Raisha

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 25.06.2011

RETETE33
PRIETENI26
Retete

Ciorba de pui cu legume

In Ciorbe la 26 Mai 2015

Pentru aceasta reteta vom avea nevoie sa spalam pieptul de pui si sa-l punem la fiert intr-o oala incapatoare, umpluta cu apa pe jumatate pentru inceput. Acoperim oala si lasam sa fiarba pana cand apare spuma la suprafata apei. Incercam daca puiul se patrunde usor cu furculita, indepartam spuma...

Musaca din cartofi piure si carne tocata

In Porc la 25 Mai 2015

Incepem sa pregatim musacaua curatand cartofii, spalandu-i si punandu-i la fiert intr-o oala cu apa. Dupa ce acestia se pot patrunde usor cu furculita ii scurgem de apa si incepem sa ii pasam. Adaugam laptele, untul si sarea si continuam sa amestecam pana devin ca o crema. Dam compozitia...

Pulpe de pui la cuptor cu cartofi si sos de rosii

In Pui la 25 Mai 2015

Pentru aceasta mancare vom avea nevoie de cartofi pe care ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete. Ungem o tava cu ulei si asezam cartofii in ea si ii asezonam cu sare. Separat intr-o tigaie punem ceapa la calit cu putin ulei si o cescuta cu apa. Dupa cateva minute adaugam si usturoiul taiat...

Ciorba radauteana

In Ciorbe la 5 Apr 2015

Intr-o oala incapatoare punem apa rece si punem pieptul de pui intreg la fiert. Intre timp taiem legumele in bucati mari, ceapa o lasam intreaga pentru a nu se desface.  Scoatem spuma lasata de pui pana cand apa devine clara. Atunci cand carnea nu mai lasa spuma, adaugam legumele:...

File de pangasius pane 2

In Pangasius la 4 Apr 2015

Se pregateste un amestec din faina, sare, piper si praf de copt. Se adauga si oul si se amesteca. Adaugam apoi si laptele treptat pana se formeaza o pasta. Cand este gata, pestele se portioneaza in bucati egale. Acestea se vor trece prin compozitia preparata mai devreme. Se va incinge o tigaie...

Sufleu de broccoli cu piept de pui

In Pui la 4 Apr 2015

Pieptul de pui se portioneaza in cubulete sau fasii si se pune la fiert pana se patrunde usor cu furculita. Cand face spuma se ia de deasupra cu o lingura pana se limpezeste zeama. Buchetelele de broccoli se vor pune separat la fiert cand apa da in clocot pentru 10 minute, pana se taie usor cu...

File de pangasius pane

In Pangasius la 24 Mar 2015

Fileul de pangasius se portioneaza, se condimenteaza si se stropeste cu putina lamaie. Oul se bate cu furculita. Pestele se trece intai prin faina, apoi prin ou si la final prin pesmet. Se pune pe foc intr-o tigaie cu ulei incins. Se lasa pana cand se patrunde si prinde crusta. Se serveste cald...

Mancare de spanac

In Aperitive / Garnituri la 24 Mar 2015

Spanacul se spala bine si se curata de pamant. Se pune un vas cu apa la fiert si cand apa ajunge la punctul de fierbere se adauga spanacul. Se lasa la oparit pentru 2 minute. Se scurge apoi de apa intr-o strecuratoare. Se pune apoi intr-un vas cu apa rece pentru a-si mentine culoarea verde si...

Cartofi frantuzesti

In Aperitive / Garnituri la 20 Mar 2015

Cartofii se fierb in coaja pana patrunde usor furculita in ei. Trei oua se fierb ca sa fie tari. Dupa ce fierb cartofii se las sa se raceasca, se curata si apoi se taie felii. Ouale se decojesc si apoi se taie rondele.  Separat amestecam smantana cu cele doua oua crude si laptele....

Ciulama de ciuperci cu pui

In Pui la 14 Mar 2015

Ceapa si usturoiul se taie marunt, ciupercile se feliaza si pieptul de pui se taie cubulete. Punem ceapa la calit, dupa cateva minute se adauga si usturoiul si se lasa pana cand devin sticloase. Adaugam pieptul de pui si il calim pana devine alb pe toate partile. Dupa aceea adaugam...

