Croissant au Chocolat
Postat de: MyCookingLife in PrajituriSe face maiaua. Maiaua se amesteca cu faina. Apoi se adauga zaharul topit in lapte caldut, amestecat cu vanilia. Se adauga treptat, cand 1 ou, cand 2-3 linguri ulei, pana cand se...Citeste continuarea
Ciocolata de casa cu nuci -...
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriCum se prepara Ciocolata de casa cu nuci - Deliciul copilariei Puneti mai intai miezul de nuca intr-o tava si il dati la cuptor, la o temperatura potrivita, il rumeniti usor. Cand este...Citeste continuarea
Chocolate crinkles
Postat de: mimmi in PrajituriRupem ciocolata bucati si o punem intr-un bol, impreuna cu untul. Punem bolul in cuptorul cu microunde, pana se topesc. Mixam ouale cu zaharul tos, dupa care adaugam ciocolata topita, esenta de...Citeste continuarea
Covrigei
Postat de: mimmi in Aperitive / GarnituriSe framanta toate ingredientele si se lasa la dospit 1 ora. Se intinde o foaie de 1 cm grosime si se taie forme,care se pun intr-o tava pe hartie de copt. Se ung cu ou batut si se...Citeste continuarea
Cornulete cu dulceata din coji de...
Postat de: alinutzika in PrajituriLaptele caldut ,se amesteca cu zaharul si drojdia. Faina se amesteca cu o lingura de lemn cu untura .Adaugam apoi laptele si oul . Lasam la dospit. Se taie apoi aluatul in forma dorita, se pune...Citeste continuarea
Ciocolata de casa in foi de napolitana
Postat de: gaby_d in DulciuriIntr-un vas cu fund dublu punem zaharul si apa. Lasam sa se "imprieteneasca" :)) timp in care cernem laptele praf si-l impartim in mod egal in doua castroane. In unul adaugam cacaua...Citeste continuarea
Cozonac cu mac
Postat de: lacrimioara in DulciuriFaina o cernem, dupa care punem drojdia cu putin din cantitatea de lapte si putin zahar sa dospeasca la loc caldut. Frecam galbenusurile cu zaharul si sarea pana se albesc, le punem peste...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu sfecla rosie
Postat de: Retetegg in CiorbeAm tocat marunt ceapa, morcovul, pastarnacul si telina. Le-am pus intr-o oala cu apa la fiert. Am adaugat apoi 1/2 sfecla tocata cubulete. Am lasat sa fiarba cu capacul pus pe oala 30 de...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: gaby_d in CiorbePentru ciorba radauteana pui la fiert pieptul de pui si radacinoasele, toate curatate si spalate bine. Lasi sa fiarba totul bine, bine,(testezi legumele introducand furculita) strecori, iar...Citeste continuarea
Cheesecake cu coacaze
Postat de: Mihaela11_jo in PrajituriBlatul Se pun piscoturile intr-o punga si se zdrobesc ,apoi intr-un bol si se mixeaza bine cu untul moale si zaharul. Se toarna intr-o forma de tort cu diametrul de 25cm si...Citeste continuarea
Cornulete cu nuca dar...neumplute
Postat de: Sidy in PrajituriUntul, la temperatura camerei, il amestecam bine de tot cu 250 g zahar praf pina se face ca o spuma. Adaugam nuca macinata, faina amestecata cu praful de copt, esentele si coaja de lamaie....Citeste continuarea
Ciorba de curcan
Postat de: panacris in CiorbeCarnea se pune la fiert în 2 l. de apă rece. Când clocoteşte se spumează. Între timp ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se căleşte în puţin ulei şi apă,...Citeste continuarea
Coffee-Chocolate Crinkels
Postat de: madi_marin in PrajituriOuăle se mixează cu zahărul până îşi dublează volumul. Ciocolata se topeşte împreună cu untul sau margarina şi nessul într-un vas la foc mic amestecând...Citeste continuarea
Cozonacul lui Liberty
Postat de: gabrielaiancu in PrajituriPentru a prepara aluatul : 1. Folosind masina de facut paine, sau intr-un bol mare, daca doriti sa realizati cozonacul in intregime manual, amestecati faina cernuta, cu untul si galbenusurile...Citeste continuarea
Coq au vin
Postat de: Sidy in PuiIntr-un bol mai mare punem vinul, boabele de piper, ierburile, condimentele, legumele curatate si taiate, iar la sfarsit adaugam gaina transata. Lasam la marinat 24 de ore la rece. Carnea de porc...Citeste continuarea
Chocolate Crinkles
Postat de: Criss in PrajituriCiocolata se rupe in bucatele si se topeste la microunde sau pe baie de aburi impreuna cu untul. Se amesteca pana devine cremoasa. Se adauga zaharul peste ciocolata, apoi cele doua oua si...Citeste continuarea
Cozonacul mamei (2)
Postat de: diaconta in DulciuriDrojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, o lingura de faina si putin lapte caldut. Se lasa pana cand amestecul creste. Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si vanilia....Citeste continuarea
Caise caramelizate servite cu crema...
