publicat la 26.03.2019
publicat la 21.03.2019
publicat la 16.03.2019
Întrucât sunteţi atât de deschişi la noi descoperiri ale tehnicii, vi se propune – şi acceptaţi bucuroşi! – să fiţi parte dintr-o serie de experimente ce ţin de teleportare.Din păcate, tot ceea ce veţi reuşi este să apăreţi în mai multe locuri deodată… pe Foursquare. Chiar şi aşa, acest lucru vă bucură, deoarece deveniţi Mayor în insulele Maldive fără măcar să fi trecut pe acolo! Hai, că nu e puţin lucru, nu?!
Bucataras.ro
[email protected]
Tort cu crema de vanilie si piure de castane
Separam ouale, galbenusurile le frecam spuma cu zaharul si cacao, adaugam bicarbonatul stins, faina cernuta si albusurile batute spuma. Amestecam cu dosul unei linguri si turnam compozitia intr-o forma rotunda unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dam tava la cuptor pentru cca 35 de minute, pana...
Snitel de pui in crusta de fulgi de porumb
Taiem pieptul de pui felii si il batem cu ciocanul pentru snitele. Condimentam feliile de pui cusare si piper pe ambele parti. Batem cele doua oua si adaugam un praf de sare. Dam feliile din piept de pui prin faina,ou,fulgi de porumb sfarmati putin si le punem in ulei incins. Le scoatem pe un...
Tort halba de bere
Blat alb: Separam ouale,galbenusurile le frecam spuma cu zaharul,albusurile le batem tare si le adaugam peste galbenusuri,cernem faina amestecata cu praful de copt,adaugam un praf de sare si amestecam cu dosul unei linguri de jos in sus. Turnam compozitia intr-o forma rotunda unsa cu ulei si...
Rulada Buturuga
Separam ouale, galbenusurile le frecam spuma cu zaharul, adaugam cacao, uleiul, bicarbonatul stins si le amestecam. Albusurile le batem spuma si le adaugam peste galbenusuri, cernem peste faina si amestecam cu dosul unei linguri, de jos in sus pana se incorporeaza totul. Turnam compozitia in tava...
Salata de cruditati cu piept de pui
Taiem varza fideluta si o frecam cu putina sare si piper,o lasam sa se inmoaie cca 1 h. Taiem pieptul de pui cubulete sau fasii,le condimentam cu putina sare si le calim intr-o lingura unt. Punem ingredientele intr-un bol,adaugam daca mai trebuie,dupa gust sare si piper si le stropim cu ulei...
Cocorada cu varza sau branza si marar
Drojdia sfarmata o amestecam cu zaharul si 150 ml lapte caldut,o lasam deoparte 10 minute. Faina o cernem intr-un bol,in mijloc turnam maiaua,pe margini punem sare dupa gust si uleiul,framantam un aluat elastic cu restul de apa calduta. Lasam aluatul la loc cald la dospit pana isi dubleaza...
Chifle cu doua feluri de faina,seminte de floarea soarelui si chimen
Pregatim maiaua: Drojdia sfarmata o amestecam cu o lingura zahar,o lingura faina si 100 ml lapte caldut,o lasam 10 minute deoparte. Restul de faina o cernem intr-un bol,in mijloc turnam maiaua,pe margine punem sarea,chimenul,semintele de floare si framantam un aluat elastic cu restul de apa....
Oua Benedict
Amestecam galbenusul cu mustarul, smantana, zeama de lamaie si sarea. Topim untul, spuma de la suprafata se indeparteaza iar untul se lasa sa se racoreasca putin. Adaugam treptat untul peste amestecul de galbenus si amestecam pana se incorporeaza. Compozitia obtinuta se pune pe bain-marie si se...
