Spalam bine carnea de pui, apoi o punem intr-o oala si o acoperim cu apa. Spumam bine.
Curatam ceapa, morcovul, telina si sfecla si le taiem cubulete marunte. Le punem peste carne si fierbem 20-25 de minute. Adaugam bulionul, tija de praz taiata rondele subtiri si mai fierbem...
Curatam bine pulpele, le spalam si le crestam din loc in loc. Le condimentam cu sare, piper negru si boia si le lasam la rece 15 minute. Le punem la prajit in uleiul incins intr-o tigaie, pe ambele parti sa se rumeneasca frumos si sa se patrunda. Cand pulpele sunt gata, le scoatem pe o...
Cernem faina intr-un vas adanc. Punem apa cu cele 2 linguri zahar la foc si amestecam pana se topeste zaharul, apoi lasam siropul sa se raceasca, cat sa tinem un deget in ea, fara sa ne ardem. Amestecam faina cu drojdia, punem sarea, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, apoi turnam apa...
Curatam pestele, il spalam bine si il scurgem. Il crestam putin si il condimentam atat pe interior, cat si pe exterior cu sare, piper, chili si fenicul. Il lasam 10-15 minute, il asezam in tava, il stropim cu ulei, acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor timp de 15-20 de...
Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare pentru 10 minute, apoi ii scurgem.
Intr-o craticioara, pregatim sosul. Curatam ceapa si usturoiul fin. In uleiul de masline incins, calim ceapa, pana devine translucida, apoi adaugam usturoiul. Stingem cu conserva de rosii...
Curatam ceapa si o taiem in 6-8 bucati in functie de cat este de mare. Asezam carnatii intr-o tava, alaturi de ceapa si stropim cu ligura de ulei de masline. Acoperim cu folie de aluminiu si dam tava la cuptor.Ceapa se va inmuia in zeama lasata de carnat. Dupa 15-20 de minute scoatem folia...
Curatam bine pulpele, eventual le parporim putin, daca mai au pene, le spalam bine, le scurgem si le dam cu sare si piper. Incintgem uleiul intr-o tigaie si le punem la prajit pe rand, pe toate partile. Cand s-au rumenit frumos, le scoatem pe o farfurie. In uleiul ramas de la pui, punem...
Spalam bine carnea si o punem la fiert in apa, cat sa o acopere si sa o depaseasca cu cateva degete. Spumam de cate ori este nevoie pentru a obtine o zeama curata. Daca este nevoie, mai completam cu apa calda. Curatam prazul si morcovul si le taiem rondele subtiri. In uleiul incins, calim...
Cum se prepara Tocanita de caprioara foarte frageda si gustoasa
Spalam carnea, o curatam de pielite si o asezam intr-un vas. Turnam peste ea vinul, piper, 1 crenguta cimbru, rozmarin, cateva boabe ienibahar, 2-3 foi de dafin si morcovul curatat si taiat rondele. Lasam carnea la fezandat, la...
Incepem cu pregatirea blatului. Mixam albusurile la temperatura camerei, cu un praf de sare pana devin tari, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem consistenta unei smantani groase.
Adaugam uleiul, zaharul vanilat si coaja de lamaie si omogenizam. Cernem deasupra faina si amestecam usor cu...
Taiem feliile de paine in 4-6 bucati, in functie de cat de mari sunt. Punem 1 lingurita de ulei de masline intr-o tigaie si asezam bucatile de paine pe care am presarat putin busuioc. Le lasam la foc mic, sa se rumeneasca usor pe ambele parti.
Intr-o lingura de ulei de masline,...
Intr-un vas, mixam untul cu zaharul, pelteaua, oul. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao si condimentele si framantam un aluat pe care il strangem intr-o bila, il acoperim si il lasam la rece pentru cel putin 1 h. Intindem aluatul in foi de 1/2 de cm si decupam forme, pe care le...
Pentru crumble, amestecam cu varful degetelor toate ingredientele, pana capata aspectul unui pesmet.
Topim untul si il punem deoparte. Amestecam ingredientele uscate intr-un vas.