Postat de: mentasirozmarin in DulciuriPentru inceput, taiem caisele in jumatate, scoatem samburii si punem in mijlocul fiecarei jumatati de caisa cate o bucatica se unt si o jumatate de lingura de zahar brun. Le aranjam frumos intr-o...Citeste continuarea
Cozonacul maicutei mele
Postat de: Sidy in DulciuriDrojdia sfaramata se pune in 200 ml lapte caldut si 50 g zahar ,la dospit.Cand maiaua a crescut se framinta bine de tot toate ingredientele pentru aluat aproximativ o ora....Citeste continuarea
Chocolate Crinkles
Postat de: Corina33 in DulciuriSe freaca spuma ouale cu zaharul. Se topesc ciocolata si untul la microunde sau pe aburi si se lasa sa se raceasca, apoi se toarna peste oua amestecand continuu. Se incorporeaza si faina treptat,...Citeste continuarea
Craciun Fericit ,dragi Bucatarasi -...
Postat de: mitinita in PrajituriSe pune drojdia si zaharul in lapte si se pune deoparte 5 minute. Faina,ouale si coaja de portocala se pun intr-un bol adanc,la care se adauga drojdia cu lapte. Se framanta un...Citeste continuarea
Cornulete fragede cu dulceata de...
Postat de: gabrielaiancu in Prajituri1. Folosind mixerul sau masina de paine (eu prefer varianta a doua), amestecati la viteza medie, untul cu faina, pana cand obtineti o consistenta sfaramicioasa si omogena. Continuand la viteza...Citeste continuarea
Colacel cu nuca si miere de albine
Postat de: brunetica in DulciuriIntr-un bol cernem faina , adaugam un praf de sare . Drojdia o dizolvam in laptele cald si turnam peste faina, amestecam bine si incepem sa adaugam cele 2 linguri de zahar, nucsoara, 2 oua si...Citeste continuarea
Chec
Postat de: bylaura in PrajituriSe separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu uleiul turnat incet (ca pt maioneza), apoi se pune praful de copt stins in zeama de lamaie. Se bat albusurile spuma tare impreuna...Citeste continuarea
Curry de pui cu ghimbir si lapte de...
Postat de: Brindusa in PuiIncalzeste uleiul si pune ghimbirul si usturoiul. Amesteca putin. Adauga carnea si, la foc mare, caleste-l 2-3 minute. Adauga lemongrass si amesteca. Adauga prazul, sosul de peste, sosul de soia,...Citeste continuarea
Cupcakes cu dovleac pentru diabetici
Postat de: Brindusa in PrajituriBate untul putin cu mixerul, apoi adauga 1 ou. Amesteca bine. Daca nu se leaga, pune 1 lingura de amidon. Adauga si celalalt ou. Amesteca. Pune dovleacul, taiat bucati mici. Amesteca pana se...Citeste continuarea
Ciocolata de casa cu lapte condensat
Postat de: Brindusa in PrajituriPrajeste uscat alunele, in cuptor. Taie ciocolata mic. Intr-o tava mica (15 cm x 20 cm) pune folie de aluminiu, in asa fel incat sa depaseasca marginile. Amesteca ciocolata, laptele...Citeste continuarea
Chec zebra
Postat de: pusikmea in PrajituriMixam untul la temperatura camerei, pana devine spuma, adaugam apoi zaharul si mixam pana ce acestea nu se mai simte, apoi punem ouale unul cate unul, mixam pana se omogenizeaza compozitia....Citeste continuarea
Consommé de pui cu ciuperci...
Postat de: gabrielaiancu in SupeMod de preparare: 1. Intr-o oala mare, puneti la fiert, in 2-4 cani apa, aripile de pui si legumele curatate si taiate, si bouquet-ul garni. Din cand in cand, spumati supa folosind o paleta....Citeste continuarea
Caltabosi a la Pana
Postat de: panacris in Mezel de casaOrezul spalat se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert se spala si se strecoara . Limba, capul, ficatul, inima si plamanul se fierbe separat in apa cu sare, piper boabe. Dupa s/au...Citeste continuarea
Carnati a la Pana
Postat de: panacris in Mezel de casaCarnea de porc, slanina si soricul proaspat se da prin masina de tocat carne. Usturoiul se curata se bate in piulita, apoi se stoarce prin tifon, doar zeama obtinuta se pune in amestecul de carne....Citeste continuarea
Cartofi umpluţi
Postat de: anomisana in Aperitive / GarnituriSe fierb cartofii în coajă după ce mai întâi se spală. După ce se răcesc se curăţă de coajă, apoi se taie în două şi se scobesc cu grijă de o parte de...Citeste continuarea
Cozonac cu mac
Postat de: panacris in DulciuriAm pregatit aluatul la masina de paine, (dupa cum v-am spus, ajutorul nr. 1 in familie la aluaturile dospite!). Am pus ingredientele in urmatoarea ordine, laptele caldut, faina cernuta, sarea,...Citeste continuarea
Cozonac
Postat de: alldaycooking in DulciuriIntr-un castronel am pus 100 ml lapte caldut, 1 lingurita de fructoza si drojdia maruntita. Am presarat deasupra 2 linguri de faina si am lasat sa creasca aproximativ 15 minute (langa semineu, la...Citeste continuarea
Cartofi taranesti de post
Postat de: pusikmea in Mancaruri de postCuratam si spalam cartofii, ii taiem felii putin mai groase, nu ca pentru cartofi prajiti. Pisam usturoiul si-l amestecam cu uleiul, sare, piper si busuiocul. Dam cartofii prin acest...Citeste continuarea
Cupcakes umplute cu dulce de leche...
