publicat la 16.12.2012
publicat la 14.12.2012
publicat la 11.12.2012
“Foaie verde portocale/Dau la facultăţi mintale/Ca să ies întreg din şcoală/Şi să văd Arma Mortală”. E clar, azi eşti într-o dispoziţie ciudată pentru rime. Sau într-o dispoziţie pentru rime ciudate. Dacă şeful zice: “Azi vreau prezentarea gata”, abţine-te de la “tu vrei să-l cunoşti pe tata?”.
Bucataras.ro
[email protected]
Prajitura greceasca
Pentru prima data lasam la dezghetat foile de placinta. Intr-un vas inalt mixam cele 4 oua cu zaharul si vanilia pana se topeste zaharul si se formeaza o crema alb-galbuie. Se adauga si paharul de ulei, iaurtul, praful de copt si esenta de rom. Se mixeaza din nou. Intre timp s-au...
Orez de post
Ceapa se toaca marunt si morcovul se da prin razatoarea mica, se pun ambele la calit. Dupa ce s-au calit adaugam orezul care a fost spalat si o cana de apa. Cand scade apa mai adaugam apa pana se fierbe orezul, adaugam si mararul impreuna cu un cub sau doua de vegeta. Mai adaugam sare dupa gust,...
Piept de porc cu legume
Pieptul de porc se condimenteaza cu usturoi si condimente specifice carnii de porc,daca este prea gros se cresteaza un pic si se aseaza intr-o tava. Legumele:cartoful se taie cubulete,ceapa si morcovul se taie rondele si se aseaza in tava langa carne.se adauga sucul de rosii peste carne si...
Gogosi
Adaugam intr-un vas faina,drojdia care a fost topita cu o lingura de zahar,un ou,esenta de vanilie,sau de care vreti voi,dupa preferinta,punem si restul se zahar si framantam cu putina apa calda(sau lapte caldut) Lasam aluatul sa creasca la loc uscat si calduros. Dupa ce a crescut...
Chiftelute din ghebe
Ghebele se pun la fiert 40 de minute. Dupa ce s-au fiert, le lasam la scurs sa se raceasca, dupa care le tocam prin masina de carne. Tot prin masina de carne dam si legumele, ceapa-cartofii-morcovul. Punem totul intr-un vas, adaugam usturoiul pisat si felia de paine care a fost inmuiata in apa si...
Tort
Se adauga amestecul pt copt, margarina, cele 6 oua si laptele intr-un vas cu ajutorul mixerului (sau telului) la cea mai joasa treapta, pana devine cremos, apoi se mixeaza la cea mai inalta treapta timp de 3 minute. Se adauga fulgii de ciocolata si se omogenizeaza. Se unge o tava cu ulei si se...
Ciulama din ghebe
Ghebele trebuie fierte cca.40 minute. Dupa ce s-au fiert le lasam la scurs, eu am folosit niste ghebe mai mici dar daca vi se nimeresc mai mari, le taiati in bucati mai mici Tocam ceapa si o punem la calit, urmeaza ghebele si usturoiul tocat marunt Pregatim smantana: prima data batem cele 3...
Betive
Sfarmam bine biscuitii si nucile,turnam laptele caldut si margarina Framantam bine si adaugam cantitatea de zahar dorita,mai mult sau mai putin decat am pus eu, 300g Dupa ce am framantat bine adaugam esentele si cacaoa Formam cu grija bilutele in asa fel incat visina sa fie in...
Lapte acru
Branza de vaca se amesteca cu smantana si se pune pe fundul oalei in care o sa puneti si laptele Laptele il fierbeti si il lasati sa se raceasca putin, sa fie caldut Il turnati in oala peste branza si peste smantana, amestecati din cand in cand si il lasati macar pana a doaua zi, pana se...
Shaorma de 'casa'
Ungem lipiile cu ketchup si maioneza, asezam cartofii prajiti, salamul taiat feliute si calit un pic, cascavalul taiat feliute, rosiile, castravetii si ceapa. Presaram sare si dupa gust mai punem putin ketchup si maioneza!!!!!!
