Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul, apoi am adaugat sana si am amestecat cu un tel, pana s-a omogenizat bine. Pe urma, am adaugat treptat faina.
Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, pana s-au facut spuma.
Am amestecat cele 2...
Blat : In bolul unui mixer, punem zaharul si untul, praful de sare si esenta de vanilie si le mixam bine pana devine cremos. Apoi adaugam ouale pe rand si mixam la viteza mica. La urma, adaugam treptat, faina si lapte alternativ, in timp ce mixam la viteza mica, apoi adaugam praful de copt...
Separam albușurile de gălbenușuri. Albușurile le batem cu mixerul, cu un praf de sare si apoi cu zaharul.
Gălbenușurile le-am frecat cu zaharul cu scorțișoară si apoi le-am incorporat in albușurile bătute, amestecând continuu si încet, pana la omogenizare. Apoi incorporam...
Batem ouale intregi cu zaharul, apoi adaugam laptele si untul topit si amestecam bine. Punem si esenta de vanilie. Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam la compozitie, amestecand cu o lingura de lemn, pana se omogenizeaza.
In forme de briose, puteti pune si hartie ca sa nu aveti de...
Separam ouale. Mixam albusurile cu zaharul si zaharul vanilat, bine, apoi adaugam pe rand, galbenusurile si amestecam de sus in jos, cu o lingura de lemn pana la omogenizare. Adaugam vanilia.
Adaugam faina si praful de copt pe rand, in timp ce amestecam sa se incorporeze bine.
La final,...
Separam ouale. Mixam albusurile cu zaharul bine, apoi adaugam pe rand galbenusurile si amestecam de sus in jos, cu o lingura de lemn pana la omogenizare.
Adaugam faina si praful de copt pe rand, in timp ce amestecam sa se incorporeze bine.
La final, impartim compozitia in doua si intr-o...
Blat : albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se adauga nuca macinata, faina si praful de copt.
Se prajeste o cana de nuca taiata maunt, se pune pe folie in tava, apoi se pune blatul peste ea si se coace.
Se raceste blatul, se unge cu fineti, dulceata, apoi se pune un rand de...
Intr-o oala numai buna de pus la cuptor, se asaza merele spalate bine si se dau la cuptor, la foc mediu timp de 90 minute, pana au o culoare aurie spre maro.
Se scot din cuptor si se servesc calde sau reci.
Pofta buna!!
Batem ouale intregi cu zaharul.
Adaugam apoi untul topit, uleiul si laptele.
Incorporam faina cu praful de copt.
La final, adaugam esenta de vanilie.
Compozitia obtinuta o turnam in forme de briose si punem cate o jumatate de lingurita de dulceata de capsuni si o dam la cuptor circa...
Separam ouale. Mixam albusul cu un praf de sare pana se intareste, apoi adaugam zaharul treptat si zaharul vanilat si continuam sa mixam pana se topeste tot zaharul.
Incorporam cate 1 galbenus pe rand, amestecand cu o lingura de lemn de jos in sus pana se omogenizeaza bine...
Decojim banana si o taiem felii subtiri.
Intr-un bol batem cele doua oua, apoi adaugam feliile de banane si le pisam bine cu o furculita, sa nu fie prea mari bucatile ramase.
Ungem o tigaie cu unt sau ulei, ce preferati, si punem cate 1 lingura din compozitia rezultata. Lasam sa se...
Frecam untul, la temperatura camerei, pana capata un aspect spumos, apoi amestecam continuu si adauga, zaharul si zaharul vanilat, albusul si faina cernuta, amestecata in prealabil cu praful de copt.
La final adaugam bucatelele de ciocolata. Compozitia obtinuta se introduce intr-un cornet de...
Punem laptele la fiert impreuna cu zaharul. Cand incepe sa fiarba punem grisul in lapte in timp ce amestecam cu un tel. Grisul obtinut trebuie sa fie ceva mai gros, deci puneti mai mult gris. Lasam pe foc sa ii dea un clocot apoi oprim si tragem cratita deoparte.
In alta cratita punem...
Incalzim putin laptele.
Intr-un bol ceva mai mare, sau in vasul in care obisnuiti sa faceti clatite, se sparg ouale si se bat cu putina sare, apoi se adauga laptele caldut si mierea. Se bate bine cu telul pana se topeste mierea. Se adauga faina (ceva mai multa faina decat se pune de obicei la...
Amestecam faina cu drojdia. Adaugam ouale batute cu zaharul, untul topit si laptele caldut. Framantam un aluat pe care il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Intindem o foaie de aluat nu foarte groasa.