Mixam albusurile cu un praf de sare si le amestecam cu ingredientele solide, usor, cu o spatula....
Spalam coasta de porc si o tamponam cu un prosop absorbant. O presaram cu sare, piper, cimbru uscat, ienibahar macinat , 1-2 linguri de ulei si o lasam la rece cel putin 30 de minute.
Punem coasta intr-o tava,turnam vinul, o acoperim cu folie de aluminiu si o dam la cuptor pentru 30 de minute....
Pentru blat, separam galbenusurile de albusuri, pe acestea din urma le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare, pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, coaja de lamaie si uleiul, omogenizam, apoi cernem deasupra faina. Amestecam...
Mixam zaharul si ouale pana isi dubleaza volumul si se albesc.
Turnam uleiul, mixand in continuare. Adaugam merele rase, dupa ce le-am decojit, apoi faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul, scortisoara, esenta de vanilie, nucile fulgii de ovaz si stafidele. Impartim compozitia in doua...
Masati carnea bine cu un amestec de sare, piper, boia iute si cimbru. Asezati bucata de carne intr-un vas. Puneti foile de dafin si turnati cidrul. Acoperiti vasul si lasati carnea la fragezit cateva ore sau de seara pana dimineata, la rece. Intoarceti din cand in cand bucata de carne pe ambele...
Presaram fileurile de pastrav cu sare si piper si le crestam pe partea cu piele, usor din loc in loc. Le ungem cu putin ulei si le dam la rece 15 minute. Incingem gratarul si le punem pe gratar, mai intai cu pielea in jos, apoi le intoarcem pe partea cealalta. Pentru sos, punem intr-un vas adanc...
Cum se prepara Ciorba de burta reteta traditionala romaneasca
Punem oasele in apa rece cam 30 de minute pentru a elimina din sange, apoi le scurgem si le punem cu apa rece la fiert. Spumam cat este nevoie pentru a obtine o zeama limpede si fierbem pana carnea de pe os se inmoaie bine (eu...
Pregatim mai intai crema. Topim la bain marie ciocolata rupta bucati si frisca lichida, apoi o racim pana la temperatura camerei si o dam la frigider cateva ore. Intre timp pregatim rulada.
Separam albusurile si le batem cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana se intaresc. Adaugam...
Punem frisca si cioolata rupta bucatele intr-un castron. Asezam castronul cu fundul pe o craticioara in care am pus putina apa si o punem la foc. Amestecam pana ciocolata se topeste si frisca se infierbanta. Dam jos si lasam amestecul sa se raceasca bine, mai intai la temperatura camerei, apoi la...
Separam albusurile de galbenusuri.
Batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam zaharul si batem in continuare pana capata consistenta unei smantani groase.
Adaugam galbenusurile, uleiul, zeama si coaja de portocala, cardamomul batand in continuare. Cernem...
Amestecam osanza cu oul, zaharul pudra, apa si otetul. Adaugam faina cu praful de copt si framantam bine aluatul pana nu se mai lipeste de maini. Acoperim vasul cu un prosop si il dam la rece 1/2 de ora. Impartim aluatul in 8-10 parti egale. Intindem fiecare parte in forma de cerc pe care...
Intr-un vas amestecam osanza cu zaharul, nuca macinata, smantana si zaharul vanilat. Adaugam faina si framantam un aluat care nu se lipeste de maini. Acoperim aluatul si il lasam la rece 1/2 de ora.Impartim aluatul in 10 parti egale. Fiecare parte o intindem cu sucitorul in forma de cerc....
Frecam galbenusurile cu zaharul intr-un vas cu fundul dublu pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam laptele caldut si omogenizam.Punem zaharul vanilat si frisca si amestecam bine. Asezam vasul pe foc mic si amestecam continuu pana compozitia se ingroase. Lasam compozitia la racit,...
Frecam rata cu amestecul de sare, piper,coaja de portocala.Punem rata intr-o tava si turnam peste ea zeama de portocala si rodie. Punem si rozmarinul. Acoperim cu folie de aluminiu si dam tava la cuptor la 160 grade pentru 2 ore.Din cand in cand stropim rata cu zeama de...
