Spalam si curatam legumele.
Punem apa la fiert in oala. Adaugam uleiul, sare si piper dupa gust ,ceapa intreaga (pe care o vom scoate dupa ce a fiert), morcovii si telina taiate dupa preferinta. Lasam sa fiarba la foc potrivit mai bine de jumatate de ora pana se fierb legumele.
Prepararea...
Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei.
Amestecam toate ingredientele trecute la aluat si vom obtine un aluat elastic. Il dam la rece pana preparam umplutura astfel:
Spalam prunele, le scoatem samburii si le trecem prin robot impreuna cu zaharul (10 linguri). Adaugam grisul,...
Intai preparam aluatul amestecand toate ingredientele. Obtinem un aluat elastic pe care il impartim in doua: trei sferturi pentru baza tartei si din sfertul ramas von decupa grilajul la final.
Umplutura se prepara astfel: spalam si curatam legumele.
Ceapa, ardeiul si dovlecelul se trec prin...
Spalam si curatam vanata, apoi o taiem bucatele pe care le condimentam cu sare si piper si le prajim pe ambele parti pana se inmoaie. Adaugam porumbul, boabele de mustar si rosiile tocate din conserva si lasam sa fiarba la foc potrivit pana scade apa lasata. Adaugam foaia de dafin si patrunjelul...
Spalam si curatam ciupercutele. Desprindem palariutele de codite. Intr-o tigaie asezam ciupercutele si le condimentam cu sare si piper dupa gust. Le lasam la prajit pana scade apa lasata de ciuperci, le intoarcem pe ambele parti pana devin rumene. La final presaram cascaval ras si servim. Pofta...
Spalam ardeiul, rosiile si frunzele de patrunjel.
Ungem feliile de paine cu cate 2 lingurite de pasta pesto.
Asezam pe fiecare felie de paine unsa cu pesto cate o felie de branzica mascarpone cu ceapa si cascaval afumat.
Decoram farfuria cu rosii, ardei si masline iar feliile unse le...
Spalam vanata, rosiile si pieptul de pui.
Feliem pieptul de pui, il saram, il piperam si il prajim in tigaie de tip grill pe ambele parti pana capata aspect de gratar.
Vanata se feliaza in felii de grosimea unui deget.
Prajim feliile de vinete in aceeasi tigaie (grill) nu inainte de a...
Spalam legumele, le taiem dupa preferinta.
Fasolea o fierbem separat timp de 10 min. in putina apa cu sare. O lasam apoi la scurs.
Spalam pieptul de pui si il taiem felii subtiri. Condimentam carnea cu sare si piper,apoi o prajim intr-o tigaie tip grill,pe ambele parti pana capata aspect de...
Am rupt marginile prajiturii si le-am asezat in tava in forma de inima. Am impartit sosul alb peste acestea.
Am curatat fructul de mango, i-am scos pulpa cu ajutorul unei linguri.
Am zdrobit fructul cu ajutorul robotului pana am obtinut o pasta fina,de un galben minunat.....
Am pus 800...
Spalam legumele.
Punem intr-o oala mica cca 1 l apa la fiert cu putina sare, cand da in clocolt adaugam broccolii si il lasam sa fiarba la foc redus,acoperit cca 10 minute.
Vanata o curatam de coaja, taiem cubulete mici pulpa de vanata si o saram. O lasam la scurs intr-o strecuratoare....
Spalam afinele,le punem impreuna cu banana si apa rece in robort.
Mixam totul cca 30 secunde si gata, obtinem o delicioasa bautura racoritoare, numai buna pe canicula de-afara!
Dam in clocot apa in care am fiert un brocolli, adaugam ardeiul si rosia taiate bucati.
Lasam sa fiarba cca 10 min. Adaugam condimentele si uleiul, apoi fusilli si le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Eu le-am fiert 7 minute.
Adaugam patrunjelul verde tocat si servim.
Pofta...
Spalam, curatam rubarba si o taiem cubulele. Presaram 100 gr zahar si o lasam sa-si scurga zeama.
Preparam blatul astfel:
Separam albusurile de galbenusuri.
Impartim cantitatea de zahar alocata blatului. Batem albusurile cu 5 linguri de zahar tos pana devin spuma.
