A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cannelloni cu branza dulce stafide...

Postat de: Constelatialeu in Cannelloni

Branza cu 150 g zahar se amesteca bine,se adauga 4 oua si zaharul bourbon,apoi stafidele.Se umplu tubuletele de cannelloni si se aseaza in vas termorezistent.Se pregateste sosul care vine turnat...Citeste continuarea

Chifle graham cu fulgi de secara

Postat de: Toamna07 in Piine

Amestecam fainurile cu sarea si bicarbonatul.Peste ele adaugam,putin cate putin, lapte batut pana se formeaza un aluat usor de modelat.Formam chifle pe care le tavalim prin fulgi de secara....Citeste continuarea

Ciorba cu biban de mare

Postat de: Bunica in Peste

Legumele se curata,spala  si se toaca marunt. Intr-o oala de 4 l. punem apa la fiert. Cand clocoteste apa adugam legumele. Cand legumele sunt fierte pe jumatate se adauga sucul de...Citeste continuarea

Ciorba din oase de porc acrita cu...

Postat de: medioto59 in Ciorbe

Se spala carnea, se pune intr-o oala, se acopera cu apa, se sareaza si se da la foc. Cand incepe sa fiarba indepartam spuma. Mai lasam cateva minute (5-6) pe foc, dupa care aruncam apa iar...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: AdriiAdi in Dulciuri

Prepari zaharul ars intr o tigaie de teflon pana devine maroniu. Iei o forma si tapetezi marginile acesteia cu zaharul ars (operatiune care se desfasoara mai repede) si lasi sa se racoreasca....Citeste continuarea

Chiftele în aluat de bere by Gaby

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Pentru chiftele se amestecă carnea tocată, cu oul, usturoiul pisat, pâinea înmuiată în apă rece în prealabil, apoi stoarsă, se asezonează de sare, piper, boia și...Citeste continuarea

Chec cu banane

Postat de: ralu_ca in Prajituri

Intr-un vas se amesteca faina si praful de copt. Separat intr-un vas frecam untul cu zaharul si zaharul vanilat dupa care adaugam ouale pe rand, iar la final amestecul de faina si laptele. In...Citeste continuarea

Ciorba de legume

Postat de: ralu_ca in Ciorbe

Legumele se curata, se spala si se taie sau se toaca. Intr-o oala la foc mediu punem putin ulei peste care adaugam ceapa si morcovul, amestecam  1-2 minute. Adaugam apa apoi cartofii, ceapa...Citeste continuarea

Cremsnit

Postat de: deyutzky in Prajituri

Pregatim crema conform instructiunilor de pe cutie: - se pune intr-un vas 750 ml lapte rece de la frigider(laptele trebuie sa fie fiert si apoi racit) peste care se adauga praful pt crema. -...Citeste continuarea

Chipsuri din zucchini (dovlecei)

Postat de: TAB1TA in Aperitive / Garnituri

Se incinge cuptorul la 220°. Se spala zucchini. Se pot lasa in coaja. Eu i-am curatat de coaja. Se taie capetele. Se taie felii subtiri de 3-5 mm. Se dau prin cele 2 oua batute...Citeste continuarea

Chiftelute picante la cuptor

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Cartofii ii curatam, ii spalam si ii dam pe razatoarea mica. Preparam compozitia de chiftele amestecand toate ingredientele mai putin pesmetul. Formam in mana chiftelute de marimea dorita,...Citeste continuarea

Cartofi cu pesmet si cascaval

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii de coaja, ii spalam, ii taiem cubulete. Dam cartofii taiati prin pesmet, ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt in strat uniform. Radem cascaval peste ei, ii stropim cu...Citeste continuarea

Ciorba de pui

Postat de: AdriiAdi in Ciorbe

Dupa ce ai transat si spalat bucatile de pui iei o oala de vreo 5 kg si pui bucatile de pui cu apa(oala aproape plina) la fiert. Intre timp cureti si speli legumele. le tai bucati potrivite....Citeste continuarea

Cupola ninsa de ciocolata

Postat de: Creatsa in Torturi

Pentru blat: Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul amestecat cu zaharul vanilat si mixam in continuare 10 minute. Adaugam uleiul...Citeste continuarea

Cordon bleu

Postat de: ralu_ca in Pui

Taiem pieptul in 2 si obtinem 4 bucati, dupa care fiecare jumatate se cresteaza la mijloc pe lungime. Se dau cu sare si piper, apoi in fiecare "buzunar" introducem o felie de sunca si...Citeste continuarea

Cartofi din biscuiti cu cacao si...

