gabrielasfechis

1

Bucataras
incepator

Bistrita

Bucataras din 01.04.2014

RETETE38
PRIETENI90
Retete / Dulciuri

Desert cu ciocolata cu cocos

In Prajituri la 18 Mai 2017

Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul, apoi am adaugat sana si am amestecat cu un tel, pana s-a omogenizat bine. Pe urma, am adaugat treptat faina. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, pana s-au facut spuma.  Am amestecat cele 2...

Desert prajitura Tavalita

In Prajituri la 12 Mai 2017

Blat :  In bolul unui mixer, punem zaharul si untul, praful de sare si esenta de vanilie si le mixam bine pana devine cremos. Apoi adaugam ouale pe rand si mixam la viteza mica. La urma, adaugam treptat, faina si lapte alternativ, in timp ce mixam la viteza mica, apoi adaugam praful de copt...

Desert tort rozaliu cu fructe de padure

In Torturi la 7 Mai 2017

Separam albușurile de gălbenușuri. Albușurile le batem cu mixerul, cu un praf de sare si apoi cu zaharul. Gălbenușurile le-am frecat cu zaharul cu scorțișoară si apoi le-am incorporat in albușurile bătute, amestecând continuu si încet, pana la omogenizare. Apoi incorporam...

Desert briose cu praline in interior

In Prajituri la 16 Mar 2017

Batem ouale intregi cu zaharul, apoi adaugam laptele si untul topit si amestecam bine. Punem si esenta de vanilie. Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam la compozitie, amestecand cu o lingura de lemn, pana se omogenizeaza. In forme de briose, puteti pune si hartie ca sa nu aveti de...

Chec patrat cu stafide

In Dulciuri la 22 Ian 2017

Separam ouale. Mixam albusurile cu zaharul si zaharul vanilat, bine, apoi adaugam pe rand, galbenusurile si amestecam de sus in jos, cu o lingura de lemn pana la omogenizare. Adaugam vanilia. Adaugam faina si praful de copt pe rand, in timp ce amestecam sa se incorporeze bine. La final,...

Chec bicolor

In Dulciuri la 22 Ian 2017

Separam ouale. Mixam albusurile cu zaharul bine, apoi adaugam pe rand galbenusurile si amestecam de sus in jos, cu o lingura de lemn pana la omogenizare. Adaugam faina si praful de copt pe rand, in timp ce amestecam sa se incorporeze bine. La final, impartim compozitia in doua si intr-o...

Prajitura Agnes

In Prajituri la 12 Ian 2017

Blat :  albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se adauga nuca macinata, faina si praful de copt. Se prajeste o cana de nuca taiata maunt, se pune pe folie in tava, apoi se pune blatul peste ea si se coace. Se raceste blatul, se unge cu fineti, dulceata, apoi se pune un rand de...

Mere coapte

In Dulciuri la 12 Ian 2017

Intr-o oala numai buna de pus la cuptor, se asaza merele spalate bine si se dau la cuptor, la foc mediu timp de 90 minute, pana au o culoare aurie spre maro. Se scot din cuptor si se servesc calde sau reci. Pofta buna!!

Briose cu gem de capsuni

In Dulciuri la 31 Dec 2016

Batem ouale intregi cu zaharul. Adaugam apoi untul topit, uleiul si laptele. Incorporam faina cu praful de copt. La final, adaugam esenta de vanilie. Compozitia obtinuta o turnam in forme de briose si punem cate o jumatate de lingurita de dulceata de capsuni si o dam la cuptor circa...

Chec cu fulgi de ciocolata

In Dulciuri la 30 Dec 2016

  Separam ouale. Mixam albusul cu un praf de sare pana se intareste, apoi adaugam zaharul treptat si zaharul vanilat si continuam sa mixam pana se topeste tot zaharul. Incorporam cate 1 galbenus pe rand, amestecand cu o  lingura de lemn de jos in sus pana se omogenizeaza bine...

Clatite din doar doua ingrediente

In Dulciuri la 9 Feb 2016

Decojim banana si o taiem felii subtiri.  Intr-un bol batem cele doua oua, apoi adaugam feliile de banane si le pisam bine cu o furculita, sa nu fie prea mari bucatile ramase. Ungem o tigaie cu unt sau ulei, ce preferati, si punem cate 1 lingura din compozitia rezultata. Lasam sa se...