Tocanita de ciuperci

In Mancaruri de post la 5 Mar 2015

Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Se pune o oala incapatoare cu putin ulei la incins dupa care se adauga ceapa si se lasa cateva minute la calit. Apoi se adauga si usturoiul. Intre timp tocam cubulete ardeiul, il adaugam in tigaie si calim pana cand legumele devin moi. Rosiile le oparim...

Desert placinta cu mere si nuca

In Prajituri la 24 Ian 2015

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Se pun apoi intr-o tigaie cu putin ulei pe foc sa se caleasca. Se adauga zaharul si se amesteca usor. Dupa ce capata o culoare aramie si se inmoaie, se iau de pe foc si se adauga scortisoara. Deasupra se adauga si nuca macinata si se amesteca...

Orez cu legume mexicane

In Mancaruri de post la 24 Ian 2015

Se spala orezul in cateva ape si se scurge de apa. Se pune la fiert impreuna cu 2 1/2 cani de apa. Separat se fierb putin legumele mexicane pana devin moi. Ceapa si ciupercile se trag separat intr-o tigaie pana se inmoae usor. Cand orezul a absorbit toata apa si s-a umflat, se adauga si...

Fursecuri cu lamaie

In Prajituri la 24 Ian 2015

Untul se lasa intai sa se moaie la temperatura camerei. Se mixeaza apoi untul cu zaharul pana devin o crema. Se adauga apoi ouale unul cate unul pana se incorporeaza bine. Se adauga sucul de la lamaie, coaja si esenta de vanilie si se amesteca. Se adauga faina in ploaie putin cate putin si se...

Reteta de preparare a papanasilor

In Dulciuri la 24 Ian 2015

Reteta de preparare a papanasilor Intr-un vas se pune branza de vaci care se va amesteca cu ouala pana ce acestea se incorporeaza bine. Se adauga deasupra zaharul si se continua amestecul. Se adauga esenta de vanilie si coaja de portocala. Dupa aceea se adauga faina cate putin si praful de...

Paste Carbonara

In Spaghete la 24 Ian 2015

Intr-o tigaie se prajeste usor pastrama sau kaizerul. Separat intr-o craticioara batem ouale si adaugam smantana din belsug amestecand usor si incorporam si parmezanul. Aceasta compozitie o adaugam pe foc peste carnea rumenita din tigaie. Lasam ca acest sos putin pe foc amestecand continuu pana...

Gris cu lapte si cacao

In Mancare copii la 24 Ian 2015

Se pune laptele pe foc sa fiarba. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se amesteca pana se dizolva. Cand ajunge in punctul cand fierbe se da focul la mic si se adauga in ploaie grisul, amesecand continuu. Se lasa pe foc in jur de 15 minute si in tot acest timp se amesteca. Acesta se va...

Mamaliguta cu branza si smantana

In Aperitive / Garnituri la 24 Ian 2015

Se pune malaiul intr-o tigaie si se adauga apa rece deasupra si se amesteca pana se desface malaiul. In felul asta nu exista riscul sa se formeze cocoloase. Punem tigaia pe foc mediu si continuam sa amestecam 5 minute pana incepe sa fiarba apa si se formeaza o pasta. Cand incepe sa dea in clocot...

Tarta cu cirese si crema de vanilie

In Prajituri la 5 Dec 2013

Pentru prepararea crustei vom avea nevoie de un vas adanc in care vom mixa untul si zaharul pana se formeaza o pasta. Adaugam oul si il incorporam continuand sa amestecam. La final adaugam praful de sare si faina treptat pana la formarea unui aluat nu prea tare, pe care il dam la frigider pentru...

Biscuiti cu nuca si ciocolata

In Prajituri la 22 Noi 2013

Se taie untul cubulete si se freaca intr-un vas cu o lingura de lemn pana capata o consistenta moale. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se amesteca pana se formeaza crema. Se adauga ouale pe rand cu praful de sare si se amesteca pana la incorporare. Se adauga nuca macinata si ciocolata...

