publicat la 24.08.2020
publicat la 31.07.2020
publicat la 30.07.2020
Te chinuie problema banilor. Se rezolva repede daca renunti la cateva vicii, cum ar fi cumparatul compulsiv de animalute de plus roz. Mai bine ti-ai gasi un hobby gratuit, cum ar fi uitatul la cai verzi pe pereti.
Bucataras.ro
[email protected]
Desert tort cu mousse de ciocolata si capsuni glazurate
Pe un platou rotund, asezi o hartie de tort si inelul invelit in folie alimentara. Prepari un sirop din apa si siropul de capsuni in care vei inmuia piscoturile si le asezi in inel. Crema se pregateste in acelasi mod pentru toate tipurile de ciocolata: Ciocolata o rupi bucatele si o pui la...
Desert tort Negresa de post
Amesteci bine toate ingredientele uscate, mai putin praful de copt. Adaugi apoi uleiul, apa minerala si dulceata, omogenizand bine cu ajutorul unui tel. Stingi praful de copt cu zeama de lamaie si il incorporezi in aluat. Torni compozitia in tava si lasi la cuptor,...
Ciocolata de casa cu piper
Tapetezi o tava cu cele 50 g de unt. Se pun intr-o craticioara zaharul si apa, la foc mic. Din momentul in care incepe sa clocoteasca, se mai lasa 10 minute, dupa care adaugi untul taiat cuburi si amesteci pana la omogenizare. Dupa ce s-a topit untul, stingi focul si adaugi laptele praf,...
Tort Oltenesc - Cum se face coliva
Cum se face coliva. Speli arpacasul in 2-3 ape si il pui la fiert intr-o oala suficient de mare, impreuna cu cei 3 l de apa, sarea si zaharul. Il lasi sa fiarba la foc mic, timp de 45 de minute, dupa care adaugi 1 cana de apa rece si il acoperi cu un capac, lasandu-l asa inca 30 de minute, sa se...
Gogosi din aluat cu branza de vaci
Iti pregatesti toate ingredientele cu 2 ore inainte de a incepe prepararea, pentru a avea toate aceeasi temperatura. Mai intai prepari o maia din drojdie, apa calduta si 2 lg de faina. Restul de faina il torni intr-un vas suficient de mare si formezi o gropita, in care vei turna maiaua,...
Cheesecake Sah- Mat
Blat: Biscuitii Oreo ii cureti de crema si ii zdrobesti bine, impreuna cu biscuitii digestivi. Margarina o pui la topit si apoi o torni peste biscuiti si omogenizezi bine. In forma de tort cu pereti detasabili, asezi hartie pentru tort si asezi blatul de biscuiti, apasand bine cu o lingura...
Salam de biscuiţi, reţetă fara zahar
Salam de biscuiţi, reţetă fara zahar Biscuitii ii sfarami cu mana, astfel incat sa mai ramana si bucati printre ei ( ca doar nu facem parizer!). Pui la fiert apa cu zaharul Green Sugar timp de 5 minute, pana cand se leaga siropul (curge in fir, nu picatura). Adaugi cacaua, margarina...
Tort Oreo de Ziua Romaniei
Pe fundul tavii, asezi un suport pentru tort, apoi biscuiti Oreo unul langa celalalt. Bati crema mascarpone impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand devine spumoasa. Bati frisca si adaugi crema de branza treptat, pana cand se omogenizeaza bine. Pastrezi o cana de crema...
Biscuitii copilariei
Mai intai aduci toate ingredientele la temperatura camerei. 500 gr de faina amesteci cu untura si sfaramitezi bine. Adaugi zaharul, oul, smantana in care ai dizolvat bine praful de copt, praful de sare, zaharul vanilat si coaja de lamaie si framanti bine. Adaugi laptele cate putin,...
Fursecuri cu scortisoara si rodie
Aprinzi focul la cuptor. ( ha-ha!). Ouale, praful de sare si zaharul le mixezi pana cand devin spuma ( cca 1 minut la viteza 2). Adaugi uleiul si mai mixezi putin. Adaugi faina amestecata cu scortisoara si praful de copt, cate putin, mixand la viteza mica. La final pui semintele de...
Dulceata de ardei iute
Ardeii iuti si gogosarii ii cureti de cotoare, seminte si nervuri si ii dai prin masina de tocat , cat mai marunt. Daca vrei poti folosi robotul de bucatarie. Otetul il pui la fiert impreuna cu zaharul, pana cand "se leaga" si curge "in fir", nu picatura. Dureaza cam...
Tort vanilat
Prima data pregatesti budinca de vanilie conform indicatiilor de pe ambalaj, dar reduci cantitatea de lapte la 400 ml pentru a iesi mai consistenta. Galbenusurile le amesteci bine 100g de zahar si 3 plicuri de zahar vanilat, pana cand devin spuma. Adaugi apoi alternativ, laptele si...
Gomboti cu prune
Cartofii, de dimensiuni medii, ii fierbi cu tot cu coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti ii lasi sa se racoreasca, ii cureti de coaja si ii dai pe razatoarea mare. Prajesti pesmetul in 100 ml de ulei , amestecand cu o lingura de lemn ca sa nu se prinda. Dupa ce s-a rumenit stingi...
TORT "SAVOARE DE VARA"
Fructele se spala sau se decojesc , dupa caz, apoi se taie cubulete si se pun la scurs intr-o sita. Branza mascarpone se bate cu zaharul pana cand devine spumoasa. Bati frisca de jumatate si mixezi apoi impreuna cu crema de branza, pana cand obtii o crema pufoasa. Pastrezi 1/4 din crema...
