Bya Ralu

9

Bucataras
Suprem

brasov /brasov

Bucataras din 01.06.2011

RETETE1151
PRIETENI371
Retete

Arista di maiale al forno con patate

In Porc la 28 Ian 2015

Carnea se cresteaza in felii(nu se cresteaza foarte adanc),se unge cu ulei de masline pe ambele parti,iar unde sa crestat se pun felii de usturoi si se condimenteaza. Cartofii se taie cuburi,se clatesc cu apa,se scurg bine si se pun intr-un castron inalt,se presara boia dulce,vegeta,piper si...

Salata orientala cu masline

In Aperitive / Garnituri la 28 Ian 2015

Cartofii se pun in coaja la fiert in apa cu sare timp de 20-30 minute. Morcovul se curata de coaja si se pune separat la fiert,dupa care se taie feliute. Ceapa o tocam marunt,o frecam cu sare,se stropeste cu ulei de masline si otet,iar castravetii ii taiem cubulete. Cartofii se curata de...

Mancare de linte cu praz

In Mancaruri de legume la 24 Ian 2015

Prazul il taiem feliute,iar morcovul il dam pe razatoarea mare,le punem intr-un wok la calit in ulei de masline,dupa cateva minute se adauga putina apa,se lasa 3-4 minute. Lintea se streacoara,se spala sub jet de apa si se adauga in tigaie peste praz. Se pun condimentele si apa cat sa...

Spaghete carbonara, reţetă delicioasa

In Spaghete la 24 Ian 2015

 Spaghete carbonara, reţetă delicioasa Ceapa am tocat-o marunt si am pus-o la calit impreuna cu usturoiul putin crestat,  si pancetta cu un strop de ulei de masline (surplusul de ulei l-am luat cu o lingura si l-am aruncat). Intr-o craticioara punem apa cu sare,iar cand aceasta...

Ciorba de salata cu pancetta si zucchini

In Ciorbe la 24 Ian 2015

Ceapa o tocam marunt, morcovul il dam pe razatoarea mare, iar radacina de telina o taiem feliute si le punem la calit impreuna cu pancetta, fara ulei (isi lasa grasimea pancetta). Salata se spala bine si se taie fasii, se pune in oala de ciorba la fiert, impreuna cu legumele calite. Adaugam...

Mazare cu ou

In Aperitive / Garnituri la 23 Ian 2015

Ceapa se taie solzisori si se pune la calit in unt. Conserva se scurge de zeama,si se adauga peste ceapa calita,punem putina apa si lasam cateva minute sa se inmoaie ceapa la foc mic pana scade apa. Oul se sparge intr-un castron,se amsteca bine si se toarna in tigaie peste mazare,se...

Chiftele de zucchini cu pesmet

In Aperitive / Garnituri la 19 Ian 2015

Dovlecelul se da pe razatoarea mare si se lasa cateva minute in castron. Ceapa o tocam marunt,adaugam morcovul dat pe razatoare,iar dovlecelul ras se stoarce bine,iar patrunjelul se toaca marunt. Adaugam condimentele,oul,se amesteca bine si se adauga pesmet(nu trebuie sa fie foarte tare...

Ciuperci pleurotus cu smantana la multicooker

In Aperitive / Garnituri la 19 Ian 2015

Ceapa se toaca marunt,se pune cu putin ulei de masline la Multicooker,din Meniu se seteaza Fry 2-3 minute. Ciuperciile se spala bine si se taie fasii,se adauga peste ceapa calita,se mai seteaza inca 2 min la Fry,dupa care se adauga lapte cat sa acopere si din Meniu se seteaza Boil pentru 30...

Naut cu ciuperci,broccoli si pui la multicooker

In Pui la 11 Ian 2015

Ceapa o tocam marunt,iar morcovul il taiem rondele,punem si pieptul de pui taiat cuburi si condimentat cu boia dulce si piper(eu am fiert pieptul de pui pentru supa)le punem in vasul de la multicooker,punem ulei de masline,amestecam putin,setam la Meniu Fry si lasam 3 minute. Adaugam buchetele...

Salata de pui cu ciuperci si porumb

In Salate la 9 Ian 2015

Pieptul de pui se pune la fiert cu morcovul curat de coaja . Se lasa sa se raceasca,pieptul se taie bucati mici,iar morcovul il taiem cubulete,sau felii subtiri. Ciuperciile se taie marunt si se lasa sa se scurga de zeama. Ceapa se taie solzisori,se amesteca cu porumbul scurs de...

