Ligia Bxl

1

Bucataras
incepator

Dambovita-Targoviste

Bucataras din 05.11.2010

RETETE278
PRIETENI306
Retete

Ciorba de fasole cu coaste afumate si carne de la cazan

In Ciorbe la 4 Mai 2014

Am tinut de seara fasolea in apa la inmuiat ptr o fierbere mai usoara,am fiert fasolea in 2 ape cu bicarbonat. Am pus o alta apa unde peste fasole am adaugat carnea si coastele,morcovul razuit si ardeiul roasu.Am presarat putina sare si piper. Spre final am calit ceapa taiata marunt cu...

Salata de icre de crap

In Aperitive / Garnituri la 2 Mai 2014

Am tinut la temperatura camerei icrele si uleiul.Intr-un castron am inceput sa frec icrele cu putin ulei cu o lingura de lemn pana au inceput sa se inmulteasca si sa se albeasca. Peste ele am pus zeama de lamaie (acestea vor deveni mai albe si mai spumoase de la lamaie) La final am taiat...

Bouletté (marocane) de vita si condimente

In Vita la 30 Apr 2014

Am amestecat carnea cu patrunjel tocat,1 lingura de cumin si 1 de pudra de paprika,am adaugat sare si putin piper dupa gust. Am format boulette cu mana si le-am pus la prajit intorcandu-le pe o parte si pe alta  in uleiul de masline pana sau rumenit.Le-am scos pe o farfurie iar in uleiul...

Tortulet cu biscuiti Petit Beurre,ciocolata si alune

In Dulciuri la 29 Apr 2014

Am rupt ciocolata si am topit-o la cuptorul cu microunde,apoi am amestecat ciocolata cu 30 ml de cafea(de doua ori am turnat din cafeaua fierbinte) si am amestecat bine,apoi am adaugat smantana ptr frisca am amestecat bine si am dat 1/2 de ora la congelator.Am scos de la congelator si am batut...

Salata de vinete

In Salate la 28 Apr 2014

Am copt vinetele in aragaz se pot face pe o plita pe flacara dar eu nu am aragaz cu gaz :D. Le-am lasat la racit intr-o strecuratoare de plastic,apoi le-am curatat de coaja si le-am mai lasat in aceeasi strecuratoare sa se scurga zeama din ele. Dupa ce s-au scurs bine le-am toacat marunt pe...

Musuroi de cartita

In Prajituri la 27 Apr 2014

Am topit untul si l-am lasat sa se raceasca. Am separat ouale,albusurile de galbenusuri si am batut spuma albusurile cu putina sare, apoi am adaugat galbenusurile, zaharul pana s-au intarit. Am adaugat apoi untul topit si racit, apa minerala si zaharul vanilat bourbon, apoi faina cernuta impreuna...

Carne de curcan la cuptor

In Curcan la 26 Apr 2014

Am spalat carnea de curcan,am portionat-o si am crestat-o putin. Am presarat putina sare si piper,putin rozmarin,am pus carnea in tava si am stropit cu ulei de masline,apoi am adaugat apa cam o cana. Am dat tava la cuptor la 180°c (cam 1h si jumatate) am intors carnea din cand in...

Beijos de Mulata

In Dulciuri la 25 Apr 2014

Se amesteca galbenusurile apoi se adauga esenta de rom si apa,apoi se adauga zaharul si se amesteca bine. Se adauga apoi praful de copt,apoi faina putin cate putin pentru a vedea daca se incorporeaza bine,nu trebuie sa fie o coca nici moale nici tare rau,mai potrivita,sa aiba o consistenta ca...

Pasca umpluta cu stafide

In Dulciuri la 25 Apr 2014

Mai intai am facut maiaua din 50 gr faina,100 ml lapte,drojdie si o lingurita de zahar pe care am acoperit-o si am lasat-o la crescut. Dupa ce a dospit am turnat-o peste faina cernuta si am framantat adaugand treptat galbenusurile,vanilia,coaja rasa de lamaie,laptele caldut,iaurtul,untul...

Sandvis Canon

In Sandvisuri la 23 Apr 2014

Am decupat intai feliile de paine cu foarfeca de bucatarie in forma unui aparat Canon,apoi am asezat pe o farfurie o felie de paine am uns cu icre,apoi am adaugat felii de rosii si castraveti,cascaval,am adaugat iar felie de paine si am procedat asa pana la final pana sa format un aparat.La final...