Spalam pulpele de rata, le scurgem bine, le crestam pielea si le condimentam cu un amestec de sare, piper, rozmarin si usturoi granulat. Le asezam intr-o tava, pe hartie de copt, le acoperim cu folie de aluminiu si le dam la cuptor, la foc mediu. Dupa aproximativ 1 ora, scoatem folia si le lasam...
Punem laptele la foc. Frecam ouale intregi cu zaharul, pana se albesc, apoi adaugam faina si amestecam, turnand cate putin lapte rece pana se omogenizeaza bine si nu mai sunt cocoloase. Turnam incet amestecul peste lapte si amestecam continuu pana crema se leaga. Dam crema jos, punem esenta de...
Transam iepurele spalat, in bucati potrivite. Asezam iepurele intr-un vas adanc si punem peste el foile de dafin, piperul, vinul si morcovul taiat rondele subtiri. Acoperim vasul si il dam la rece pana a doua zi. Scurgem bine bucatile de carne si le punem la rumenit in uleiul de masine incins....
Intr-un vas, amestecam faina cu praful de copt si bicarbonatul. Amestecam crema de branza cu zaharul si oul si le lasam deoparte ptr umplutura. Mixam intr-un castron piureul de dovleac rece cu ouale, zaharul, uleiul, scortisoara, sarea si zaharul vanilat. Adaugam merisoarele, apoi faina....
Ciorba din maruntaie de pui cu sfecla rosie si praz
Spalam bine carnea de pui, apoi o punem intr-o oala si o acoperim cu apa. Spumam bine. Curatam ceapa, morcovul, telina si sfecla si le taiem cubulete marunte. Le punem peste carne si fierbem 20-25 de minute. Adaugam bulionul, tija de praz taiata rondele subtiri si mai fierbem...
Pulpe de pui in sos de mustar si castraveti
Curatam bine pulpele, le spalam si le crestam din loc in loc. Le condimentam cu sare, piper negru si boia si le lasam la rece 15 minute. Le punem la prajit in uleiul incins intr-o tigaie, pe ambele parti sa se rumeneasca frumos si sa se patrunda. Cand pulpele sunt gata, le scoatem pe o...
Cornuri cu susan (de post)
Cernem faina intr-un vas adanc. Punem apa cu cele 2 linguri zahar la foc si amestecam pana se topeste zaharul, apoi lasam siropul sa se raceasca, cat sa tinem un deget in ea, fara sa ne ardem. Amestecam faina cu drojdia, punem sarea, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, apoi turnam apa...
Macrou aromat cu legume in sos de rosii
Curatam pestele, il spalam bine si il scurgem. Il crestam putin si il condimentam atat pe interior, cat si pe exterior cu sare, piper, chili si fenicul. Il lasam 10-15 minute, il asezam in tava, il stropim cu ulei, acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor timp de 15-20 de...
Cartofi in sos picant de rosii cu oua
Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare pentru 10 minute, apoi ii scurgem. Intr-o craticioara, pregatim sosul. Curatam ceapa si usturoiul fin. In uleiul de masline incins, calim ceapa, pana devine translucida, apoi adaugam usturoiul. Stingem cu conserva de rosii...
Carnati de casa in sos de rosii
Curatam ceapa si o taiem in 6-8 bucati in functie de cat este de mare. Asezam carnatii intr-o tava, alaturi de ceapa si stropim cu ligura de ulei de masline. Acoperim cu folie de aluminiu si dam tava la cuptor.Ceapa se va inmuia in zeama lasata de carnat. Dupa 15-20 de minute scoatem folia...
Pulpe de pui cu ciuperci
Curatam bine pulpele, eventual le parporim putin, daca mai au pene, le spalam bine, le scurgem si le dam cu sare si piper. Incintgem uleiul intr-o tigaie si le punem la prajit pe rand, pe toate partile. Cand s-au rumenit frumos, le scoatem pe o farfurie. In uleiul ramas de la pui, punem...