Pasta fresca con zucchini e panna

In Spaghete la 5 Ian 2015

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in unt. Dupa cateva minute se adauga dovlecelul spalat bine si dat pe razatoarea mare cu tot cu coaja. Se pune putina apa si se lasa la foc mic sa fiarba. Dupa aproximativ 5-10 minute se adauga smantana si condimentele,se amesteca bine si se pune...

Chec aperitiv cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 3 Ian 2015

Se pregateste umplutura: Se tocata ceapa marunt,morcovul il taiem feliute subtiri sau cat mai marunt,se pun la calit in ulei de masline.Dupa cateva minute se pun ciuperciile scurse de zeama si taiate cat mai marunt.Se calesc cam 3 minute adaugandu-se si condimentele. Ouale se mixeaza...

Fursecuri cu lamaie si merisor

In Dulciuri la 28 Dec 2014

Intr-un bol se mixeaza zaharul tos,zaharul vanilat si margarina. Se adauga pe rand cate un ou si se mixeaza,se pune esenta de lamaie,zeama de lamaie si coaja de lamaie,iar la final se pune praful de copt amestecat cu faina. Se amesteca bine toate ingredientele si se da la frigider minim 2...

Papricas de porc cu smantana si praz

In Porc la 18 Dec 2014

Carnea se taie fasii,se clateste sub jet de apa rece,se scurge bine de apa si se pun la calit in ulei de masline. Dupa cateva minute se adauga si ceapa rosie tocata marunt.Se stinge cu vinul rosu si se lasa sa scada zeama pana se evapora alcoolul,dupa care adaugam 3 pahare de apa,lasam la foc...

Penne cu dovlecel si morcov

In Penne la 12 Dec 2014

Se pune pe foc o oala cu apa si sare,cand incepe sa fiarba se adauga pastele,se lasa cat scrie pe ambalaj(nu se lasa la fiert foarte mult,trebuie sa fie usor al dente) Ceapa se toaca marunt,se pune cu ulei de masline la calit. Dupa cateva minute adaugam dovlecelul si morcovul date pe...

Ciorba cu rasol de vita cu legume

In Ciorbe la 11 Dec 2014

Se pune bucata de rasol intr-o oala mare la fiert,trebuie sa fiarba minim o ora si jumatate,intre timp se mai completeaza cu apa daca aceasta scade. Ceapa o tocam marunt,morcovul il taiem rondele iar ardeiul gras il taiem cubulete si le adaugam in oala de ciorba(fara a le calii,deoarece si-a...

Rasol de vita in sos de ceapa

In Vita la 11 Dec 2014

Rasolul de vita se pune intr-o cratita cu apa la fiert(eu am facut o ciorbita) timp de 1 h- 1.30 h . Ceapa se toaca marunt,ardeiul se taie cuburi ,se pune unt si se pun la calit 5 minute. Se stinge cu vinul rosu,se lasa pana cand se evapora alcoolul si se adauga cutia de rosii cuburi si...

Legume la Multicooker

In Mancaruri de post la 10 Dec 2014

Ceapa o tocam marunt si o punem in vasul din multicooker. Morcovul il taiem rondele,iar ardeiul gras cubulete si le adaugam peste ceapa cu putin ulei de masline. Setam aparatul din meniu la Fry il punem la 5 minute. Ridicam capacul cu grija,punem dovlecelul taiat felii sau cuburi,punem...

Creveti cu ananas si chilli

In Fructe de mare la 10 Dec 2014

Crevetii se spala sub jet de apa rece si se pun la scurs. Ceapa se taie solzisori si se pune la calit in ulei de masline, adaugandu-se si un catel de usturoi intreg. Dupa cateva minute se adauga crevetii, se lasa sa se prajeasca putin si se stinge cu prosecco. Cand s-a evaporat alcoolul...

Ciorba de perisoare taraneasca cu zeama de varza

In Ciorbe la 8 Dec 2014

Ardeiul gras se taie cuburi,mocovul se da pe razatoarea mare,iar ceapa se toaca marunt,se pun la calit in ulei de masline,dupa care se pun la fiert in oala de ciorba. Se prepara perisoarele cu toate ingredientele,se amesteca bine,se umezesc palmele si se formeaza perisoarele,adaugandu-se in...

Chiftelute in sos de ciuperci

In Mancaruri cu carne la 5 Dec 2014

Prepararea chiftelutelor: Carnea de tocat se amesteca cu oul,condimentele,ceapa tocata marunt,morcovul dat pe razatoarea mare,ardeiul gras tocat cuburi(este optional). Cartoful se da pe razatoarea mare si se lasa cateva minute,dupa care se stoarce bine de zeama si se adauga peste carnea...