Galbenusurile se...
Spalam caisele si lasam sa se usuce apa de pe ele.
Le desfacem in doua, scoatem samburii si le punem intr-o sticla de la apa plata de 5l.
Punem 1,5 kg zahar peste fructe, miezul scos din 20 samburi sparti; asezam capacul si din cand in cand mai miscam sticla (o data pe zi), sa se topeasca...
Curatam si spalam legumele.
Punem cca 4l de apa la foc. Cand da in clocot adaugam ceapa tocata, ardeiul taiat fasii, uleiul, foaia de dafin, sare si piper.
Fierbem totul la foc mic cca 10 minute,lasand oala acoperita, apoi adaugam rosiile taiate cubulete. Mai lasam sa fiarba la foc mic,cca...
Dizolvam drojdia,amestecand-o cu sarea si o lingura de zahar.
Adaugam ouale,apoi sana si uleiul. Incorporam zaharul si coaja de lamaie si la final faina cernuta.
Obtinem un aluat elastic.
Il intindem pe masa de lucru infainata.
Decupam forme de inimioare.
Le lasam cca 15-20 min la...
Preparam crema cu lapte rece conform instructiunilor de pe plic si o lasam la rece in frigider.
Spalam toate fructele, le taiem bucati iar lubenita o maruntim "scobind" miezul cu o lingurita. Pe masura ce desprindem miezul din coaja, indepartam si samburii....
Amestecam fructele...
Lasam aluatul la dezghetat.
Il intindem pe masa de lucru si decupam un cerc cu ajutorul capacului de la tigaia dry cocker, apoi decupam mijlocul cu o cana.
Asezam aluatul in tava, ingrosam putin peretii exteriori ai tartei cu un alt rand de aluat (vezi foto) si ungem tarta cu pasta de rosii...
Spalam frunzele de leustean, le curatam de pe codite si le asezam impreuna cu sarea si otetul in robot.
Le tocam pana se maruntesc si obtinem un amestec care contine lichid cat sa acopere frunzele maruntite si umplem un borcan de 360 gr.
Acoperim borcanul cu un capac si il asezam in camara...
Spalam fructele si le trecem pe rand prin robot.
Incepem cu prunele, impartim prunele pasate in doua pahare.
In unul dintre pahare adaugam zaharul vanilat si completam cu apa plata. (in foto e paharul cu pai roz)
In cel de-al doilea pahar adaugam caisele pasate impreuna cu ginul.(in...
Intr-o tigaie antiaderenta prajim pe ambele parti feliutele subtiri de kaiser.
Cand sunt aproape rumene,adaugam feliile de dovlecel si de rosie.
Lasam sa se prajeasca cate un minut pe ambele parti si condimentam legumele cu sare,piper si rozmarin dupa gust.
Batem cele doua oua intr-un...
Spalam legumele, curatam ceapa si ardeii.
Tocam ceapa, o calim timp de 4-5 minute in ulei, adaugam ardeiul tocat si calim in continuare inca 5 minute. Condimentam mancarea dupa gust.
Adaugam rosiile taiate, ciupercile feliate si lasam sa fiarba la foc mic. Spre final adaugam si bulionul,...
Curatam si spalam foarte bine legumele.
Le maruntim dupa preferita si le punem la fiert intr-o oala cu apa.
Pieptul de porc afumat se feliaza si se prajeste intr-o tigaie separat. Saram si condimentam dupa gust iar cand s-a rumenit adaugam o cana de apa, lasam sa mai fiarba cca 10 minute si...
Maruntim fisticul si semintele de floarea soarelui la robot.
Amestecam galbenusurile cu zaharul,adaugam praful de copt si toate mirodeniile.
Adaugam fisticul si semintele maruntite, apoi nuca de cocos.
Mixam in continuare la viteza mare si incorporam atat laptele cat si faina.
La...
Aluatul il preparam foarte simplu, amestecand toate ingredientele enumerate mai sus.
Nu lasam la dospit!
Il intindem imediat pe masa infainata, il asezam in tava unsa cu ulei si asezam in ordinea dorita ingredietele trecute la topping. Singura conditie este sa ungem mai intai aluatul cu...
