul curatat si taiat feliute.Asezonam cu toate condimentele,...
Cotlet de porc evantai
Facem o pasta din ulei, mustar condimente si frunze tocate de patrunjel cu care ungem cotletul bine pe toate partile. Feliem apoi cotletul dar nu pina jos ci cu 1 cm mai putin. Intre feliile taiate asezam cate o felie de muschi tiganesc si una de cascaval. Strangem apoi feliile de cotlet...
Prajitura Punch
Din compozitia de blaturi, facem 3 blaturi de pandispan( 3 oua,3 linguri zahar,3 linguri faina amestecata cu 1/3 praf de copt si 1 lingura apa). Galbenusuri frecate bine cu apa si cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute. Albusurile cu un praf de sare le batem bine, bine. La...
Tort alb-negru cu crema de martipan, capsuni si frisca
Facem blatul alb din galbenusuri frecate bine cu apa si cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute. Albusurile cu un praf de sare le batem bine bine. La galbenusurile batute adaugam pe rand cate o lingura cu faina amestecata cu praful de copt, pina incorporam toata faina. Adaugam 1/2...
Ciorba de miel reteta cu smantana si lamaie
Curatam zarzavatul si ceapa. Zarzavatul il dam pe razatoarea mare, ceapa o lasam intreaga. Carnea o portionam potrivit . Morcovii ii tragem putin la tigaie , pentu o culoare frumoasa data ciorbei. Punem carnea la fiert in apa cu sare, cand clocoteste o spumuim. Adaugam apoi...
Pulpa de miel pe pat de ceapa si usturoi verde cu frunze de coriandru
Pregatim marinada in care vom tine macar 2-3 ore , pulpele de miel bine spalate ,sterse si portionate. Dupe ce le-am scos din marinada le dam cu putina boia. Taiem ceapa si usturoiul verde marunt si le asezam intr-o tava pe care am uns-o cu untura. Deasupra asezam pulpele si mai presaram...
Terina din salata de boeuf
Fierbem ouale apoi morcovii si mazarea, apoi le lasam la racit. Taiem cuburi morcovii si sunca Intr-un bol amestecam maioneza facuta in casa cu smantana , sare, piper, mustar si zeama de lamaie. Gelatina se inmoaie in supa , apoi se incalzeste conform instructiunilor de pe plic....
Cuburi aperitiv cu Miez de Lapte , ton si branza
Din compozitia blaturilor , facem 3 foi , pe care le pregatim astfel: batem spuma 2 albusuri cu un praf de sare.Galbenusurile cu 3 linguri de apa si putina sare le amestecam bine cu 3 linguri de faina cernuta si amestecata cu 1/3 praf de copt. Adaugam albusurile spuma pe care o omogenizam...
Pulpe de pui cu lamaie si ghimbir
Inlaturam pielita de pe pulpe si le taiem in doua. Condimentam pulpele cu condimentele de pui si le punem intr-o tava unde am pus putin ulei de masline. Ceapa verde si usturoiul curatate, le taiem marunt. Deasupra pulpelor radem coaja de lamaie si ghimbirul curatat. Presaram peste...
Stir-fry de pui cu sos de stridii
Se spală carnea, se taie în bucăţi potrivite si se pune în wokul încins în care am pus uleiul de susan. Adaugam si ceapa verde taiata marunt si ardeiul lute fasii. Sotam vreo 5 minute puiul, până când se rumeneşte uşor pe toate părtţile.Adaugam...
Pizza speciala cu...muraturi !
Aluatul pentru pizza il preparam in masina de paine, dar se poate face si cu mana. In cuva de la Masina de Paine punem pe rand : apa sau laptele, sarea, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si deasupra drojdia si zaharul. Planific masina pe programul de framantat si dospit si o...
Minitarte cu crema de capsuni, Miez de Lapte si frisca
Cernem faina si o amestecam cu un praf de sare , apoi adaugam untul tinut la temperatura camerei si taiat felii, omogenizam pina obtinem niste firimituri. Adaugam oul si 1-2 linguri de apa foarte rece( cat cere aluatul) si framantam putin, dupa care acoperim aluatul cu folie si il dam 30 de...
Supa gulas
Dezosam carnea si o taiem bucatele. Curatam cartofii si ii taiem in felii potrivite. Morcovii si patrunjelul curatati ii taiem rondele. Ceapa curatata se taie julien. Punem o lingura cu untura la topit intr-o oala in care vom face supa, cane e gata adaugam ceapa si o sotam. Adaugam...