Ciorba de legume cu ciuperci si pancetta

In Ciorbe la 5 Dec 2014

Se taie ceapa verde,ardeiul gras il taiem cuburi si le punem la calit in ulei de masline. Dupa 2-3 minute se adauga morcovii taiati rondele si pancetta.Dupa ce s-au calit se adauga in oala de ciorba. Ciuperciile se spala bine si se pune in oala de ciorba. Adaugam condimentele,cand sunt...

Parjoale by gaby

In Aperitive / Garnituri la 3 Dec 2014

Carnea de tocat se amesteca cu oul,condimentele,ceapa tocata marunt,morcovul dat pe razatoarea mare,ardeiul gras tocat cuburi(este optional). Cartoful se da pe razatoarea mare si se lasa cateva minute,dupa care se stoarce bine de zeama si se adauga peste carnea tocata. Punem si coltul de...

Pasta de fasole pastai cu morcov si maioneza

In Aperitive / Garnituri la 3 Dec 2014

Fasolea pastai se scurge de zeama si se paseaza cu blenderul.Se poate lasa la scurs dupa ce am pasat fasolea. Morcovul se curata de coaja,se da pe razatoarea mare si se amesteca cu usturoiul dat pe razatoarea mica. Se amesteca pasta de fasole cu maioneza,adaugam condimente dupa gust si...

Ciorba radauteana cu zucchini

In Ciorbe la 2 Dec 2014

Pieptul de pui se pune la fiert in apa cu sare,impreuna cu ceapa lasata intreaga. Morcovul se taie rondele,ardeiul gras cubulete,se pun la calit in putin ulei de masline,dupa care se adauga in oala de ciorba. Se pune si pastarnacul si telina lasate intregi. Cand s-au fiert,pieptul de pui...

Ceafa de porc in sos de bere neagra

In Porc la 28 Noi 2014

Carnea se pune intr-un castron,deasupra se toarna berea si se lasa la frigider peste noapte. Intr-o tigaie punem ulei de masline,bucatiile de carne scurse de marinada si condimentate,se prajesc cateva minute pe ambele parti,dupa care se adauga zeama in care sa lasat carnea la marinat. Se...

Ceapa coapta in bere la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 28 Noi 2014

Ceapa se curata,se taie capatul,se taie in patru dar nu pana jos. In fiecare depicatura se pune felii de bacon si se prind cu scobitoare(eu nu am mai pus scobitoare,nu s-au desfacut ). Intr-o forma de silicon sau intr-un vas termorezistent se unge cu putin ulei,se pun cepele,iar deasupra se...

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si finetti by gaby

In Dulciuri la 26 Noi 2014

Reteta de preparare a papanasilor Intr-un bol se amesteca branza cu ouale si coaja de lamaie. Adaugam zaharul,faina amestecata cu praful de copt,sarea si grisul. Se amesteca toate ingredientele. Pe masa de lucru se pune faina,aluatul se framanata cu mana dandu-i forma de sul,se taie...

Chec aperitiv cu zucchini si bacon

In Aperitive / Garnituri la 25 Noi 2014

Albusurile se pun intr-un bol,impreuna cu oul intreg, se mixeaza 2-3 minute. Patrunjelul il tocam marunt,baconul cuburi si le adaugam peste ouale mixate. Ceapa se toaca marunt,iar dovlecelul zucchini il spalam bine sub apa rece si il dam pe razatoarea mare cu tot cu coaja,dupa care se pun...

Salata de cartofi cu dovlecel si sfecla rosie

In Salate la 25 Noi 2014

Cartofii ii punem in coaja la fiert in apa cu sare.Se curata cat sunt inca calzi dar ii lasam sa se raceasca,dupa care se taie cuburi. Ceapa rosie se taie solzisori,se pune intr-un castronel,cu putina sare,ulei de masline si otet. Dovlecelul se spala bine cu apa rece si se pune la fiert in...

Afisate 451 - 480 din 1151 retete    

Postari recente

publicat la 16.09.2021

Tartar de ton

publicat la 16.09.2021

Desert tort Cifra

publicat la 24.01.2021

Desert papanasi moldovenesti

Horosmopul tau de astazi:

Rac

O zi potrivită pentru a încerca mai multe reţete culinare din Estul Indiei. Oaspeţii vor fi sceptici la început, însă pofta îi va îndemna să te creadă pe cuvânt. Medicul legist, insă, va dori ceva mai multe detalii.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

ieri la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

ieri la 11:10

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]