Valclaudia

9

Bucataras
Suprem

Bucataras din 23.04.2011

RETETE1191
PRIETENI341
Retete

Supa cu galuste

In Supe la 4 Aug 2013

Spalam si curatam legumele. Punem apa la fiert in oala. Adaugam uleiul, sare si piper dupa gust ,ceapa intreaga (pe care o vom scoate dupa ce a fiert), morcovii si telina taiate dupa preferinta. Lasam sa fiarba la foc potrivit mai bine de jumatate de ora pana se fierb legumele. Prepararea...

Prajitura cu prune (de post)

In Mancaruri de post la 3 Aug 2013

Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei. Amestecam toate ingredientele trecute la aluat si vom obtine un aluat elastic. Il dam la rece pana preparam umplutura astfel: Spalam prunele, le scoatem samburii si le trecem prin robot impreuna cu zaharul (10 linguri). Adaugam grisul,...

Tarta cu ciuperci (de post)

In Mancaruri de post la 3 Aug 2013

Intai preparam aluatul amestecand toate ingredientele. Obtinem un aluat elastic pe care il impartim in doua: trei sferturi pentru baza tartei si din sfertul ramas von decupa grilajul la final. Umplutura se prepara astfel: spalam si curatam legumele. Ceapa, ardeiul si dovlecelul se trec prin...

Ghiveci cu porumb

In Mancaruri de post la 2 Aug 2013

Spalam si curatam vanata, apoi o taiem bucatele pe care le condimentam cu sare si piper si le prajim pe ambele parti pana se inmoaie. Adaugam porumbul, boabele de mustar si rosiile tocate din conserva si lasam sa fiarba la foc potrivit pana scade apa lasata. Adaugam foaia de dafin si patrunjelul...

Ciuperci brune cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 2 Aug 2013

Spalam si curatam ciupercutele. Desprindem palariutele de codite. Intr-o tigaie asezam ciupercutele si le condimentam cu sare si piper dupa gust. Le lasam la prajit pana scade apa lasata de ciuperci, le intoarcem pe ambele parti pana devin rumene. La final presaram cascaval ras si servim. Pofta...

Sandvis cu mascarpone si pesto

In Sandvisuri la 31 Iul 2013

Spalam ardeiul, rosiile si frunzele de patrunjel. Ungem feliile de paine cu cate 2 lingurite de pasta pesto. Asezam pe fiecare felie de paine unsa cu pesto cate o felie de branzica mascarpone cu ceapa si cascaval afumat. Decoram farfuria cu rosii, ardei si masline iar feliile unse le...

Piept de pui cu vinete la gratar

In Pui la 30 Iul 2013

Spalam vanata, rosiile si pieptul de pui. Feliem pieptul de pui, il saram, il piperam si il prajim in tigaie de tip grill pe ambele parti pana capata aspect de gratar. Vanata se feliaza in felii de grosimea unui deget. Prajim feliile de vinete in aceeasi tigaie (grill) nu inainte de a...

Gratar din piept de pui cu legume la tigaie

In Pui la 29 Iul 2013

Spalam legumele, le taiem dupa preferinta. Fasolea o fierbem separat timp de 10 min. in putina apa cu sare. O lasam apoi la scurs. Spalam pieptul de pui si il taiem felii subtiri. Condimentam carnea cu sare si piper,apoi o prajim intr-o tigaie tip grill,pe ambele parti pana capata aspect de...

Inima racoritoare cu mango

In Prajituri la 28 Iul 2013

Am rupt marginile prajiturii si le-am asezat in tava in forma de inima. Am impartit sosul alb peste acestea. Am curatat fructul de mango, i-am scos pulpa cu ajutorul unei linguri. Am zdrobit fructul cu ajutorul robotului pana am obtinut o pasta fina,de un galben minunat..... Am pus 800...

Gratin de broccolli si porumb cu miez de lapte

In Aperitive / Garnituri la 28 Iul 2013

Spalam legumele. Punem intr-o oala mica cca 1 l apa la fiert cu putina sare, cand da in clocolt adaugam broccolii si il lasam sa fiarba la foc redus,acoperit cca 10 minute. Vanata o curatam de coaja, taiem cubulete mici pulpa de vanata si o saram. O lasam la scurs intr-o strecuratoare....

