Bya Ralu

9

Bucataras
Suprem

brasov /brasov

Bucataras din 01.06.2011

RETETE1151
PRIETENI371
Retete

Tagliata di manzo con salsa di panna

In Vita la 5 Mai 2015

Carnea de vita se spala si se usuca bine cu un prosop de hartie, se condimenteaza pe ambele parti cu piper. Intr-o tigaie punem untul si punem carnea pe fiecare parte cam 5 minute, intre timp se stropeste si cu ulei de masline, carnea nu se inteapa cu furculita si nici nu se taie pentru a nu...

Taitei cu lapte si capsuni

In Mancare copii la 5 Mai 2015

Laptele se pune pe foc la incalzit,se adauga zaharul si taiteii,si se lasa circa 3-4 minute, pana cand sunt gata. Se pune un praf de scortisoara si esenta de vanilie. Capsuniile se spala bine, se inlatura condita, iar cu un cutit se taie feliute subtiri,cu care ornam farfuria. Se...

Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt

In Ficat la 30 Apr 2015

Taiem ceapa verde, punem untul, lasam cateva minute sa se caleasca, dupa care adaugam ficatul curatat de pielite. Se adauga apa cat sa acopere ,se pune si un capac si se lasa la foc potrivit. Cand apa a scazut punem putin de ulei de masline, condimentele, lasam sa se prajeasca putin...

Mancare de spanac cu ceapa verde

In Mancaruri de post la 29 Apr 2015

Se spala bine frunzele de spanac(eu am avut direct la punga de la Lidl,nu era foarte murdar ca cel cumparat din piata),eu nu l-am separat de lujeri. Se pune o oala cu apa la fiert cu putina sare,cand apa incepe sa fiarba se adauga pe rand frunzele de spanac,se oparesc 3-4 minute dupa care se...

Fasole scazuta cu carnati de curcan

In Curcan la 29 Apr 2015

Fasolea se lasa in apa rece peste noapte intr-un castron cu multa apa. Intr-o craticioara se pune fasolea la fiert in 3 ape. Ceapa se toaca marunt,telina o taiem feliute,iar morcovul rondele si le punem la calit in ulei de masline.Dupa cateva minute se adauga si carnatii taiati feliute,se...

Cotlet de porc in sos de unt cu ceapa verde si piure

In Porc la 23 Apr 2015

Intr-o tigaie punem bucatiile de carne clatite cu apa rece si sterse cu un prosop de hartie,se condimenteaza pe ambele parti, se pune ulei de masline si se lasa putin la prajit. Se adauga vinul rose si ceapa taiata rondele,cand alcoolul se evapora se adauga apa cat sa acopere, carnea se...

Ciorba de fasole ardeleneasca cu pancetta

In Ciorbe la 23 Apr 2015

Fasolea se lasa peste noapte intr-o cratita acoperita cu apa. Pancetta cuburi se pune cateva minute la "prajit" fara a se pune ulei(isi lasa din grasimea ei),dupa care se adauga in oala de ciorba. In tigaie adauga ceapa,un strop de ulei de masline,se adauga morcovii taiati rondele,telina...

Piept de pui cu ceapa verde si branza caciotta

In Pui la 21 Apr 2015

Pieptul de pui se taie cuburi potrivite, se pun intr-o tigaie wok cu un cub de unt la prajit. Se adauga dupa cateva minute vinul rose,se lasa pana se evapora alcoolul si se adauga ceapa verde taiata feliute. Se lasa sa se rumeneasca pieptul de pui bine (si sa se faca) daca mai este nevoie...

Pulpa de curcan in folie la cuptor

In Curcan la 17 Apr 2015

Pulpa de curcan se cresteaza pe ambele parti(se poate lasa si la marinat cateva ore, daca aveti timp, eu nu am lasat-o). Se condimenteaza pe ambele parti,se aseaza pe o bucata de folie de aluminiu, se stropeste desupra cu ulei de masline, se impacheteaza bine si se pune intr-o tava in care...

Spaghete cu pancetta si mazare

In Spaghete la 17 Apr 2015

Intr-o tigaie wok se pune ceapa verde taiata feliute cu putin unt,dupa cateva minute se adauga si pancetta cuburi si usturoiul intreg. Se stinge cu vinul rose si se lasa pana cand se evapora alcoolul. Se pune mazarea clatita in apa rece si scursa, se pun condimentele si se adauga putin unt....

