Taiem aluatul foietaj fasii, captusim fundul unui vas terorezistent cu aceste fasii de aluat.
Asezam fasiile de sunca, apoi cele de cascaval si dam la cuptor pana se rumeneste tarta (temperatura medie spre mare).
Se serveste calda sau rece.
Pofta buna!
Intai ne ocupam de prepararea blatului:
Separam albusurile de galbenusuri, zaharul se adauga peste galbenusuri, la fel si praful de copt si coaja de lamaie, si de amesteca pana cand galbenusurile isi dubleaza volumul. Sarea se adauga peste albusuri, se mixeaza la viteza mare a mixerului pana...
Eu l-am preparat din fructe reci, tinute peste noapte in frigider.
Curatam miezul de lubenita si de pepene de pe coaja, le punem in robot.
Adaugam caisele spalate si maruntim totul timp de cca 30 secunde la robot.
Gata nectarul, sa aveti o zi plina de energie!
Legumele (ceapa si ardeiul) tocate marunt se calesc in ulei.
Se adauga cca 200 ml apa,apoi adaugam mazarea congelata.
Dam rosiile pe razatoare si le punem peste mazare. Lasam mancarea sa fiarba la foc potrivit, cand e aproape gata, adica cand lichidul a scazut suficient de mult, adaugam...
Spalam legumele. Coacem vinetele si ardeii. Le lasam la scurs si la racit.
Dupa ce s-au racit le trecem prin robot, obtinem o pasta fina, spumoasa.
Curatam ceapa si o dam pe razatoarea fina. Scurgem apa din ea, o adaugam peste vinete si ardei, condimentam si incorporam cu mixerul tot uleiul...
Taiem felia de paine in 2.
Ungem fiecare jumatate de felie cu cate un triunghi de branza Hochland.
Asezam cate o felie de cascaval afumat Hochland pe feliutele unse, decoram cu mustar frantuzesc.
Servim cu salata verde si masline verzi umplute cu ardei.
Pofta buna!
Curatam si tocam ardeiul si ceapa,apoi le calim in ulei.
Curatam si feliem ciupercile. Le adaugam peste ceapa si ardeiul calite. Saram, piperam si lasam sa scada apa lasata de ciuperci. Acest lucru se va intampla la foc mic,cu vasul acoperit.
Amestecam cele doua linguri de faina cu laptele...
Spalam salata, o taiem si o asezam intr-un bol.
Spalam si rosiile, le taiem in sferturi sau in jumatati si le asezam peste salata.
Presaram busuioc u si marar verde tocat, adaugam uleiul, condimentam iar la final cascavalul ras.
O salatica pe cat de simpla pe atat de gustoasa.......
Desfacem aluatul din ambalaj si il intindem pe masa.Decupam cu capacul un cerc,apoi cu o cana de cafea decupam mijlocul.
Asezam aluatul in tava dry cooker. Din aluatul ramas, cu ajutorul pintenului decupam semicercuri pe care le asezam peste aluat,la peretii tigaii pentru a inalta putin zona...
Ne udam mainile cu apa si asezam pasta de mici in tigaia dry cooker,presand-o de peretii tigaii.
Punem capacul si lasam la foc mic, cca 10 min. Dupa scurgerea acestui timp intoarcem coronita sa se prajeasca si pe cealalta parte si o mai lasam 10 minute, tot la foc mic.
Servim cu garnitura....
Curatam ceapa si ardeiul,le spalam si le tocam marunt.
Le calim in ulei, adaugam legumele congelate, pasta de tomate, boabele de mustar, sarea, piperul si foaia de dafin.
Le lasam sa se caleasca cca 5 minute apoi completam cu apa.
Lasam sa fiarba cca 30 min, adaugam verdeata tocata...
Prepararea blatului: separam albusurile de galbenusuri,impartim cantitatea de zahar alocata blatului in doua. Batem albusurile spuma cu 1/2 cana zahar. In alt vas amestecam galbenusurile cu cealalta 1/2 cana de zahar pana cand amestecul isi dubleaza volumul. Adaugam cele 3 linguri de cacao si...
Dam branzica pe razatoare si adaugam margarina topita. Adaugam faina si macul si framantam aluatul cca. 20 minute. Lasam aluatul la rece pentru 15 minute.
