katty

7

Bucataras
Top-Chef

Drobeta Turnu Severin, Mehedinti

Bucataras din 23.01.2011

RETETE907
PRIETENI151
Retete

Strudel cu cirese

In Dulciuri la 26 Apr 2016

Punem ciresele intr-o sita, deaupra unei vas, si le lasam sa se dezghete. Le amestecam cu 1 lingura de zahar si pesmetul. Taiem foile de placinta pe jumatate. Asezam  o jumatate de foaie de placinta, o ungem cu ulei sau unt topit si punem o alta jumatate de foaie. Intindem  2 linguri...

Saratele din aluat de foietaj

In Aperitive / Garnituri la 26 Apr 2016

Dezghetam aluatul in frigider. Presaram faina pe masa de lucru si punem aluatul. Batem ouale bine si ungem aluatul. Presaram deasupra branza telemea rasa si macul. Cu un cutit ascutit taiem aluatul pe jumatate, apoi fasii inguste de 1 cm. Asezam fasii intr-o tava pe hartie de copt. Dam tava...

Prajitura cu bere

In Dulciuri la 19 Apr 2016

Intr-un castron mixam untul si zaharul, apoi adaugam , pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Faina se amesteca cu praful de copt si amestecul de scortisoara si coriandru si seadauga la compozitie. Turnam apoi berea neagra, coaja rasa de portocale si stafidele si omogenizam. Punem...

Tocana de vita in bere neagra

In Vita la 19 Apr 2016

Intr-o oala cu pereti grosi punem carnea la calit in uleiul incins. Amestecam ocazional pana isi schimba culoarea. Adaugam ceapa tocata fin, morcovul dat pe razatoarea mare si ardeiul gras tocat cubulete. Amestecam pana legumele incep sa se inmoaie, apoi adaugam apa calda cat sa acopere amestecul...

Pasta de naut cu leurda

In Mancaruri de post la 7 Apr 2016

Scurgem conserva de naut si o punem intr-un vas adanc. Cu o lingura scoatem miezul de la avocado. Adaugam patrunjelul si leurda spalate, la care le-am rupt coditele. Adaugam sare, piper, zeama de lamaie, apoi uleiul in fir subtire in timp ce mixam compozitia pana obtinem o pasta fina. Pastram...

Legume cu risoni

In Mancaruri de post la 7 Apr 2016

Tocam ceapa fin dupa ce am curatat-o si am spalat-o. Curatam dovleceii si vanata de coaje si le taiem in cuburi mai mari. Scurgem conserva de ciuperci. Curatam morcovul si il taiem rondele subtiri. Taiem ardeiul gras cubulete. In uleiul incins punem rondelele de morcov si ceapa. Amestecam usor si...

Ciuperci si spanac in sos de rosii

In Mancaruri de post la 7 Apr 2016

Trecem ciupercile printr-un jet de apa, le scurgem, apoi le taiem felii subtiri. Curatam ceapa si o tocam fin. In uleiul incins putem ceapa. Cand ceapa a devenit translucida adaugam ciupercile taiate felii. Punem un capac pentru 2-3 minute, apoi il inlaturam si amestecam usor in ciuperci pana...

Couscous cu amestec de fructe

In Dulciuri la 7 Apr 2016

Intr-o craticioara punem apa, melasa, zaharul si batonul de scortisoara. Lasam sa dea 2-3 clocote si zaharul si melasa sa se topeasca. Dam craticioara jos, punem coaja de portocala, fructele si couscousul. Acoperim cu un capac pana  se absoarbe toata apa.

Clatite din faina de naut cu ciuperci

In Mancaruri de post la 21 Feb 2016

Intr-un vas amestecati faina de naut cu turmericul, sare, piper, praful de copt, semintele si apa. Omogenizati bine si lasati amestecul  10 minute sa se odihneasca. Treceti ciupercile printr-un jet de apa, le scurgeti si le taiati feliute. Tocati ardeiul gras cubulete mici. Incintati...

Tarta cu piersici si mango si sos de vanilie

In Dulciuri la 21 Feb 2016

Incepem cu prepararea crustei.Amestecam toate ingredientele in afara de apa. Daca este nevoie adaugam si apa  pentru a obtine un aluat care nu se lipeste de maini , pe care il stringem intr-o bila, il invelim in folie de plastic si il dam la frigider pentru cel putin o ora. Scurgem...

