Ligia Bxl

1

Bucataras
incepator

Dambovita-Targoviste

Bucataras din 05.11.2010

RETETE278
PRIETENI306
Retete

Tort cu zmeura si mascarpone

In Torturi la 12 Mar 2014

Blatul: Pregatim toate ingredientele(toate masurate) si forma(eu am folosit una detasabila) in care vom coace blatul, unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Punem hartie de copt si pe peretii formei de copt. Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le presaram cu putina sare si...

Tort aniversar (de post)

In Torturi la 7 Mar 2014

Amestec faina,cacaoa si praful de copt. Separat amestec apa minerala cu zaharul pana se topeste,adauga esenta de vanilie si uleiul. Amestec partea uscata cu partea lichida si amestec bine pana se incorporeaza toate. Pun compozitia intr-o tava rotunda detasabila mai mare tapetata cu foaie...

Bavareza de zmeura,vanilie si ciocolata alba

In Prajituri la 2 Feb 2014

Blatul: Se bat albusurile spuma cu putina sare. Cand albusurile au crescut se adauga zaharul. Se amesteca zaharul pudra cu migdalele si se pun peste albusurile batute. Se amesteca usor si se toarna intr-o tava de chec detasabila. Se introduce in cuptor ptr coacere la 180°C pana se...

Crema Engleza

In Prajituri la 1 Feb 2014

Pune laptele pe foc la incalzit. Apoi gelatina intr-un bol cu apa rece la inmuiat. Curata batonul de vanilie de seminte cu un cutit si  pune in lapte cu tot cu coaja.  Fierbe foarte putin.  Pune galbenusurile intr-un bol impreuna cu zaharul si  freaca bine cu un...

Tort de portocale

In Torturi la 27 Ian 2014

Blatul: Batem ouale cu zaharul pana se topeste si compozitia devine cremoasa. Adaugam faina,praful de copt si cacao. Omogenizam si turnam in forma de tort tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc mic. Facem testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca apoi taiem blatul...

Prajitura cu nuca ,ciocolata si crema caramel

In Prajituri la 21 Ian 2014

Blatul: Bati spuma albusurile cu zaharul si adaugi treptat nuca macinata,faina si praful de copt. Torni compozitia intr-o tava(36/27 cm) unsa si tapetata cu hartie de copt si dai la cuptor ptr 25 minute. Dupa ce s-a copt,scoti blatul si razi ciocolata alba imediat. Cat timp se...

Prajitura din rest de cozonac

In Prajituri la 5 Ian 2014

Se feliaza cozonacul. Feliile se pun intr-o tava de yena, una langa alta. Se insiropeaza (ingredientele ptr sirop se amesteca bine pana se topeste zaharul). Se face crema astfel:se fierbe laptele cu zaharul,din compozitia asta se pun intr-un bol cateva linguri si se dizolva amidonul. Se...

Fursecuri cu ciocolata

In Dulciuri la 3 Ian 2014

Ouale cu zaharul,sarea si esenta de vanilie se mixeaza pana cand cristalele de zahar se topesc. Se adauga ciocolata topita pe baie de apa impreuna cu untul nu inainte de a o racori. Omogenizam apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam in continuare pana ce faina se...

Choux a la creme

In Prajituri la 3 Ian 2014

Cojile: Se fierbe apa cu uleiul si sarea. Se adauga faina in bloc si se amesteca rapid pana se incorporeaza toata faina. Se lasa sa se racoreasca si se adauga ouale unul cate unul pana ce compozitia capata consistenta unei smantani foarte groase(care sta in lingura),astfel incat la...

Prajitura Fanta

In Prajituri la 2 Ian 2014

Preparare blat: albusurile, zaharul, uleiul se freaca bine spuma. Albusurile se bat spuma tare. Se adauga galbenusurile frecate spuma in albus treptat si punem faina si praful de copt. Turnam totul in tava in care am pus hartie de copt si dam la cuptor. Dupa ce s-a copt blatul (verificam cu...