Dupa scurgerea timpului de racire scoatem aluatul din frigider,il intindem pe masa de lucru infainata si decupam covrigeii. II asezam in...
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cu cutitul spiralat pentru branzeturi.
Incingem uleiul intr-o craticioara cu diametrul mic, punem cartofii pe rand la prajit, uleiul trebuie sa acopere cartofii.
Ii scoatem pe un servetel absorbant sa se scurga de uleiul in exces.
Taiem fructul de...
Batem albusurile spuma cu 5 linguri de zahar si un praf de sare.
Celelalte 5 linguri de zahar+ zaharul vanilat se amesteca cu crema de unt la viteza ridicata a mixerului pana obtinem o crema ferma. Reducem din viteza mixerului,adaugam bicarbonatul stins si berea in fir subtire.
Cand...
Spalam legumele. Ceapa se toaca marunt. ardeii se taie feliute subtiri si se calesc in ulei.
Feliem ciupercile, le adaugam in tigaie (peste ceapa si ardei) si le condimentam, adaugam 1 pahar de apa si pulpele curatate de piele, le acoperim cu un capac si le lasam sa fiarba la foc potrivit...
Spalam si fierbem conopida in apa cu sare cca 30 min. O lasam la scurs si racit.
Facem maioneza dintr-un galbenus crud, un varf de cutit sare de lamaie, 100 ml de ulei si jumatate de lingurita de mustar.
Dupa ce s-a racit, zdrobim conopida cu furculita, o amestecam cu maioneza, condimentam,...
Curatam dovlecelul de coaja si il feliem cat se poate de subtire. Il saram si il asezam in strecuratoare pentru a-si pierde apa in exces (cca 20 minute).
Pregatim un aluat ca de clatite din oua, apa minerala, sare si piper,busuioc, patrunjel verde, faina.
Trecem feliile de dovlecel prin...
Curatam si spalam toate legumele. Tocam ceapa, o calim in ulei. Adaugam cartoful taiat cubulete si conopida (buchetele). Completam cu apa pana acoperim legumele si le lasam sa fiarba cca 15 minute la foc redus. Adaugam dovlecelul taiat cubulete, rosiile date pe razatoare si ardeiul taiat rondele....
Se fierbe apa si zaharul pana cand devine un sirop consistent, asemanator mierii. Adaugam praful de cacao, amestecam. Luam vasul de pe foc, adaugam untul si amestecam pana se topeste complet. Incorporam intreaga cantitate de lapte praf, esenta de rom si amestecam sa nu ramana cocoloase.
Asezam...
Pregatim aluatul cernand faina intr-un vas de plastic. Topim untul, il adaugam peste faina.Laptele batut si iaurtul de fructe trebuie sa fie la temperatura camerei, le adaugam peste faina, zaharul si coaja de lamaie, de asemenea. Framantam aluatul cca 10 minute. Lasam la odihnit la rece, alte 10...
Curatam, spalam si taiem telina betigase. Incingem 20 ml ulei intr-o cratita mai adanca, calim cepele si ardeiul (tocate marunt). Cand devin sticloase adaugam telina si o cana de apa si lasam sa fiarba incet pana scade apa.Nu uitam sa condimentam iar la final sa adaugam verdeata tocata marunt....
Decupam painea cu ajutorul formelor de biscuiti.
Amestecam ouale cu laptele,condimentam.
Incingem uleiul intr-o tigaie, trecem feliile de paine prin oul batut si le prajim la foc potrivit pana capata culoare frumoasa, aurie.
Le scoatem pe servetele absorbante pentru a scapa de uleiul in...
Maruntim feliile de paine, ungem bucatelele obtinute cu ajutorul unei pensule de silicon cu ulei, saram, piperam dupa gust. Presaram busuioc uscat si dam la cuptor la temperatura moderata pana capata culoare aramie.
Curatam si spalam ciupercile, le taiem la marimea dorita (atat coditele cat si palariutele).
Curatam,spalam, tocam usturoiul, il calim in ulei 2 minute si adaugam ciupercile.Saram, piperam ciupercile sa-si lase zeama, le calim usor 5 minute si adaugam rosiile date pe razatoare. Mai calim inca...
