Carnea de vita se spala si se usuca bine cu un prosop de hartie, se condimenteaza pe ambele parti cu piper.
Intr-o tigaie punem untul si punem carnea pe fiecare parte cam 5 minute, intre timp se stropeste si cu ulei de masline, carnea nu se inteapa cu furculita si nici nu se taie pentru a nu...
Laptele se pune pe foc la incalzit,se adauga zaharul si taiteii,si se lasa circa 3-4 minute, pana cand sunt gata.
Se pune un praf de scortisoara si esenta de vanilie.
Capsuniile se spala bine, se inlatura condita, iar cu un cutit se taie feliute subtiri,cu care ornam farfuria.
Se...
Taiem ceapa verde, punem untul, lasam cateva minute sa se caleasca, dupa care adaugam ficatul curatat de pielite.
Se adauga apa cat sa acopere ,se pune si un capac si se lasa la foc potrivit.
Cand apa a scazut punem putin de ulei de masline, condimentele, lasam sa se prajeasca putin...
Se spala bine frunzele de spanac(eu am avut direct la punga de la Lidl,nu era foarte murdar ca cel cumparat din piata),eu nu l-am separat de lujeri.
Se pune o oala cu apa la fiert cu putina sare,cand apa incepe sa fiarba se adauga pe rand frunzele de spanac,se oparesc 3-4 minute dupa care se...
Fasolea se lasa in apa rece peste noapte intr-un castron cu multa apa.
Intr-o craticioara se pune fasolea la fiert in 3 ape.
Ceapa se toaca marunt,telina o taiem feliute,iar morcovul rondele si le punem la calit in ulei de masline.Dupa cateva minute se adauga si carnatii taiati feliute,se...
Intr-o tigaie punem bucatiile de carne clatite cu apa rece si sterse cu un prosop de hartie,se condimenteaza pe ambele parti, se pune ulei de masline si se lasa putin la prajit.
Se adauga vinul rose si ceapa taiata rondele,cand alcoolul se evapora se adauga apa cat sa acopere, carnea se...
Fasolea se lasa peste noapte intr-o cratita acoperita cu apa.
Pancetta cuburi se pune cateva minute la "prajit" fara a se pune ulei(isi lasa din grasimea ei),dupa care se adauga in oala de ciorba.
In tigaie adauga ceapa,un strop de ulei de masline,se adauga morcovii taiati rondele,telina...
Pieptul de pui se taie cuburi potrivite, se pun intr-o tigaie wok cu un cub de unt la prajit.
Se adauga dupa cateva minute vinul rose,se lasa pana se evapora alcoolul si se adauga ceapa verde taiata feliute.
Se lasa sa se rumeneasca pieptul de pui bine (si sa se faca) daca mai este nevoie...
Pulpa de curcan se cresteaza pe ambele parti(se poate lasa si la marinat cateva ore, daca aveti timp, eu nu am lasat-o).
Se condimenteaza pe ambele parti,se aseaza pe o bucata de folie de aluminiu, se stropeste desupra cu ulei de masline, se impacheteaza bine si se pune intr-o tava in care...
Intr-o tigaie wok se pune ceapa verde taiata feliute cu putin unt,dupa cateva minute se adauga si pancetta cuburi si usturoiul intreg.
Se stinge cu vinul rose si se lasa pana cand se evapora alcoolul.
Se pune mazarea clatita in apa rece si scursa, se pun condimentele si se adauga putin unt....
Carnatii erau congelati si i-am taiat feliute,se pun intr-o cratita,iar cand s-au dezghetat se pune ulei de masline si se lasa cateva minute la prajit dupa care se scot pe o farfurie.
Peste uleiul ramas se adauga varza taiata,se "prajeste" cateva minute,dupa care se adaugam ardeiu gras taiat...
Carnatii se taie in doua si se pun la prajit in putin ulei intr-o tigaie wok, se acopera cu un capac.
Cand s-au prajit se scot pe o farfurie si se lasa sa se raceasca.
Peste uleiul in care am prajit carnatii (daca este prea mult ulei se arunca din el si se lasa putin) se adauga ceapa tocata...
Bucatiile de iepure se pun intr-o cratita cu apa, se fierbe la foc mediu pentru 30 minute, intre timp se ia spuma.
