delia64

1

Bucataras
incepator

cluj napoca

Bucataras din 16.12.2012

RETETE163
PRIETENI191
Retete / Aperitive / Garnituri

Aperitiv Tortilla

In Aperitive / Garnituri la 2 Iul 2014

Intr-o tigaie punem la prajit salamul taiat cubulete impreuna cu uleiul de masline si amestecam . Cartofii curatati si taiati cubulete se pun la fiert cu putina sare. Spargem ouale si le batem bine, adaugam laptele, vegeta si piperul, apoi punem salamul prajit peste ouale batute. Adaugam...

Aperitiv din foietaj de casa cu cascaval si chimen

In Aperitive / Garnituri la 21 Iun 2014

Se intinde aluatul la grosimea dorita si cu un cutit incalzit in apa fierbinte se taie fasii de forma si marimea dorita . Se bate bine oul si cu ajutorul unei pensule se unge foietajul , se  presara sare  si chimen , cascaval ras si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt ....

Cornuri cu branza topita, cas de oaie, ceapa verde si marar

In Aperitive / Garnituri la 6 Iun 2014

Framantam un aluat  din  faina , drojdie , zahar , apa , sare , cand aluatul se desprinde usor de mana adaugam uleiul caldut  si lasam la dospit pana cand aluatul isi dubleaza volumul . Intre timp spalam ceapa si mararul si le taiem marunt. Razuim casul si amestecam cu ceapa...

Cornuri cu surpriza

In Aperitive / Garnituri la 4 Iun 2014

Se pune drojdia la inmuiat. Se amesteca faina cu drojdia , apa   si  sarea , se framanta bine si la final adaugam uleiul . Lasam la dospit  la loc caldut pana ce coca isi dubleaza volumul . Se intinde aluatul si se taie patratele , se pune o lingurita de pasta de rosii si...

Balmos

In Aperitive / Garnituri la 19 Mai 2014

Se pune jintuiala la fiert intr-un ceaun cu un praf de sare si 2 linguri untura . Cand incepe sa fiarba jintuiala turnam faina de malai si amestecam cu telul  ca si la mamaliga pana cand se ingroasa balmosul . Punem un ou si mai amestecam sa se incorporeze oul si mai lasam 5 minute sa...

Placinta cu branza, ceapa verde si marar

In Aperitive / Garnituri la 14 Mai 2014

Din faina , drojdie , sare si maia framantam un aluat simplu de placinta , lasam la crescut pana isi dubleaza volumul . Spalam ceapa si mararul si le tocam marunt , le amestecam cu branza , eu am avut la congelator branza de oaie de vara trecuta . Formam placintele , punem branza  si...

Pleurotus pane

In Aperitive / Garnituri la 4 Mai 2014

Se spala ciupercile si se pun intr-o cratita cu apa calda , se lasa 5 minute pe foc . Dupa ce se oparesc se pun la scurs . Se face o coca din oua , faina ,  delikat ,sare si piper dupa gust . Se pune uleiul la incins si ciupercile trecute prin coca se pun la prajit pana cand se...

Oua vopsite in coji de ceapa

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2014

Se spala ouale . Punem cojile de oua in castron si le acoperim cu apa , punem 5 linguri de otet pentru a fixa culoarea ,  lasam 20 minute si intre timp aranjam ouale in ciorap . Pe fiecare ou asezam frunze si il introducem in ciorap si legam strans cu ata  ciorapul  .Punem...

Pogaci cu jumari

In Aperitive / Garnituri la 3 Apr 2014

Dizolvam drojdia intr-o ceasca cu apa calduta si o lingura zahar tos . Se cerne faina si se amesteca cu drojdia crescuta , 2 oua , untura ,si sarea . Framantam aluatul adaugand din cand in cand laptele caldut . Cand aluatul se desprinde de mana si apar basicute  se acopera cu un...

Piure de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 2 Apr 2014

Se spala si se curata cartofii de coaja si se pun la fiert intr-o oala cu apa rece si un varf de cutit de sare . Se fierb acoperiti cu un capac  aproximativ 30 de minute. Se scurg  cartofii de apa si se adauga margarina si laptele  fierbinte , se amesteca cu telul si la final...