Prepararea aluatului:
-cernem faina intr-un bol, adaugam praful de drojdie,oul,zaharul,sarea si laptele caldut. Amestecam energic (cca 10 min) si incorporam pe rand uleiul.
Intindem o foaie subtire, decupam cu un pahar cerculete de aluat si le asezam in formele de briose. Lasam la dospit...
Separam albusurile de galbenusuri, cantitatea de zahar se imparte in doua. Batem albusurile spuma, adaugam jumatate din canttatea de zahar si praful de sare .
In alt bol frecam galbenusurile cu cealalta parte de zahar, adaugam praful de copt stins intr-o lingurita de otet, apa minerala si...
Separam albusurile de galbenusuri, cantitatea de zahar se imparte in doua. Batem albusurile spuma, adaugam jumatate din canttatea de zahar si praful de sare.
In alt bol frecam galbenusurile cu cealalta parte de zahar, adaugam praful de copt stins intr-o lingurita de otet, apa minerala si...
Dezghetam foile de placinta, le taiem in jumatate cu foarfeca (pe lungime).
Dam branza pe razatoare, o amestecam cu smantana si obtinem un amestec cremos.
Punem crema de branza pe mijlocul foii, ungem intreaga suprafata a foii cu ulei folosind o pensula de silicon apoi suprapunem capetele...
Pregatim aluatul astfel: preparam maiaua amestecand 2 linguri de faina cu laptele caldut, drojdia maruntita, zaharul si sarea.Lasam sa-si dubleze volumul, adaugam margarina, oul si restul de faaina+ semintele de floarea soarelui. Obtinem un aluat elastic pe care-l intindem cu sucitoarea si il...
Tarta cu sunca si cascaval
Taiem aluatul foietaj fasii, captusim fundul unui vas terorezistent cu aceste fasii de aluat. Asezam fasiile de sunca, apoi cele de cascaval si dam la cuptor pana se rumeneste tarta (temperatura medie spre mare). Se serveste calda sau rece. Pofta buna!
Tarta de fructe cu gelatina
Intai ne ocupam de prepararea blatului: Separam albusurile de galbenusuri, zaharul se adauga peste galbenusuri, la fel si praful de copt si coaja de lamaie, si de amesteca pana cand galbenusurile isi dubleaza volumul. Sarea se adauga peste albusuri, se mixeaza la viteza mare a mixerului pana...
Nectar de pepene si caise
Eu l-am preparat din fructe reci, tinute peste noapte in frigider. Curatam miezul de lubenita si de pepene de pe coaja, le punem in robot. Adaugam caisele spalate si maruntim totul timp de cca 30 secunde la robot. Gata nectarul, sa aveti o zi plina de energie!
Mancare de mazare cu costita afumata
Legumele (ceapa si ardeiul) tocate marunt se calesc in ulei. Se adauga cca 200 ml apa,apoi adaugam mazarea congelata. Dam rosiile pe razatoare si le punem peste mazare. Lasam mancarea sa fiarba la foc potrivit, cand e aproape gata, adica cand lichidul a scazut suficient de mult, adaugam...
Salata de vinete cu ardei copti
Spalam legumele. Coacem vinetele si ardeii. Le lasam la scurs si la racit. Dupa ce s-au racit le trecem prin robot, obtinem o pasta fina, spumoasa. Curatam ceapa si o dam pe razatoarea fina. Scurgem apa din ea, o adaugam peste vinete si ardei, condimentam si incorporam cu mixerul tot uleiul...
Sandvis Hochland
Taiem felia de paine in 2. Ungem fiecare jumatate de felie cu cate un triunghi de branza Hochland. Asezam cate o felie de cascaval afumat Hochland pe feliutele unse, decoram cu mustar frantuzesc. Servim cu salata verde si masline verzi umplute cu ardei. Pofta buna!
Ciulama de ciuperci
Curatam si tocam ardeiul si ceapa,apoi le calim in ulei. Curatam si feliem ciupercile. Le adaugam peste ceapa si ardeiul calite. Saram, piperam si lasam sa scada apa lasata de ciuperci. Acest lucru se va intampla la foc mic,cu vasul acoperit. Amestecam cele doua linguri de faina cu laptele...
