A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chiftele de post

Postat de: MutuFlorian in Mancaruri de post

Se curata cartofii de coaja, se spala si se dau prin razatoare. Cartofii rasi se pun intr-o strecuratoare mare sa se scurga de apa si apasam usor pe ei cu palma deschisa. Eu am o strecuratoare cu...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu sos picant

Postat de: cristeena20 in Porc

Carnea se lasa intreaga (eu am ales o bucata de cca 300-500 gr) o spalam si o stergem cu prosop de hartie; il stropim cu putin ulei de masline si il condimentam cu sare, piper, sos picant, praf de...Citeste continuarea

Chiftele cu mazare si orez

Postat de: sufletista in Mancaruri de post

Mazarea o fierbem instructiunilor de pe pachet, o scurgem bine si o pisam cu ajutorul blenderului sau paleta pentru piure. Orezul fiert cu sare, piper, ulei de masline si condimente pentru...Citeste continuarea

Ciuperci brune cu tofu si cus-cus

Postat de: amalia01 in Mancaruri de post

Ciupercile le cureti de picioruse și de pielita, apoi le stropesti cu zeamă de lămâie. După 5 minute le scurgi de sucul pe care îl lasă și le ungi bine cu ulei....Citeste continuarea

Cuscus cu fasole rosie si muraturi

Postat de: merisor67 in Mancaruri de post

Punem cuscusul într-un vas. Punem apa la fiert împreună cu legumele uscate. O lăsăm să fiarbă pentru 2-3 clocote, apoi stingem focul. Adăugăm uleiul de cocos, amestecăm...Citeste continuarea

Chiftelute din orez si cartofi cu...

Postat de: nico_nico in Mancaruri de post

Pentru pilaf calim ceapa si morcovul in putin ulei adaugam apa si lasam sa fiarba 10 minute, apoi adaugam orezul si mai fierbem 15 minute. Intre timp curatam cartofii si ii punem la fiert in apa...Citeste continuarea

Cascaval pana cu garnitura de legume

Postat de: ancutsa in Mancaruri de legume

  Se taie cașcavalul în felii mai grosuțe. Se dă fiecare felie prin făină, prin oul bătut bine și prin pesmet, apoi iar prin făină, ou, pesmet. Se prăjesc feliile de...Citeste continuarea

Chifelute de legume

Postat de: ravanna in Mancare copii

Se curata legumele de coaja. Incepem si dam cartoful pe razatoare si il stoarcem de amidon. Peste dam morcovul pe razatoare, stoarcem usturoiul si adaugam ceapa taiata solzisori, iar apoi taiata...Citeste continuarea

Chiftele de post cu naut si conopida

Postat de: mimmi in Mancaruri de post

Punem conopida la fiert in apa cu sare, dupa care o lasam la scurs pana se racoreste putin. Separat blenduim nautul scurs cu ceapa si usturoiul. Blenduim si conopida. Peste ingredientele...Citeste continuarea

Chutney de mere si pere

Postat de: Xandrinne in Sosuri

Pregatesti mai intai fructele, pe care le cureti de coaja si le tai cuburi de cca 1 cm. Toci ceapa, tai cat de marunt poti ghimbirul si usturoiul.Tai fasii subtiri ardeii iuti. Calesti ceapa...Citeste continuarea

Copanele de pui invelite in bacon,...

Postat de: vasimur in Pui

Preparare copănele: Pregătim vasul în care vom găti pulpele. Îl tapetăm cu hârtie de copt și ungem cu ulei de măsline sau de floarea soarelui.  Spălăm bine...Citeste continuarea

Ciuperci cu omleta

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se curata, se spala, si se taie cubulete. Se pun intr-o cratita cu apa si se fierb 2 ore (sau cat considerati). Apoi se scurg. Se bat ouale cu furculita, se adauga sare si se...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu tarhon

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Legumele se curata si se spala . Pieptul de pui se spala . Se  pune la fiert in 3 l apa , pieptul de pui , morcovii, patrunjelul si ceapa intregi . Tot acum...Citeste continuarea

Ciocolata de casa cu pudra de...

Postat de: merisor67 in Vegan / Raw vegan

Punem în vasul unui robot, sau chopper, curmalele și caju-ul și le tocăm mărunt, mărunt, până ajung la consistența unei paste. Adăugăm și uleiul de cocos, un praf...Citeste continuarea

Ciorba de pipote cu orez

Postat de: Reli_B in Ciorbe

Spalam si curatam pipotele. Punem apa la fiert si le oparim pentru cateva minute. Curatam morcovii si ii taiem betigase. Un morcov il taiem in cubulete. Ceapa o curatam si o crestam in patru, dar...Citeste continuarea

Cartofi dulci copti, cu sote de...