Bradut de Craciun

In Dulciuri la 30 Dec 2013

Intr-un vas se pune mierea ,  zaharul,untul,untura,si cele 2 linguri de lapte. Se pun la foc mic pana se omogenizeaza totul. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Se adauga zeama de lamaie,scortisoara,praful de copt si la urma faina impreuna cu nuca macinata si oul. Se amesteca...

Prajitura cu zmeura si iaurt

In Prajituri la 30 Dec 2013

Blatu 1: Se mixeaza bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat bourbon. Se adauga apoi pe rand cate o lingura de ulei si se mixeaza bine. Se dauga si iaurtul,apoi faina strecurata impreuna cu praful de copt,apoi se adauga sarea,se omogenizeaza toate. Se toarna compozitia intr-o tava...

Covrigei cu cascaval

In Dulciuri la 30 Dec 2013

Faina cu untul se amesteca. Se adauga praful de copt,cascavalul ras si sarea. Se framanta,se adauga 3-4 linguri de smantana,atat cat sa obtinem un aluat care sa se poata intinde usor,dar sa nu fie prea moale. Aluatul se pune la rece ptr 30 minute. Se intinde o foaie de grosimea 5 mm....

Muffins la cana

In Dulciuri la 30 Dec 2013

Intr-un vas amestecam ingredientele. Punem faina,praful de copt,zaharul,cacaoa,oul,laptele si uleiu. Amestecam pana se omogenizeaza cu telul sau cu mixerul. Punem compozitia rezultata in cani si le punem la copt in cuptorul cu microunde la cea mai mare temperatura pentru 2-3 minute...

Biscuiti de Craciun cu scortisoara si pudra de migdale

In Dulciuri la 14 Dec 2013

Biscuitii: Se topeste untul,apoi se amesteca intr-un bol zaharul,untul,scortisoara,oul. Se incorporeaza faina si pudra de migdale. Se amesteca toate,se formeaza o bila si se lasa deoparte la temperatura ambianta 30 minute. Se incalzeste cuptorul la 180°C. Se intinde o...

Tort Amandina

In Torturi la 9 Dec 2013

Blatul: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se bate pana devin spumoase. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana acesta se topeste,se adauga apa. Se freaga galbenusurile bine cu uleiul si se adauga peste albusurile batute spuma putin cate putin. Se pun pe rand...

Paine la aparat

In Piine la 5 Dec 2013

Se pune apa calduta in cuva aparatului. Se adauga pe rand uleiul,sarea,zaharul,faina si drojdia. Se seteaza aparatul la programe,eu l-am setat ptr o paine de 1 kg de paine,la 2 ore si cateva minute Apoi daca o doriti mai rumena setati de la butonul ptr rumenire. Dati start si cand...

Cremsnit(ciocolatos)

In Prajituri la 28 Noi 2013

Se face intai crema dupa modul de preparare de pe pachetul de crema pentru cremsnit. Se pune laptele intr-un bol si apoi praful de crema,apoi se bate cu mixerul cateva secunde la treapta 1 apoi cateva minute la treapta 3 pana cand crema se ingroasa. Se intinde aceasta crema pe prima foaie...

Aperitiv Cosulete cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 23 Noi 2013

Se incinge cuptorul. Se unge tava cu ulei (eu am folosit una de briose). Apoi se toaca nu prea marunt ciupercile si se pun la calit, se adauga peste ciuperci si Kaizerul si se calesc cateva minute. Din aluat se fac niste cercuri si se pune cu lingura din kaizer si ciupercile calite,...

Chec cu lamaie

In Prajituri la 21 Noi 2013

Se incinge cuptorul la 170°C. Se topeste untul la microunde. Se pun intr-un bol zaharul,untul si coaja de lamaie. Se amesteca toate,fara ca sa se albeasca,nu e necesar. Se adauga ouale,faina si praful de copt iar la final zeama de lamaie. Se toarna compozitia intr-o forma de...

