Curatam morcovul si il taiem cubulete. Spalam tijele de praz, le curatam si le taiem rondele de aproximativ 1 cm. Amestecam carnea tocata cu orezul spalat si scurs, sare, piper negru macinat si oul. Incingem uleiul intr-o oala si adaugam morcovii taiati cubulete. Ii lasam cateva...
Rupem conopida buchetele, o spalam sub jet de apa, o scurgem si o punem la fiert in apa cu putina sare, 10 minute, sa se inmoaie. Cand este gata, scurgem zeama.
Clatim rapid ciupercile printr-un jet de apa, le scurgem si le taiem felii, apoi le punem la calit in uleiul incins. Le lasam pana...
Curatam bine ficateii de pielite, ii spalam si ii scurgem bine. Spalam conopida, o taiem buchetele pe care le punem la fiert, in apa clocotita cu putina sare. Le fierbem aproximativ 15 minute, pana s-au inmuiat bine. Pentru piure, scurgem apa, adaugam smantana, piper negru macinat si mixam pana...
Spalam legumele si le taiem. Incingem uleiul, apoi adaugam, pe rand, prazul, morcovii, conopida, varza, iar la sfarsit cartofii. Amestecam usor, pana legumele se inmoaie. Adaugam apa, cat sa cuprinda legumele si le fierbem 10 minute. Adaugam bulionul, sare, piper, cimbru, foile de dafin si dam...
Spalam bine lintea si o punem la fiert in 300 ml apa rece, cu un praf de sare. O fierbem pana se inmoaie, apoi scurgem apa, pe care o pastram si o lasam sa se raceasca.
Curatam ceapa si o tocam fin. Curatam ficatul de pielite, il taiem bucati mai mici, il spalam si il scurgem.
Incingem...
Spalam bine cartofii si ii curatam, ii taiem in patru si ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa 10 minute, adaugam mazarea si mai lasam sa fiarba 5 minute. Scurgem cartofii si mazarea si ii lasam sa se raceasca. Ii asezam intr-un castron, apoi adaugam peste ei conserva de ton scursa, ouale taiate...
Curatam si spalam toate legumele.
Tocam ceapa julienne, morcovul rondele subtiri, ardeiul gras fasii, iar dovlecelul si vanata cuburi mai maricele. Usturoiul il tocam fin, iar rosiile le tocam cubulete mici.
In uleiul incins, punem morcovul si ceapa, apoi, dupa ce incep sa se inmoaie,...
Doi catei de usturoi ii pisam bine si ii amestecam cu sare, boia, piper si ulei. Ungem bucatile de peste pe ambele parti si le asezam intr-o tava, pe hartie de copt. Dam tava la cuptor pana pestii se rumenesc usor. Punem mazarea intr-o oala, adaugam apa cat sa o cuprinda, sare, piper negru...
Tocam ceapa fin si o punem la calit, in uleiul incins. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete. Cand ceapa a devenit translucida, adaugam cartofii, apoi stingem cu apa sau supa de legume, cat sa acopere cartofii si sa depaseasca cu 2-3 degete. Adaugam sare, piper negru macinat si fierbem...
Amestecam faina cu zaharul, sarea si drojdia. Turnam apa calda si uleiul si framantam un aluat nelipicios. Lasam aluatul sa cresca 15 minute, apoi il intindem si il asezam pe o forma rotunda. Tocam ceapa solzisori, iar rosiile le taiem cubulete, dupa ce am scos partea cu seminte. Somonul il taiem...
Se freaca galbenusurile cu un praf de sare si cu zaharul pana se obtine o compozitei cremoasa .Se dilueaza usor compozitia cu cafeaua calduta.Se pune amestecul la bain-marie sau la foc mic si se amesteca pana se ingroasa ca o smantana.Se da jos si se amesteca cu lichiorul de migdale .Se...
Pentru inghetata se prajesc samburii de nuca usor intr-o tava ,se macina si se toarna peste ei laptele clocotit in fir subtire ,amestecand continuu ,pana se obtine o pasata subtire.