Tort Oreo gigantic

In Torturi la 12 Apr 2014

Se topeste ciocolata rupta bucati impreuna cu untul la cuptorul cu microunde sau la bain marie. Se bat ouale spuma cu zaharul pana se albesc. Se incorporeaza ciocolata si untul topit cand s-au racit. Se adauga ingredientele uscate: cacaoa, praful de copt, sarea si faina strecurata. Se...

Tort de portocale si vanilie

In Torturi la 6 Apr 2014

Blatul: Am separat albusurile de galbenusuri pe care le-am batut spuma cu putina sare,apoi am adaugat galbenusurile si zaharul,apoi faina si am amestecat usor cu o spatula sa nu se lase albusurile. Aceasta compozitie am copt 2 blaturi egale,intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt....

Painici Laugenbrot

In Piine la 6 Apr 2014

Mod de preparare: Am pus intr-o craticioara 240 ml apa la incalzit.(nu o fierbem). Seaparat intr-un bol am pus drojdia,apoi putina apa calduta,zaharul si am amestecat bine. Intr-un castron am cernut faina si peste am adugat  1 lingurita de sare,amestecul de drojdie,am adugat apa...

Supa-crema de morcovi cu condimente si lapte de cocos

In Supe la 5 Apr 2014

Am inceput cu legumele,le-am cutatat si le-am spalat. Ceapa am taiat-o marunt si am pus-o la calit in uleiul de masline,apoi am adaugat morcovii taiati bucati mai mari. Dupa ce s-au calit putin am adaugat o ceasca de apa si am acoperit cratita cu un capac sa fiarba 15-20 minute,am adaugat...

Soufflé cu cascaval si condimente

In Aperitive / Garnituri la 3 Apr 2014

Mai intai am incins cuptorul la 180°c. Pe aragaz am topit untul intr-o craticioara apoi peste am adaugat faina si am amestecat continuu pana sa incorporat. Am adaugat laptele si am amaestecat cateva minute pana sa legat apoi am dat deoparte de pe foc si am lasat putin sa se raceasca....

Ciocolata de casa cu nuci

In Dulciuri la 2 Apr 2014

Am fiert apa,zaharul si cacaoa. Am dat deoparte si am pus untul,l-am amestecat bine pana s-a topit. Apoi am adaugat laptele praf si nucile si am incorporat bine. Aceasta compozitie am turnat-o intr-o cutie de sandvisuri mai lunguiata tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei,am...

Ardei umpluti

In Mancaruri cu carne la 1 Apr 2014

Am spalat si curatat ardeii de capacel si seminte. Am preparat umplutura astfel:am curatat ceapa si morcovul,ceapa am taiat-o marunt iar morcovul l-am dat pe razatoarea mare si le-am calit intr-o cratita cu ulei.Peste am pus la calit putin si orezul apoi la final am adaugat bulionul....

Bavareza cu capsuni

In Torturi la 31 Mar 2014

Am inceput cu jeleul cu care am ornat tortul. Am mixat capsunile spalate, impreuna cu zeama de lamaie si zaharul, apoi l-am fiert putin pe aragaz. Am dizolvat gelatina conform instructiunilor de pe plic, eu am folosit foi de gelatina, le-am pun in apa rece si dupa ce s-au inmuiat le-am adaugat...

Foret Noire

In Torturi la 28 Mar 2014

Am inceput cu blatul: Am incins cuptorul inainte la 180°c. Am separat albusurile de galbenusuri. Am batut galbenusurile cu zaharul+zaharul vanilat apoi am adaugat laptele,apoi cacaoa. Peste acestea am pus faina cernuta cu praful de copt si scortisoara. Am batut albusurile...

Sandvisuri Gofre

In Sandvisuri la 25 Mar 2014

Am taiat salamul cubulete. Cascavalul l-am ras (cam 1 cescuta) Am batut ouale cu lapte. Am amestecat toate ingredientele lichide si cele solide pana s-a format o pasta omogena. La final am adaugat putina sare (daca e necesar). Am uns forma de gofre cu putin ulei si am pus cate...