Untul se amesteca cu zaharul si praful de copt.
Se adauga restul ingredientelor si obtinem un aluat pe care-l vom tine pentru o ora la rece.
Scoatem aluatul din frigider, il intindem pe masa de lucru infainata si decupam cu ajutorul unei forme de biscuiti floricele. La asezarea in tava avem...
Spalam buretii de roua in cateva ape.
Ii punem la calit in ulei si condimentam cu sare si piper dupa gust.
Calim buretii pana scade apa lasata de acestia.
Asezam aluatul foietaj intr-o forma termorezistenta, decupam dupa forma vasului,avand grija ca aluatul a cuprinda cel putin jumatate...
Separam albusurile de galbenusuri. Impartim zaharul tos in doua si il adaugam peste albusuri (pe care le batem spuma) si peste galbenusuri (pe care le amestecam pana isi dubleaza volumul).
In amestecul de galbenusuri adaugam praful de copt stins, coaja de lamaie si alternaativ cate o lingura...
Spalam carnea si legumele.
Taiem feniculul bucati si il calim in ulei cca 3-4 minute. Adaugam carnea de pui si o acoperim cu apa (1 cana). Condimentam si lasam sa fiarba mancarea acoperita cu un capac cca. 15 minute.
Intoarcem carnea pe cealalta parte, adaugam rosiile taiate cubulete si...
Spalam caisele si le asezam in robot. Adaugam inghetata tinuta in prealabil in frigider cca. 60 minute.
Mixam foarte bine totul si impartim in 5 pahare acest amestec.
Completam cu apa plata, amestecam foarte bine si servim cu pofta!
Supa cu galuste
Spalam si curatam legumele. Punem apa la fiert in oala. Adaugam uleiul, sare si piper dupa gust ,ceapa intreaga (pe care o vom scoate dupa ce a fiert), morcovii si telina taiate dupa preferinta. Lasam sa fiarba la foc potrivit mai bine de jumatate de ora pana se fierb legumele. Prepararea...
Prajitura cu prune (de post)
Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei. Amestecam toate ingredientele trecute la aluat si vom obtine un aluat elastic. Il dam la rece pana preparam umplutura astfel: Spalam prunele, le scoatem samburii si le trecem prin robot impreuna cu zaharul (10 linguri). Adaugam grisul,...
Tarta cu ciuperci (de post)
Intai preparam aluatul amestecand toate ingredientele. Obtinem un aluat elastic pe care il impartim in doua: trei sferturi pentru baza tartei si din sfertul ramas von decupa grilajul la final. Umplutura se prepara astfel: spalam si curatam legumele. Ceapa, ardeiul si dovlecelul se trec prin...
Ghiveci cu porumb
Spalam si curatam vanata, apoi o taiem bucatele pe care le condimentam cu sare si piper si le prajim pe ambele parti pana se inmoaie. Adaugam porumbul, boabele de mustar si rosiile tocate din conserva si lasam sa fiarba la foc potrivit pana scade apa lasata. Adaugam foaia de dafin si patrunjelul...
Ciuperci brune cu cascaval
Spalam si curatam ciupercutele. Desprindem palariutele de codite. Intr-o tigaie asezam ciupercutele si le condimentam cu sare si piper dupa gust. Le lasam la prajit pana scade apa lasata de ciuperci, le intoarcem pe ambele parti pana devin rumene. La final presaram cascaval ras si servim. Pofta...
Sandvis cu mascarpone si pesto
Spalam ardeiul, rosiile si frunzele de patrunjel. Ungem feliile de paine cu cate 2 lingurite de pasta pesto. Asezam pe fiecare felie de paine unsa cu pesto cate o felie de branzica mascarpone cu ceapa si cascaval afumat. Decoram farfuria cu rosii, ardei si masline iar feliile unse le...
Piept de pui cu vinete la gratar
Spalam vanata, rosiile si pieptul de pui. Feliem pieptul de pui, il saram, il piperam si il prajim in tigaie de tip grill pe ambele parti pana capata aspect de gratar. Vanata se feliaza in felii de grosimea unui deget. Prajim feliile de vinete in aceeasi tigaie (grill) nu inainte de a...