Briose cu sos de cirese

In Dulciuri la 14 Feb 2016

 Intr-un vas punem faina, cacao, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si piperul roz macinat. Intr-un vas inalt mixam oul, iaurtul si uleiul si turnam amestecul peste ingredientele solide. Amestecam bine compozitia si turnam amestecul rezultat fie in 12 forme mici de briose, fie in 6...

Sos de cirese

In Sosuri la 13 Feb 2016

Punem ciresele intr-o craticioara impreuna cu zaharul si vinul si le lasam sa se decongeleze usor. Punem vasul la foc mic si il lasam sa dea cateva clocote. Dizolvam amidonul in apa si il turnam peste cirese amestecand continuu. Lasam sa mai fiarba 3-5 minute. Daca ciresele nu au lasat suficienta...

Rulada cu sos caramel si mascarpone

In Dulciuri la 13 Feb 2016

Incepem cu prepararea sosului caramel, caci va avea nevoie de ceva timp pentru racire. Intr-o craticioara cu fund gros punem zaharul. Asezam craticioara la foc mic pana zaharul se caramelizeaza, avand  grija sa nu se inchida prea tare la culoare.Zaharul va incepe sa se caramelizeze de la...

Chec pufos cu merisoare

In Dulciuri la 29 Ian 2016

Mai intai pornim cuptorul la 170 de grade si pregatim o forma pe care o tapetam cu unt si faina. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam un pahar zahar si batem in continuare pana obtinem consistenta unei smantani groase....

Sos de portocale, reteta aromata perfecta pentru a imbogati gustul oricarui desert

In Sosuri la 27 Ian 2016

Cum se prepara Sos de portocale, reteta aromata perfecta pentru a imbogati gustul oricarui desert: Intr-o craticioara punem sucul de portocale, coaja rasa, zaharul si coniacul si asezam craticioara la foc mic. Dizolvam amidonul in putina zeama de portocale din craticioara si il turnam peste...

Rulouri cu cascaval, bacon si amestec de seminte

In Aperitive / Garnituri la 15 Ian 2016

Intr-un bol amestecam faina cernuta si taratele. Incalzim putin laptele batut cat sa putem tine un deget in el fara sa ne ardem, apoi punem in el zaharul, sarea,  drojdia sfaramata si uleiul de masline. Amestecam pana se omogenizeaza bine. Facem o adancitura in mijlocul fainii in care punem...

Frigarui de vinete cu sos de iaurt

In Mancaruri de legume la 15 Ian 2016

Spalam vinetele, le curatam de coaja si le taiem cubulete potrivite de marime. Presaram putina sare si le lasam la scurs intr-o sita. Dupa ce s-au scurs le tamponam cu servete absorbante,presaram deasupra piper macinat si ulei. Amestecam bine, apoi infigem vinetele in tepuse de lemn....

Prajitura cu visine si iaurt

In Dulciuri la 15 Ian 2016

Mixam intr-un vas untul cu zaharul, pana devine spumos. Adaugam pe rand cate un ou, mixand bine dupa fiecare, apoi adaugam iaurtul, cacaoa, zaharul vanilat si romul, iar la final cernem deasupra faina amestecata cu praful de copt. Amestecam  cu o spatula si turnam amestecul intr-o tava ....

Tartine cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 15 Ian 2016

Trecem  ciupercile printr-un jet de apa, apoi le scurgem bine. Le taiem lame si le punem intr-o tigaie cu uleiul. Punem capacul pentru 2 minute, apoi luam capacul si lasam ciupercile la foc pana seaca toata zeama, amestecand ocazional. Scoatem ciupercile pe un tocator si le tocam mai...

Placinta de malai cu galbiori

In Mancaruri de legume la 15 Ian 2016

Din malai, lapte, 500 ml apa si sare dupa gust facem o mamaliga moale. Spalam bine galbiorii,ii stergem si ii taiem in bucati  mai mici. Incintam untul intr-o tigaie si punem galbiorii.Ii lasam pana scade toata  zeama. Amestecam mamaliga cu galbiorii, jumatate din cantitatea de...

Tort aromat cu crema de branza si ciocolata - reteta nr 200

In Torturi la 4 Ian 2016

Mai intai preparam blatul.Punem laptele si melasa intr-o craticioara la foc si amestecam pana melasa se topeste bine. Dam craticioara jos si lasam sa se raceasca. Masuram ingredientele uscate si le cernem intr-un castron. Amestecam usor. Intr-un vas adancit mixam bine ouale, uleiul, iaurtul,...