Postat de: TAB1TA in Dulciuri

Se zdrobesc biscuitii sau se macina la robot.  Untul, laptele, zaharul si cacaua se pun intr-un ibric pe aragaz pana ajung la punctul de fierbere. Zaharul vanilat se pune peste...Citeste continuarea

Ciorbă de praz cu cartofi

Postat de: panacris in Ciorbe

Morcovul se curăță, se rade pe răzătoarea mică și se călește în puțin ulei de măsline. Între timp se curăță și rade gulia, se adaugă peste morcov. Prazul și ceapa...Citeste continuarea

Cartofi unguresti

Postat de: Zamfira in Mancaruri de post

Curatam si spalam cartofii, ceapa si usturoiul. Cartofii ii taiem cubulete foarte mici, cepa o taiem marunt iar usturoiul il pisam. Punem toate intr-un bol, adaugam ulei, sare si cimbru,...Citeste continuarea

Ciorba de pui

Postat de: bylaura in Ciorbe

Se pun la fiert 4 litri de apa, cand aceasta a inceput sa fiarba se adauga zarzavatul tocat marunt, putin ulei si sare dupa gust. Cand au fiert, se adauga carnea de pui taiata dupa preferinta....Citeste continuarea

Coaja de portocala confiata

Postat de: Ela68 in Dulciuri

Se spala foarte bine fructele, se curata felii subtiri, se pun intr-o cratita cu apa rece, se lasa 1 ora, dupa care se arunca apa. Se pun intr-un vas la fiert 5 minute, se arunca apa si se...Citeste continuarea

Ciorba de legume si ciuperci

Postat de: AnyCostescu in Ciorbe

Legumele se spala si se curata si se pun la calit in 5 linguri de ulei pana se inmoaie apoi se adauga ciupercile taiate sferturi.. Se lasa sa se caleasca 5 minute ,apoi se acopera cu apa si se...Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de: RoXx in Ciorbe

Se curata si se spala toate legumele . La ardei se scot semintele si se taie pe jumatate. Pieptul de pui se spala. Intr-o oala se adauga 2 l de apa, un praf de sare, pieptul de pui, legumele si se...Citeste continuarea

Cocos Choco

Postat de: AnyCostescu in Dulciuri

Am amestecat intr-un bol nuca de cocos,laptele praf,zaharul pudra si vanilat si laptele condensat pana am obtinut un "aluat" nici moale nici tare.. Am facut din acest aluat batoane pe...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu pulpe de pui

Postat de: sasha in Pui

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem ca pe cei prajiti, dar ceva mai grosi. Pulpele le spalam si le curatam de tuleie, in caz ca au. Se taie in doua pulpele, le comdimentam doar cu piper....Citeste continuarea

Coaste de porc la cuptor

Postat de: eduard_09 in Porc

Coastele de porc le spalam, le stergem si le condimetam cu sare, piper, boia de ardei si usturoiul taiat felii. Dupa care le asezam in tava si adaugam berea deasupra, rozmarinul si acoperim...Citeste continuarea

Ciocolata de casa cu nuca prajita

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Prajituri

Este foarte important sa ne pregatim totul inainte de a incepe prepararea.  Asadar, punem zaharul si apa intr-o cratita de inox.  Cernem laptele praf si il punem intr-un castronel....Citeste continuarea

Crenvusti impanati cu sos de marar...

Postat de: simona72 in Mancare copii

Crenvustii ii taiem pe toata lungimea lor, dar nu de tot, iar in crapatura formata punem cite o jumatate de felie de cascaval. Ii dam la cuptorul incins 10 minute, pina crenvustii se rumenesc...Citeste continuarea

Chec

Postat de: botcrina in Prajituri

Scoatem cireşele din compot, desfacem şi îndepărtăm sâmburii apoi le punem la scurs. Separăm ouăle: albuşurile într-un bol mai mare iar gălbenuşurile în...Citeste continuarea

Chec cu merisoare

Postat de: ianculubita in Dulciuri

Galbenusurile se freaca  bine bine cu zahar,vanilie,scortisoara,coaja de lamaie si apa calda; adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare,apoi faina cu praful de copt,amestecand cu...Citeste continuarea

Coltunasi cu urda

Postat de: ianculubita in Paste

Facem un aluat din faina,ou,sare,lapte,formam o sfera pe care o lasam sa se odihneasca 15min;din acest aluat facem 2 foi putin mai groase decat foaia de taitei,o punem pe forma speciala pe care am...Citeste continuarea

Ciorba de pui a la grec

Postat de: ianculubita in Supe/Ciorbe

Carnea spalata,taiata dupa preferinte,o punem la fiert in apa rece cu dafin,sare si piper,spumuind la nevoie; adaugam zarzavatul taiat cubulete,fierbem 15-20min,adaugam orezul,mai lasam sa...Citeste continuarea

Clătite

Postat de: botcrina in Dulciuri

Punem drojdia la înflorit cu o linguriţă de zahăr, o linguriţă de făină şi puţină apă. Separat batem ouăle, cu 4 linguri zahăr, coajă rasă de lămâie, esenţă de...Citeste continuarea

Chiftelute in crusta de cartofi

Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carne

Mai intai punem cartofii la fiert in coaja, cu apa cat sa-i acopere. Tocam legumele si le punem la inabusit in ulei si putina apa, iar cand sunt patrunse adaugam carnea tocata, asezonam cu praf...Citeste continuarea

Carne cu sos

Postat de: ianculubita in Porc

Carnea spalata,uscata cu prosoape de hartie,taiata cubulete mici,condimentata,o prajim in 3linguri cu ulei;dupa ce s-a aurit,adaugam vinul si lasam sa fiarba 10min dupa care adaugam 1pahar cu...Citeste continuarea

Ciorba ungureasca de conopida

Postat de: Sidy in Ciorbe

Curatam zarzavatul, il spalam si il taiem cubulete.Conopida o curatam de frunze si o rupem buchetele. Ardeiul si usturoiul le tocam marunt, la fel frunzele de patrunjel verde. Oasele le...Citeste continuarea

Cotlet de porc in crusta de piper...