Salata proaspata
Spalam salata, o taiem si o asezam intr-un bol. Spalam si rosiile, le taiem in sferturi sau in jumatati si le asezam peste salata. Presaram busuioc u si marar verde tocat, adaugam uleiul, condimentam iar la final cascavalul ras. O salatica pe cat de simpla pe atat de gustoasa.......
Tarta foietaj la tigaie
Desfacem aluatul din ambalaj si il intindem pe masa.Decupam cu capacul un cerc,apoi cu o cana de cafea decupam mijlocul. Asezam aluatul in tava dry cooker. Din aluatul ramas, cu ajutorul pintenului decupam semicercuri pe care le asezam peste aluat,la peretii tigaii pentru a inalta putin zona...
Coronita din pasta de mici
Ne udam mainile cu apa si asezam pasta de mici in tigaia dry cooker,presand-o de peretii tigaii. Punem capacul si lasam la foc mic, cca 10 min. Dupa scurgerea acestui timp intoarcem coronita sa se prajeasca si pe cealalta parte si o mai lasam 10 minute, tot la foc mic. Servim cu garnitura....
Ciorba de conopida si brocolli
Curatam ceapa si ardeiul,le spalam si le tocam marunt. Le calim in ulei, adaugam legumele congelate, pasta de tomate, boabele de mustar, sarea, piperul si foaia de dafin. Le lasam sa se caleasca cca 5 minute apoi completam cu apa. Lasam sa fiarba cca 30 min, adaugam verdeata tocata...
Amandine - reteta numarul 100
Prepararea blatului: separam albusurile de galbenusuri,impartim cantitatea de zahar alocata blatului in doua. Batem albusurile spuma cu 1/2 cana zahar. In alt vas amestecam galbenusurile cu cealalta 1/2 cana de zahar pana cand amestecul isi dubleaza volumul. Adaugam cele 3 linguri de cacao si...
Covrigei crocanti cu branza si mac
Dam branzica pe razatoare si adaugam margarina topita. Adaugam faina si macul si framantam aluatul cca. 20 minute. Lasam aluatul la rece pentru 15 minute. Dupa scurgerea timpului de racire scoatem aluatul din frigider,il intindem pe masa de lucru infainata si decupam covrigeii. II asezam in...
Cartofi prajiti cu crema de avocado
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cu cutitul spiralat pentru branzeturi. Incingem uleiul intr-o craticioara cu diametrul mic, punem cartofii pe rand la prajit, uleiul trebuie sa acopere cartofii. Ii scoatem pe un servetel absorbant sa se scurga de uleiul in exces. Taiem fructul de...
Guguluf aromat
Batem albusurile spuma cu 5 linguri de zahar si un praf de sare. Celelalte 5 linguri de zahar+ zaharul vanilat se amesteca cu crema de unt la viteza ridicata a mixerului pana obtinem o crema ferma. Reducem din viteza mixerului,adaugam bicarbonatul stins si berea in fir subtire. Cand...
Mancare de pui cu ciuperci
Spalam legumele. Ceapa se toaca marunt. ardeii se taie feliute subtiri si se calesc in ulei. Feliem ciupercile, le adaugam in tigaie (peste ceapa si ardei) si le condimentam, adaugam 1 pahar de apa si pulpele curatate de piele, le acoperim cu un capac si le lasam sa fiarba la foc potrivit...
Conopida cu maioneza
Spalam si fierbem conopida in apa cu sare cca 30 min. O lasam la scurs si racit. Facem maioneza dintr-un galbenus crud, un varf de cutit sare de lamaie, 100 ml de ulei si jumatate de lingurita de mustar. Dupa ce s-a racit, zdrobim conopida cu furculita, o amestecam cu maioneza, condimentam,...
Dovlecei pane
Curatam dovlecelul de coaja si il feliem cat se poate de subtire. Il saram si il asezam in strecuratoare pentru a-si pierde apa in exces (cca 20 minute). Pregatim un aluat ca de clatite din oua, apa minerala, sare si piper,busuioc, patrunjel verde, faina. Trecem feliile de dovlecel prin...