Se bat intr-o oala cu fund dublu galbenusurile cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul .Se...
ngeti tava cu unt. Intindeti foile de placinta. Rupeti o foaie si ridicati-o usor pe marginule tavii, apoi intepati foile cu furculita si dati tava la cuptor pentru 10 minute. Cuptorul trebuie preincalzit.Puneti in cuptor un vas cu apa sub tava de prajitura.
Separati albusurile de...
Pentru blat mixezi toate ingredientele, in afara de faina si praf de copt. Adaugi faina amestecata cu praful de copt si framanti un aluat potrivit de tare, pe care il imparti in doua. Intr-o tava pui hartie de copt si intinzi o parte din aluat. Pentru umplutura descojesti merele si le razi...
Pentru foi punem zaharul si apa intr-o craticioara, pe care o asezam la foc. Amestecam continuu pana zaharul se dizolva. Dam jos craticioara si lasam sa se raceasca. Odata racita, adaugam uleiul,ouale, apoi omogenizam bine compozitia. Adaugam cacao, bicarbonatul stins si faina, pana obtinem...
Blat: Mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana capata aspectul unei smantani groase. Adaugam nuca macinata, faina si praful de copt si amestecam usor. Turnam blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il dam la cuptor la foc potrivit pana incepe sa...
Intr-un castron mixam untul cu zaharul,un praf de sare, apoi adaugam cate un ou, mixand pana se incorporeaza bine.
Cand am terminat de pus toate ouale, cernem deasupra faina amestecata cu cacao si praf de copt. Omogenizam compozitia si o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt....
Curatam coaja cozonacului si il taiem cubulete.
Ungem cu unt o forma si asezam 3/4 din cuburile de cozonac. Presaram deasupra ciresele(fara samburi, scurse bine, sau dezghetate si scurse, in cazul in care folosim cirese din congelator) si stafidele.
Intr-un vas mixam ouale cu...
Intr-o oala, punem 1 lingura de ulei la incins si adaugam bucatile de carne. Le intoarcem pe toate partile si le lasam pana incep sa se rumeneasca usor. Stingem cu apa calda, cat sa acopere carnea si o lasam sa fiarba la foc mic.
Separat, in uleiul ramas punem la calit morcovii taiati...
Taiem carnea in bucati potrivite, o spalam si o punem la foc intr-o oala cu apa rece. Spumam de cate ori este nevoie si lasam carnea sa fiarba, in functie de cat de fraged este mielul, 15-20 de minute. Intre timp curatam si tocam morcovii cubulete, iar ceapa verde rondele subtiri, separat...
Se separa ouale. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana devine cremoasa. Se adauga galbenusurile, apoi coaja de portocala,uleiul si zeama de portocala. Se amesteca faina cernuta cu praful de copt si ciocolata rasa si se toarna in...
Punem fructele intr-un bol impreuna cu zeama de portocale si le punem la cuptorul cu microunde la putere mare pentru 1 minut. Le lasam sa se raceasca si sa se hidrateze bine.
Turnam laptele si mierea intr-o oala si le punem la foc, amestecand usor pana amestecul se infierbanta bine si...
Preparam maiaua frecand drojdia cu o lingura zahar,putin lapte caldut si faina pana capata consistenta unei smantani. O lasam la cald sa dospeasca. Cernem faina ,facem o adancitura la mijloc in care punem restul de zahar, galbenusurile, restul de lapte, aromele. Framantam pana nu se...
Curatam pulpele de grasime si pielite, le crestam in 2-3 locuri.
Curatam usturoiul si il feliem. Introducem cateva felii de usturoi in crestaturile facute, iar restul le punem in tava. Facem un amestec din cimbru, maghiran, busuioc, sare, piper, boia dulce si frecam pulpele pe ambele parti....
Inainte cu cateva ore de a ne apuca de treaba trebuie sa scoatem toate ingredientele din frigider. Lucram cozonacul intr-o incapere bine incalzita ,fara curenti de aer. Cernem faina intr-un castron adanc. Oparim laptele. Luam 2-3 linguri de faina intr-un castron si turnam lapte fierbinte,...
Incepem cu pregatirea cojilor. Intr-o craticioara punem untul, laptele, zaharul si sarea. Amestecam pana la primul clocot, apoi turnam faina in ploaie, tragem cratita de pe foc si amestecam energic.Lasam compozitia sa se racoreasca, apoi adaugam cate un ou, pe rand, amestecand pana se...