Ceapa se toaca marunt, ardeiul gras cuburi, iar morcovul rondele si se pun la calit in ulei de masline. Se adauga si radacina de telina taiata feliute.
Dupa ce s-au calit...
Ceapa rosie o tocam marunt si o punem la calit in ulei de masline,dupa cateva minute adaugam si morcovul taiat rondele.Se pune apa si se lasa cateva minute sa fiarba la foc mic.
Cartofii ii taiem cuburi,ii adaugam peste morcov,adaugam apa cat sa acopere cartofii,punem condimentele si acoperim...
Pastele se pun la fiert cand apa incepe sa fiarba,se adauga si sare si se lasa timpul scris pe punga sau cutie.
Cand sunt gata se scurg de apa,se amesteca cu salata valeriana rupta in bucati mai mici,se uleiul si zeama de lamaie si condimentele,se ameseteca usor.
Se adauga si ciuperciile...
Intr-un castron sau o farfurie adanca se pune mix de salata valeriana.
Morcovul il curatam,se spala si se da pe razatoarea mica,rosiile cherry se taie in patru sau rondele(eu le-am pus combinate).
Se pune morcovul peste salata,se presara sare si se aranjeaza rosiile in farfurie.
Mazarea...
Pipotele se pun intr-o cratita cu apa la fiert. Se fierb cam 1ora - 1 ora jumatate (pana cand sunt fierte).
Ceapa o tocam marunt, o punem la calit in uleiul de masline, dupa cateva minute se adauga si morcovul dat pe razatoarea mare, se stinge cu putina apa.
Se adauga ciupercile taiate...
Ceapa se toaca marunt,iar morcovul se da pe razatoarea mare si se pun la calit in ulei de masline.
Pieptul de pui se curata de pielite si se pune la fiert intreg,cand e gata se scoate si se taie fasii si se adauga din nou in oala.
Legumele calite se adauga in oala de ciorba.
Conopida se...
Albusurile se bat cu un praf de sare pana devin spuma.
Bananele se curata de coaja,cu o furculita se piseaza si se adauga peste albusurile batute spuma.
Se amesteca cu o spatula,se adauga esenta de vanilie si se pune putin cate putin nuca de cocos.
Compozitia nu trebuie sa fie foarte...
Ceapa verde se curata, se spala bine sub jet de apa rece si se taie feliute, se pune la calit in ulei de masline.
Ciuperciile (am avut direct la tava taiate), se spala bine si se taie bucati mai mici, se adauga peste ceapa si se lasa sa se caleasca impreuna, adaugandu-se si usturoiul pisat....
Vongolele se pun intr-un castron in apa cu sare,se lasa jumatate de ora,amestecand din cand in cand,dupa care se schimba apa,se pune sare si se amesteca si se mai lasa pentru 1-2 ore.
Usturoiul se toaca marunt,la fel si patrunjelul proaspat,se pun intr-o tigaie wok cu ulei de...
Carnea se condimenteaza pe ambele parti,se pune putin la prajit in ulei de masline,se stinge cu vinul alb si se lasa pe foc pana cand se evapora alcoolul.
Se completeaza cu apa si se adauga si catelul de usturoi intreg,putin crestat.
Cand scade apa se adauga bulionul,se mai lasa cateva...
Pesmetul se amesteca cu usturoiul tocat marunt,coaja de lamaie rasa,patrunjelul tocat marunt si parmezanul ras.
Bucatiile de care se condimenteaza pe ambele parti,se trec prin ou si prin compozitia de pesmet,cat sa fie acoperite uniform.
Intr-o tava se pune hartie de copt si bucatiile de...
Pieptul de pui se condimenteaza si se pune pe grill la prajit.
Rosia se taie feliute la fel si ceapa verde.
Lipia se pune intr-o tigaie,se lasa cateva minute pe ambele parti.
Se aseaza pieptul de pui taiat fasii,se pun cartofii prajiti,feliile de rosii,ceapa verde,castravetii murati...
Pieptul de pui se pune la fiert impreuna cu ceapa alba lasata intreaga.
Ceapa verde se taie rondele,ardeiul gras cubulete iar morcovul felii subtiri,se pun la calit in ulei de masline,adaugand si orezul spalat si scurs de apa.
Dupa ce le-am calit cateva minute se adauga in oala de...
Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei de masline, pana devine sticloasa.
Se adauga mazarea si apa cat sa acopere si se lasa la foc potrivit sa fiarba.
Cand apa scade, iar ceapa este fiarta se pun smantana si condimentele, se amesteca bine, se mai lasa cateva minute pe foc dupa...
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in uleiul de masline pentru cateva minute.
Adaugam bucatiile de iepure ,punem apa cat sa acopere si lasam la fiert la foc potrivit.
Cand apa incepe sa scada,bucatiile de iepure se scot si se pun la prajit.
Peste ceapa se adauga bulionul si...
Carnea de curcan se taie cubulete si se pune la fiert impreuna cu ceapa lasata intreaga.
Morcovul se taie rondele,iar ardeiul gras cuburi mici si se pun la calit in putin ulei de masline,dupa care se adauga in oala de supa.
Sper final cand sunt aproape fierte se adauga prazul taiat rondele...
Ceapa se toaca marunt,iar morcovul rondele si se pun la calit in uleiul de masline,dupa cateva minute se pune apa cat sa acopere si se lasa la foc potrivit sa fiarba.
Dovlecelul zucchini se spala bine se taie in doua si feliute cat mai subtiri(eu l-am lasat cu coaja),prazul se taie rondele si...
Coastele de porc se pun la fiert in oala de supa.Din cand in cand se spumuieste.
Morcovul il taiem rondele, ceapa o tocam marunt, iar radacina de telina feliute cat mai subtiri si punem legumele la calit in ulei de masline, pentru cateva minute.
Varza se taie cat mai subtire, se adauga in...
Tagliata di manzo con salsa di panna
Carnea de vita se spala si se usuca bine cu un prosop de hartie, se condimenteaza pe ambele parti cu piper. Intr-o tigaie punem untul si punem carnea pe fiecare parte cam 5 minute, intre timp se stropeste si cu ulei de masline, carnea nu se inteapa cu furculita si nici nu se taie pentru a nu...
Taitei cu lapte si capsuni
Laptele se pune pe foc la incalzit,se adauga zaharul si taiteii,si se lasa circa 3-4 minute, pana cand sunt gata. Se pune un praf de scortisoara si esenta de vanilie. Capsuniile se spala bine, se inlatura condita, iar cu un cutit se taie feliute subtiri,cu care ornam farfuria. Se...
Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt
Taiem ceapa verde, punem untul, lasam cateva minute sa se caleasca, dupa care adaugam ficatul curatat de pielite. Se adauga apa cat sa acopere ,se pune si un capac si se lasa la foc potrivit. Cand apa a scazut punem putin de ulei de masline, condimentele, lasam sa se prajeasca putin...
Mancare de spanac cu ceapa verde
Se spala bine frunzele de spanac(eu am avut direct la punga de la Lidl,nu era foarte murdar ca cel cumparat din piata),eu nu l-am separat de lujeri. Se pune o oala cu apa la fiert cu putina sare,cand apa incepe sa fiarba se adauga pe rand frunzele de spanac,se oparesc 3-4 minute dupa care se...
Fasole scazuta cu carnati de curcan
Fasolea se lasa in apa rece peste noapte intr-un castron cu multa apa. Intr-o craticioara se pune fasolea la fiert in 3 ape. Ceapa se toaca marunt,telina o taiem feliute,iar morcovul rondele si le punem la calit in ulei de masline.Dupa cateva minute se adauga si carnatii taiati feliute,se...
Cotlet de porc in sos de unt cu ceapa verde si piure
Intr-o tigaie punem bucatiile de carne clatite cu apa rece si sterse cu un prosop de hartie,se condimenteaza pe ambele parti, se pune ulei de masline si se lasa putin la prajit. Se adauga vinul rose si ceapa taiata rondele,cand alcoolul se evapora se adauga apa cat sa acopere, carnea se...
Ciorba de fasole ardeleneasca cu pancetta
Fasolea se lasa peste noapte intr-o cratita acoperita cu apa. Pancetta cuburi se pune cateva minute la "prajit" fara a se pune ulei(isi lasa din grasimea ei),dupa care se adauga in oala de ciorba. In tigaie adauga ceapa,un strop de ulei de masline,se adauga morcovii taiati rondele,telina...