Gratar din piept de pui cu legume la tigaie
Spalam legumele, le taiem dupa preferinta. Fasolea o fierbem separat timp de 10 min. in putina apa cu sare. O lasam apoi la scurs. Spalam pieptul de pui si il taiem felii subtiri. Condimentam carnea cu sare si piper,apoi o prajim intr-o tigaie tip grill,pe ambele parti pana capata aspect de...
Inima racoritoare cu mango
Am rupt marginile prajiturii si le-am asezat in tava in forma de inima. Am impartit sosul alb peste acestea. Am curatat fructul de mango, i-am scos pulpa cu ajutorul unei linguri. Am zdrobit fructul cu ajutorul robotului pana am obtinut o pasta fina,de un galben minunat..... Am pus 800...
Gratin de broccolli si porumb cu miez de lapte
Spalam legumele. Punem intr-o oala mica cca 1 l apa la fiert cu putina sare, cand da in clocolt adaugam broccolii si il lasam sa fiarba la foc redus,acoperit cca 10 minute. Vanata o curatam de coaja, taiem cubulete mici pulpa de vanata si o saram. O lasam la scurs intr-o strecuratoare....
Smoothie de afine cu banana
Spalam afinele,le punem impreuna cu banana si apa rece in robort. Mixam totul cca 30 secunde si gata, obtinem o delicioasa bautura racoritoare, numai buna pe canicula de-afara!
Fusilli cu gust de broccolli
Dam in clocot apa in care am fiert un brocolli, adaugam ardeiul si rosia taiate bucati. Lasam sa fiarba cca 10 min. Adaugam condimentele si uleiul, apoi fusilli si le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Eu le-am fiert 7 minute. Adaugam patrunjelul verde tocat si servim. Pofta...
Prajitura cu rubarba si sfecla rosie
Spalam, curatam rubarba si o taiem cubulele. Presaram 100 gr zahar si o lasam sa-si scurga zeama. Preparam blatul astfel: Separam albusurile de galbenusuri. Impartim cantitatea de zahar alocata blatului. Batem albusurile cu 5 linguri de zahar tos pana devin spuma. Galbenusurile se...
Caisata
Spalam caisele si lasam sa se usuce apa de pe ele. Le desfacem in doua, scoatem samburii si le punem intr-o sticla de la apa plata de 5l. Punem 1,5 kg zahar peste fructe, miezul scos din 20 samburi sparti; asezam capacul si din cand in cand mai miscam sticla (o data pe zi), sa se topeasca...
Ciorba de legume cu paste fainoase
Curatam si spalam legumele. Punem cca 4l de apa la foc. Cand da in clocot adaugam ceapa tocata, ardeiul taiat fasii, uleiul, foaia de dafin, sare si piper. Fierbem totul la foc mic cca 10 minute,lasand oala acoperita, apoi adaugam rosiile taiate cubulete. Mai lasam sa fiarba la foc mic,cca...
Inimioare dulci
Dizolvam drojdia,amestecand-o cu sarea si o lingura de zahar. Adaugam ouale,apoi sana si uleiul. Incorporam zaharul si coaja de lamaie si la final faina cernuta. Obtinem un aluat elastic. Il intindem pe masa de lucru infainata. Decupam forme de inimioare. Le lasam cca 15-20 min la...
Salata de fructe
Preparam crema cu lapte rece conform instructiunilor de pe plic si o lasam la rece in frigider. Spalam toate fructele, le taiem bucati iar lubenita o maruntim "scobind" miezul cu o lingurita. Pe masura ce desprindem miezul din coaja, indepartam si samburii.... Amestecam fructele...
Coronita cu branzeturi la cuptor
Lasam aluatul la dezghetat. Il intindem pe masa de lucru si decupam un cerc cu ajutorul capacului de la tigaia dry cocker, apoi decupam mijlocul cu o cana. Asezam aluatul in tava, ingrosam putin peretii exteriori ai tartei cu un alt rand de aluat (vezi foto) si ungem tarta cu pasta de rosii...
Leustean in otet la borcan
Spalam frunzele de leustean, le curatam de pe codite si le asezam impreuna cu sarea si otetul in robot. Le tocam pana se maruntesc si obtinem un amestec care contine lichid cat sa acopere frunzele maruntite si umplem un borcan de 360 gr. Acoperim borcanul cu un capac si il asezam in camara...