Intr-un bol amestecam zaharul brun cu nuca si cu untul moale pana obtinem o pasta....
Se topeste untul cu ciocolata pe baie de aburi.
Intr-un vas adaugati ouale si zaharul si amestecati cu untel, apoi faina cu praful de copt si continuati sa amestecati.
Se toarna cate putin ciocolata topita in compozitia de mai sus si se amesteca sa se integreze bine, pana se obtine...
Topiti untul cu ciocolata si apoi lasati-le la racit.
Preincalziti cuptorul la 175 grade.
Ungeti o forma cu diametrul de 26 cm cu unt si presarati-o cu pesmet.
Separati albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat cu mixerul pana se intaresc. Galbenusurile se freaca cu zaharul si sarea...
Pentru inceput curatam merele si le spalam. Le taiem in doua si curatam interiorul.
Punem o cana de zahar cu varf pe foc la caramelizat.(eu am folosit o oala emailata pe care am pus-o si la cuptor). Duca ce s-a caramelizat zaharul ungem tava de copt pe margini cu zaharul. Apoi asezam...
Dulceata de capsuni reteta
Am facut dulceata in cantitate mica(camara mica, planuri multe). La 2 kg capsuni am pus 1 kg zahar.Mie imi place dulce dulce, puteti reduce cantitatea de zahar daca doriti.
Se spala capsunii si se strecoara de apa. Se curata de codita si daca e cazul se curata ce...
Se separa albusul de galbenus. Albusurile impreuna cu sarea se bat bine cu mixerul pana se formeaza o compozitie spumoasa. Apoi se adauga zaharul si se mixeaza.
Galbenusurile de ou se pun toate odata si se amesteca cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza. Se adauga esenta de vanilie si...
Se separa albusul de galbenus. Albusurile impreuna cu sarea se bat bine cu mixerul pana se formeaza o compozitie spumoasa. Apoi se adauga zaharul si se mixeaza.
Galbenusurile de ou se puntoate odata si se amesteca cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza. Se adauga esenta de vanilie si apoi...
Desert cu ciocolata cu cocos
Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul, apoi am adaugat sana si am amestecat cu un tel, pana s-a omogenizat bine. Pe urma, am adaugat treptat faina. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, pana s-au facut spuma. Am amestecat cele 2...
Desert prajitura Tavalita
Blat : In bolul unui mixer, punem zaharul si untul, praful de sare si esenta de vanilie si le mixam bine pana devine cremos. Apoi adaugam ouale pe rand si mixam la viteza mica. La urma, adaugam treptat, faina si lapte alternativ, in timp ce mixam la viteza mica, apoi adaugam praful de copt...
Desert tort rozaliu cu fructe de padure
Separam albușurile de gălbenușuri. Albușurile le batem cu mixerul, cu un praf de sare si apoi cu zaharul. Gălbenușurile le-am frecat cu zaharul cu scorțișoară si apoi le-am incorporat in albușurile bătute, amestecând continuu si încet, pana la omogenizare. Apoi incorporam...
Desert briose cu praline in interior
Batem ouale intregi cu zaharul, apoi adaugam laptele si untul topit si amestecam bine. Punem si esenta de vanilie. Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam la compozitie, amestecand cu o lingura de lemn, pana se omogenizeaza. In forme de briose, puteti pune si hartie ca sa nu aveti de...
Chec patrat cu stafide
Separam ouale. Mixam albusurile cu zaharul si zaharul vanilat, bine, apoi adaugam pe rand, galbenusurile si amestecam de sus in jos, cu o lingura de lemn pana la omogenizare. Adaugam vanilia. Adaugam faina si praful de copt pe rand, in timp ce amestecam sa se incorporeze bine. La final,...
Chec bicolor
Separam ouale. Mixam albusurile cu zaharul bine, apoi adaugam pe rand galbenusurile si amestecam de sus in jos, cu o lingura de lemn pana la omogenizare. Adaugam faina si praful de copt pe rand, in timp ce amestecam sa se incorporeze bine. La final, impartim compozitia in doua si intr-o...
Prajitura Agnes
Blat : albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se adauga nuca macinata, faina si praful de copt. Se prajeste o cana de nuca taiata maunt, se pune pe folie in tava, apoi se pune blatul peste ea si se coace. Se raceste blatul, se unge cu fineti, dulceata, apoi se pune un rand de...
Mere coapte
Intr-o oala numai buna de pus la cuptor, se asaza merele spalate bine si se dau la cuptor, la foc mediu timp de 90 minute, pana au o culoare aurie spre maro. Se scot din cuptor si se servesc calde sau reci. Pofta buna!!