Cupcakes cu sfecla si rodie
Mixam oul cu zaharul,adaugam uleiul,un praf de sare,scortisoara si mixam inca un minut. Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam peste ou,mixand pana devine o compozitie omogena. Acum adaugam piureul de sfecla(curatam o sfecla rosie,o taiem cubulete si o punem la fiert pentru cca 30 de...
Cupcakes Pinguin
Mixam oul cu zaharul pana devine o compozitie spumoasa,adaugam laptele,uleiul,margarina topita,esenta de vanilie si mixam in continuare. Acum adaugam faina,amestecata cu praful de copt si mixam din nou pana se incorporeaza ingredientele. Turnam compozitia in formele de muffins si le dam la...
Pizza turceasca
Drojdia o amestecam cu zaharul si 50 ml apa calduta o lasam la inmuiat 10 minute. Cernem faina intr-un bol,in mijloc punem maiaua,pe margini punem sarea,uleiul si framantam un aluat elastic cu restul de apa. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Pana dospeste aluatul,pregatim...
Tort cu blat de zmeura si crema de vanilie
Cel putin cu 1 zi inainte pregatim fondantul,care trebuie sa stea peste noapte intr-un loc racoros. Punem marshmallows intr-un vas cu pereti inalti(pt ca se umfla tare),peste adaugam 3 linguri de apa si dam bolul cca 1 minut la cuptorul cu microunde,pana se topesc. Daca nu aveti...
Cornulete pufoase
Incalzim laptele si dizolvam drojdia impreuna cu 1 lingura de zahar. Cernem faina intr-un bol,in mijloc adaugam maiaua,pe margini punem sarea,untura,oul,coaja rasa de portocale,framantam bine aluatul si il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Pe masa infainata,intindem o foaie de...
Islere pentru Valentine's Day
Framantam un aluat din toate ingredientele pentru islere. Intindem foaie de cca 5 mm grosime si decupam forme. Punem inimioarele intr-o tava pe hartie de copt si le dam la cuptor pentru cca 20-25 minute pana se rumenesc putin. Le lasam la racit. Intre timp pregatim crema: Punem 250 ml lapte...
Tort Spirala cu fructe
Blatul: Separam ouale(care trebuie tinute la temperatura camerei inainte de folosire) si le punem in doua vase diferite, galbenusurile le frecam impreuna cu zaharul, uleiul, lingura de cacao, pana formeaza o spuma, moment in care adaugam praful de copt si mai amestecam pana...
Paine neframantata
Pregatim maiaua: Sfarmam drojdia,o amestecam cu zaharul si 100 ml apa calduta(din cele 340 ml),o lasam pana incepe sa dospeasca. Cernem faina intr-un bol,in mijloc turnam maiaua,pe margine punem uleiul,sarea si restul de apa. Amestecam compozitia cu o lingura de lemn,doar cat sa se amestece...
Cocktail cu fructe de mare
Spalam fructele de mare sub un jet de apa. Calilm legumele taiate marunt(in afara de mazare) in 50 g unt. Dupa ce s-au inmuiat,adaugam fructele de mare,vinul,sucul de lamaie si lasma 10 minute sa se patrunda. Adaugam sare si piper dupa gust. Intre timp,punem apa la fiert(500 ml la 100 g...
Coffee cheesecake (reteta cu nr. 300)
Sfarmam biscuitii in robot, adaugam untul topit si omogenizam. Tapetam 4 forme cu folie alimentara, iar jos asezam un strat uniform din compozitia de biscuiti,se dau formele la frigider pana pregatim crema. Gelatina se inmoaie in 50 ml apa rece si o lasam 10 minute in pace :),...
Budinca de ciuperci
Pregatim ciupercile,pe care le curatam de pielita si le spalam bine in apa,dupa care le taiem cubulete. Incingem 2 linguri de ulei,intr-o tigaie,adaugam ceapa taiata marunt si o lasam la calit. Adaugam si ciupercile si lasam in continuare la foc,adaugand din cand in cand apa calduta pana...
