A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copanele pane cu pilaf de orez

Postat de: pusikmea in Pui

Spalam bine copanelele, dupa care le crestam din loc in loc. Din oua, faina, sare, piper pregatim un aluat asemanator cu cel de clatite. Condimentam copanelele, apoi le scufundam in aluat si le...Citeste continuarea

Cocktail Irish Creme

Postat de: oana_pisicutza16 in Cocktail

Se pun 3 parti amaretto, o parte baileys si 2 linguri de frisca lichida Citeste continuarea

Cocktail Bluegrenade

Postat de: oana_pisicutza16 in Cocktail

Intr-un pahar de cocktail se pune o parte blue curacao,2 parti rom, Sprite si la sfarsit se adauga siropul de grenadine Citeste continuarea

Ciocolatina cu blat de biscuiti

Postat de: adasev12 in Prajituri

Se pun intr-un castron mare biscuitii si piscoturile. Se adauga untul topit si laptele dulce si se amesteca bine cu mana (nu e nevoie de mixer sau robot), apoi se adauga esenta de rom, nuca si...Citeste continuarea

Coaste de porc cu miere si ghimbir

Postat de: alice_ciobanu in Porc

Astfel ca pentru a obtine aceste coaste suculente, trebuie mai intai sa puneti coastele intr-o cratita larga si sa puneti apa cat sa le cuprinda putin si pe deasupra.  Lasati pe foc pana...Citeste continuarea

Cheesecake "Bounty"

Postat de: cristinne in Torturi

Preparam blatul din biscuitii sfarmati si 100 de grame unt topit la microunde. Il punem in forma de prajitura si il dam la cuptor 10 minute pana devine crocant. Se auresc usor marginile...Citeste continuarea

Ciocolata calda pentru zile reci :P

Postat de: deyutzky in Bauturi

Ciocolata cu lapte si cea alba se topesc intr-un ibric, amestecand continuu. Dupa ce s-a topit toata ciocolata adaugam laptele treptat si continuam sa amestecam.  La sfarsit adaugam 2-3...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu costita afumata

Postat de: gurita_ta2005 in Ciorbe

Costita afumata se pune la foc, dupa ce da un clocot apa se arunca si se pune alta (asta e pentru cei care au probleme cu stomacul), se mai lasa 20 de minute sa fie aproape fiarta, se taie...Citeste continuarea

Clatite cu lapte condensat

Postat de: alinutzika in Dulciuri

Se pune intr-un vas laptele. Se adauga zaharul, laptele condensat si vanilia, apoi se amesteca bine cu telul de mamaliga. Se adauga treptat faina, pana compozitia se ingroasa, ramanand totusi...Citeste continuarea

Ciulama de pui cu ciuperci si...

Postat de: gurita_ta2005 in Pui

Bucatiile de pui se pun la fiert intr-o oala cu apa si vegeta sau sare. Intr-o tigaie se pun ciuperciile taiate bucati mici la calit. Separat in ceaun punem ceapa taiata marunt si morcovul ras,...Citeste continuarea

Chiftelute de pui la cuptor

Postat de: bylaura in Aperitive / Garnituri

Se curata/spala ceapa, usturoiul si patrunjelul si se toaca marunt. Morcovul se curata si se da pe razatoarea mica. Intr-un castron se amesteca carnea tocata cu legumele, oul, sarea si faina....Citeste continuarea

Cartofi cu kaizer la tavă

Postat de: anomisana in Mancaruri de legume

Am curăţat cartofii şi i-am tăiar felii destul de sibţiri. Am curăţat şi tăiat prazul rondele. Am tăiat kaizerul felii subţiri. Am pus aluminiu în tava de copt, am aşezat...Citeste continuarea

Cremsnit

Postat de: anomisana in Prajituri

Se amestecă zahărul cu amidonul, apoi se amestecă cu uăle bătute bine şi cu puţin lapte. Restul de lapte se pune la fiert într-o oală care nu lipeşte, cu un praf de sare. Când...Citeste continuarea