Ciorba de caprioara
Spalam bine carnea si o punem la fiert in apa, cat sa o acopere si sa o depaseasca cu cateva degete. Spumam de cate ori este nevoie pentru a obtine o zeama curata. Daca este nevoie, mai completam cu apa calda. Curatam prazul si morcovul si le taiem rondele subtiri. In uleiul incins, calim...
Tocanita de caprioara foarte frageda si gustoasa
Cum se prepara Tocanita de caprioara foarte frageda si gustoasa Spalam carnea, o curatam de pielite si o asezam intr-un vas. Turnam peste ea vinul, piper, 1 crenguta cimbru, rozmarin, cateva boabe ienibahar, 2-3 foi de dafin si morcovul curatat si taiat rondele. Lasam carnea la fezandat, la...
Prajitura din albusuri cu crema de lamaie
Incepem cu pregatirea blatului. Mixam albusurile la temperatura camerei, cu un praf de sare pana devin tari, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem consistenta unei smantani groase. Adaugam uleiul, zaharul vanilat si coaja de lamaie si omogenizam. Cernem deasupra faina si amestecam usor cu...
Mic dejun de iarna
Taiem feliile de paine in 4-6 bucati, in functie de cat de mari sunt. Punem 1 lingurita de ulei de masline intr-o tigaie si asezam bucatile de paine pe care am presarat putin busuioc. Le lasam la foc mic, sa se rumeneasca usor pe ambele parti. Intr-o lingura de ulei de masline,...
Turta dulce fara miere
Intr-un vas, mixam untul cu zaharul, pelteaua, oul. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao si condimentele si framantam un aluat pe care il strangem intr-o bila, il acoperim si il lasam la rece pentru cel putin 1 h. Intindem aluatul in foi de 1/2 de cm si decupam forme, pe care le...
Friand cu ananas
Pentru crumble, amestecam cu varful degetelor toate ingredientele, pana capata aspectul unui pesmet. Topim untul si il punem deoparte. Amestecam ingredientele uscate intr-un vas. Mixam albusurile cu un praf de sare si le amestecam cu ingredientele solide, usor, cu o spatula....
Coaste de porc glazurate
Spalam coasta de porc si o tamponam cu un prosop absorbant. O presaram cu sare, piper, cimbru uscat, ienibahar macinat , 1-2 linguri de ulei si o lasam la rece cel putin 30 de minute. Punem coasta intr-o tava,turnam vinul, o acoperim cu folie de aluminiu si o dam la cuptor pentru 30 de minute....
Tarta cu jeleu de mango si crema de ananas
Pentru blat, separam galbenusurile de albusuri, pe acestea din urma le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare, pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, coaja de lamaie si uleiul, omogenizam, apoi cernem deasupra faina. Amestecam...
Tort cu mere si ananas
Mixam zaharul si ouale pana isi dubleaza volumul si se albesc. Turnam uleiul, mixand in continuare. Adaugam merele rase, dupa ce le-am decojit, apoi faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul, scortisoara, esenta de vanilie, nucile fulgii de ovaz si stafidele. Impartim compozitia in doua...
Cotlet de porc in cidru, cu garnitura de mere coapte
Masati carnea bine cu un amestec de sare, piper, boia iute si cimbru. Asezati bucata de carne intr-un vas. Puneti foile de dafin si turnati cidrul. Acoperiti vasul si lasati carnea la fragezit cateva ore sau de seara pana dimineata, la rece. Intoarceti din cand in cand bucata de carne pe ambele...
Pastrav la gratar cu sos de patrunjel
Presaram fileurile de pastrav cu sare si piper si le crestam pe partea cu piele, usor din loc in loc. Le ungem cu putin ulei si le dam la rece 15 minute. Incingem gratarul si le punem pe gratar, mai intai cu pielea in jos, apoi le intoarcem pe partea cealalta. Pentru sos, punem intr-un vas adanc...
