Cannelloni cu branza dulce stafide...
Postat de: Constelatialeu in CannelloniBranza cu 150 g zahar se amesteca bine,se adauga 4 oua si zaharul bourbon,apoi stafidele.Se umplu tubuletele de cannelloni si se aseaza in vas termorezistent.Se pregateste sosul care vine turnat...Citeste continuarea
Chifle graham cu fulgi de secara
Postat de: Toamna07 in PiineAmestecam fainurile cu sarea si bicarbonatul.Peste ele adaugam,putin cate putin, lapte batut pana se formeaza un aluat usor de modelat.Formam chifle pe care le tavalim prin fulgi de secara....Citeste continuarea
Ciorba cu biban de mare
Postat de: Bunica in PesteLegumele se curata,spala si se toaca marunt. Intr-o oala de 4 l. punem apa la fiert. Cand clocoteste apa adugam legumele. Cand legumele sunt fierte pe jumatate se adauga sucul de...Citeste continuarea
Ciorba din oase de porc acrita cu...
Postat de: medioto59 in CiorbeSe spala carnea, se pune intr-o oala, se acopera cu apa, se sareaza si se da la foc. Cand incepe sa fiarba indepartam spuma. Mai lasam cateva minute (5-6) pe foc, dupa care aruncam apa iar...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: AdriiAdi in DulciuriPrepari zaharul ars intr o tigaie de teflon pana devine maroniu. Iei o forma si tapetezi marginile acesteia cu zaharul ars (operatiune care se desfasoara mai repede) si lasi sa se racoreasca....Citeste continuarea
Chiftele în aluat de bere by Gaby
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriPentru chiftele se amestecă carnea tocată, cu oul, usturoiul pisat, pâinea înmuiată în apă rece în prealabil, apoi stoarsă, se asezonează de sare, piper, boia și...Citeste continuarea
Chec cu banane
Postat de: ralu_ca in PrajituriIntr-un vas se amesteca faina si praful de copt. Separat intr-un vas frecam untul cu zaharul si zaharul vanilat dupa care adaugam ouale pe rand, iar la final amestecul de faina si laptele. In...Citeste continuarea
Ciorba de legume
Postat de: ralu_ca in CiorbeLegumele se curata, se spala si se taie sau se toaca. Intr-o oala la foc mediu punem putin ulei peste care adaugam ceapa si morcovul, amestecam 1-2 minute. Adaugam apa apoi cartofii, ceapa...Citeste continuarea
Cremsnit
Postat de: deyutzky in PrajituriPregatim crema conform instructiunilor de pe cutie: - se pune intr-un vas 750 ml lapte rece de la frigider(laptele trebuie sa fie fiert si apoi racit) peste care se adauga praful pt crema. -...Citeste continuarea
Chipsuri din zucchini (dovlecei)
Postat de: TAB1TA in Aperitive / GarnituriSe incinge cuptorul la 220°. Se spala zucchini. Se pot lasa in coaja. Eu i-am curatat de coaja. Se taie capetele. Se taie felii subtiri de 3-5 mm. Se dau prin cele 2 oua batute...Citeste continuarea
Chiftelute picante la cuptor
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriCartofii ii curatam, ii spalam si ii dam pe razatoarea mica. Preparam compozitia de chiftele amestecand toate ingredientele mai putin pesmetul. Formam in mana chiftelute de marimea dorita,...Citeste continuarea
Cartofi cu pesmet si cascaval
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii de coaja, ii spalam, ii taiem cubulete. Dam cartofii taiati prin pesmet, ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt in strat uniform. Radem cascaval peste ei, ii stropim cu...Citeste continuarea
Ciorba de pui
Postat de: AdriiAdi in CiorbeDupa ce ai transat si spalat bucatile de pui iei o oala de vreo 5 kg si pui bucatile de pui cu apa(oala aproape plina) la fiert. Intre timp cureti si speli legumele. le tai bucati potrivite....Citeste continuarea
Cupola ninsa de ciocolata
Postat de: Creatsa in TorturiPentru blat: Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul amestecat cu zaharul vanilat si mixam in continuare 10 minute. Adaugam uleiul...Citeste continuarea
Cordon bleu
Postat de: ralu_ca in PuiTaiem pieptul in 2 si obtinem 4 bucati, dupa care fiecare jumatate se cresteaza la mijloc pe lungime. Se dau cu sare si piper, apoi in fiecare "buzunar" introducem o felie de sunca si...Citeste continuarea
Cartofi din biscuiti cu cacao si...