Rulada aperitiv cu branza albastra si sunca
Separam albusurile de galbenusuri. Pentru preparea aluatului se bat spumă albuşurile cu sare,cu mixerul. Gălbenusurile se amestecă cu smântâna şi cu piperul. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi amidonul. Compoziţia se încorporează în...
Milkshake cu mure, portocala si sirop de soc
Punem in blender murele, feliile de portocala, zaharul vanilat, nuca de cocos si mixam pina se obtine o pasta. Treptat adaugam laptele, esenta de menta si siropul de soc.Mixam lent si turnam continutul in pahare. Ornam milkshake-ul cu mure si felii de portocala. Putem lasa la rece...
Tarta cu fructe de padure
Cernem faina si o amestecam cu un praf de sare , apoi adaugam untul tinut la temperatura camerei si taiat felii. Punem si zaharul vanilat apoi omogenizam pina obtinem niste firimituri. Adaugam 4 linguri de apa foarte rece si framantam putin, dupa care acoperim aluatul cu folie si il dam 30...
Pizza Marinara
Aluatul pentru pizza il prepar in masina de paine, dar se poate face si cu mana. In cuva de la Masina de paine introduc pe rand : apa calduta, sarea, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si deasupra drojdia si zaharul. Planific masina pe programul de framantat si dospit si o las sa-si...
Clatite aperitiv bicolore
Preparam clatitele dupa metoda obisnuita, din oua , faina si apa minerala. Condimentam apoi impartim compozitia in doua. Intr-una punem spanac fiert tocat marunt si in cealalta pasta de ardei. Amestecam sa se omogenizeze si lasam 10 minute sa se odihneasca aluatul. In tigaia non-aderenta...
Salata de telina cu sunca si Miez de lapte
Prima data praparam sosul care va omogeniza amestecul, facut din galbenusul amestecat cu mustarul si iaurtul adaugat putin cate putin.Amestecam sa se omogenizeze , condimentam si adaugam usturoiul presat si patrunjelul verde tocat marunt. Telina curatata se taie bastonase marunte sau se rade...
Prajitura cu nuca si cafea
Pregatim mai intai blatul . Separam albusurile de galbenusuri, apoi mixam albusurile spuma cu un varf de cutit de sare. Adaugam zaharul, pana obtinem o compozitie spumoasa.Se adauga, pe rand, cate un galbenus, pana le adaugam pe toate 6. Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si nuca...
Turte cu tarate
Aluatul l-am pregatit in masina de paine , dar la fel de bine se poate prepara framantandu-l cu mana. In cuva masinii de piine am pus apa, sarea, uleiul, fainile, taratele drojdia si zaharul deasupra si am programat masina sa framante si sa dospeasca. Dupa trecerea timpului, am presarat...
Ciorba greceasca de pui
Curatam ceapa, morcovul ,telina , rosia si patrunjelul, apoi le taiem dupa preferinta.Zarzavatul l-am dat pe razatoarea cu gauri mari. O parte din morcov am tras-o putin la tigaie ca ciorba sa aiba o culoare frumoasa. Punem la fiert carnea de pui in apa cu sare si cand fierbe, inlaturam...
Musaca de cartofi cu carne tocata
Bucatile de carne le dam prin masina de tocat si le amestecam sa se omogenizeze. Prefer sa macin eu carnea si stunci stiu ce pun in mancare. Cartofii ii fierbem in coaja, in apa cu sare cam 20 de minute, apoi ii lasam sa se raceasca, ii curatam si ii taiem felii groase de 3-4 mm. Ceapa...
Ciuperci umplute, la cuptor
Rupem coditele ciupercilor si le curatim, la fel procedam si cu palariutele ciupercilor. Telemeaua, oul crud , mararul verde si ceapa taiata le dam prin blender sa se faca o crema. Presaram apoi deasupra piperul si omogenizam. Intr-o tava punem o foaie de copt pe care asezam ciupercutele si...
Galuste cu sos de branza si bacon
Pentru ca aveam deja galustile , de la papricasul de pui ramase : http://www.bucataras.ro/retete/papricas-din-pui-de-casa-cu-galuste-23252.html nu mi-a mai ramas decat sa pregatesc baconul si sosul de branza. Taiem baconul feliute, la fel si cascavalul( sau il radem).Branza o...