Fursecuri cu ciocolata

In Dulciuri la 15 Ian 2016

Frecam untul, la temperatura camerei, pana capata un aspect spumos, apoi amestecam continuu si adauga, zaharul si zaharul vanilat, albusul si faina cernuta, amestecata in prealabil cu praful de copt. La final adaugam bucatelele de ciocolata. Compozitia obtinuta se introduce intr-un cornet de...

Gombotele din gris

In Dulciuri la 14 Ian 2016

Punem laptele la fiert impreuna cu zaharul. Cand incepe sa fiarba punem grisul in lapte in timp ce amestecam cu un tel. Grisul obtinut trebuie sa fie ceva mai gros, deci puneti mai mult gris. Lasam pe foc sa ii dea un clocot apoi oprim si tragem cratita deoparte. In alta cratita punem...

Clatite cu bombonele de ciocolata a la gabriela

In Dulciuri la 9 Ian 2016

Incalzim putin laptele. Intr-un bol ceva mai mare, sau in vasul in care obisnuiti sa faceti clatite, se sparg ouale si se bat cu putina sare, apoi se adauga laptele caldut si mierea. Se bate bine cu telul pana se topeste mierea. Se adauga faina (ceva mai multa faina decat se pune de obicei la...

Melcisori cu nuca

In Dulciuri la 30 Sep 2015

Amestecam faina cu drojdia. Adaugam ouale batute cu zaharul, untul topit si laptele caldut. Framantam un aluat pe care il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Intindem o foaie de aluat nu foarte groasa. Intr-un bol amestecam zaharul brun cu nuca si cu untul moale pana obtinem o pasta....

lava cake

In Dulciuri la 28 Sep 2015

Se topeste untul cu ciocolata pe baie de aburi. Intr-un vas adaugati ouale si zaharul si amestecati cu untel, apoi faina cu praful de copt si continuati sa amestecati.  Se toarna cate putin ciocolata topita in compozitia de mai sus si se amesteca sa se integreze bine, pana se obtine...

Prajitura cu pere scufundate

In Prajituri la 26 Sep 2015

Topiti untul cu ciocolata si apoi lasati-le la racit. Preincalziti cuptorul la 175 grade. Ungeti o forma cu diametrul de 26 cm cu unt si presarati-o cu pesmet. Separati albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat cu mixerul pana se intaresc. Galbenusurile se freaca cu zaharul si sarea...

Tort cu mere si caramel ca la mama acasa

In Torturi la 9 Iul 2014

Pentru inceput curatam merele si le spalam. Le taiem in doua si curatam interiorul. Punem o cana de zahar cu varf pe foc la caramelizat.(eu am folosit o oala emailata pe care am pus-o si la cuptor). Duca ce s-a caramelizat zaharul ungem tava de copt pe margini cu zaharul. Apoi asezam...

Dulceata de capsuni reteta

In Dulceata / Gem la 25 Mai 2014

Dulceata de capsuni reteta Am facut dulceata in cantitate mica(camara mica, planuri multe). La 2 kg capsuni am pus 1 kg zahar.Mie imi place dulce dulce, puteti reduce cantitatea de zahar daca doriti. Se spala capsunii si se strecoara de apa. Se curata de codita si daca e cazul se curata ce...

Tort cu crema de vanlie si capsuni

In Torturi la 24 Mai 2014

Se separa albusul de galbenus. Albusurile impreuna cu sarea se bat bine cu mixerul pana se formeaza o compozitie spumoasa. Apoi se adauga zaharul si se mixeaza. Galbenusurile de ou se pun toate odata si se amesteca cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza. Se adauga esenta de vanilie si...

Tort cu crema de lamaie si portocale presarate cu ciocolata

In Torturi la 5 Apr 2014

Se separa albusul de galbenus. Albusurile impreuna cu sarea se bat bine cu mixerul pana se formeaza o compozitie spumoasa. Apoi se adauga zaharul si se mixeaza. Galbenusurile de ou se puntoate odata si se amesteca cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza. Se adauga esenta de vanilie si apoi...

Afisate 1 - 21 din 21 retete    

Postari recente

publicat la 18.05.2017

Desert cu ciocolata cu cocos

publicat la 12.05.2017

Desert prajitura Tavalita

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Azi nu prea stii pe ce lume esti si incotro mergi, dar tare te grabesti sa ajungi nicaieri.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 22

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]