Postat de: TAB1TA in DulciuriSe zdrobesc biscuitii sau se macina la robot. Untul, laptele, zaharul si cacaua se pun intr-un ibric pe aragaz pana ajung la punctul de fierbere. Zaharul vanilat se pune peste...Citeste continuarea
Ciorbă de praz cu cartofi
Postat de: panacris in CiorbeMorcovul se curăță, se rade pe răzătoarea mică și se călește în puțin ulei de măsline. Între timp se curăță și rade gulia, se adaugă peste morcov. Prazul și ceapa...Citeste continuarea
Cartofi unguresti
Postat de: Zamfira in Mancaruri de postCuratam si spalam cartofii, ceapa si usturoiul. Cartofii ii taiem cubulete foarte mici, cepa o taiem marunt iar usturoiul il pisam. Punem toate intr-un bol, adaugam ulei, sare si cimbru,...Citeste continuarea
Ciorba de pui
Postat de: bylaura in CiorbeSe pun la fiert 4 litri de apa, cand aceasta a inceput sa fiarba se adauga zarzavatul tocat marunt, putin ulei si sare dupa gust. Cand au fiert, se adauga carnea de pui taiata dupa preferinta....Citeste continuarea
Coaja de portocala confiata
Postat de: Ela68 in DulciuriSe spala foarte bine fructele, se curata felii subtiri, se pun intr-o cratita cu apa rece, se lasa 1 ora, dupa care se arunca apa. Se pun intr-un vas la fiert 5 minute, se arunca apa si se...Citeste continuarea
Ciorba de legume si ciuperci
Postat de: AnyCostescu in CiorbeLegumele se spala si se curata si se pun la calit in 5 linguri de ulei pana se inmoaie apoi se adauga ciupercile taiate sferturi.. Se lasa sa se caleasca 5 minute ,apoi se acopera cu apa si se...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: RoXx in CiorbeSe curata si se spala toate legumele . La ardei se scot semintele si se taie pe jumatate. Pieptul de pui se spala. Intr-o oala se adauga 2 l de apa, un praf de sare, pieptul de pui, legumele si se...Citeste continuarea
Cocos Choco
Postat de: AnyCostescu in DulciuriAm amestecat intr-un bol nuca de cocos,laptele praf,zaharul pudra si vanilat si laptele condensat pana am obtinut un "aluat" nici moale nici tare.. Am facut din acest aluat batoane pe...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu pulpe de pui
Postat de: sasha in PuiCuratam cartofii, ii spalam si ii taiem ca pe cei prajiti, dar ceva mai grosi. Pulpele le spalam si le curatam de tuleie, in caz ca au. Se taie in doua pulpele, le comdimentam doar cu piper....Citeste continuarea
Coaste de porc la cuptor
Postat de: eduard_09 in PorcCoastele de porc le spalam, le stergem si le condimetam cu sare, piper, boia de ardei si usturoiul taiat felii. Dupa care le asezam in tava si adaugam berea deasupra, rozmarinul si acoperim...Citeste continuarea
Ciocolata de casa cu nuca prajita
Postat de: Patricia_Iordache_79 in PrajituriEste foarte important sa ne pregatim totul inainte de a incepe prepararea. Asadar, punem zaharul si apa intr-o cratita de inox. Cernem laptele praf si il punem intr-un castronel....Citeste continuarea
Crenvusti impanati cu sos de marar...
Postat de: simona72 in Mancare copiiCrenvustii ii taiem pe toata lungimea lor, dar nu de tot, iar in crapatura formata punem cite o jumatate de felie de cascaval. Ii dam la cuptorul incins 10 minute, pina crenvustii se rumenesc...Citeste continuarea
Chec
Postat de: botcrina in PrajituriScoatem cireşele din compot, desfacem şi îndepărtăm sâmburii apoi le punem la scurs. Separăm ouăle: albuşurile într-un bol mai mare iar gălbenuşurile în...Citeste continuarea
Chec cu merisoare
Postat de: ianculubita in DulciuriGalbenusurile se freaca bine bine cu zahar,vanilie,scortisoara,coaja de lamaie si apa calda; adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare,apoi faina cu praful de copt,amestecand cu...Citeste continuarea
Coltunasi cu urda
Postat de: ianculubita in PasteFacem un aluat din faina,ou,sare,lapte,formam o sfera pe care o lasam sa se odihneasca 15min;din acest aluat facem 2 foi putin mai groase decat foaia de taitei,o punem pe forma speciala pe care am...Citeste continuarea
Ciorba de pui a la grec
Postat de: ianculubita in Supe/CiorbeCarnea spalata,taiata dupa preferinte,o punem la fiert in apa rece cu dafin,sare si piper,spumuind la nevoie; adaugam zarzavatul taiat cubulete,fierbem 15-20min,adaugam orezul,mai lasam sa...Citeste continuarea
Clătite
Postat de: botcrina in DulciuriPunem drojdia la înflorit cu o linguriţă de zahăr, o linguriţă de făină şi puţină apă. Separat batem ouăle, cu 4 linguri zahăr, coajă rasă de lămâie, esenţă de...Citeste continuarea
Chiftelute in crusta de cartofi
Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carneMai intai punem cartofii la fiert in coaja, cu apa cat sa-i acopere. Tocam legumele si le punem la inabusit in ulei si putina apa, iar cand sunt patrunse adaugam carnea tocata, asezonam cu praf...Citeste continuarea
Carne cu sos
Postat de: ianculubita in PorcCarnea spalata,uscata cu prosoape de hartie,taiata cubulete mici,condimentata,o prajim in 3linguri cu ulei;dupa ce s-a aurit,adaugam vinul si lasam sa fiarba 10min dupa care adaugam 1pahar cu...Citeste continuarea
Ciorba ungureasca de conopida
Postat de: Sidy in CiorbeCuratam zarzavatul, il spalam si il taiem cubulete.Conopida o curatam de frunze si o rupem buchetele. Ardeiul si usturoiul le tocam marunt, la fel frunzele de patrunjel verde. Oasele le...Citeste continuarea
Cotlet de porc in crusta de piper...