Cornulete cu migdale

Postat de: mena29 in Prajituri

Framantam din toate ingredientele un aluat. Aluatul trebuie sa fie asa ca o plastelina si nu trebuie sa se lipeasca de maini. La nevoie mai adaugam putina faina sau dupa caz 2-3 linguri de apa....Citeste continuarea

Cornulete cu rahat rosu:))

Postat de: mena29 in Dulciuri

Dezghetam aluatul foetaj si-l intindem pe un suport de lemn. Este indicat sa lucram cu aluatul foarte rece deoarece daca se incalzeste, il vom manevra mai greu, se va lipi de suportul de lemn si...Citeste continuarea

Ciocolata de casa in hainuta de...

Postat de: mena29 in Dulciuri

Intr-o craticioara punem la fiert pe foc mic apa si zaharul. Cand incepe sa fiarba mai lasam pe foc siropul 10 minute dupa care adaugam untul si amestecam bine pentru omogenizare. Dupa ce untul...Citeste continuarea

Ciorbă din cotlet de porc,...

Postat de: botcrina in Ciorbe

Se curăţă legumele şi se taie cubuleţe. La fel se procedează şi cu cartofii şi dovleacul. Tăiem carnea cubuleţe şi cârnaţul rondele. O jumătate dintr-un morcov o răzuim pe...Citeste continuarea

Cornulete

Postat de: eduard_09 in Prajituri

Se amesteca toate ingredinetele, se adauga faina treptat si framantam. Intindem o foaie, taiem tringhiuri, punem cate o bucata de rahat pe partea mai lata si invartim. Asezam in tava si...Citeste continuarea

Chiftelute gratinate

Postat de: miha in Pui

Mai intai vom prepara compozitia pentru chiftelute. Carnea o tocam, apoi o amestecam cu morcovul ras, usturoiul pisat, oul si salvia (eu am pus uscata). Condimentam cu sare si piper dupa gust....Citeste continuarea

Chec din albusuri cu cacao si nuca...

Postat de: ionela2682 in Prajituri

Peste albusurile batute spuma cu putina sare adaugam zaharul si zaharul vanilat,mixam pana se topeste zaharul -adaugam praful de copt si bicarbonatul de sodiu stinse cu putina zeama de lamaie...Citeste continuarea

Ciorba radauteana (2)

Postat de: carla27carla in Ciorbe

Pulpa de curcan se spala si se pune la fiert in apa. Se spumeaza . Cand e fiarta se scoate pe o farfurie si se taie bucatele. Morcovii, patrunjelul si telina se curata si se dau pe razatoarea cu...Citeste continuarea

Chec fondant de ciocolata

Postat de: CaroleCuisine in Prajituri

Inainte sa incepem,pregatim o cana de ceai si punem in ea stafidele.Le lasam sa se inmoaie si spre sfarsit le adaugam.  Incalzim cuptorul la 180 de grade.Topim untul si ciocolata neagra...Citeste continuarea

Cozonac tunat

Postat de: mimmi in Dulciuri

Punem drojdia in laptele cald si le amestecam,adaugand si 1 lingura de zahar si una de faina. Omogenizam si lasam sa creasca la cald cca 15 minute. Intr-un castron mare adaugam restul de...Citeste continuarea

Cartofi umpluti

Postat de: angyb in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata de coaja,se scobescin interior se pune sare si un pic de unt. Cartofii scobiti se pun intr-o tava unsa cu ulei. Separat se calesc ceapa si gogosarul.Se adauga apoi...Citeste continuarea

Cartofi taranesti

Postat de: Ubulika in Aperitive / Garnituri

Se fierb cartofii in coaja.Se lasa la racit,apoi se taie cubulete mici.(Eu i`am dat pe razatoare).Se bat ouale ca si la omleta,se amesteca cu smantana ,apoi cu cartofii.Se condimenteaza,se pune...Citeste continuarea