Cocktail cu prune,caise si gin
Spalam fructele si le trecem pe rand prin robot. Incepem cu prunele, impartim prunele pasate in doua pahare. In unul dintre pahare adaugam zaharul vanilat si completam cu apa plata. (in foto e paharul cu pai roz) In cel de-al doilea pahar adaugam caisele pasate impreuna cu ginul.(in...
Omleta cu kaiser,rosie si dovlecel
Intr-o tigaie antiaderenta prajim pe ambele parti feliutele subtiri de kaiser. Cand sunt aproape rumene,adaugam feliile de dovlecel si de rosie. Lasam sa se prajeasca cate un minut pe ambele parti si condimentam legumele cu sare,piper si rozmarin dupa gust. Batem cele doua oua intr-un...
Ghiveci cu ciuperci
Spalam legumele, curatam ceapa si ardeii. Tocam ceapa, o calim timp de 4-5 minute in ulei, adaugam ardeiul tocat si calim in continuare inca 5 minute. Condimentam mancarea dupa gust. Adaugam rosiile taiate, ciupercile feliate si lasam sa fiarba la foc mic. Spre final adaugam si bulionul,...
Ciorba de fasole verde cu afumatura
Curatam si spalam foarte bine legumele. Le maruntim dupa preferita si le punem la fiert intr-o oala cu apa. Pieptul de porc afumat se feliaza si se prajeste intr-o tigaie separat. Saram si condimentam dupa gust iar cand s-a rumenit adaugam o cana de apa, lasam sa mai fiarba cca 10 minute si...
Fursecuri cu unt, nuca de cocos si fistic
Maruntim fisticul si semintele de floarea soarelui la robot. Amestecam galbenusurile cu zaharul,adaugam praful de copt si toate mirodeniile. Adaugam fisticul si semintele maruntite, apoi nuca de cocos. Mixam in continuare la viteza mare si incorporam atat laptele cat si faina. La...
Pizza cu miez de lapte
Aluatul il preparam foarte simplu, amestecand toate ingredientele enumerate mai sus. Nu lasam la dospit! Il intindem imediat pe masa infainata, il asezam in tava unsa cu ulei si asezam in ordinea dorita ingredietele trecute la topping. Singura conditie este sa ungem mai intai aluatul cu...
Biscuiti cu nuca si dulceata de caise
Untul se amesteca cu zaharul si praful de copt. Se adauga restul ingredientelor si obtinem un aluat pe care-l vom tine pentru o ora la rece. Scoatem aluatul din frigider, il intindem pe masa de lucru infainata si decupam cu ajutorul unei forme de biscuiti floricele. La asezarea in tava avem...
Tarta cu ciuperci de roua si salam uscat
Spalam buretii de roua in cateva ape. Ii punem la calit in ulei si condimentam cu sare si piper dupa gust. Calim buretii pana scade apa lasata de acestia. Asezam aluatul foietaj intr-o forma termorezistenta, decupam dupa forma vasului,avand grija ca aluatul a cuprinda cel putin jumatate...
Rasturnata cu mere si strugurei
Separam albusurile de galbenusuri. Impartim zaharul tos in doua si il adaugam peste albusuri (pe care le batem spuma) si peste galbenusuri (pe care le amestecam pana isi dubleaza volumul). In amestecul de galbenusuri adaugam praful de copt stins, coaja de lamaie si alternaativ cate o lingura...
Mancare de pui cu fenicul
Spalam carnea si legumele. Taiem feniculul bucati si il calim in ulei cca 3-4 minute. Adaugam carnea de pui si o acoperim cu apa (1 cana). Condimentam si lasam sa fiarba mancarea acoperita cu un capac cca. 15 minute. Intoarcem carnea pe cealalta parte, adaugam rosiile taiate cubulete si...
Smoothie de caise cu inghetata de nuci
Spalam caisele si le asezam in robot. Adaugam inghetata tinuta in prealabil in frigider cca. 60 minute. Mixam foarte bine totul si impartim in 5 pahare acest amestec. Completam cu apa plata, amestecam foarte bine si servim cu pofta!