Smoothie de afine cu banana

In Bauturi la 28 Iul 2013

Spalam afinele,le punem impreuna cu banana si apa rece in robort. Mixam totul cca 30 secunde si gata, obtinem o delicioasa bautura racoritoare, numai buna pe canicula de-afara!     

Fusilli cu gust de broccolli

In Fusilli la 28 Iul 2013

Dam in clocot apa in care am fiert un brocolli, adaugam ardeiul si rosia taiate bucati. Lasam sa fiarba cca 10 min. Adaugam condimentele si uleiul, apoi fusilli si le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Eu le-am fiert 7 minute. Adaugam patrunjelul verde tocat si servim. Pofta...

Prajitura cu rubarba si sfecla rosie

In Prajituri la 27 Iul 2013

Spalam, curatam rubarba si o taiem cubulele. Presaram 100 gr zahar si o lasam sa-si scurga zeama. Preparam blatul astfel: Separam albusurile de galbenusuri. Impartim cantitatea de zahar alocata blatului. Batem albusurile cu 5 linguri de zahar tos pana devin spuma. Galbenusurile se...

Caisata

In Bauturi la 27 Iul 2013

Spalam caisele si lasam sa se usuce apa de pe ele. Le desfacem in doua, scoatem samburii si le punem intr-o sticla de la apa plata de 5l. Punem 1,5 kg zahar peste fructe, miezul scos din 20 samburi sparti; asezam capacul si din cand in cand mai miscam sticla (o data pe zi), sa se topeasca...

Ciorba de legume cu paste fainoase

In Ciorbe la 27 Iul 2013

Curatam si spalam legumele. Punem cca 4l de apa la foc. Cand da in clocot adaugam ceapa tocata, ardeiul taiat fasii, uleiul, foaia de dafin, sare si piper. Fierbem totul la foc mic cca 10 minute,lasand oala acoperita, apoi adaugam rosiile taiate cubulete. Mai lasam sa fiarba la foc mic,cca...

Inimioare dulci

In Dulciuri la 26 Iul 2013

Dizolvam drojdia,amestecand-o cu sarea si o lingura de zahar. Adaugam ouale,apoi sana si uleiul. Incorporam zaharul si coaja de lamaie si la final faina cernuta. Obtinem un aluat elastic. Il intindem pe masa de lucru infainata. Decupam forme de inimioare. Le lasam cca 15-20 min la...

Salata de fructe

In Dulciuri la 25 Iul 2013

Preparam crema cu lapte rece conform instructiunilor de pe plic si o lasam la rece in frigider. Spalam toate fructele, le taiem bucati iar lubenita o maruntim "scobind" miezul cu o lingurita. Pe masura ce desprindem miezul din coaja, indepartam si samburii.... Amestecam fructele...

Coronita cu branzeturi la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 25 Iul 2013

Lasam aluatul la dezghetat. Il intindem pe masa de lucru si decupam un cerc cu ajutorul capacului de la tigaia dry cocker, apoi decupam mijlocul cu o cana. Asezam aluatul in tava, ingrosam putin peretii exteriori ai tartei cu un alt rand de aluat (vezi foto) si ungem tarta cu pasta de rosii...

Leustean in otet la borcan

In Conserve la 24 Iul 2013

Spalam frunzele de leustean, le curatam de pe codite si le asezam impreuna cu sarea si otetul in robot. Le tocam pana se maruntesc si obtinem un amestec care contine lichid cat sa acopere frunzele maruntite si umplem un borcan de 360 gr. Acoperim borcanul cu un capac si il asezam in camara...

Cocktail cu prune,caise si gin

In Cocktail la 23 Iul 2013

Spalam fructele si le trecem pe rand prin robot. Incepem cu prunele, impartim prunele pasate in doua pahare. In unul dintre pahare adaugam zaharul vanilat si completam cu apa plata. (in foto e paharul cu pai roz) In cel de-al doilea pahar adaugam caisele pasate impreuna cu ginul.(in...

Omleta cu kaiser,rosie si dovlecel

In Aperitive / Garnituri la 23 Iul 2013

Intr-o tigaie antiaderenta prajim pe ambele parti feliutele subtiri de kaiser. Cand sunt aproape rumene,adaugam feliile de dovlecel si de rosie. Lasam sa se prajeasca cate un minut pe ambele parti si condimentam legumele cu sare,piper si rozmarin dupa gust. Batem cele doua oua intr-un...