Chiftelute de peste

Postat de: jolygina in Pangasius

Punem fileul de pangasius in blender ,adaugam painea inmuiata,mararul,patrunjelul si ouale intregi dupa care amestecam bine pana se paseaza toate bine si se incorporeaza una cu alta . Cand sunt...Citeste continuarea

Crostata cu nutella

Postat de: caroline in Prajituri

Oul si galbenusurile se amesteca bine cu zaharul, apoi adaugam margarina,care trebuie sa fie la temperatura camerei si praful de copt. Se amesteca bine dupa care adaugam faina si se amesteca...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de vacuta

Postat de: MyFancyCake in Ciorbe

Taiem carnea in cubulete mici si o punem la fiert. Eu am fiert-o in "oala minune" timp de 40 de minute. Apoi adaugam ceapa, morcovul, pastarnacul si ardeiul. Fierbem 20 de minute,...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca si rahat

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Untura o topim pe baie de aburi(sa nu fie fierbinte.cand e topita o si luam de pe aburi) sau la microunde 10 secunde. Ouale(de la temperatura camerei) le batem spuma cu zaharul. Drojdia o...Citeste continuarea

Chiftele cu ou

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Cartofii i-am spalat bine si i-am pus la fiert. La fel am procedat cu morcovii. Cand au fiert ii trecem pe sub un jet de apa si ii lasam sa se raceasca, dupa care ii curatam si pasam cu furculita....Citeste continuarea

Ciorba cu perisoare

Postat de: mirela0911 in Ciorbe

Se curata legumele, morcovii si pastarnacul se dau pe razatoarea mare si se calesc putin in ulei. Se toarna apa si se lasa sa fiarba. Se adauga telina si ceapa intreaga sa fiarba si ele (dupa...Citeste continuarea

Ciorba de porc a la grec

Postat de: alinutzika in Ciorbe

Se toaca marunt toate legumele si se pun la calit in putin ulei, la foc mic. Cand sunt calite, se adauga carnea taiata bucatele mai mici, apoi se condimenteaza.Cand carnea prinde a se rumeni,...Citeste continuarea

Chisca

Postat de: sufletista in Mezel de casa

Orezul se spala si se scurge bine Intr-o oala se pune apa si cand incepe sa fiarba adaugam orezul si il lasam sa fiarba cca 5 minute. Il scurgem de apa si lasam sa se raceasca Fierbem...Citeste continuarea

Cozonac cu branza

Postat de: antici_gabytza in Dulciuri

Cernem faina, facem o gaura in mijloc si adaugam praful de sare, drojdia si putin lapte. Amestecam si lasam la dospit 15 min. Adaugam si restul de ingrediente si framantam (daca este nevoie se mai...Citeste continuarea

Cozonac cu rahat si stafide

Postat de: mimmi in Dulciuri

Punem drojdia in laptele cald si le amestecam,adaugand si 1 lingura de zahar si una de faina. Omogenizam si lasam sa creasca la cald cca 15 minute. Intr-un castron mare adaugam restul de...Citeste continuarea

Ciorba de vacuta

Postat de: gurita_ta2005 in Ciorbe

Se pune rasolul de vita la fiert intr-o oala cu apa (in functie de cat doreste fiecare sa faca). Legumele se taie marunt sau se dau pe razatoare si se calesc cu putin ulei. Dupa ce s-a fiert...Citeste continuarea

Creveti cu cartofi si busuioc

Postat de: radu_popovici in Fructe de mare

Se sareaza si se pipereaza crevetii. Se adauga usturoi, suc de lamaie si vin si se amesteca bine. Se lasa la marinat 30 de minute. Se amesteca cele doua tipuri de boia. Intre timp se pun...Citeste continuarea