Penne rigate cu ton
Apa se pune la fiert cu sare, cand apa clocoteste punem pastele si le lasam la fiert cca.10 minute. Sosul pt paste: Prima data am pus in tigaie bulionul cu ulei de masline, dupa cateva minunte punem tonul dar nu il lasam prea mult ca se sfarama pre tare. Eu am pus usturoi granule dar daca...
Tiramisu reţetă rapida
Tiramisu reţetă rapida Se adauga amestecul pentru copt, 50g margarina moale, 3 oua si 50 ml lapte ,se pun intr-un vas si se amesteca cu mixerul la cea mai joasa treapta, pana ce preparatul devine cremos, apoi se mixeaza amestecul la cea mai inalta treapta timp de 3 minute. Aluatul se aseaza...
Oua umplute
Ouale le punem la fiert. Intre timp pregatim restul ingredientelor, radem cascavalul si tocam mararul Cand ouale s-au fiert le curatam de coaja si le taiam de-a lungul si separam galbenusul de albus. Galbenusurile le amestecam cu pateul si cu cascavalul. Le amestecam pana se face ca o...
Friptura de miel
Carnea de miel o spalam bine in mai multe ape, dupa ce o scurgem de apa, adaugam condimentele: usturoi pisat, condiment pt friptura, sare, piper, putin ulei si masam bine carnea Punem in tigaie mai mult ulei si fierbem carnea in ulei incins pana se rumeneste!!!
Dulceata de cirese
Se spala ciresele si se scot samburii. Se toarna zaharul peste ele si se lasa cateva ore pt a lasa zeama. Zeama se pune la fiert pana aproape s-a inchegat(se incearca pe o farfurie). Se pun ciresele in oala peste zeama si se mai lasa cateva minute la fiert. Dupa care se pune si lamaia...
Frunze de vita de vie pentru iarna
Se pune borsul la fiert impreuna cu cele 4 linguri de sare pentru a opari frunzele de vita de vie. La fundul borcanul se pune cateva fire de marar. Dupa ce s-au racit frunzele se pun una peste alta cate 5 frunze si se rotesc,se fac asa pana la ultima frunza. Se aseaza in borcan si se...
Mancare de cartofi
Se spala carnea si se pune la fiert,intre timp curatam legumele,cand e aproape fiarta carnea adaugam ceapa,morcovul si mararul!! Dupa 10 minunte adaugam cartofi taiati cubulete dupa marimea dorita! Cand sunt fierti cartofi adaugam sare,piper si boia de ardei dupa gust! Presaram...
Ciuperci umplute
Ciupercile spalate bine si lasate la scurs. Intre timp tocam cotoarele ciupercilor si le calim impreuna cu ceapa Dupa ce s-au racit adaugam intr-un bol ceapa calita cu cotoarele ,cutia de pate, patrunjel, sare si piper dupa gust Umplem ciupercile cu compozitia de mai sus si inainte de a le...
Saleuri cu mac
Tapetam tava cu ulei si faina, punem foaia de placinta, o taiem dupa preferinta, o ungem cu ou, presaram sare si cascaval si la sfarsit faimosul mac. Pofta buna!!!
Placinta cu branza sarata
Se tapeteaza o tava cu ulei si faina, se aseaza prima foaie de placinta si se unge cu ulei, se toarne umplutura de branza, dupa care se continua cu foaie de placinta (fiecare trebuie unsa cu ulei, unt sau margarina) si branza pana la sfarsitul ingredientelor!
Salata simpla cu piept de pui
Se caleste pieptul de pui pana prinde culoare si gust, se taie bucati mici, dupa preferintele voastre Se spala bine salata verde, se rupe marunt si se adauga peste pieptul de pui La sfarsit adaugati maioneza, sare si piper dupa gust Dupa ce ati montat platoul cu salata de piept de pui...