Spalam pieptul de pui , il taiem in jumatati si il punem la fiert in apa cu putina sare. Spumam de cate ori este nevoie si il fierbem aproximativ 15 minute, pana este bine patruns. Scoatem pieptul de pui, il lasam sa se raceasca si il taiem cubulete. Ciupercile din conserva le clatim...
Preparam maiaua frecand drojdia cu o lingura zahar, putin lapte caldut si faina pana capata consistenta unei smantani. O lasam la cald sa dospeasca. Cernem faina, facem o adancitura la mijloc in care punem restul de zahar, galbenusurile,restul de lapte,aromele.Framantam pana nu se mai...
Amestecam intr-un castron carnea tocata de curcan, orezul spalat si scurs, 2 albusuri, sare, piper negru macinat si patrunjel tocat fin.Omogenizam bine si formam cu mainile umede perisoare aproximativ egale pe care le punem pe un tocator. Curatam ceapa, morcovul si telina si...
Taiam carnea in bucati potrivite si o spalam bine. (Daca vrem sa nu miroase asa tare a miel o acoperim cu apa, punem 2 linguri de otet,foi de dafin, piper boabe si o lasam 30 de minute, apoi o scurgem si o clatim bine in multe ape sa nu aiba gust de otet ).Tocam ceapa fin si o punem la...
Supa de praz cu perisoare
Curatam morcovul si il taiem cubulete. Spalam tijele de praz, le curatam si le taiem rondele de aproximativ 1 cm. Amestecam carnea tocata cu orezul spalat si scurs, sare, piper negru macinat si oul. Incingem uleiul intr-o oala si adaugam morcovii taiati cubulete. Ii lasam cateva...
Conopida cu ciuperci la cuptor
Rupem conopida buchetele, o spalam sub jet de apa, o scurgem si o punem la fiert in apa cu putina sare, 10 minute, sa se inmoaie. Cand este gata, scurgem zeama. Clatim rapid ciupercile printr-un jet de apa, le scurgem si le taiem felii, apoi le punem la calit in uleiul incins. Le lasam pana...
Ficat de curcan cu piure de conopida si ceapa caramelizata
Curatam bine ficateii de pielite, ii spalam si ii scurgem bine. Spalam conopida, o taiem buchetele pe care le punem la fiert, in apa clocotita cu putina sare. Le fierbem aproximativ 15 minute, pana s-au inmuiat bine. Pentru piure, scurgem apa, adaugam smantana, piper negru macinat si mixam pana...
Ghiveci de legume
Spalam legumele si le taiem. Incingem uleiul, apoi adaugam, pe rand, prazul, morcovii, conopida, varza, iar la sfarsit cartofii. Amestecam usor, pana legumele se inmoaie. Adaugam apa, cat sa cuprinda legumele si le fierbem 10 minute. Adaugam bulionul, sare, piper, cimbru, foile de dafin si dam...
Pateu de ficat cu linte rosie
Spalam bine lintea si o punem la fiert in 300 ml apa rece, cu un praf de sare. O fierbem pana se inmoaie, apoi scurgem apa, pe care o pastram si o lasam sa se raceasca. Curatam ceapa si o tocam fin. Curatam ficatul de pielite, il taiem bucati mai mici, il spalam si il scurgem. Incingem...
Salata de cartofi cu mazare si ton
Spalam bine cartofii si ii curatam, ii taiem in patru si ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa 10 minute, adaugam mazarea si mai lasam sa fiarba 5 minute. Scurgem cartofii si mazarea si ii lasam sa se raceasca. Ii asezam intr-un castron, apoi adaugam peste ei conserva de ton scursa, ouale taiate...
Macrou la cuptor cu legume
Curatam si spalam toate legumele. Tocam ceapa julienne, morcovul rondele subtiri, ardeiul gras fasii, iar dovlecelul si vanata cuburi mai maricele. Usturoiul il tocam fin, iar rosiile le tocam cubulete mici. In uleiul incins, punem morcovul si ceapa, apoi, dupa ce incep sa se inmoaie,...