Cotlet de porc in sos de rodii

Postat de: Sidy in Porc

Cotlet se taie felii , apoi se sterge cu servete din hartie, pentru a ramane uscat. Condimentam feliile de cotlet si le dam la rece pentru o ora. Topim untul in tigaia ceramica si prajim...Citeste continuarea

Cozonac

Postat de: Mihaela11_jo in Prajituri

Faina se cerne si se pune intr-un lighean de bucatarie; se amesteca bine cu drojdia uscata. Se bat albusurile de ou spuma cu un praf de sare. Se framanta faina cu galbenusurile,zaharul,coaja de...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Se pune drojdia cu 100ml lapte cald si cu 2 linguri faina, se amesteca bine si se lasa la dospit. Zaharul se amesteca cu galbenusurile, se freaca spuma si se adauga laptele caldut, putin cate...Citeste continuarea

Crumble cu zmeura

Postat de: miha in Prajituri

Intr-un castron amestecam faina cu un praf de sare, zaharul si migdalele macinate. Adaugam untul rece taiat cubulete si cu varful degetelor amestecam pana obtinem un aluat ca niste firimituri....Citeste continuarea

Ciorba de pui cu orez si zeama de...

Postat de: pusikmea in Ciorbe

Spalam bine puiul, dupa care il transam in bucati mici si-l punem la fiert in apa rece. Spumam de cate ori este nevoie. Cand nu se mai formeaza spuma, punem legumele date pe razatoare sau...Citeste continuarea

Carnati ca la Moldova

Postat de: carla27carla in Mezel de casa

Carnea de porc se toaca cu masina de tocat si apoi se toaca carnea de vita, se amesteca. Se adauga usturoiul pisat, sare si piper dupa gust, boia de ardei iute si enibahar macinat. Matele porcului...Citeste continuarea

Cataif cu frisca

Postat de: panacris in Dulciuri

Se unge o tava cu un strat  de unt. Se aseaza fideaua, intr/un strat mai gros, ca si o foaie de prajitura! Tava se pune in cuptorul, preincins, la foc moderat cca. 10 minute, pana se...Citeste continuarea

Cozze gratinate si crostoni cu vongole

Postat de: caroline in Fructe de mare

COZZE GRATINATE : Se iau si se curata bine coaja de la cozze. Intr-o oala se pune apa cu sare si se pune la fiert. Se adauga cozze si se lasa la fiert pina se deschid, circa 2 minute. Se...Citeste continuarea

Cornulete cu untura

Postat de: gaby_d in Prajituri

Amestecati cu mana toate ingredientele si framantati un aluat pe catre-l adunati intr-o bila pe care-o acoperiti cu folie alimentara si-o dati la rece pentru o zi.(aceasta este secretul unui...Citeste continuarea

Carnati de porc

Postat de: burdulea56 in Mezel de casa

Toate ingredientele se amesteca, se framanta bine, apoi cu ajutorul carnatarului, se umplu matele cu compozitia obtinuta. Se lasa carnatii la scurs pe o bara de lemn curata 24 de ore, apoi se...Citeste continuarea

Cozonac cu rahat colorat

Postat de: mamaieelena in Dulciuri

Faina se cerne intr-un lighean de plastic, drojdia se desface in 100 ml lapte caldut, ouale se bat bine cu sarea. Restul de lapte se pune la fiert sa se incalzeasca un pic mai mult si se poate...Citeste continuarea

Ciorba de pui a la grec

Postat de: ela in Ciorbe

Spalam pieptul de pu, il taiem bucati mici si il punem la fiert in apa cu sare si putina vegeta de pui,vreo 15minute. Intre timp curatam ceapa,morcovii si ardeii si le taiem marunt,apoi le...Citeste continuarea

Ciorba cu oase afumate

Postat de: ela in Ciorbe

Oasele le taiem bucati mai mici si le lasam in apa de pe o zi pe alta. Le punem in apa pe foc si lasam sa dea cateva clocote, aruncam apa, trecem oasele printr-un jet de apa calduta. Curatam...Citeste continuarea