Varza dulce cu carnati de curcan

In Curcan la 13 Apr 2015

Carnatii erau congelati si i-am taiat feliute,se pun intr-o cratita,iar cand s-au dezghetat se pune ulei de masline si se lasa cateva minute la prajit dupa care se scot pe o farfurie. Peste uleiul ramas se adauga varza taiata,se "prajeste" cateva minute,dupa care se adaugam ardeiu gras taiat...

Fasole pastai cu carnati de curcan

In Curcan la 9 Apr 2015

Carnatii se taie in doua si se pun la prajit in putin ulei intr-o tigaie wok, se acopera cu un capac. Cand s-au prajit se scot pe o farfurie si se lasa sa se raceasca. Peste uleiul in care am prajit carnatii (daca este prea mult ulei se arunca din el si se lasa putin) se adauga ceapa tocata...

Supa de iepure

In Supe la 9 Apr 2015

Bucatiile de iepure se pun intr-o cratita cu apa, se fierbe la foc mediu pentru 30 minute, intre timp se ia spuma. Ceapa se toaca marunt, ardeiul gras cuburi, iar morcovul rondele si se pun la calit in ulei de masline. Se adauga si radacina de telina taiata feliute. Dupa ce s-au calit...

Tocana de cartofi cu mazare si naut

In Mancaruri de post la 8 Apr 2015

Ceapa rosie o tocam marunt si o punem la calit in ulei de masline,dupa cateva minute adaugam si morcovul taiat rondele.Se pune apa si se lasa cateva minute sa fiarba la foc mic. Cartofii ii taiem cuburi,ii adaugam peste morcov,adaugam apa cat sa acopere cartofii,punem condimentele si acoperim...

Salata de paste cu valeriana si ciuperci

In Salate la 6 Apr 2015

Pastele se pun la fiert cand apa incepe sa fiarba,se adauga si sare si se lasa timpul scris pe punga sau cutie. Cand sunt gata se scurg de apa,se amesteca cu salata valeriana rupta in bucati mai mici,se uleiul si zeama de lamaie si condimentele,se ameseteca usor. Se adauga si ciuperciile...

Salata de valeriana cu mazare

In Salate la 3 Apr 2015

Intr-un castron sau o farfurie adanca se pune mix de salata valeriana. Morcovul il curatam,se spala si se da pe razatoarea mica,rosiile cherry se taie in patru sau rondele(eu le-am pus combinate). Se pune morcovul peste salata,se presara sare si se aranjeaza rosiile in farfurie. Mazarea...

Pipote cu ciuperci

In Mancaruri cu carne la 31 Mar 2015

Pipotele se pun intr-o cratita cu apa la fiert. Se fierb cam 1ora - 1 ora jumatate (pana cand sunt fierte). Ceapa o tocam marunt, o punem la calit in uleiul de masline, dupa cateva minute se adauga si morcovul dat pe razatoarea mare, se stinge cu putina apa. Se adauga ciupercile taiate...

Bors de conopida cu galuste de faina

In Ciorbe la 26 Mar 2015

Ceapa se toaca marunt,iar morcovul se da pe razatoarea mare si se pun la calit in ulei de masline. Pieptul de pui se curata de pielite si se pune la fiert intreg,cand e gata se scoate si se taie fasii si se adauga din nou in oala. Legumele calite se adauga in oala de ciorba. Conopida se...

Fursecuri cu banane si cocos

In Dulciuri la 26 Mar 2015

Albusurile se bat cu un praf de sare pana devin spuma. Bananele se curata de coaja,cu o furculita se piseaza si se adauga peste albusurile batute spuma. Se amesteca cu o spatula,se adauga esenta de vanilie si se pune putin cate putin nuca de cocos. Compozitia nu trebuie sa fie foarte...

Spaghete cu ceapa verde si ciuperci

In Spaghete la 23 Mar 2015

Ceapa verde se curata, se spala bine sub jet de apa rece si se taie feliute, se pune la calit in ulei de masline. Ciuperciile (am avut direct la tava taiate), se spala bine si se taie bucati mai mici, se adauga peste ceapa si se lasa sa se caleasca impreuna, adaugandu-se si usturoiul pisat....

