nilgun

1

Bucataras
incepator

Constanta

Bucataras din 27.03.2013

RETETE82
PRIETENI313
Retete / Dulciuri

Chec cu dovleac si nuca de cocos

In Prajituri la 23 Noi 2013

Dovleacul il curatam si il taiem bucatale. Intr-o tava de cuptor, punem foile de copt, punem dovleacu si dam la cuptor pana cand acesta e copt. Il blenduim  pentru a face un piure de dovleac. Intr-un vas batem ouale intregi fff bn. Apoi turnam uleiul si amestecam ff bine.  Punem...

Tarta cu dovleac - bostan

In Dulciuri la 19 Oct 2013

Dovleacul il curatam, il taiem felii si il punem intr-o tava cu hartie de copt la cuptor pentru aproximativ jumatate de ora. Intre timp ne ocupam de aluatul de tarta. Untul il topim la microunde. Faina o punem intr-un castron, punem apoi zaharul, ouale si galbenusurile, coaja de lamaie,...

Fursecuri cu lamaie

In Dulciuri la 17 Oct 2013

Se mixeaza untul. Se adauga zaharul si si mixeaza pana se topeste. Se adauga galbenusul, zeama de lamaie, esenta de lamaie si coaja de lamaie si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu amidonul si sarea si se incorporeaza in aluat. Rezulta un aluat lipicios. Se acopera cu folie alimentara si se da...

Biscuiti cu stafide

In Dulciuri la 23 Sep 2013

Intr-un vas amestecam faina, praful de copt, scortisoara, sarea si zaharul. Adaugam apoi si oul, untul topit, laptele si esenta de rom. Se amesteca bine toate ingredientele cu o paleta.  Punem apoi si stafidele si amestecam din nou.  Se pun in tava cu lingurita, cu spatiu intre...

Chec simplu

In Prajituri la 16 Sep 2013

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat ffff bine cu praful de sare, apoi se bat in continuare cu zaharul vanilat si zaharul tos , pana ce acesta este dizolvat complet. Punem cate o lingura si mixam bine. Iar punem o lingura si mixam si tot asa pana ce terminam zaharul si obtinem o...

Tort cu crema de vanilie

In Torturi la 9 Aug 2013

Pentru blat: Se faramiteaza ciocolata si se topeste impreuna cu untul la bain marie.   Se adauga esenta de vanilie si se lasa deoparte la racit. Cand e caldut se adauga zaharul sarea si ouale batute putin cu furculita. Se amesteca totul apoi se adauga laptele si iaurtul. La sfarsit se...

Galuste cu prune

In Dulciuri la 6 Aug 2013

Se spala prunele. Se desfac in jumatati. Se pun intr-o strecuratoare cu 2 lingurite zahar tos deasupra.  Se lasa deoparte. Se spala bine cartofii si se pun la fiert aproximativ jumatate de ora. Se curata apoi de coaja si se strivesc cu o furculita, se pune sarea si laptele cald. (am...

Sorbet de pepene galben si nectarine

In Dulciuri la 5 Aug 2013

Pepenele galben se curata de coaja si se taie ucati. Necatrinele se spala, se scot samburii se se taie bucati. Cu ajutorul unui blender facem piure de fructe. Ouale se bat spuma cu o lingura de zahar, sare, zeama de lamaie. Se pune si restul de zahar si amestecam ca pentu bezele. Deasupra...

Inghetata de pepene rosu

In Dulciuri la 29 Iul 2013

Pepenele se curata de coaja si samburi. Cantarim sa avem aproximativ 600 gr. miez curat de pepene. Se pune intr-un vas si se blenduieste pana obtinem o pasta fina. Completam apoi cu 4 linguri miere, 125 gr. iaurt si frisca batuta. Blenduim in continuare. Punem apoi compozitia intr-o forma de...

Chec cu afine

In Prajituri la 25 Iul 2013

Se mixeaza ouale intregi cu praful de sare, pana se deschid la culoare si devin ca o spuma. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare, se toarna apoi frisca lichida si uleiul. La final se adauga si faina cu praful de copt, amestecandu-se cu o spatula. Jumatate din afine...

Gris cu lapte si caramel

In Dulciuri la 21 Iul 2013

Laptele se pune la fiert cu cele 2 linguri de zahar si cu zaharul vanilat. Dupa ce a fiert, se pune grisul si se amestecacu un tel ca la mamaliga. Se opreste focul si se lasa. Se caramelizeaza cele 5 linguri de zahar, si se toarna in catronelele in care urmeaza sa punem grisul. Se toarna...

Biscuiti cu unt si cacao

In Dulciuri la 20 Iul 2013

Se amesteca cu mixerul untul cu zaharul. Se adauga oul, esentele, praful de copt si se mixeaza. Se adauga apoi faina si se amesteca bine. se imparte luatul in 2, una din parti se amesteca cu cacaoa. Apoi cele 2 compozitii se amesteca din nou.  Se intibde cu facaltul o foaie de 1 cm...

Tort Kodrit Kadir by Miha

In Torturi la 7 Iul 2013

Oul se mixeaza cu un praf de sare, dupa care se adauga celelalte ingrediente si se omogenizeaza. Eu am folosit telul de data asta si nu mixerul. Se bat ouale cu zaharul, apoi se adauga esenta de vanilie, un praf de sare si laptele. se amesteca bine. Se caramelizeaza zaharul in vasul in care...

