publicat la 22.01.2013
publicat la 22.01.2013
publicat la 22.01.2013
În sfârşit, talentele tale vor fi recunoscute de către un mare cineast. Rolul este destul de ciudat, filmările sunt în întregime la munte, personajul tău locuieşte într-o scorbură şi nu ai de spus nici o replică. Nu contează prea mult, orice debut e dificil şi, oricum, ratingul Animal Planet este din ce în ce mai rdicat.
Bucataras.ro
[email protected]
Briose de post cu stafide si fulgi de migdale
Amestecam bine toate ingredientele mai putin stafidele si migdalele . Ungem formele de briose cu ulei si tapetam cu hartie de copt, umplem formele 3 sferturi cu aluat si presaram pe jumatate din ele stafide, iar pe cealalta jumatate fulgi de migdale. Le dam la cuptorul incins pentru 25-30 minute....
Tocanita taraneasca
Toate legumele se curata si se spala. Le taiem astfel: ceapa solzisori, cartofii cuburi, ardeiul fasiute, morcovul si pastarnacul rondele, telina betisoare, iar cupercutele in 4. Daca mazarea si fasolea sunt congelate se decongeleaza, iar daca sunt din conserva se strecoara si se splala. Intr-un...
Cartofi cu ierburi aromate la cuptor si mujdei
Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem in bucati mai mari. Punem peste ei: 1 lingurita rozmarin,1 lingurita busuioc,1 lingurita menta,1 lingurita cimbru, piper macinat si sare dupa gust. Ungem o tava cu 4 linguri ulei si asezam cartofii in ea, bagam la cuptor pentru 45-50 minute la foc mediu....
Minitarte cu dulceata de afine
Amestecam faina cu margarina si un praf de sare.Incorporam apa si zaharul vanilat si framantam un aluat bine legat.Intindem aluatul gros de 1 cm si-l asezam in forme de briose unse cu margarina.Asezam peste aluat in fiecare forma cate o lingurita de dulceata din afine.Intindem...
Placinta cu gem
Amestecam faina cu margarina si un praf de sare. Incorporam apa si zaharul vanilat si framantam un aluat bine legat. Trei sferturi de aluat il intindem si-l asezam intr-o tava unsa cu margarina. Peste el punem gemul amestecat cu nuca taiata si zeama de lamaie, iar deasupra marul taiat felii....
Supa crema de brocoli
Am desfacut brocoli in buchetele mici si l-am pus la fiert in apa cu un praf de sare. Ceapa am curatat-o, am spalat-o si am taiat-o solzisori, am calit-o bine in 3 linguri de ulei.Cand brocoli a fost gata fiert l-am scurs si am pastrat apa in care a fiert.Brocoli impreuna cu...
Salata cu salata verde, ceapa si rosii
Se spala salata frunza cu frunza si rosiile, iar ceapa se curata si se spala.Salata o rupem cu mana , taiem rosiile clinisori si ceapa solzisori.Facem un dresing din zeama de lamaie, zahar, sare si piper dupa gust, apa, si ulei.Se amesteca bine pana ce se dizolva sarea si...
Macinici moldovenesti- de post
ALUATUL Se face o maia din drojdie, 2 linguri zahar, 2 linguri apa si putina faina si se lasa la crescut 15 minute.Separat se cerne faina, se amesteca cu sarea, coaja si zeama de la lamaie, zaharul vanilat, cele 6 linguri de zahar ramase si cu maiaoa.Se amesteca bine si se pune din apa...
Maioneza de pufuleti
Se maruntesc pufuletii, se umezesc cu cele 3 linguri de apa si se amesteca bine cu o lingura de lemn, se adauga mustarul si se freaca cu uleiul ca si la maioneza de oua, se adauga zeama de lamaie, sare si piper dupa gust.
Macinici
Se pune apa cu zaharul la fiert. Dupa ce da in clocot o mai lasam pe foc 10 minute.Dupa ce oprim focul adaugam in acest sirop nuca, scortisoara,coaja de lamaie si covrigeii.Acoperim totul cu un capac si lasam la racit.Se servesc reci.
Cartofi in crusta de mustar
Curatam, spalam si taiem cartofii si ii punem la fiert in apa cu un praf de sare, insa nu-i lasam sa fiarba prea mult, ci doar cat sa intre furculita in ei. Separat pregatim sosul amestecand mustarul cu uleiul, sare, piper, busuioc si usturoiul pisat. Dam cartofii prin acest sos. Ii punem...
Cornulete cu dulceata de gutui si nuca
Se ia aluatul si se intinde pe masa tapetata cu faina, in foaie de 1 cm grosime si in forma de cerc. Dulceata de gutui se amesteca cu nuca macinata. Aluatul in forma de cerc se taie in triunghiuri din centrul cercului catre margini. Pe fiecare triunghi, la capatul mai lat, (la baza triungiului)...
Pateuri cu telemea
Se pune la fiert 1/2 litru de apa, cand da in fiert adaugam in ploaie grisul si amestecam continuu pana ce este fiert, se lasa la racit. Telemeaua sa da pe razatoarea mare si se amesteca cu grisul fiert si racit. Foaia de foietaj se desface pe masa tapetata cu faina si se mai intinde cu...
Fasole batuta
Se spala fasolea de cu seara si se lasa in apa pana a doua zi. A doua zi se scurge de apa si se pune alta apa cat sa o acopere, foile de dafin si se aseaza pe foc la fiert. Se completeaza cu apa de cate ori este nevoie. Cand este aproape fiarta se adauga sare, o ceapa curatata, spalata si taiata...