Macrou usturoiat cu piure de mazare
Doi catei de usturoi ii pisam bine si ii amestecam cu sare, boia, piper si ulei. Ungem bucatile de peste pe ambele parti si le asezam intr-o tava, pe hartie de copt. Dam tava la cuptor pana pestii se rumenesc usor. Punem mazarea intr-o oala, adaugam apa cat sa o cuprinda, sare, piper negru...
Supa de somon cu cartofi
Tocam ceapa fin si o punem la calit, in uleiul incins. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete. Cand ceapa a devenit translucida, adaugam cartofii, apoi stingem cu apa sau supa de legume, cat sa acopere cartofii si sa depaseasca cu 2-3 degete. Adaugam sare, piper negru macinat si fierbem...
Pizza cu somon, ceapa si rosii
Amestecam faina cu zaharul, sarea si drojdia. Turnam apa calda si uleiul si framantam un aluat nelipicios. Lasam aluatul sa cresca 15 minute, apoi il intindem si il asezam pe o forma rotunda. Tocam ceapa solzisori, iar rosiile le taiem cubulete, dupa ce am scos partea cu seminte. Somonul il taiem...
Inghetata de cafea
Se freaca galbenusurile cu un praf de sare si cu zaharul pana se obtine o compozitei cremoasa .Se dilueaza usor compozitia cu cafeaua calduta.Se pune amestecul la bain-marie sau la foc mic si se amesteca pana se ingroasa ca o smantana.Se da jos si se amesteca cu lichiorul de migdale .Se...
Inghetata de nuci cu sos de zahar ars
Pentru inghetata se prajesc samburii de nuca usor intr-o tava ,se macina si se toarna peste ei laptele clocotit in fir subtire ,amestecand continuu ,pana se obtine o pasata subtire. Se bat intr-o oala cu fund dublu galbenusurile cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul .Se...
Placinta crocanta cu branza si cirese
ngeti tava cu unt. Intindeti foile de placinta. Rupeti o foaie si ridicati-o usor pe marginule tavii, apoi intepati foile cu furculita si dati tava la cuptor pentru 10 minute. Cuptorul trebuie preincalzit.Puneti in cuptor un vas cu apa sub tava de prajitura. Separati albusurile de...
Prajitura cu mere si nuci
Pentru blat mixezi toate ingredientele, in afara de faina si praf de copt. Adaugi faina amestecata cu praful de copt si framanti un aluat potrivit de tare, pe care il imparti in doua. Intr-o tava pui hartie de copt si intinzi o parte din aluat. Pentru umplutura descojesti merele si le razi...
Prajitura cu foi de cacao, gem de caise si crema de gris
Pentru foi punem zaharul si apa intr-o craticioara, pe care o asezam la foc. Amestecam continuu pana zaharul se dizolva. Dam jos craticioara si lasam sa se raceasca. Odata racita, adaugam uleiul,ouale, apoi omogenizam bine compozitia. Adaugam cacao, bicarbonatul stins si faina, pana obtinem...
Prajitura din albusuri cu gem de caise si crema de vanilie
Blat: Mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana capata aspectul unei smantani groase. Adaugam nuca macinata, faina si praful de copt si amestecam usor. Turnam blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il dam la cuptor la foc potrivit pana incepe sa...
Prajitura cu branza si capsuni
Intr-un castron mixam untul cu zaharul,un praf de sare, apoi adaugam cate un ou, mixand pana se incorporeaza bine. Cand am terminat de pus toate ouale, cernem deasupra faina amestecata cu cacao si praf de copt. Omogenizam compozitia si o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt....
Budinca de cozonac cu cirese si stafide
Curatam coaja cozonacului si il taiem cubulete. Ungem cu unt o forma si asezam 3/4 din cuburile de cozonac. Presaram deasupra ciresele(fara samburi, scurse bine, sau dezghetate si scurse, in cazul in care folosim cirese din congelator) si stafidele. Intr-un vas mixam ouale cu...