Bastonase de crab cu maioneza

In Aperitive / Garnituri la 26 Mar 2014

Se taie bastonasele marunt . Curatam ceapa si o taiem foarte marunt. Facem maioneza dintr-un galbenus . Amestecam bastonasele taiate , ceapa si maioneza , condimentam cu sare si piper dupa gust. Se serveste cu paine prajita . Pofta buna !!!

Oua umplute

In Aperitive / Garnituri la 25 Mar 2014

Se fierb ouale, se curata, se scoate galbenusul. Facem maioneza dintr-un galbenus si 100 ml ulei si o lingurita de mustar. Amestecam 1 pate de ficat cu galbenusul maruntit, sare, delikat, piper dupa gust, 2 linguri smantana si 2 linguri de maioneza. Cu aceasta compozitie umplem jumatatile...

Conopida pane

In Aperitive / Garnituri la 19 Mar 2014

Se spala conopida , se desface in buchetele si se pune la fiert in apa cu sare . Spargem ouale , adaugam apa minerala si batem cu telul energic compozitia . Adaugam faina , sarea si piperul amestecand sa se  omogenizeze compozitia . Strecuram conopida  . Punem uleiul la...

Fasole pastai cu maioneza

In Aperitive / Garnituri la 6 Mar 2014

Se spala fasolea , se curata si se rupe marunt . Se pune apa la fiert . Cand apa fierbe se pun pastaile la fiert  pentru aproximativ 40 de minute. Se verifica daca au fiert pastaile , se strecoara  si se lasa la racit . Facem maioneza  , amestecam cu smantana si...

Chiftele de porc si vita

In Aperitive / Garnituri la 5 Mar 2014

Intr-un castron punem carnea tocata , usturoiul pisat , oule , sare si piper . Se amesteca bine compozitia si se formeaza chiftelutele .  Intr-o tigaie punem uleiul la incis si prajim chiftelutele . Se scot pe un servet absorbant . Pofta buna !!!

Oua cu branza

In Aperitive / Garnituri la 5 Mar 2014

Se fierb oule , intre timp facem maioneza , amestecam maioneza cu smantana dupa gust , sare si piper . Curatam oule si le dam prin razatoare . Razuim si telemeaua . Presaram piper si sare dupa gust  si punem intr-un bol un strat de telemea , un strat ou razuit si tot asa pana...

Cartofi la cuptor cu oua si telemea

In Aperitive / Garnituri la 10 Mar 2013

Spalam cartofii si-i punem la fiert in coaja  Punem si cele 4 oua la fiert  Cand sunt toate fierte curatam cartofii si-i taiem felii . Curatam ouale si le dam prin razatoarea cu gauri mari . Razuim telemeaua  . Intr-um vas termorezistent punem uleiul , un strat de...

Ciuperci cu maioneza si smantana

In Aperitive / Garnituri la 9 Mar 2013

Se spala ciupercile , se curata si se taie marunt , se fierb . Facem maioneza  in care se pune smantana si se amesteca sa se omogenizeze compozitia . Usturoiul se curata si se taie marunt. Ciupercile fierte se strecoara si se amesteca cu maioneza ,  usturoiul , patrunjelul...

Racituri de porc [piftie]

In Aperitive / Garnituri la 5 Mar 2013

Se curata piciorusele  se taie in bucati si se pun in oala .  La fel procedam si cu  urechile , ciolanul si soriciul si piperul boabe. Curatam morcovul si o capatana de usturoi si le punem in oala peste carne si turnam apa cat sa le acopere bine . Se lasa la fiert la foc...

Rulada aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 5 Mar 2013

Taiem salamul ardeiul si gogosarul cubulete. Taiem si carnatii rondele, telemeaua o dam prin razatoarea cu gauri mari, scoatem samburii de la masline si le taiem feliute. Punem totul intr-un bol, spargem cele 5 oua peste compozitie, adaugam smantana si amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam...

Afisate 1 - 20 din 20 retete    

Postari recente

publicat la 27.10.2014

Cartofi rantaliti

publicat la 26.10.2014

Desert galuste de aur

Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Cei mai multi politicieni sunt nascuti in aceeasi zodie cu tine. Asta explica de ce tara noastra se afla mereu în impas...

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]