A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cartofi umpluti cu oua ochiuri

Postat de: pusikmea in Aperitive / Garnituri

 Spalam cartofii foarte binein jet de apa rece, dupa care ii punem la fiert. Ii lasam pana cand intra fruculita in ei ( nu trebuie sa se fiarba foarte bine, pentru ca urmeaza sa-i bagam la...Citeste continuarea

Coltunasi cu magiun de prune

Postat de: Sidy in Dulciuri

Se face un aluat potrivit de moale, ca si cel pentru taiteii de casa, din faina, oua si 200 ml apa.Se framanta bine, apoi se lasa sa se odihneasca 10 minute, pina beti o cafeluta. Cu...Citeste continuarea

Carnati de casa

Postat de: mihaelab in Mancaruri cu carne

Carnea de porc o tocam dupa care o punem intr-un lighean mai mare.La fel procedam si cu cea de vita dupa care o punem peste cealalta in lighean. Usturoiul il curatam ,il pasam si il punem peste...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu zeama de...

Postat de: Ina in Ciorbe

     Cum se prepara Ciorba de perisoare cu zeama de varza murata reteta traditionala Perisoare : Spalam orezul si-l scurgem bine de apa, apoi punem intr-un castron toate...Citeste continuarea

Cartofi Frantuzesti

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Cartofii se pun la fiert in coaja cu apa si sare.Cand sunt gata se scurg de apa si se curata de coaja,dupa care se taie rondele.Tava se unge cu unt si se aseaza rondelele de cartofi.Intr-un...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

  Punem ouale intr-un castron,le batem bine,adaugam laptele si cele 5 linguri de zahar.Pe o farfurie punem 2 linguri de stafide inmuiate in rom,dupa care se adauga in compozitie,adaugam si...Citeste continuarea

Carne de vacuta cu orez

Postat de: mihaelar63 in Vita

 Legumele se curata si se spala .  Carnea si morcovii cuburi sarati  cu apa cat sa fie acoperiti se fierb in oala sub presiune 30 min . Prajiti usor ceapa tocata impreuna cu...Citeste continuarea

Crema pasticera (pasticerilor)

Postat de: simo_brkic in Prajituri

Amestecam bine galbenusurile cu zaharul,faina ,coaja de lamaie, sarea  (putina ,un varf) si foarte incet adaugam laptele.Lasam pe foc mic lent,amestecand mereu pana la obtinerea unei creme...Citeste continuarea

Crema de ciocolata Raffaello

Postat de: miha in Dulciuri

Intocmai ca si surata ei mulatra :)) este destul de consistenta si nu o poti manca pe toata o data, asa ca sigur mai ramane si pentru vreo prajitura. ;) Punem untul intr-un vas si-l topim...Citeste continuarea

Chifle integrale cu patru feluri de...

Postat de: lia in Piine

Adaugam ingredientele in masina de paine, exact in ordinea enumerata mai sus. Setam pt framantare si dospire. Cand aluatul este gata, il scoatem pe planseta de lucru, unsa cu putin ulei si...Citeste continuarea

Chiftelute marinate cu taitei de orez

Postat de: lia in Porc

Pentru chiftelute , inmuiem felia de paine in apa, o stoarcem bine, apoi o dam pe razatoarea mare. Morcovul spalat si curatat il dam prin razatoarea mica. Ceapa si usturoiul le tocam marunt....Citeste continuarea

Ciorba saseasca cu hrean

Postat de: MyFancyCake in Ciorbe

Fierbem carnea de porc si cand este aproape gata adaugam morcovul ras pe razatoarea mica si ceapa taiata cubulete. Fierbem 15 minute apoi adaugam si cuburile de cartofi. Adaugam sare dupa gust....Citeste continuarea

Ciorbita de praz cu cartofi

Postat de: Sidy in Ciorbe

Curatam prazul, il spalam si apoi il taiem marunt. Curatam cartofii si ii taiem cubulete Morcovul dupa ce l-am curatat il radem pe razatoarea cu gauri mici. Usturoiul curatat il tocam...Citeste continuarea

Ciuperci in crusta de cascaval

Postat de: MyFancyCake in Mancaruri de legume

Spalam ciupercile si le asezam in 2 tigaite de lut. La fel de bune sunt si vasele de yena. Peste ciuperci adaugam ulei de masline si sare Zdrobim usturoil si il amestecam cu ciupercile....Citeste continuarea

Clatite cu mere si crema de...