Varza calita
Se toaca varza murata, daca e prea acra se pune asa tocata in apa pentru 15 minute, dupa care se scurge.Se curata ceapa, se spala si se taie, se pune uleiul la incins si se caleste ceapa, apoi adugam varza bine stoarsa de apa si amestecam bine.Acoperim totul cu apa, punem daffinul si boabele de...
Salata de vinete
Se aleg 2 vinete mari si coapte. Se inteapa din loc in loc cu furculita (pentru a nu plesni) si se pun la copt pe gratar, se intorc pe toate partile. Cand sunt gata coapte se baga imediat in apa rece si se curata de coaja. Apoi se pun vinetele curatate pe un tocator asezat inclinat pentru a se...
Ştrudel cu mere
Merele se rad si se amesteca impreuna cu zaharul si scortisoara. Se ia foaia de placinta se aseaza 1/4 din cantitatea marului la unul dintre capete, iar restul foii se unge cu ulei. Se ruleaza si se aseaza in tava, se repeta procesul pana ce terminam cele 4 foi de placinta. Se da cuptor...
Baclava cu nuci
Se topeste margarina . Se ia o foaie , se pune in tava si se unge, se pune urmatoarea foaie, se unge si tot asa punem 6-7 foi. Peste foi se pun nucile macinate amestecate cu 50 gr zahar si scortisoara. Peste nuci se pun 4-5 foi tot asa unse cu margarina. Daca mai ramane...
Tocanita de cartofi
Cartofii, ceapa, morcovul si ardeiul se curata se spala si se taie astfel, ceapa, morcovul si ardeiul cubulete mici iar cartofii cuburi mai mari. Se pune ceapa la calit in ulei, apoi se adauga si morcovul cu ardeiul, se calesc putin si punem si cartofii, ii lasam 5 minute si apoi adugam apa...
Macaroane cu branza
Se pun macaroanele la fiert in apa cu sare si se fierb conform instructiunilor dupa ambalaj.Cand sunt fierte se scurg de apa si se trec printr-un jet de apa rece.Branza se rade pe raztoarea mare si se amesteca cu ouale, iar apoi cu macaroanele.Se unge o tava cu ulei sie se aseaza macaroanele in...
Prajitura Snickers
Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand este gata (cand intoarcem vasul si nu cade compozitia) adaugam zaharul si batem pana ce se dizolva, apoi adaugam nuca si la sfarsit faina. Dupa ce adaugam faina nu mai batem, amestecam compozitia de jos in sus usor. Ungem tava cu...
Macrou prajit cu mujdei
Pestele se curata de intestine, se spala bine, se taie in bucati, fiecare peste in 3 bucati. Se sareaza bine si se lasa 15 minute sa ia sare. Dupa cele 15 minute se scurge pestele bine, se pune uleiul la incins intr-o tigaie, se da fiecare bucata de peste prin malai si se pune la prajit, se...
Bulz de Rucar
Se face mamaliguta, se taie branza cubulete mici.Cu mainile ude se ia jumatate din mamaliga si se intinde subtire, peste ea se pune jumatate din branza si se strange astfel incat sa facem un bulgare din mamaliga cu mijlocul de branza.Se repeta procesul si pentru al doilea bulz.Se unge o...
Salata Suba
Legumele , fara ceapa se spala si se pun la fiert in coaja cu un praf de sare. Cand sunt fierte se curata si se rad pe razatoarea mare. Pestele se curata , se spala si se pune la fiert. Cand este fiert se curata de oase si de piele, se taie cubulete, se sareaza si se stropeste cu zeama de...
Frigarui de pui cu cartofi natur
Frigarui In primul rand ne trebuie 6 bete pentru frigarui, pe care le spalam. Carnea o taiem cuburi si punem peste ea toate condimentele:1/2 linguita rozmarin,1/2 lingurita menta, 1/2 lingurita busuioc, 1/2 lingurita boia dulce, 10 boabe mustar, sare si piper dupa...
Prajitura cu 11 oua, pentru luna iubirii
Blatul: Se bat/mixeaza albusurile cu un praf de sare, spuma. Se adauga zaharul si se bate in continuare, apoi adaugam si galbenusurile si batem pana ce acestea se amesteca bine cu compozitia. Adaugam faina si amestecam cu grija de jos in sus(nu mai batem).Ungem o tava de cuptor...
Chiftelute cu sos si piure de cartofi
Chiftelutele Carnea se amesteca cu ceapa si usturoiul curatate, spalate si taiate, cu patrunjelul si mararul spalate si tocate,cu painea inmuiata in apa si stoarsa, cu cartoful curatat, spalat, dat pe razatoarea mica si stors de zeama si cu sare, piper dupa gust. Din...
Omleta cu branza si marar
Ouale se bat ca de omletasi se adauga branza data pe razatoarea mare si mararul taiat fin.Se pune uleiul la incins intr-o tigaie, cand este gata incins se pune compozitia pentru omleta. Se lasa 2 minute apoi incercam sa o intoarcem....vom vedea ca nu prea reusim sa o facem asa frumoasa ca...
Clatite de post cu coaja de citrice si dulceata de gutui
Intr-un vas punem faina, peste care adaugam apa cat sa fie de consistenta potrivita de clatite si cu un tel (para) se bat, daca nu am obtinut ce ne dorim mai adaugam fie apa , fie faina dupa necesitati.Cand avem aluatul facut adaugam in el 1 lingurita de ulei, 1 lingurita de zahar si 1...
Tocanita de ciuperci
Asa harnici cum suntem...ne apucam de treaba..sa vedem ce-o sa iasa...:)... Mamaliguta stiti voi cum s-o faceti....:)...la sfarsit vom avea nevoie de ea, sa fie calda oricum. Pentru tocanita spalam ciupercile printr-un jet de apa rapid si le punem in strecuratoare la scurs....