Crinkles cu cacao si cardamon

In Dulciuri la 4 Ian 2016

Toate ingredientele in afara de zaharul pudra le punem intr-un castron(mai intai pe cele uscate, apoi pe cele umede). Amestecam bine compozitia si o dam la rece pentru cel putin o ora. Luam cu o lingurita  din aluat si formam bilute cat mai egale, pe care le tavalim prin zaharul pudra. Le...

Biscuiti picanti cu negrilica

In Aperitive / Garnituri la 4 Ian 2016

Intr-un castron punem faina cernuta, sare, praf de copt, praful de chili si untul. Framantam pana obtinem un aluat sfaramicios. Adaugam iaurtul si negrilica si framantam bine aluatul.Lasam aluatul 10 minute sa se odihneasca, apoi il intinem cu un sucitor. Taiem aluatul in patrate sau...

Fursecuri cu ghimbir si scortisoara

In Dulciuri la 4 Ian 2016

Mixam bine untul cu zaharul,sare,  melasa si oul.Adaugam scortisoara, ghimbirul si 100 gr faina amestecata cu bicarbonatl. Adaugam cate putina faina pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini(aproximativ 350 gr faina in total). Din aluat facem bulute aproximativ egale, pe care...

Fursecuri sarate cu branza si ceapa verde

In Aperitive / Garnituri la 3 Ian 2016

Intr-un castron amestecam  ingredientele solide,branza si cascavalul rase fin, frunzele de  ceapa verde tocate, untul topit si laptele batut. Amestecam bine compozitia. Daca mai este nevoie adaugam faina sau lapte batut pana obtinem o compozitie legata, care nu se lipeste de maini. Pe...

Biscuiti aromati cu dovleac

In Dulciuri la 3 Ian 2016

Intr-un castron punem  faina, dovleacul, untul topit,laptele batut, condimentele, praful de copt, bicarbonatul. Mixam bine pana obtinem o compozitie fina, nelipicioasa, care se desprinde usor de pe peretii vasului. Presaram putina faina pe un blat de lemn si intindem aluatul cu ajutorul unui...

Pulpa de curcan cu anghinare si praz

In Curcan la 3 Ian 2016

Spalam pulpa de curcan, o tamponam bine cu un servet uscat, apoi  o frecam bine cu un amestec de sare,piper macinat si putina boia.Punem pulpa intr-o tava, o stropim cu uleiul, apoi acoperim tava cu o folie de aluminiu si o dam la cuptorul preincalzit.  Dupa 30 de minute, scoatem folia...

Muschiulet rulat cu pasta de naut si carnaciori afumati

In Porc la 3 Ian 2016

Spalam muschiul si il tampona bine cu un servet absorbant. Cu un cutit cu varf ascutit taiem muschiuletul ,pana obtinem o forma dreptunghiulara. Asezam muschiul intre doua folii de plastic si il batem usor cu un ciocan de snitele. Dam folia de plastic de deasupra a o parte si presaram putina...

Ciuperci umplute cu creier

In Aperitive / Garnituri la 3 Ian 2016

Spalam ciupercile rapid sub jet de apa, le stegem bine, apoi  le scoatem piciorusele. Tocam piciorusele marunt. Curatam ceapa si o tocam marunt. O punem la calit in unt, apoi adaugam piciorusele tocate. Lasam amestecul la racit.  Creierul il curatam de pielite si il tinem cel putin o...

Pastrav la cuptor cu verdeturi

In Pastrav la 3 Ian 2016

Curatam pastravii ii spalam bine si ii stergem cu un servet uscat.Cu un cutit ascutit  facem  cate 3 taieturi adanci pe ambele parti si ii frecam  cu putina sare. Intr-un vas mixam patrunjelul, mararul, usturoiul, sare, piper si 2 linguri ulei. Pastram 2 linguri , iar restul il...

Afisate 691 - 720 din 907 retete    

Postari recente

publicat la 24.01.2022

Parizer de pui facut in casa

publicat la 21.01.2022

Supa de peste cu taitei de ovaz

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

“Nu trebuie să vezi toată scara – fă doar primul pas.”

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]