publicat la 16.07.2019
Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)
Bucataras.ro
[email protected]
Paine cu feta
Pentru inceput preagtim maiaua din drojdie, miere, o lingura faina si lapte cald, cat sa acopere drojdia. Lasam maiaua sa dospeasca, cat sa iasa din cana in care am pus-o. Punem faina intr-un vas si facem o gaura in mijloc. Turnam maiaua in gaura, amestecam cu faina, apoi adaugam laptele cald....
Paine cu usturoi, verdeturi si parmezan
Dizolvam drojdia in 100 ml lapte cald cu zahar. Lasam sa creasca apoi turnam maiaua peste faina pe care am amestecat-o cu sare. Amestecam adaugand restul de lapte si unt (pe care l-am topit). Framantam aluatul pana devine elastic. Il lasam acoperit in castron intr-un loc cald sa dospeasca....
Fougasse
Punem drojdia intr-un pahar si o acoperim cu 2 degete de apa calduta. O lasam cateva minute sa se dizolve. Intre timp amestecam faina cu 3 g sare, restul de apa si ulei de masline. Adaugam acestui amestec drojdia si framantam putin aluatul, pana nu se mai lipeste de maini. Acoperim vasul cu un...
Paine cu lapte
Pentru inceput amestecam zaharul cu drojdia si 10 ml de lapte. Le vom lasa la dospit 10 minute. Intre timp amestecam faina cu sare, ulei si laptele caldut. Cand maiaua a crescut cat sa dea afara din cana o turnam peste aluat si framantam aluatul 2-3 minute, apoi il lasam sa creasca intr-un loc...
Paine rulada
Drojdia cu zaharul si 2 linguri de lapte le punem intr-o cana si le lasam la dospit. Separat amestecam restul ingredientelor. Cand creste maiaua o punem peste aluat si amestecam, apoi lasam aluatul intr-un loc caldut sa creasca. Cand aluatul isi dubleza volumul il impartim in doua. O jumatate...
Paine integrala cu lapte si seminte
Amestecam cele doua tipuri de faina cu semintele si sarea. Intr-o ceasca punem drojdia cu zaharul si 2 acoperim cu lapte. Lasam maiaua sa dospeasca 10 minute. Intre timp punem restul de lapte si untul topit peste faina si amestecam. Dupa ce adaugam maiaua framantam aluatul inca 2-3 minute si apoi...
Painica dulce pentru micul dejun
Ametecam faina cu zaharul, coaja de lamaie si untul topit. Adaugam apoi oul batut, maiaua (obtinuta din drojdie amestecata cu 2 linguri lapte cald si o lingura de zahar) si laptele caldut.Framantam aluatul pana devine neted. Il acoperim cu un prosop si il lasam intr-un loc caldut sa creasca cam...
Ciabatta
Amestecam faina cu uleiul de masline si apa calduta. Framantam aluatul maxim 5 minute, pana obtinem un aluat neted. Lasam 30 de minute intr-un loc cald sa creasca. Cand aluatul a crescut, ii dam forma dorita, il punem pe o tava pe care am pus hartie de copt. Cat timp se coace painea vom tine pe...
Paine cu iaurt si rozmarin
Intr-un bol amestecam ingredientele solide si rozmarinul tocat marunt. Adaugam restul ingredientelor si amestecam pana obtinem un aluat neted. Lasam sa creasca intr-un loc cald. Cand isi dubleaza volumul mai framantam putin apoi punem aluatul in forma si coacem painea in cuptorul preancalzit la...
Paine rapida cu cartofi
Pentru inceput pasam cartofii fierti. Adaugam apa calda si smantana, apoi pasam pana iese o crema. Punem peste pireul de cartofi faina pe care am amestecat-o cu sare si drojdie.Framantam aluatul bine. Va ramane putin lipicios. Presaram putina faina si il lasam sa dospeasca cam 30 de minute...
Paine cu seminte de mac
Amestecam cele doua tipuri de faina cu sare, apoi cu drojdia. Adaugam semintele de mac si amestecam pentru a omogeniza compozitia.Turnam laptele caldut si oul batut peste faina si amestecam. Framantam aluatul 5-7 minute si apoi il lasam la dospit intr-un loc caldut.Dupa ce creste aluatul mai...
Covrigi
Amestecam drojdia cu cateva picaturi de lapte si zahar. O lasam sa dospeasca cam 10 minute. Turnam apoi maiaua peste faina, adaugand si restul de lapte, sare si unt. Amestecam bine pana obtinem un aluat elastic care nu se va lipi de maini.Il lasam intr-un loc cald sa creasca pana isi dubleaza...
Grisine cu parmezan ras
Intr-un castron punem faina si o amestecam cu sarea, zaharul, oregano si parmezanul ras. Peste aceasta turnam laptele cald in care am dizolvat drojdia , uleiul si oul batut. Amestecam bine. Vom obtine un aluat pe care il mai framantam inca 2-3 minute. Il acoperim cu un prosop si lasam sa...
Grisine cu mac si patrunjel
Amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat. Acesta nu trebuie sa se lipesca de maini. Framantam bine aluatul si apoi il impartim in 3 bucati. Intindem fiecare bucata bine, pana obtinem o foaie subtire de 1 cm. Taiem cu cutitul fasii de 5 cm pe care apoi le rulam intre maini, ca atunci...
Paine cu bere
Incalzim cuptorul la 190°C. Folosim o tava de copt cozonac (10 cm x 20 cm) unsa cu ulei si tapetata cu faina. Într-un castron amestecam ingredientele uscate si apoi adaugam mierea. Turnam berea peste faina şi amestecam. Punem aluatul in tava de copt si coacem 40 de minute, pana cand...
Covrigi cu cascaval
Dizolvam drojdia in laptele cald si turnam in faina pe care am amestecat-o cu sare si praf de copt. Incoporam apoi pireul de cartofi. La sfarsit adaugam si untul topit.Framantam si daca e nevoie mai punem lapte sau faina astfel incat sa obtinem un aluat moale care nu se lipeste de maini. Lasam la...
Paine simpla cu miere de albine
Topim drojdia in putina apa calda. adaugam zaharul, restul de apa din 125 ml apa calda si 100g faina. Vom obtine o pasta groasa pe care o lasam sa stea 30 de minute. Observam ca a crescut intre timp. Adaugam restul de ingrediente, amestecam bine si lasam sa dospeasca inca o ora. Aluatul...
Paine cu rosii proaspete
Am pus in masina de paine apa calduta, uleiul si untul topit, sare, zahar, apoi faina. Am adaugat rosiile, drojdia si cascavalul ras. Pornim programul pentru paine simpla si obtinem o paine deosebit de gustoasa.
Paine cu gouda
Amestecam toate ingredientele (obtinem o masa mai lipicioasa) si le rasturnam intr-o forma de chec. Painea se coace in 25-30 minute la 190°C in cuptor electric – cu caldura de jos si de sus, sau pe programul de copt prajituri la 180°C in 40 de minute.