Ghiveci de legume
Curatam si spalam toate legumele. Tocam ceapa, o calim in ulei. Adaugam cartoful taiat cubulete si conopida (buchetele). Completam cu apa pana acoperim legumele si le lasam sa fiarba cca 15 minute la foc redus. Adaugam dovlecelul taiat cubulete, rosiile date pe razatoare si ardeiul taiat rondele....
Ciocolata de casa
Se fierbe apa si zaharul pana cand devine un sirop consistent, asemanator mierii. Adaugam praful de cacao, amestecam. Luam vasul de pe foc, adaugam untul si amestecam pana se topeste complet. Incorporam intreaga cantitate de lapte praf, esenta de rom si amestecam sa nu ramana cocoloase. Asezam...
Cornulete cu lapte batut
Pregatim aluatul cernand faina intr-un vas de plastic. Topim untul, il adaugam peste faina.Laptele batut si iaurtul de fructe trebuie sa fie la temperatura camerei, le adaugam peste faina, zaharul si coaja de lamaie, de asemenea. Framantam aluatul cca 10 minute. Lasam la odihnit la rece, alte 10...
Mancare de telina,orez si kaizer
Curatam, spalam si taiem telina betigase. Incingem 20 ml ulei intr-o cratita mai adanca, calim cepele si ardeiul (tocate marunt). Cand devin sticloase adaugam telina si o cana de apa si lasam sa fiarba incet pana scade apa.Nu uitam sa condimentam iar la final sa adaugam verdeata tocata marunt....
Friganele
Decupam painea cu ajutorul formelor de biscuiti. Amestecam ouale cu laptele,condimentam. Incingem uleiul intr-o tigaie, trecem feliile de paine prin oul batut si le prajim la foc potrivit pana capata culoare frumoasa, aurie. Le scoatem pe servetele absorbante pentru a scapa de uleiul in...
Crutoane
Maruntim feliile de paine, ungem bucatelele obtinute cu ajutorul unei pensule de silicon cu ulei, saram, piperam dupa gust. Presaram busuioc uscat si dam la cuptor la temperatura moderata pana capata culoare aramie.
Ciorba de ciuperci
Curatam si spalam ciupercile, le taiem la marimea dorita (atat coditele cat si palariutele). Curatam,spalam, tocam usturoiul, il calim in ulei 2 minute si adaugam ciupercile.Saram, piperam ciupercile sa-si lase zeama, le calim usor 5 minute si adaugam rosiile date pe razatoare. Mai calim inca...
Cosulete la cuptor
Prepararea aluatului: -cernem faina intr-un bol, adaugam praful de drojdie,oul,zaharul,sarea si laptele caldut. Amestecam energic (cca 10 min) si incorporam pe rand uleiul. Intindem o foaie subtire, decupam cu un pahar cerculete de aluat si le asezam in formele de briose. Lasam la dospit...
Guguluf cu zmeura si ciocolata alba
Separam albusurile de galbenusuri, cantitatea de zahar se imparte in doua. Batem albusurile spuma, adaugam jumatate din canttatea de zahar si praful de sare . In alt bol frecam galbenusurile cu cealalta parte de zahar, adaugam praful de copt stins intr-o lingurita de otet, apa minerala si...
Briose cu visine
Separam albusurile de galbenusuri, cantitatea de zahar se imparte in doua. Batem albusurile spuma, adaugam jumatate din canttatea de zahar si praful de sare. In alt bol frecam galbenusurile cu cealalta parte de zahar, adaugam praful de copt stins intr-o lingurita de otet, apa minerala si...
Cheese Sticks
Dezghetam foile de placinta, le taiem in jumatate cu foarfeca (pe lungime). Dam branza pe razatoare, o amestecam cu smantana si obtinem un amestec cremos. Punem crema de branza pe mijlocul foii, ungem intreaga suprafata a foii cu ulei folosind o pensula de silicon apoi suprapunem capetele...
Tarta cu branzica telemea la cuptor
Pregatim aluatul astfel: preparam maiaua amestecand 2 linguri de faina cu laptele caldut, drojdia maruntita, zaharul si sarea.Lasam sa-si dubleze volumul, adaugam margarina, oul si restul de faaina+ semintele de floarea soarelui. Obtinem un aluat elastic pe care-l intindem cu sucitoarea si il...