Paine floare
Eu am fentat putin si am pus toate ingredientele in masina de paine, sa lucreze ea pentru mine. Se pregateste maiaua din drojdie care se amesteca cu zaharul si laptele caldut si se lasa deoparte 10 minute. Cernem faina intr-un bol,in mijloc turnam maiaua,iar pe margini...
Mini tortulete
Mixam oul cu zaharul pana devine o compozitie spumoasa. Adaugam bicarbonatul stins,esenta de rom,laptele si margarina topita. Omogenizam dupa care adaugam faina cernuta si amestecam din nou. Turnam compozitia in forme de muffins si le dam la cuptor la foc mic pentru cca 20 de minute(facem...
Chifle cu busuioc si patrunjel
Drojdia o amestecam cu zaharul si apa calduta, o lasam la dospit 10 minute. Cernem faina intr-un bol, in mijloc punem maiaua, pe margini punem untul, busuiocul si patrunjelul, sarea. Framantam un aluat, dupa care il lasam la dospit intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul. Dupa ce...
Shaorma homemade
Se amesteca drojdia cu sarea, apa calduta si zaharul, lasam 5 minute sa se odihneasca. Se cerne faina intr-un bol, pe margine punem sarea si uleiul, iar in mijloc turnam maiaua. Framantam un aluat tare, pe care il lasam sa se odihneasca pana pregatim legumele si carnea de pui. (aluatul nu trebuie...
Rulada cu mac si crema de portocale
Separam ouale, galbenusurile le frecam cu zaharul si bicarbonatul stins. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le adaugam peste galbenusuri. Cernem faina peste galbenusuri, adaugam macul si amestecam cu dosul lingurii de jos in sus. Turnam compozitia in tava de la aragaz tapetata cu hartie...
Tort cu mere coapte
Spalam merele, le curatam de coaja si le scoatem cotorul. Intr-o tava rotunda caramelizam 6 linguri zahar inclusiv pe pereti si lasam pana se raceste. Umplem merele cu silvoita si le asezam in tava. Pudram merele cu scortisoara. Separam ouale. Galbenusurile le frecam cu 4 linguri de...
Tort 2012 cu crema de castane
Am facut un blat de tort din 6 oua, pe care l-am taiat in 3, am insiropat fiecare felie cu un sirop din apa calduta, zahar vanilinat si esenta de rom. Pentru crema am folosit 500 g piure de castane, pe care l-am pisat cu o furculita, dupa care l-am omogenizat cu frisca lichida batuta....
File de pangasius cu brocoli si sos de portocale
Intr-o oala punem 1 litru de apa la fiert cu un praf de sare,cand da in clocot adaugam buchetele mici de brocoli(spalate in prealabil) pe care le lasam la fiert 10 minute. Condimentam pestele,il stropim cu ulei si il punem intr-o tigaie incinsa. Il prajim pe ambele parti 3-4 minute. Intr-o...
Peste file cu piure de brocoli
Intr-o oala punem 1 litru apa la fiert cu un praf de sare. Cand da in clocot adaugam buchetele mici de brocoli(spalate in prealabil),pe care le lasam la fiert cam 10 minute. Fileul de peste il condimentam si il stropim cu ulei(aromat de la bunica),dupa care il punem intr-o tigaie incinsa si il...
Cozonac tunat
Punem drojdia in laptele cald si le amestecam,adaugand si 1 lingura de zahar si una de faina. Omogenizam si lasam sa creasca la cald cca 15 minute. Intr-un castron mare adaugam restul de faina,zaharul,untul topit,uleiul,coaja rasa,ouale iar in mijloc facem o gropita si turnam amestecul de...
Prajitura Snickers
Pentru blatul cu nuca: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bat pana se obtine o spuma tare si lucioasa, ca pentru bezea. Faina o amestecam cu nuca macinata si praful de copt, apoi o incorporam usor in spuma de albusuri, amestecand usor cu o lingura, cu...