Postat de: Brindusa in PrajituriIncalzeste cuptorul la 190 C. Pregateste tavile de briose. Pune hartii in ele sau unge-le bine cu unt. Amesteca untul si zaharul cu mixerul, cam 2 minute. adauga ouale unul cate unul,...Citeste continuarea
Costita pe pat de varza dulce in...
Postat de: lia in PorcCostita portionata, o spalam si o lasam intr-o strecuratoare. Varza o dam pe razatoare sau o taiem “fideluta”, presaram sarea peste ea si o lasam deoparte. Curatam si spalam...Citeste continuarea
Cupcakes de Craciun
Postat de: Brindusa in PrajituriAmesteca untul si zaharul cu mixerul, pana rezulta o crema pufoasa. Adauga ouale, unul cate unul. Adauga vanilia, apoi praful de copt, cacao si faina, amestecand dupa fiecare. Adauga...Citeste continuarea
Ciorba a la grec de curcan
Postat de: Sidy in CiorbeCarnea cu oase o portionam si o dam la fiert in apa cu sare.Cand clocoteste scoatem spuma. Zarzavatul il curatam si il dam pe razatoarea cu gauri mari.Morcovul il calim in putin ulei ca sa dea o...Citeste continuarea
Cocktail de fructe de mare in wok
Postat de: ionix in Fructe de mareSe spala bine fructele de mare, se usuca cu niste servetele de bucatarie, se sareaza si pipereaza iar apoi se tavalesc prin faina. Daca aveti surimi in cocktailul de fructe de mare,...Citeste continuarea
Chiftelute de pui
Postat de: bitza in Aperitive / GarnituriCarnea de pui se toaca in robotul de bucatarie sau se trece prin masina de tocat carne. Se marunteste ardeiul, morcovul,ceapa si usturoiul in robot si se amesteca cu carnea tocata. Se adauga paine...Citeste continuarea
Creveti cu furnici in copac
Postat de: cristinne in Fructe de mareSe spala crevetii. Se trec ff repede printr-o ploaie de faina, cat sa ii pudreze usor la suprafata. Se pune un cub mai mare de unt la topit intr-o tigaie si se adauga 3, 4 catei de usturoi...Citeste continuarea
Cartofi cu sos de carne la cuptor
Postat de: ArianaBala in Pui-calim ceapa intr-o tigaie in care am incins o lingura de ulei. Cand aceasta s-a calit adaugam si morcovul si mai lasam cateva minute. Adaugam apoi si carnea tocata(eu am pus cam multa carne......Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu nuca
Postat de: Bunica in Mancaruri de postCiupercile se spala, se scot piciorusele si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. In fiecare palariuta se pune o picatura de ulei, un praf de sare, piper si o bucata miez de nuca. Tava...Citeste continuarea
Cartofi copti cu unt aromat
Postat de: Kadia80 in Aperitive / GarnituriCartofii spalati se impacheteaza in folie de aluminiu si se coc la cuptor pana se poate introduce cu usurinta furculita in ei. Untul se freaca cu usturoiul stors, marar, sare si piper. Dupa...Citeste continuarea
Ciorba de legume
Postat de: simo_brkic in CiorbeSe taie cubulete ceapa,morcovii ardeiul si se calesc intr o oala inalta apoi se adauga varza taiata la calit si cartofii taiati cuburi. Cand uleiul incepe sa se coloreze se adauga cartofii si...Citeste continuarea
Cornulete cu fructe...
Postat de: marieta in Prajituridin ingredientele pentru aluat se framanta un aluat care se lasa o ora la odihna. pentru umplutura se taie fructele marunt,si se amesteca cu celelalte ingrediente plus nuci sau migdale...Citeste continuarea
Cozonac ROZENKRANTZ
Postat de: pusikmea in DulciuriCaramelizam cele 8 linguri de zahar direct in oala in care vom face coconacul sau il putem carameliza intr-un ibric si apoi sa-l mutam intr-o tava, asa cum am facut eu, tapetam si peretii...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: rodicamaria in Aperitive / GarnituriSe amesteca toate ingredientele,inafara de ulei. Amestecul se toarna in forma de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se da la cuptorul incins,la foc mic.Se coace pana se rumeneste...Citeste continuarea
Cus-Cus
Postat de: rodicamaria in Mancaruri de postCus-cus se caleste in putin ulei si se da deoparte. Ceapa si morcovul se calesc in putin ulei,in alt vas, apoi se adauga un pahar cu apa,sare ,piper si se fierbe ,cu capacul pe oala,pana cand...Citeste continuarea


