Piept de pui cu ceapa verde si branza caciotta
Pieptul de pui se taie cuburi potrivite, se pun intr-o tigaie wok cu un cub de unt la prajit. Se adauga dupa cateva minute vinul rose,se lasa pana se evapora alcoolul si se adauga ceapa verde taiata feliute. Se lasa sa se rumeneasca pieptul de pui bine (si sa se faca) daca mai este nevoie...
Pulpa de curcan in folie la cuptor
Pulpa de curcan se cresteaza pe ambele parti(se poate lasa si la marinat cateva ore, daca aveti timp, eu nu am lasat-o). Se condimenteaza pe ambele parti,se aseaza pe o bucata de folie de aluminiu, se stropeste desupra cu ulei de masline, se impacheteaza bine si se pune intr-o tava in care...
Spaghete cu pancetta si mazare
Intr-o tigaie wok se pune ceapa verde taiata feliute cu putin unt,dupa cateva minute se adauga si pancetta cuburi si usturoiul intreg. Se stinge cu vinul rose si se lasa pana cand se evapora alcoolul. Se pune mazarea clatita in apa rece si scursa, se pun condimentele si se adauga putin unt....
Varza dulce cu carnati de curcan
Carnatii erau congelati si i-am taiat feliute,se pun intr-o cratita,iar cand s-au dezghetat se pune ulei de masline si se lasa cateva minute la prajit dupa care se scot pe o farfurie. Peste uleiul ramas se adauga varza taiata,se "prajeste" cateva minute,dupa care se adaugam ardeiu gras taiat...
Fasole pastai cu carnati de curcan
Carnatii se taie in doua si se pun la prajit in putin ulei intr-o tigaie wok, se acopera cu un capac. Cand s-au prajit se scot pe o farfurie si se lasa sa se raceasca. Peste uleiul in care am prajit carnatii (daca este prea mult ulei se arunca din el si se lasa putin) se adauga ceapa tocata...
Supa de iepure
Bucatiile de iepure se pun intr-o cratita cu apa, se fierbe la foc mediu pentru 30 minute, intre timp se ia spuma. Ceapa se toaca marunt, ardeiul gras cuburi, iar morcovul rondele si se pun la calit in ulei de masline. Se adauga si radacina de telina taiata feliute. Dupa ce s-au calit...
Tocana de cartofi cu mazare si naut
Ceapa rosie o tocam marunt si o punem la calit in ulei de masline,dupa cateva minute adaugam si morcovul taiat rondele.Se pune apa si se lasa cateva minute sa fiarba la foc mic. Cartofii ii taiem cuburi,ii adaugam peste morcov,adaugam apa cat sa acopere cartofii,punem condimentele si acoperim...
Salata de paste cu valeriana si ciuperci
Pastele se pun la fiert cand apa incepe sa fiarba,se adauga si sare si se lasa timpul scris pe punga sau cutie. Cand sunt gata se scurg de apa,se amesteca cu salata valeriana rupta in bucati mai mici,se uleiul si zeama de lamaie si condimentele,se ameseteca usor. Se adauga si ciuperciile...
Salata de valeriana cu mazare
Intr-un castron sau o farfurie adanca se pune mix de salata valeriana. Morcovul il curatam,se spala si se da pe razatoarea mica,rosiile cherry se taie in patru sau rondele(eu le-am pus combinate). Se pune morcovul peste salata,se presara sare si se aranjeaza rosiile in farfurie. Mazarea...
Pipote cu ciuperci
Pipotele se pun intr-o cratita cu apa la fiert. Se fierb cam 1ora - 1 ora jumatate (pana cand sunt fierte). Ceapa o tocam marunt, o punem la calit in uleiul de masline, dupa cateva minute se adauga si morcovul dat pe razatoarea mare, se stinge cu putina apa. Se adauga ciupercile taiate...
Bors de conopida cu galuste de faina
Ceapa se toaca marunt,iar morcovul se da pe razatoarea mare si se pun la calit in ulei de masline. Pieptul de pui se curata de pielite si se pune la fiert intreg,cand e gata se scoate si se taie fasii si se adauga din nou in oala. Legumele calite se adauga in oala de ciorba. Conopida se...