Postat de: mimmi in Mancaruri de post

Pentru inceput spalam cartofii cu coaja si ii taiem in jumatati pe lungime. Pe partea cu miezul, ii crestam usor cu lama cutitului pentru a se coace mai usor. Condimentam cu sare si piper,...Citeste continuarea

Chiftele din ovaz si quinoa

Postat de: Ela68 in Mancaruri de post

1.  Tocati ceapa marunt si caliti-o in ulei de masline cu putina sare, adaugati apoi morcovul si pastarnacul maruntite si lasati pana se inmoaie.  2. Curatati o vanata de coaja,...Citeste continuarea

Crochete cu cartofi si spanac /...

Postat de: ctlina in Mancaruri de post

Spalati bine spanacul. Curatati usturoiul. Curatati si fierbeti 200 g de cartofi in apa cu sare. Scurgeti si presati-i in piure. Dati pe razatoare 600 g de cartofi curatati. Scurgeti-i...Citeste continuarea

Cartofi Duchesse

Postat de: caroline in Mancaruri de legume

Curatam cartofii de coaja, ii spalam, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Cand cartofii au fiert ( incercam sa ii intepam cu o furculita. Daca aceasta intra usor, inseamna ca...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu bere, ghimbir si...

Postat de: mihaelar63 in Porc

 Bucatile de cotlet se incresteaza pe partea cu soricul. Astfel bucata de carne nu se va mai strange la prajit. Se  aseaza carnea intr-o marinata formata din bere,...Citeste continuarea

Chiftele de ton

Postat de: caroline in Ton

Curatam cartofii de coaja, ii taiem cuburi, ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare.  Cand cartofii sunt fierti, ii scurgem bine de apa si ii punem intr-un bol. Strivim cartofii...Citeste continuarea

Chicken pesto roll-up

Postat de: caroline in Pui

Rosia o spalam si o feliem cat mai subtire. Trebuie sa avem 8 felii de rosie. Dezosam pieptul de pui. Inlaturam pielita si partea grasa. Taiem apoi pieptul de pui in doua jumatati si fiecare...Citeste continuarea

Cotlete de porc cu legume la cuptor

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Curatati si spalati legumele. Intr-un vas pentru cuptor puneti cartofii taiati cuburi. Amestecati-i cu 2 linguri de ulei, sare, piper si presarati cimbru uscat peste ei.  Acoperiti...Citeste continuarea

Clătite cu bere

Postat de: ctlina in Dulciuri

Punem faina si sarea într-un castron mare sau in bolul robotului. Adăugați treptat ouăle și apoi diluati cu laptele si cu berea. Punet zaharul, romul si uleiul si amestecati....Citeste continuarea

Ciuperci Champignon, pane

Postat de: vasimur in Mancaruri de legume

Se spală ciupercile (am folosit doar pălăriuțele) sub jet de apă rece și se pun la scurs, într-o strecurătoare. Se presară apoi cu sare fină și se lasă să se pătrundă....Citeste continuarea

Cartofi taranesti

Postat de: mitinita in Mancaruri de post

Se fierb cartofii. Cand au fiert, se lasa sa se raceasca si se decojesc. Cartofii se dau pe razatoare. Ceapa se curata si se taie. Se pune uleiul intr-o tigaie si cand s-a infierbantat, se...Citeste continuarea

Ciocolata calda cu scortisoara

Postat de: cristina1985 in Bauturi

Se toaca marunt ciocolata si se pune la fiert cu laptele, zaharul si scortisoara. Cand da in clocot, se stinge focul. Se lasa la racit, pana devine calda sau rece si se strecoara (cu o sita...Citeste continuarea

Ciorba din aripi de curcan la slow...

Postat de: GABRIELAGH in Slow Cooker

 Punem la fiert aripile de curcan spalate in prealabil si le fierbem doar pentru a le lua spuma. In timp ce fierb aripile, spalam si tocam morcovul, ceapa, telina si usturoiul si le punem...Citeste continuarea

Capsuni cu sirop

Postat de: cristina1985 in Sirop / Compot

Se lasa capsunile sa se dezghete. Sirop: se pun intr-o oala 350 g capsuni cu zahar si se fierb, pana se topeste zaharul. Apoi se zdrobesc, se dau prin sita fina (cu care cerneti faina sau...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu smantana

Postat de: momo121 in Ciorbe

 Carnea o spalam si o taiem fasii lungi, iar legumele le curatam si le taiem marunt (mie imi place ca morcovul si pastarnacul sa le tai cubulete mici, dar se pot da si pe razatoare).  ...Citeste continuarea

Copanele si piept de pui in sos...

Postat de: merisor67 in Pui

Porționăm pieptul de pui în bucăți mai mici și le amestecăm cu copănelele de pui, apoi presărăm sare, piper și boia de ardei peste ele. Le pudrăm bine cu condimentele, pe toate...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi, cu zdrente de oua

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie în forma dorită și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se...Citeste continuarea

Clatita cu faina de naut la cuptor...