Guacamole

In Mancaruri de post la 21 Noi 2013

Intai se taie avocado pe mijloc si se scoate samburele. Se scoate miezul cu o lingura sau cu un cutit special penru avocado. Se stoarce zeama de la o jumatate de lamaie si se pune peste miezul de avocado. Se piseaza miezul cu o furculita,apoi se taie rosia cubulete cu tot cu zeama pentru...

Muffins cu inima de zmeura

In Dulciuri la 20 Noi 2013

Mai intai se face blatul pentru inimioare. Se separa albusurile de galbenus. Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul si uleiul pana devine spuma. Se bat albusurile spuma cu putina sare si se adauga in galbenusuri. Se amesteca usor sa nu se lase albusurile.Se adauga faina si praful...

Rulada cu zmeura

In Prajituri la 19 Noi 2013

Se separa albusurile de galbenusuri, galbenusurile se freaca bine cu zaharul si sarea, apoi se adauga uleiul. Albusurile se bat spuma, apoi se toarna peste ele galbenusurile,  faina si se amesteca usor cu o lingura de lemn de jos in sus ca sa nu se lase albusurile. Se pastreaza cateva...

Sandvis cu crab(surimi)

In Sandvisuri la 13 Noi 2013

Mai intai am copt chifla pana s-a rumenit,apoi am taiat-o pe jumatate si am uns-o cu branza,apoi am adaugat pasta de crab (care contine ou, ceapa, otet etc, apoi am adaugat cascavalul, feliile de rosii si de castravete pe care le-am presarat cu sare. Acest sandvis se serveste oricand, pestele...

Guguluf marmorat cu zmeura

In Prajituri la 12 Noi 2013

Se separa albusurile de galbenusuri,se bat spuma cu putina sare,apoi se adauga zaharul,galbenusurile,uleiul,aromele si apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt, se amesteca usor cu o lingura de lemn de sus in jos sa nu se lase albusurile. Se opreste un sfert din aceasta compozitie,acest...

Prajitura cu cacao si zmeura

In Prajituri la 12 Noi 2013

Se separa albusurile de galbenusuri care se bat spuma adaugandu-se treptat zaharul,apoi galbenusurile se freaca cu putina sare.Se amesteca cele doua compozitii,se adauga uleiul,apa si faina amestecata cu praful de copt . Totul se pune treptat.Compozitia obtinuta se toarna in tava unsa si...

Bagheta transata cu somon

In Sandvisuri la 11 Noi 2013

Se coace intai bagheta care e coapta pe jumatate,se unge cu ou si se presara mac,apoi se da la cuptor ptr rumenire.Dupa ce sa rumenit,se taie pe dealungul,se unge cu branza,apoi se pun toate ingredientele,somonul afumat si feliile de rosii si castravetii care au fost presarate cu sare,dupa...

Sandvis cu branza Delaco

In Sandvisuri la 8 Noi 2013

Se ung  crochetele cu branza apoi se aseara pe rand intre ele felia de rosie,jambonul,cascavalul si maslinele verzi taiate pe jumatate.Sa aveti pofta!

Snitele de pui

In Aperitive / Garnituri la 8 Noi 2013

Se spala pieptii de pui,apoi se taie in fasii subtiri,se sareaza si se pipereaza.Se face compozitia:ouale sa bat bine cu un tel para pana devin spuma,apoi se adauga laptele,faina(cat sa fie un aluat mai gros ca de clatite) si dupa gust sare si piper,iar la final praful de copt( pentru ca aluatul...

Sandvis cu bacon

In Sandvisuri la 7 Noi 2013

Am uns painea cu galbenus de ou si am presarat pe deasupra susan,apoi am copt-o putin pentru ca era coapta pe jumatate.Dupa racire am taiat bagheta pe dealungul si am uns-o cu branza,apoi am pus pe rand ingredientele,rosiile feliate,feliile de castraveti,baconul,salata si am presarat peste tot...

Afisate 91 - 120 din 278 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

O zi oarecare, liniştită şi fără evenimente speciale. Înveţi să acorzi mai multă atenţie semnelor pe care scrie “Atenţie, cad pietre!”

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]