Fursecuri cu banane si cocos
Albusurile se bat cu un praf de sare pana devin spuma. Bananele se curata de coaja,cu o furculita se piseaza si se adauga peste albusurile batute spuma. Se amesteca cu o spatula,se adauga esenta de vanilie si se pune putin cate putin nuca de cocos. Compozitia nu trebuie sa fie foarte...
Spaghete cu ceapa verde si ciuperci
Ceapa verde se curata, se spala bine sub jet de apa rece si se taie feliute, se pune la calit in ulei de masline. Ciuperciile (am avut direct la tava taiate), se spala bine si se taie bucati mai mici, se adauga peste ceapa si se lasa sa se caleasca impreuna, adaugandu-se si usturoiul pisat....
Spaghetti con le vongole
Vongolele se pun intr-un castron in apa cu sare,se lasa jumatate de ora,amestecand din cand in cand,dupa care se schimba apa,se pune sare si se amesteca si se mai lasa pentru 1-2 ore. Usturoiul se toaca marunt,la fel si patrunjelul proaspat,se pun intr-o tigaie wok cu ulei de...
Cous cous cu ceapa verde si carne de curcan in sos de bulion
Carnea se condimenteaza pe ambele parti,se pune putin la prajit in ulei de masline,se stinge cu vinul alb si se lasa pe foc pana cand se evapora alcoolul. Se completeaza cu apa si se adauga si catelul de usturoi intreg,putin crestat. Cand scade apa se adauga bulionul,se mai lasa cateva...
Braciole di maiale impanate al forno
Pesmetul se amesteca cu usturoiul tocat marunt,coaja de lamaie rasa,patrunjelul tocat marunt si parmezanul ras. Bucatiile de care se condimenteaza pe ambele parti,se trec prin ou si prin compozitia de pesmet,cat sa fie acoperite uniform. Intr-o tava se pune hartie de copt si bucatiile de...
Shaorma de pui cu cartofi
Pieptul de pui se condimenteaza si se pune pe grill la prajit. Rosia se taie feliute la fel si ceapa verde. Lipia se pune intr-o tigaie,se lasa cateva minute pe ambele parti. Se aseaza pieptul de pui taiat fasii,se pun cartofii prajiti,feliile de rosii,ceapa verde,castravetii murati...
Supa de primavara
Pieptul de pui se pune la fiert impreuna cu ceapa alba lasata intreaga. Ceapa verde se taie rondele,ardeiul gras cubulete iar morcovul felii subtiri,se pun la calit in ulei de masline,adaugand si orezul spalat si scurs de apa. Dupa ce le-am calit cateva minute se adauga in oala de...
Mazare cu ceapa si smantana
Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei de masline, pana devine sticloasa. Se adauga mazarea si apa cat sa acopere si se lasa la foc potrivit sa fiarba. Cand apa scade, iar ceapa este fiarta se pun smantana si condimentele, se amesteca bine, se mai lasa cateva minute pe foc dupa...
Iepure in sos de ceapa
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in uleiul de masline pentru cateva minute. Adaugam bucatiile de iepure ,punem apa cat sa acopere si lasam la fiert la foc potrivit. Cand apa incepe sa scada,bucatiile de iepure se scot si se pun la prajit. Peste ceapa se adauga bulionul si...
Supa de curcan
Carnea de curcan se taie cubulete si se pune la fiert impreuna cu ceapa lasata intreaga. Morcovul se taie rondele,iar ardeiul gras cuburi mici si se pun la calit in putin ulei de masline,dupa care se adauga in oala de supa. Sper final cand sunt aproape fierte se adauga prazul taiat rondele...
Cous-cous cu legume
Ceapa se toaca marunt,iar morcovul rondele si se pun la calit in uleiul de masline,dupa cateva minute se pune apa cat sa acopere si se lasa la foc potrivit sa fiarba. Dovlecelul zucchini se spala bine se taie in doua si feliute cat mai subtiri(eu l-am lasat cu coaja),prazul se taie rondele si...
Supa de varza cu conopida si coaste de porc
Coastele de porc se pun la fiert in oala de supa.Din cand in cand se spumuieste. Morcovul il taiem rondele, ceapa o tocam marunt, iar radacina de telina feliute cat mai subtiri si punem legumele la calit in ulei de masline, pentru cateva minute. Varza se taie cat mai subtire, se adauga in...