Dulceata de capsuni reteta (la cuptor)
Dulceata de capsuni reteta Capsunile le speli sub jet de apa rece , le lasi la scurs si le rupi coditele. Intr-o oala de 10 l asezi un strat de caspuni si unul de zahar. Lasi totul la rece ( in camara) 12 ore. Incalzesti cuptorul si lasi focul la maxim ( eu am un aragaz normal ,...
NAKED CAKE CU ZMEURA SI CIOCOLATA
Mai intai apeli zmeura si o lasi scurs intr-o sita. a. blat Biscuitii digestivi se sfarama . Margarina se topeste si se adauga peste biscuiti, omogenizand bine totul. Compozitia astfel obtinuta se aseaza in interiorul unui inel de tort, direct pe platou. Nivelezi bine cu...
Socata reteta bunicii, cu ghimbir
Socata reteta bunicii Intr-un borcan de 5l punem cele 8 flori de soc, zeama de la lamaile stoarse si cojile ramase bine spalate. Adaugam zaharul si ghimbirul curatat si taiat rondele subtiri, de cca 2-3 mm. Lasam totul la macerat, la soare, timp de 48 de ore....
Sirop de soc
Se culeg florile, cu codita cat mai scurta, de preferat la pranz, cand este soare si florile sunt inflorite. Florile se spala sub jet rapid de apa rece, dupa care se pun la fiert in 3 l de apa, pentru 1 ora. Se strecoara zeama astfel obtinuta, se adauga zaharul si se fierbe la foc mic pana...
Tort Vis de ciocolata
a. blatul: Aprinzi cuptorul si pregatesti forma de tort, ungand-o cu ulei si tapetand-o cu faina. Ouale le bati bine cu telul/mixerul impreuna cu apa, zaharul si praful de sare, pana cand devin spumoase. Adaugi treptat, faina si cacaoa in ploaie, amestecand incet cu o lingura de...
Sirop de papadie
Pentru inceput culegi papadiile, floare cu floare, dimineata, cand sunt bine inflorite. Pe cat posibil incearca sa gasesti un loc ferit, unde nu exista prea multa poluare. Imediat ce ai cules florile le speli sub jet de apa rece si le pui la fiert in apa. Lasi sa fiarba la foc mic 1 ora....
Tort cremes
Separi galbenusurile de albus. Amesteci galbenusurile cu 200 g zahar si 4 plicuri de zahar vanilat, pana cand devin spumoase. Adaugi amidonul si laptele, alternativ, amestecand bine astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Pui amestecul la fiert la foc mic si...
Deliciu de ciocolata cu castane
Se rupe ciocolata bucatele si se pune la topit impreuna cu esenta de rom, la baine-marie. Se adauga untul si se amesteca pana cand se topeste. Se opreste focul si se ia vasul de pe abur. Cu ajutorul mixerului se incorporeaza pe rand galbenusurile si piureul de castane. Separat, se bat...
Cheesecake cu ciocolata (la rece)
Biscuitii digestivi se sfarama si apoi se adauga margarina topita. Amesteci bine pana cand obtii o pasta si mai adaugi o lingura de crema de ciocolata. Asezi blatul astfel obtinut intr-o tava rotunda cu pereti detasabil, uniformizandu-l cu dosul unei linguri. Dai tava la frigider. Crema...
TORT "ALESSIA"
Mod de preparare: Aprinzi focul la cuptor si pregatesti tava pentru copt, rotunda, cu pereti detasabili, imbracata in hartie pentru copt. A. blatul 1: Galbenusurile le freci bine impreuna cu praful de sare si zaharul, pana devin ca o spuma si se deschid la culoare. Albusurile le...
Clatite cu iaurt
Amesteci faina cu zaharul si sarea si adaugi treptat apa minerala, amestecand cu telul. Adaugi iaurtul cu fructe si continui sa omogenizezi. Trebuie sa obtii o compozitie ca o smantana . Daca este nevoie mai adaugi faina. Coci clatitele in tigaia unsa cu putin ulei. Servesti clatitele...
LOLLIPOPS
Zaharul si apa se pun la fiert pana cand "se leaga" - siropul curge in fir, nu picura. Se adauga margarina taiata cubulete si cacaoa, amestecand. Se pun toti biscuitii deodata, sfaramati si amesteci pana cand se omogenizeaza. Stingi focul si adaugi esenta de rom....
TORT "VIS DE IARNA"
1. Blat: Galbenusurile le freci spuma impreuna cu praful de sare si zaharul. Apoi bati albusurile spuma tare. Amesteci cele 2 compozitii si adaugi faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Torni compozitia in tava rotunda cu pereti detasabili , in care ai asezat hartie...
Prajitura pufoasa cu capsuni
Blatul Tava pentru prajituri o tapetezi cu hartie pentru copt. Bati ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat cu ajutorul mixerului. Adaugi uleiul, apoi laptele. La urma adaugi faina si grisul. Stingi praful de copt cu zeama de lamaie. Jumatate din compozitie o torni in tava...
PASCA FARA ALUAT
Punem ouale intr-un castron suficient de mare, adaugam zaharul si zaharul vanilinat si batem bine totul cu un tel. Adaugam branza sfaramata si margarina la temperatura camerei, omogenizand foarte bine amestecul. Adaugam apoi faina, putin cate putin si amestecam bine. La final adaugam...
RULOURI CU ANANAS
In doi pumni de faina pui margarina taiata cuburi si o freci intre palme, sfaramitand-o. Adaugi oul si incepi sa framanti usor, apoi torni incet laptele caldut si un praf de sare. Stingi praful de copt cu zeama de lamaie si il adaugi in compozitie. Continui sa adaugi faina in timp ce framanti,...