Postat de: vio_dreams in Porc

Strivim usor piperul verde si il amestecam cu praful de usturoi si  sarea. Frecam bine cotletul cu acest amestec si il impachetam in folie de aluminiu.  Punem cotletul in tava si...Citeste continuarea

Clafoutis cu rosii cherry si busuioc

Postat de: vio_dreams in Aperitive / Garnituri

Intr-un vas termorezistent uns cu ulei de masline asezam rosiile (ale mele au fost de la congelator). Batem ouale cu sarea si piperul.Adaugam faina treptat, pana se omogenizeaza.Adaugam laptele...Citeste continuarea

covrigi cu mac

Postat de: eduard_09 in Piine

Faina cernuta o amestecam cu sarea, zaharul si drojdia, facem o gaura in mijloc, adaugam laptele caldut, margarina si incepem sa framantam adaugand treptat apa la temperatura camerei. Framantam un...Citeste continuarea

Chifle cu cascaval

Postat de: eduard_09 in Piine

Amestecam faina cu sarea si cascavalul dat prin razatoare,(am oprit o feliuta)facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, adaugam zaharul si 1 lingura de faina si...Citeste continuarea

Cake Pops cu biscuiti si ciocolata...

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Prajituri

Cum preparam:   Maruntim bine biscuitii la robot pana ce obtinem un praf fin. Adaugam crema de branza (aflata la temperatura camerei) si amestecam bine. Adaugam esenta de rom si...Citeste continuarea

Cannelloni cu carne

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Cannelloni

Se toaca ceapa si se pune impreuna cu carnea, la calit, intr-o tigaie cu putin ulei, amestecand incontinuu aproximativ 15 minute. Se sareaza, pipereaza dupa gust. Separat, se pune intr-o...Citeste continuarea

Ciuperci cu urzici la cuptor

Postat de: ianculubita in Aperitive / Garnituri

In tigaia cu ulei calim ceapa tocata marunt si ciupercile feliate, dupa cateva minute adaugam urzicile bine curatate, bine spalate, oparite 5 minute, scurse si taiate, usturoiul pisat apoi orezul....Citeste continuarea

Chec cu cacao

Postat de: eduard_09 in Prajituri

Ouale le mixam cu zaharul, adaugam treptat uleiul si laptele, adaugam cacaoa amestecata cu praful de copt, dulceata, esenta si treptat faina si amestecam bine Turnam compozitia in tava tapetata...Citeste continuarea

Crochete din cartofi cu branza

Postat de: TAB1TA in Aperitive / Garnituri

Spalam cartofii si ii fierbem in coaja pana intra furculita in ei. Ii lasam putin sa se raceasca,ii decojim si zdrobim. Zdrobim si branza si o amestecam cu cartofii zdrobita, faina, unul din...Citeste continuarea

Clatite cu gem de caise si nuca

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Dulciuri

Amestecam intr-un castron, cu ajutorul unui tel, cele 3 oua intregi, faina, laptele, sifonul (apa minerala sau berea) si sarea. Acoperim vasul cu folie alimentara si dam la frigider pentru 2 ore....Citeste continuarea

Ciorba cu slaninuta afumata (Ciorba...

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Ciorbe

Punem intr-un vas, 2.5 l apa sa se incalzeasca. In alta oala punem 3-4 linguri ulei la incins.   Taiem slaninuta afumata bucatele mici si o rumenim in ulei, apoi o scoatem. Tocam ceapa,...Citeste continuarea

Cum se face coliva

Postat de: carla27carla in Dulciuri

Cum se face coliva. Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se pune la inmuiat cu apa rece si se lasa 8 ore. Punem la fiert 2 l de apa si cand clocoteste adaugam arpacasul. Adaugam un varf de cutit de...Citeste continuarea

Ciulama de pui cu ciuperci

Postat de: privatelaura in Pui

Pieptul de pui se spala si se taie cubulete. Ciupercile se spala si se lasa intregi sau se taie felii. (mie imi plac intregi). Intr-o tigaie, se pune un pic de ulei  masline si se rumenesc...Citeste continuarea

Clatite a la pensiunea Casa Mosului

Postat de: gusti in Dulciuri

Se amesteca toate ingredientele intr-un bol mai mare. Se incinge tigaia unsa cu putin ulei si se adauga compozitia cu polonicul astfel incit sa acopere intr-un strat subtire toata suprafata...Citeste continuarea

Cartite cu nuca de cocos

Postat de: antici_gabytza in Prajituri

Biscuitii cu eugeniile le dam prin razatoare.Adaugam margarina topita ,esenta de rom si nuca macinata.Amestecam pana devine un aluat usor de modelat.Modelam cu mana formele de cartita.Dupa care le...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]