Postat de: vio_dreams in PorcStrivim usor piperul verde si il amestecam cu praful de usturoi si sarea. Frecam bine cotletul cu acest amestec si il impachetam in folie de aluminiu. Punem cotletul in tava si...Citeste continuarea
Clafoutis cu rosii cherry si busuioc
Postat de: vio_dreams in Aperitive / GarnituriIntr-un vas termorezistent uns cu ulei de masline asezam rosiile (ale mele au fost de la congelator). Batem ouale cu sarea si piperul.Adaugam faina treptat, pana se omogenizeaza.Adaugam laptele...Citeste continuarea
covrigi cu mac
Postat de: eduard_09 in PiineFaina cernuta o amestecam cu sarea, zaharul si drojdia, facem o gaura in mijloc, adaugam laptele caldut, margarina si incepem sa framantam adaugand treptat apa la temperatura camerei. Framantam un...Citeste continuarea
Chifle cu cascaval
Postat de: eduard_09 in PiineAmestecam faina cu sarea si cascavalul dat prin razatoare,(am oprit o feliuta)facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, adaugam zaharul si 1 lingura de faina si...Citeste continuarea
Cake Pops cu biscuiti si ciocolata...
Postat de: Patricia_Iordache_79 in PrajituriCum preparam: Maruntim bine biscuitii la robot pana ce obtinem un praf fin. Adaugam crema de branza (aflata la temperatura camerei) si amestecam bine. Adaugam esenta de rom si...Citeste continuarea
Cannelloni cu carne
Postat de: Patricia_Iordache_79 in CannelloniSe toaca ceapa si se pune impreuna cu carnea, la calit, intr-o tigaie cu putin ulei, amestecand incontinuu aproximativ 15 minute. Se sareaza, pipereaza dupa gust. Separat, se pune intr-o...Citeste continuarea
Ciuperci cu urzici la cuptor
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriIn tigaia cu ulei calim ceapa tocata marunt si ciupercile feliate, dupa cateva minute adaugam urzicile bine curatate, bine spalate, oparite 5 minute, scurse si taiate, usturoiul pisat apoi orezul....Citeste continuarea
Chec cu cacao
Postat de: eduard_09 in PrajituriOuale le mixam cu zaharul, adaugam treptat uleiul si laptele, adaugam cacaoa amestecata cu praful de copt, dulceata, esenta si treptat faina si amestecam bine Turnam compozitia in tava tapetata...Citeste continuarea
Crochete din cartofi cu branza
Postat de: TAB1TA in Aperitive / GarnituriSpalam cartofii si ii fierbem in coaja pana intra furculita in ei. Ii lasam putin sa se raceasca,ii decojim si zdrobim. Zdrobim si branza si o amestecam cu cartofii zdrobita, faina, unul din...Citeste continuarea
Clatite cu gem de caise si nuca
Postat de: Patricia_Iordache_79 in DulciuriAmestecam intr-un castron, cu ajutorul unui tel, cele 3 oua intregi, faina, laptele, sifonul (apa minerala sau berea) si sarea. Acoperim vasul cu folie alimentara si dam la frigider pentru 2 ore....Citeste continuarea
Ciorba cu slaninuta afumata (Ciorba...
Postat de: Patricia_Iordache_79 in CiorbePunem intr-un vas, 2.5 l apa sa se incalzeasca. In alta oala punem 3-4 linguri ulei la incins. Taiem slaninuta afumata bucatele mici si o rumenim in ulei, apoi o scoatem. Tocam ceapa,...Citeste continuarea
Cum se face coliva
Postat de: carla27carla in DulciuriCum se face coliva. Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se pune la inmuiat cu apa rece si se lasa 8 ore. Punem la fiert 2 l de apa si cand clocoteste adaugam arpacasul. Adaugam un varf de cutit de...Citeste continuarea
Ciulama de pui cu ciuperci
Postat de: privatelaura in PuiPieptul de pui se spala si se taie cubulete. Ciupercile se spala si se lasa intregi sau se taie felii. (mie imi plac intregi). Intr-o tigaie, se pune un pic de ulei masline si se rumenesc...Citeste continuarea
Clatite a la pensiunea Casa Mosului
Postat de: gusti in DulciuriSe amesteca toate ingredientele intr-un bol mai mare. Se incinge tigaia unsa cu putin ulei si se adauga compozitia cu polonicul astfel incit sa acopere intr-un strat subtire toata suprafata...Citeste continuarea
Cartite cu nuca de cocos
Postat de: antici_gabytza in PrajituriBiscuitii cu eugeniile le dam prin razatoare.Adaugam margarina topita ,esenta de rom si nuca macinata.Amestecam pana devine un aluat usor de modelat.Modelam cu mana formele de cartita.Dupa care le...Citeste continuarea