Ciorba groasa de miel cu naut
Intr-o oala, punem 1 lingura de ulei la incins si adaugam bucatile de carne. Le intoarcem pe toate partile si le lasam pana incep sa se rumeneasca usor. Stingem cu apa calda, cat sa acopere carnea si o lasam sa fiarba la foc mic. Separat, in uleiul ramas punem la calit morcovii taiati...
Bors de miel cu loboda rosie
Taiem carnea in bucati potrivite, o spalam si o punem la foc intr-o oala cu apa rece. Spumam de cate ori este nevoie si lasam carnea sa fiarba, in functie de cat de fraged este mielul, 15-20 de minute. Intre timp curatam si tocam morcovii cubulete, iar ceapa verde rondele subtiri, separat...
Chec cu portocale si ciocolata
Se separa ouale. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana devine cremoasa. Se adauga galbenusurile, apoi coaja de portocala,uleiul si zeama de portocala. Se amesteca faina cernuta cu praful de copt si ciocolata rasa si se toarna in...
Cozonac impletit cu martipan si fructe
Punem fructele intr-un bol impreuna cu zeama de portocale si le punem la cuptorul cu microunde la putere mare pentru 1 minut. Le lasam sa se raceasca si sa se hidrateze bine. Turnam laptele si mierea intr-o oala si le punem la foc, amestecand usor pana amestecul se infierbanta bine si...
Cozonac cu stafide si fulgi de migdale
Preparam maiaua frecand drojdia cu o lingura zahar,putin lapte caldut si faina pana capata consistenta unei smantani. O lasam la cald sa dospeasca. Cernem faina ,facem o adancitura la mijloc in care punem restul de zahar, galbenusurile, restul de lapte, aromele. Framantam pana nu se...
Miel aromat
Curatam pulpele de grasime si pielite, le crestam in 2-3 locuri. Curatam usturoiul si il feliem. Introducem cateva felii de usturoi in crestaturile facute, iar restul le punem in tava. Facem un amestec din cimbru, maghiran, busuioc, sare, piper, boia dulce si frecam pulpele pe ambele parti....
Cozonac cu aluat oparit si umplutura de nuci
Inainte cu cateva ore de a ne apuca de treaba trebuie sa scoatem toate ingredientele din frigider. Lucram cozonacul intr-o incapere bine incalzita ,fara curenti de aer. Cernem faina intr-un castron adanc. Oparim laptele. Luam 2-3 linguri de faina intr-un castron si turnam lapte fierbinte,...
Eclere cu crema de vanilie
Incepem cu pregatirea cojilor. Intr-o craticioara punem untul, laptele, zaharul si sarea. Amestecam pana la primul clocot, apoi turnam faina in ploaie, tragem cratita de pe foc si amestecam energic.Lasam compozitia sa se racoreasca, apoi adaugam cate un ou, pe rand, amestecand pana se...
Salata de ciuperci cu piept de pui
Spalam pieptul de pui , il taiem in jumatati si il punem la fiert in apa cu putina sare. Spumam de cate ori este nevoie si il fierbem aproximativ 15 minute, pana este bine patruns. Scoatem pieptul de pui, il lasam sa se raceasca si il taiem cubulete. Ciupercile din conserva le clatim...
Pasca cu ciocolata
Preparam maiaua frecand drojdia cu o lingura zahar, putin lapte caldut si faina pana capata consistenta unei smantani. O lasam la cald sa dospeasca. Cernem faina, facem o adancitura la mijloc in care punem restul de zahar, galbenusurile,restul de lapte,aromele.Framantam pana nu se mai...
Ciorba de perisoare din carne de curcan
Amestecam intr-un castron carnea tocata de curcan, orezul spalat si scurs, 2 albusuri, sare, piper negru macinat si patrunjel tocat fin.Omogenizam bine si formam cu mainile umede perisoare aproximativ egale pe care le punem pe un tocator. Curatam ceapa, morcovul si telina si...
Stufat de miel
Taiam carnea in bucati potrivite si o spalam bine. (Daca vrem sa nu miroase asa tare a miel o acoperim cu apa, punem 2 linguri de otet,foi de dafin, piper boabe si o lasam 30 de minute, apoi o scurgem si o clatim bine in multe ape sa nu aiba gust de otet ).Tocam ceapa fin si o punem la...