Ghiveci cu ciuperci

In Mancaruri de post la 22 Iul 2013

Spalam legumele, curatam ceapa si ardeii. Tocam ceapa, o calim timp de 4-5 minute in ulei, adaugam ardeiul tocat si calim in continuare inca 5 minute. Condimentam mancarea dupa gust. Adaugam rosiile taiate, ciupercile feliate si lasam sa fiarba la foc mic. Spre final adaugam si bulionul,...

Ciorba de fasole verde cu afumatura

In Ciorbe la 21 Iul 2013

Curatam si spalam foarte bine legumele. Le maruntim dupa preferita si le punem la fiert intr-o oala cu apa. Pieptul de porc afumat se feliaza si se prajeste intr-o tigaie separat. Saram si condimentam dupa gust iar cand s-a rumenit adaugam o cana de apa, lasam sa mai fiarba cca 10 minute si...

Fursecuri cu unt, nuca de cocos si fistic

In Prajituri la 21 Iul 2013

Maruntim fisticul si semintele de floarea soarelui la robot. Amestecam galbenusurile cu zaharul,adaugam praful de copt si toate mirodeniile. Adaugam fisticul si semintele maruntite, apoi nuca de cocos. Mixam in continuare la viteza mare si incorporam atat laptele cat si faina. La...

Pizza cu miez de lapte

In Pizza la 20 Iul 2013

Aluatul il preparam foarte simplu, amestecand toate ingredientele enumerate mai sus. Nu lasam la dospit! Il intindem imediat pe masa infainata, il asezam in tava unsa cu ulei si asezam in ordinea dorita ingredietele trecute la topping. Singura conditie este sa ungem mai intai aluatul cu...

Biscuiti cu nuca si dulceata de caise

In Prajituri la 19 Iul 2013

Untul se amesteca cu zaharul si praful de copt. Se adauga restul ingredientelor si obtinem un aluat pe care-l vom tine pentru o ora la rece. Scoatem aluatul din frigider, il intindem pe masa de lucru infainata si decupam cu ajutorul unei forme de biscuiti floricele. La asezarea in tava avem...

Tarta cu ciuperci de roua si salam uscat

In Aperitive / Garnituri la 18 Iul 2013

Spalam buretii de roua in cateva ape. Ii punem la calit in ulei si condimentam cu sare si piper dupa gust. Calim buretii pana scade apa lasata de acestia. Asezam aluatul foietaj intr-o forma termorezistenta, decupam dupa forma vasului,avand grija ca aluatul a cuprinda cel putin jumatate...

Rasturnata cu mere si strugurei

In Prajituri la 17 Iul 2013

Separam albusurile de galbenusuri. Impartim zaharul tos in doua si il adaugam peste albusuri (pe care le batem spuma) si peste galbenusuri (pe care le amestecam pana isi dubleaza volumul). In amestecul de galbenusuri adaugam praful de copt stins, coaja de lamaie si alternaativ cate o lingura...

Mancare de pui cu fenicul

In Pui la 16 Iul 2013

Spalam carnea si legumele. Taiem feniculul bucati si il calim in ulei cca 3-4 minute. Adaugam carnea de pui si o acoperim cu apa (1 cana). Condimentam si lasam sa fiarba mancarea acoperita cu un capac cca. 15 minute. Intoarcem carnea pe cealalta parte, adaugam rosiile taiate cubulete si...

Smoothie de caise cu inghetata de nuci

In Bauturi la 15 Iul 2013

Spalam caisele si le asezam in robot. Adaugam inghetata tinuta in prealabil in frigider cca. 60 minute. Mixam foarte bine totul si impartim in 5 pahare acest amestec. Completam cu apa plata, amestecam foarte bine si servim cu pofta!

Afisate 1051 - 1080 din 1191 retete    

Postari recente

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Dup'-atâta frig și ceață - financiară, iar se arată soarele, de-acum nu iți mai îngheață mâna pe portofel și buzunarele.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de castraveți - Explozie de arome și vitamine într-o rețetă simplă

ieri la 10:37

Paste delicioase - Rețeta simplă cu doar 6 ingrediente

pe 25.02 la 08:56

Negresa cu oreo - Reteta simpla si delicioasa

de Rocsi 9

pe 24.02 la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

pe 24.02 la 11:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]