Spaghetti con le vongole

In Spaghete la 22 Mar 2015

Vongolele se pun intr-un castron in apa cu sare,se lasa jumatate de ora,amestecand din cand in cand,dupa care se schimba apa,se pune sare si se amesteca si se mai lasa pentru 1-2 ore. Usturoiul se toaca marunt,la fel si patrunjelul proaspat,se pun intr-o tigaie wok cu ulei de...

Cous cous cu ceapa verde si carne de curcan in sos de bulion

In Curcan la 12 Mar 2015

Carnea se condimenteaza pe ambele parti,se pune putin la prajit in ulei de masline,se stinge cu vinul alb si se lasa pe foc pana cand se evapora alcoolul. Se completeaza cu apa si se adauga si catelul de usturoi intreg,putin crestat. Cand scade apa se adauga bulionul,se mai lasa cateva...

Braciole di maiale impanate al forno

In Porc la 12 Mar 2015

Pesmetul se amesteca cu usturoiul tocat marunt,coaja de lamaie rasa,patrunjelul tocat marunt si parmezanul ras. Bucatiile de care se condimenteaza pe ambele parti,se trec prin ou si prin compozitia de pesmet,cat sa fie acoperite uniform. Intr-o tava se pune hartie de copt si bucatiile de...

Shaorma de pui cu cartofi

In Aperitive / Garnituri la 10 Mar 2015

Pieptul de pui se condimenteaza si se pune pe grill la prajit. Rosia se taie feliute la fel si ceapa verde. Lipia se pune intr-o tigaie,se lasa cateva minute pe ambele parti. Se aseaza pieptul de pui taiat fasii,se pun cartofii prajiti,feliile de rosii,ceapa verde,castravetii murati...

Supa de primavara

In Supe la 8 Mar 2015

Pieptul de pui se pune la fiert impreuna cu ceapa alba lasata intreaga. Ceapa verde se taie rondele,ardeiul gras cubulete iar morcovul felii subtiri,se pun la calit in ulei de masline,adaugand si orezul spalat si scurs de apa. Dupa ce le-am calit cateva minute se adauga in oala de...

Mazare cu ceapa si smantana

In Mancaruri de legume la 5 Mar 2015

Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei de masline, pana devine sticloasa. Se adauga mazarea si apa cat sa acopere si se lasa la foc potrivit sa fiarba. Cand apa scade, iar ceapa este fiarta se pun smantana si condimentele, se amesteca bine, se mai lasa cateva minute pe foc dupa...

Iepure in sos de ceapa

In Iepure la 5 Mar 2015

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in uleiul de masline pentru cateva minute. Adaugam bucatiile de iepure ,punem apa cat sa acopere si lasam la fiert la foc potrivit. Cand apa incepe sa scada,bucatiile de iepure se scot si se pun la prajit. Peste ceapa se adauga bulionul si...

Supa de curcan

In Supe la 12 Feb 2015

Carnea de curcan se taie cubulete si se pune la fiert impreuna cu ceapa lasata intreaga. Morcovul se taie rondele,iar ardeiul gras cuburi mici si se pun la calit in putin ulei de masline,dupa care se adauga in oala de supa. Sper final cand sunt aproape fierte se adauga prazul taiat rondele...

Cous-cous cu legume

In Aperitive / Garnituri la 12 Feb 2015

Ceapa se toaca marunt,iar morcovul rondele si se pun la calit in uleiul de masline,dupa cateva minute se pune apa cat sa acopere si se lasa la foc potrivit sa fiarba. Dovlecelul zucchini se spala bine se taie in doua si feliute cat mai subtiri(eu l-am lasat cu coaja),prazul se taie rondele si...

Supa de varza cu conopida si coaste de porc

In Supe la 4 Feb 2015

Coastele de porc se pun la fiert in oala de supa.Din cand in cand se spumuieste. Morcovul il taiem rondele, ceapa o tocam marunt, iar radacina de telina feliute cat mai subtiri si punem legumele la calit in ulei de masline, pentru cateva minute. Varza se taie cat mai subtire, se adauga in...

Afisate 421 - 450 din 1151 retete    

Postari recente

publicat la 16.09.2021

Tartar de ton

publicat la 16.09.2021

Desert tort Cifra

publicat la 24.01.2021

Desert papanasi moldovenesti

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Guvernul o să îți mărească leafa cu 30%. Pe 1 aprilie :))

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

ieri la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

ieri la 11:10

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]