Briose cu gem de capsuni
Batem ouale intregi cu zaharul. Adaugam apoi untul topit, uleiul si laptele. Incorporam faina cu praful de copt. La final, adaugam esenta de vanilie. Compozitia obtinuta o turnam in forme de briose si punem cate o jumatate de lingurita de dulceata de capsuni si o dam la cuptor circa...
Chec cu fulgi de ciocolata
Separam ouale. Mixam albusul cu un praf de sare pana se intareste, apoi adaugam zaharul treptat si zaharul vanilat si continuam sa mixam pana se topeste tot zaharul. Incorporam cate 1 galbenus pe rand, amestecand cu o lingura de lemn de jos in sus pana se omogenizeaza bine...
Clatite din doar doua ingrediente
Decojim banana si o taiem felii subtiri. Intr-un bol batem cele doua oua, apoi adaugam feliile de banane si le pisam bine cu o furculita, sa nu fie prea mari bucatile ramase. Ungem o tigaie cu unt sau ulei, ce preferati, si punem cate 1 lingura din compozitia rezultata. Lasam sa se...
Fursecuri cu ciocolata
Frecam untul, la temperatura camerei, pana capata un aspect spumos, apoi amestecam continuu si adauga, zaharul si zaharul vanilat, albusul si faina cernuta, amestecata in prealabil cu praful de copt. La final adaugam bucatelele de ciocolata. Compozitia obtinuta se introduce intr-un cornet de...
Gombotele din gris
Punem laptele la fiert impreuna cu zaharul. Cand incepe sa fiarba punem grisul in lapte in timp ce amestecam cu un tel. Grisul obtinut trebuie sa fie ceva mai gros, deci puneti mai mult gris. Lasam pe foc sa ii dea un clocot apoi oprim si tragem cratita deoparte. In alta cratita punem...
Clatite cu bombonele de ciocolata a la gabriela
Incalzim putin laptele. Intr-un bol ceva mai mare, sau in vasul in care obisnuiti sa faceti clatite, se sparg ouale si se bat cu putina sare, apoi se adauga laptele caldut si mierea. Se bate bine cu telul pana se topeste mierea. Se adauga faina (ceva mai multa faina decat se pune de obicei la...
Melcisori cu nuca
Amestecam faina cu drojdia. Adaugam ouale batute cu zaharul, untul topit si laptele caldut. Framantam un aluat pe care il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Intindem o foaie de aluat nu foarte groasa. Intr-un bol amestecam zaharul brun cu nuca si cu untul moale pana obtinem o pasta....
lava cake
Se topeste untul cu ciocolata pe baie de aburi. Intr-un vas adaugati ouale si zaharul si amestecati cu untel, apoi faina cu praful de copt si continuati sa amestecati. Se toarna cate putin ciocolata topita in compozitia de mai sus si se amesteca sa se integreze bine, pana se obtine...
Prajitura cu pere scufundate
Topiti untul cu ciocolata si apoi lasati-le la racit. Preincalziti cuptorul la 175 grade. Ungeti o forma cu diametrul de 26 cm cu unt si presarati-o cu pesmet. Separati albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat cu mixerul pana se intaresc. Galbenusurile se freaca cu zaharul si sarea...
Tort cu mere si caramel ca la mama acasa
Pentru inceput curatam merele si le spalam. Le taiem in doua si curatam interiorul. Punem o cana de zahar cu varf pe foc la caramelizat.(eu am folosit o oala emailata pe care am pus-o si la cuptor). Duca ce s-a caramelizat zaharul ungem tava de copt pe margini cu zaharul. Apoi asezam...
Dulceata de capsuni reteta
Dulceata de capsuni reteta Am facut dulceata in cantitate mica(camara mica, planuri multe). La 2 kg capsuni am pus 1 kg zahar.Mie imi place dulce dulce, puteti reduce cantitatea de zahar daca doriti. Se spala capsunii si se strecoara de apa. Se curata de codita si daca e cazul se curata ce...
Tort cu crema de vanlie si capsuni
Se separa albusul de galbenus. Albusurile impreuna cu sarea se bat bine cu mixerul pana se formeaza o compozitie spumoasa. Apoi se adauga zaharul si se mixeaza. Galbenusurile de ou se pun toate odata si se amesteca cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza. Se adauga esenta de vanilie si...
Tort cu crema de lamaie si portocale presarate cu ciocolata
Se separa albusul de galbenus. Albusurile impreuna cu sarea se bat bine cu mixerul pana se formeaza o compozitie spumoasa. Apoi se adauga zaharul si se mixeaza. Galbenusurile de ou se puntoate odata si se amesteca cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza. Se adauga esenta de vanilie si apoi...