Gogosi din aluat de paine

In Prajituri la 2 Iul 2013

Am pus jumatate din cantitatea de faina intr-un castron de plastic. Separat am frecat drojdia cu cele 2 lingurite de zahar tos pana s-a format un lichid gros.  am turnat drojdia peste faina, am pus si o jumatate de cana de apa calduta si am amestecat cu o lingura de lemn.  Am pus apoi...

Prajitura desteapta ...reteta bucataras.ro

In Prajituri la 29 Iun 2013

Untul l-am pus la topit in cuptorul cu microunde si l-am lasat deoparte pana am avut nevoie de el.  Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare. Separat am batut galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, apa. Peste aceasta compozitie am turnat...

Tarta cu migdale, ciocolata , stafide si nuca de cocos

In Prajituri la 30 Mai 2013

Se uge cu unt si se tapeteaza o tava rotunda cu marginile destul de inalte.  Faina se aseaza intr-un castron ion forma de fantana, se pun in mijloc ouale, zaharul, coaja rasa de la 1 lamaie, drojdia si untul la temperatura camerei. Se framanta ingredientele pana se obtine un aluat neted...

Crema de zahar ars

In Prajituri la 21 Mai 2013

Cele 10 oua se bat ca pentru omleta , se adauga si cele 10 linguri de zahar si se bat in continuare. Se toarna laptele, esenta de vanilie , AMIDONUL SI zaharul vanilat.. se amesteca toate aceste ingrediente cu un tel. Cele 5 linguri de zahar le-am caramelizat intr-un vas separat , pentru ca am...

Tarta de cacao cu aroma de migdale

In Dulciuri la 3 Mai 2013

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se obtine o crema. se cerne deasupra faina, cacaua, amidonul, se pun  cele 2 esente. Se amesteca totul pana se omogenizeaza.  Peste albusuri se pune un praf de sare si se bat spuma tare.Spuma de ...

Prajitura cu visine din sirop

In Prajituri la 25 Apr 2013

Se bat spuma albusurile cu zaharul iar galbenusurile se freaca spuma cu uleiul ca la maioneza. Se amesteca cele 2 compozitii apoi se adauga faina, praful de copt si esentele. Se rastoarna aluatul in tava de tort cu diametrul de 26 cm unsa cu ulei si tapetata cu faina si se presara din loc...

Mini Choux a la creme

In Prajituri la 18 Apr 2013

Se pune la fiert intr-o craticioara la foc mic apa si uleiul. Cand da in primul clocot se ia de pe foc, se pune faina toata o data se pune inapoi pe foc si se amesteca cu lingura de lemn astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Se ia de pe foc, se lasa la racit un pic si se pune cate un ou pe...

Tort gen Kinder Pingui

In Torturi la 18 Apr 2013

Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un prafulet de sare, se adauga pe rand cate o lingura de zahar, zahar vanilinat, galbenusurile, uleiul, mierea, laptele si cacaoa. Faina se amesteca cu grisul si praful de copt. Se amesteca aceasta compozitie. Se imparte compozitia...

Prajitura cu crema de lamaie si nuca de cocos

In Prajituri la 30 Mar 2013

Se mixeaza ouale intregi cu zahar.Se adauga coaja rasa de lamaie si portocala. Se pune faina cu praful de copt. Se va omogeniza. Se toarna compozitia in tava si se da la copt aproximativ 20 min. Se pregateste budinca dupa indicatiile de pe plic. Se scoate blatul.Se lasa la racit. ...

Tort aniversare

In Torturi la 30 Mar 2013

Pt blat Se separa ouale. Galbenusurile se freaca cu zahar si cate un pic de apa.Faina se amesteca cu praful de copt si se amesteca cate putin cu galbenusurile. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza amestecului de galbenusuri.Se pune compozitia intr-o forma de tort cu pereti detasabili....

Tarta cu fructe

In Prajituri la 29 Mar 2013

Untul l-am inmuiat un pic la microunde. Se pune faina intr-un castronel, se pune zaharul si ouale plus galbenusurile. Se adauga coaja de lamaie, zaharul vanilat plus untul si se framanta bine. Se inveleste in folie alimentara si se sa la rece jumatate de ora.  Pentru crema se pune...

Tiramisu reţetă originală

In Prajituri la 28 Mar 2013

Tiramisu reţetă originală Se fierbe cafeaua. Dupa ce s-a racit se adauga 1 lingurita de esenta de migdale.  Mascarponele se freaca cu galbenusurile si 2 linguri zahar. Frisca lichide sa bate cu mixerul, se poate adauga si intaritor. Albusurile se bat spuma cu o lingura de...

Prajitura cu mere

In Prajituri la 28 Mar 2013

Frecam ouale cu o cana zahar, dupa care punem uleiul si omogenizam bine, apoi se pune treptat faina impreuna cu praful de copt-1 pliculet. Vanilam dupa gust. Separat pregatim merele - le curatam, le dam prin razatoare, le scurgem, apoi amestecam cu 200 gr zahar, 5 linguri pesmet si...

Afisate 1 - 26 din 26 retete    

Postari recente

publicat la 23.11.2013

Chec cu dovleac si nuca de cocos

publicat la 19.10.2013

Tarta cu dovleac - bostan

publicat la 17.10.2013

Fursecuri cu lamaie

Horosmopul tau de astazi:

Rac

În sfârşit, talentele tale vor fi recunoscute de către un mare cineast. Rolul este destul de ciudat, filmările sunt în întregime la munte, personajul tău locuieşte într-o scorbură şi nu ai de spus nici o replică. Nu contează prea mult, orice debut e dificil şi, oricum, ratingul Animal Planet este din ce în ce mai rdicat.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]