Varza a la Cluj

In Mancaruri cu carne la 22 Noi 2013

Se taie varza fideluta si se indeparteaza cotorul, se freaca cu sare si se lasa sa se inmoaie putin. Se pune apoi la calit cu putin ulei si o ceasca de apa ca sa nu se prinda de fundul tigaii. Se amesteca din cand in cand si se lasa pe foc pana se inmoaie putin. Spre finalul fierberii se adauga...

Crema de zahar ars, desertul cremos si fin care te cucereste prin savoare

In Prajituri la 20 Noi 2013

Cum se prepara Crema de zahar ars, desertul cremos si fin care te cucereste prin savoare Intr-o cratita se caramelizeaza cele 200 g de zahar pana cand se topeste si capata o culoare aramie. Imediat ce s-a topit rotim vasul foarte repede pentru a tapeta peretii uniform. Il lasam apoi sa se...

Salata de vinete

In Salate la 19 Noi 2013

Se iau cele doua vinete coapte, curatate si spalate (eu le-am avut pastrate la congelator) si se aseaza pe un platou de lemn si se toaca marunt cu un tocator de lemn pentru a nu se oxida sau inegri. Ele se aseaza intrun vas de yena, se sareaza, se adauga putin ulei si se amesteca. Separat se...

Ciorba de legume cu galuste

In Ciorbe la 19 Noi 2013

Spalam legumele si apoi le taiem marunt... Intr-o oala adanca punem intai legumele la fiert in putina apa si ulei pentru a se cali si acoperim cu un capac. Cand sunt aproape fierte adaugam 1,5 l apa, bulionul. Intre timp pregatim galustele astfel: separam ouale - albusurile le batem...

Reteta de Tiramisu cremos si aromat, cu mascarpone

In Prajituri la 19 Noi 2013

Iata cum se prepara Reteta de Tiramisu cremos si aromat, cu mascarpone Pregateste o cafea si indulceste-o dupa gust. Las-o sa se racoreasca si adauga un strop de rom. Ia un vas in care sa poti bate albusurile si putina sare cu mixerul, pana devin spuma si isi dubleaza volumul. Adauga apoi...

Reteta simpla si gustoasa de Chec clasic marmorat

In Prajituri la 18 Noi 2013

Intr-un vas separa albusurile de galbenusuri. Cu un mixer, bate albusurile cu praful de sare pana cand se fac spuma si se intaresc. Adauga apoi zaharul treptat si mixeaza dupa fiecare lingura. Spuma se va intari si va avea o consistenta pufoasa si lucioasa. Separat amesteca galbenusurile cu...

Budinca de macaroane cu branza

In Spaghete la 18 Noi 2013

Se fierb macaroanele in apa cu sare conform timpului indicat pe ambalaj, se scurg si se limpezesc putin cu apa rece. Se freaca separat intr-o strachina branza de vaci cu 3 oua, o ceasca de lapte, o lingura de unt, sare.  Se amesteca cu macaroanele intr-un vas, usor, sa nu se striveasca...

Spaghetti Bolognese

In Spaghete la 28 Oct 2013

Se toaca marunt ceapa si usturoiul si se calesc in cele doua linguri de ulei. Urmeaza ardeiul si morcovul care se calesc pana se inmoaie. Se adauga carnea tocata si cescuta cu apa si se lasa la calit, amestecandu-se putin din cand in cand sa se intrepatrunda cu legumele si sa nu se lipeasca de...

Ratatouille

In Mancaruri de legume la 17 Oct 2013

Vinetele si dovleceii se spala, se curata și se feliaza. Bucățile de vânătă se săreaza și se lasa putin la scurs de sucul amar.  In tigaie incingem ulei si calim bucațile de vinete, pana devin usor moi. Le scoatem pe o farfurie si procedam la fel cu dovleceii. Se călesc...

Mancare de mazare cu ceafa de porc

In Porc la 16 Oct 2013

Carnea se spala, se portioneaza, se rumeneste usor in tigaie in putin ulei. Ceapa, morcovul si ardeiul capia se adauga peste carne si se calesc cateva minute. Se adauga o canita de apa sa acopere mancarea si se lasa sa fiarba la foc mic pana este gata carnea, aproximativ 45 minute,...

Afisate 1 - 30 din 33 retete    

Postari recente

publicat la 26.05.2015

Ciorba de pui cu legume

 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]