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Varsati faina si sarea intr-un castron sau in bolul robotului. Adaugati apa treptat si amestecati bine cu un tel. Puneti o lingura de ulei, amestecati si filtrati compozitia printr-o sita...Citeste continuarea

Chec aperitiv

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Codiţele de ciuperci se fierb în apă rece cu 1 lingură de sare, cca. 10 minute neacoperite, la foc mediu cca. 10 minute, apoi se strecoară şi se taie felii. Într-un vas...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: panacris in Mancaruri de legume

Ciupercile se spală, eventual se curăță de pieliță. Într-o tavă tapetată cu foaie de pregament se așează pălăriile de ciuperci,în care se pune câte un...Citeste continuarea

Chiftele de curcan cu sos de mustar

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Pentru chiftele amestecam ingredientele bine, acoperim compozitia si lasam 10 min la rece. Cu mainele umede formam chiftele si le prajim in uleiul incins pe ambele parti. Le scoatem pe un...Citeste continuarea

Chiftele de vita cu sos

Postat de: licurici_lra in Mancaruri cu carne

Pentru chiftele, carnea tocata se amesteca cu toate condimentele, pesmetul, branza cheddar rasa si oul. Se formeaza, apoi se pun intr-un vas termorezistent. Rosiile in sos si bulionul se...Citeste continuarea

Cartofi dulci la cuptor

Postat de: CameliaComan in Mancaruri de legume

Curatam cartofii dulci de coaja, iar apoi ii spalam. Taiem cartofii in felii potrivite, iar apoi in bastonase. Ii punem intr-un bol. Adaugam uleiul, sare si piper dupa gust, 1 lingura...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu afumatura

Postat de: Constelatialeu in Supe/Ciorbe

Mai intai ne pregatim ingredientele, curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete, ceapa o curatam, o spalam si o taiem marunt. Intr-o oala punem uleiul la incins, adaugam amestecul de legume...Citeste continuarea

Chifle cu unt

Postat de: mitinita in Piine

Se pune intr-un bol 50 ml de lapte caldut, drojdia si putin zahar. Se lasa deoparte 5 minute. Se framanta un aluat din faina, restul de lapte si zahar, unt si ou. Dupa ce am framantat aluatul,...Citeste continuarea

Ciorba de rata cu galuste de gris

Postat de: merisor67 in Ciorbe

Punem carnea la fiert în apă cu puțină sare. Înlăturăm spuma care se formează pe parcurs și lăsăm carnea să fiarbă aproximativ 30 de minute, sau până începe...Citeste continuarea

Ciorba de curcan, cu taitei

Postat de: mirela0911 in Ciorbe

Se spala bucatile de carne si se spun la fiert in apa cu putina sare. Se spumeaza de cate ori este nevoie apoi se lasa sa fiarba la foc potrivit. Se adauga si ceapa curatata dar lasata intreaga....Citeste continuarea

Ciorba de cartofi, cu varza murata...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie rondele, sau semirondele și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se...Citeste continuarea

Chiftelute din legume

Postat de: xana in Mancaruri de legume

Dovleacul fara coaja si taiat in bucati se pune la fiert pentru cca 20 de minute, apoi il zdrobim cu o furculita. Ceapa taiata marunt se caleste in 2 linguri de ulei de masline pana se inmoaie....Citeste continuarea

Coaste fierte in bere

Postat de: oanapl in Porc

Pui coastele într-o oală încăpătoare.  Pui foile de dafin (eu nu am avut), cimbrul și boabele de piper în oală, urmate de morcovi, țelină și...Citeste continuarea

Ciorba cu perisoare de curcan,...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Legumele se curata si se spala . Taiati bucati mai marisoare morcovii , patrunjelul radacina , pastarnacul , ceapa si telina . Pentru a castiga timp se pun legumele in vasul...Citeste continuarea

Coaste de porc glazurate

Postat de: panacris in Porc

Se face un sos omogen din muştar, ulei, condimente, miere şi sosul de soia. Cu acest sos se ung coastele, apoi se aşează într-un vas termorezistent sau în cazul meu,...Citeste continuarea

Chifle cu susan

Postat de: RODIMUR in Piine

Se pune făina amestecată cu sarea în vasul pentru frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se pun drojdia mărunțită și zahărul. Se...Citeste continuarea

Ciorba de legume, acrita cu moare...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă, mai întâi ceapa și apoi și usturoiul....Citeste continuarea

Cozonac varianta N

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

In primul rand toate ingredientele sa fie la temperatura camerei, sa fie cald in bucatarie. Cernem faina in vasul robotului. Intr-un vas de sticla punem drojdia si o lingura de zahar din cele 200...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

de Caty 3

ieri la 11:29

Baba Ganoush cu dovlecei - Ușor, rapid și delicios

ieri la 09:04

Pizza rapidă cu blat de clătite - Rapidă și delicioasă

pe 15.08 la 12:51

Gogoși rapide cu iaurt - Delicioase și aromate

pe 15.08 la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1172 puncte

Valclaudia

300 puncte

vasimur

207 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]