Ciorba de burta reteta traditionala romaneasca
Cum se prepara Ciorba de burta reteta traditionala romaneasca Punem oasele in apa rece cam 30 de minute pentru a elimina din sange, apoi le scurgem si le punem cu apa rece la fiert. Spumam cat este nevoie pentru a obtine o zeama limpede si fierbem pana carnea de pe os se inmoaie bine (eu...
Rulada cu peltea de portocale si crema de ciocolata neagra
Pregatim mai intai crema. Topim la bain marie ciocolata rupta bucati si frisca lichida, apoi o racim pana la temperatura camerei si o dam la frigider cateva ore. Intre timp pregatim rulada. Separam albusurile si le batem cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana se intaresc. Adaugam...
Rulada cu crema de lichior de oua
Punem frisca si cioolata rupta bucatele intr-un castron. Asezam castronul cu fundul pe o craticioara in care am pus putina apa si o punem la foc. Amestecam pana ciocolata se topeste si frisca se infierbanta. Dam jos si lasam amestecul sa se raceasca bine, mai intai la temperatura camerei, apoi la...
Chec cu portocale, cardamom si merisoare
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam zaharul si batem in continuare pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, uleiul, zeama si coaja de portocala, cardamomul batand in continuare. Cernem...
Cornulete cu gem si nuca
Amestecam osanza cu oul, zaharul pudra, apa si otetul. Adaugam faina cu praful de copt si framantam bine aluatul pana nu se mai lipeste de maini. Acoperim vasul cu un prosop si il dam la rece 1/2 de ora. Impartim aluatul in 8-10 parti egale. Intindem fiecare parte in forma de cerc pe care...
Cornulete cu nuca
Intr-un vas amestecam osanza cu zaharul, nuca macinata, smantana si zaharul vanilat. Adaugam faina si framantam un aluat care nu se lipeste de maini. Acoperim aluatul si il lasam la rece 1/2 de ora.Impartim aluatul in 10 parti egale. Fiecare parte o intindem cu sucitorul in forma de cerc....
Lichior de oua
Frecam galbenusurile cu zaharul intr-un vas cu fundul dublu pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam laptele caldut si omogenizam.Punem zaharul vanilat si frisca si amestecam bine. Asezam vasul pe foc mic si amestecam continuu pana compozitia se ingroase. Lasam compozitia la racit,...
Rata cu rodii si portocale
Frecam rata cu amestecul de sare, piper,coaja de portocala.Punem rata intr-o tava si turnam peste ea zeama de portocala si rodie. Punem si rozmarinul. Acoperim cu folie de aluminiu si dam tava la cuptor la 160 grade pentru 2 ore.Din cand in cand stropim rata cu zeama de...
Pulpe de rata cu sos de prune coapte
Spalam pulpele de rata, le scurgem bine, le crestam pielea si le condimentam cu un amestec de sare, piper, rozmarin si usturoi granulat. Le asezam intr-o tava, pe hartie de copt, le acoperim cu folie de aluminiu si le dam la cuptor, la foc mediu. Dupa aproximativ 1 ora, scoatem folia si le lasam...
Bougatsa
Punem laptele la foc. Frecam ouale intregi cu zaharul, pana se albesc, apoi adaugam faina si amestecam, turnand cate putin lapte rece pana se omogenizeaza bine si nu mai sunt cocoloase. Turnam incet amestecul peste lapte si amestecam continuu pana crema se leaga. Dam crema jos, punem esenta de...
Iepure cacciatore
Transam iepurele spalat, in bucati potrivite. Asezam iepurele intr-un vas adanc si punem peste el foile de dafin, piperul, vinul si morcovul taiat rondele subtiri. Acoperim vasul si il dam la rece pana a doua zi. Scurgem bine bucatile de carne si le punem la rumenit in uleiul de masine incins....
Briose cu dovleac, merisoare si crema de branza
Intr-un vas, amestecam faina cu praful de copt si bicarbonatul. Amestecam crema de branza cu zaharul si oul si le lasam deoparte ptr umplutura. Mixam intr-un castron piureul de dovleac rece cu ouale, zaharul, uleiul, scortisoara, sarea si zaharul vanilat. Adaugam merisoarele, apoi faina....