Focaccia cu rosii uscate

In Aperitive / Garnituri la 25 Mar 2014

Am amestecat toate ingredientele pana sa format o coca bine legata. Am intins cu sucitorul coca cam 30 cm si am pus-o intr-o tava cu foaie de copt ptr a creste la cald. Peste am pus rosiile uscate si am presarat condimentele, busuioc, piper si rozmarin. Dupa ce a crescut am dat la cuptorul...

Foietaj cu pere

In Dulciuri la 24 Mar 2014

Am spalat si curatat perele de coaja si le-am taiat pe jumatate,apoi am scos cotoarele si le-am pus la fiert in apa cu zahar si scortisoara. Dupa ce sau inmuiat le-am scos,le-am scurs de lichid si le-am pus pe foaia foietaj,apoi cu un cutit foietajul l-am taiat pe marginea perei,cam 1 cm ...

Sandvis regal

In Sandvisuri la 24 Mar 2014

Am spalat si am tras in putin unt sarat sparanghelul ptr ornat. Pe o farfurie am pus o felie de paine taiata cu un cerc rotund,apoi am uns painea cu crema de branza cu somon,peste am pus cascaval,castraveti,iar felie de paine,3-4 la numar pana sa format un turnulet,unse cu crema de branza cu...

Sandvisuri Forestiere

In Sandvisuri la 24 Mar 2014

Am spalat ciupercile si le-am taiat felii apoi pe o felie de paine croque-monsieur am asezat o felie de cscaval,una de jambon apoi rosiile chery spalate si feliate,careva felii de ciuperci si am presarat peste putina sare si peste ele am adaugat o felie de paine peste care am asezat felii de...

Sandvis tortulet

In Sandvisuri la 24 Mar 2014

Am spalat si curatat ridichiile si le-am taiat feliute. Pe o farfurie am montat sandvisul:am pus o bucata de paine pita pe care am uns-o cu putina crema de branza cu ierburi,apoi peste am pus cascaval si am uns cu putin icre roz apoi am pus iar o bucata de paine pita(sau lipie),crema de branza...

Rosii umplute

In Aperitive / Garnituri la 22 Mar 2014

Am spalat rosiile si le-am crestat cu un aparat special,apoi le-am presarat putina sare si piper. Am tocat ardeiul(1/2) marunt si l-am pus in interiorul rosiei impreuna cu Kaiserul afumat. Pe deasupra am ornat cu un posh crema de branza si am pus cate o maslina apoi am presarat ierburi de...

Sandvisuri cu vinete

In Sandvisuri la 22 Mar 2014

Am spalat vanata si am taiat-o felii,am presarat sare si apoi le-am tras in unt pe un gril. Am taiat chiflele pe jumatate si am asezat pe rand ingredientele:o felie de cascaval,apoi o felie de rosie presarata cu putina sare piper si busuioc apoi inca o felie de cascaval si apoi o felie de...

Sandvisuri calde

In Sandvisuri la 22 Mar 2014

Am pus in tava pe o foaie de copt cateva lipii si pe ele am pus cate o felie de cascaval Delaco. Am curatat ceapa verde si am spalat-o,apoi le-am taiat marunt si am pus-o peste cascaval. Am spalat crengutele de rosii si le-am pus peste ceapa,am presarat putina sare si piper si le-am dat la...

Sendvis elegant

In Aperitive / Garnituri la 17 Mar 2014

Am taiat cu un cerc o felie de paine alba.Pe o farfurie am pus cercul si in el am pus felia de paine taiata,am uns felia cu crema de branza apoi am daugat avocado taiat cubulete,peste avocado am pus o felie de cascaval taiat tot cu cercul. Peste cascaval am adaugat sfecla de rosie taiata...

Muffins cu mere

In Prajituri la 16 Mar 2014

Se amesteca zaharul cu ouale pana devin spuma, apoi se adauga laptele, uleiul si se amesteca bine. Se adauga faina, praful de copt, scortisoara si praful de copt. Se incorporeaza bine toate, apoi se curata marul, se taie cubulete si se caleste in unt cu 1-2 linguri de zahar. Se pun...

Afisate 61 - 90 din 278 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

O zi oarecare, liniştită şi fără evenimente speciale. Înveţi să acorzi mai multă atenţie semnelor pe care scrie “Atenţie, cad pietre!”

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]