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Topim untul pe baie de aburi sau la microunde 15 secunde. Merele le curatam de coaja si le dam pe razatoare. Intr-un bol punem albusurile de ou . Le mixam spuma impreuna cu zaharul....Citeste continuarea

Cocktail vodka & piersici

Postat de: Retetegg in Cocktail

Combinam vodka si nectarul de piersici, amestecam putin apoi adaugam gheata si felii de lime. Hai noroc!! :)) Citeste continuarea

Copanele in punga la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in Pui

Copanelele le spalam bine sub jetul de apa calda. Incepem sa ne pregatim baitul. Curatam ceapa ,o spalam si o taiem bucatele potrivite. Ardeiul rosu si galben il taiem fasii subtiri....Citeste continuarea

Chifle cu busuioc si patrunjel

Postat de: mimmi in Piine

Drojdia o amestecam cu zaharul si apa calduta, o lasam la dospit 10 minute. Cernem faina intr-un bol, in mijloc punem maiaua, pe margini punem untul, busuiocul si patrunjelul, sarea. Framantam un...Citeste continuarea

Chiftelute la cuptor

Postat de: timea in Aperitive / Garnituri

Cartofii curatati si spalati ii dam prin razatoarea mica si ii stoarcem bine. Morcovii la fel ii dam prin razatoarea mica. Ceapa si usturoiul le tocam marunt. Punem toate peste carnea tocata,...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu tarhon

Postat de: pusikmea in Ciorbe

Spalam si curatam legumele de coaja. Punem cele 2 linguri de ulei intr-o cratita, peste care adaugam ceapa tocata marunt si o lasam sa se caleasca foarte putin, adaugam apoi morcovul taiat...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu carnaciori

Postat de: bylaura in Aperitive / Garnituri

Se curata cartofii si se feliaza la dimensiunile dorite. Ceapa se taie rondele sau solzisori, iar ardeiul se taie fasii subtiri. In tava se pune uleiul si se tapeteaza cu putin pesmet dupa care se...Citeste continuarea

Ciorba alba de dovlecei

Postat de: krinakrina in Ciorbe

Se curata dovleceii de coaja si se taie cuburi (daca sunt maturi si au seminte, se scot dupa putinta...). Se taie ceapa, morcovul, telina si se pun la fiert. Dupa 15 minute se adauga dovleceii...Citeste continuarea

Chiftele din carne de porc

Postat de: mamaieelena in Porc

Carnea se toaca impreuna cu cartoful curatat si ceapa la fel. Felia de paine se pune la inmuiat in apa rece si apoi se stoarce si se pune in bol peste carne. Toate ingredientele se amesteca bine,...Citeste continuarea

Chiftelute marinate cu piure

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Chiftelutele deja prajite le punem in ceaun, punem pasta de tomate, apa si condimentele. Adaugam pe parcurs vinul rosu si lasam sa dea un clocot. Usturoiul se striveste si se pune intreg,...Citeste continuarea

Chiftele

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Pregatim intr-un vas carnea tocata, impreuna cu oul, cartoful ras si scurs si painea inmuiata in lapte si de asemenea stoarsa (fara coaja). Morcovul ras si ceapa taiata fin se pun la calit putin....Citeste continuarea

Cocktail de rodii si menta

Postat de: adasev12 in Cocktail

Tuica se amestecva cu sucul de la lamaie si siropul de menta, apoi se adauga mierea si se lasa pe foc pana se infierbanta bine si se topeste mierea. Se da la rece. Se  adauga apa minerala si...Citeste continuarea

Cozonacei cu nuca si gem de cirese...

Postat de: adasev12 in Dulciuri

initai vroiam sa faca un aluat sarat..dar mi-a venit apoi brusc pofta de cozonac... deci...drojdia se lasa la cald putin apoi se dizolva intr-un pahar  pe jumatate  cu lapte caldut si...Citeste continuarea

Crema de ciocolata

Postat de: miha in Dulciuri

Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Omogenizam  si adaugam cele 2 galbenusuri. Amestecam bine si lasam sa se raceasca. Mascarpone il mixam...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: gurita_ta2005 in Ciorbe

Curatam legumele, morcovul il taiem rondele, ceapa taiata fina, patrunjelul il dam pe razatoarea mica si le punem pe toate la calit impreuna cu gogosarul taiat cubulete. Se adauga in oala plina cu...Citeste continuarea

Coaste de porc caramelizate

Postat de: luminita20_2006 in Porc

Carnea se spala apoi se infinge in ea cuisoare.Topim untul, adaugam rozmarinul pisat, usturoiul zdrobit, sarea si piperul.  Cu acest amestec se unge carnea si se da la rece 30 min. Dupa care...Citeste continuarea

Chec cu crema de lapte

Postat de: crissy in Prajituri

Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat albusurile spuma,se adauga zaharul,apoi se amesteca cu o lingura pana se omogenizeaza putin.Se dizolva intr-o cana praful de copt cu o lingura zeama de...Citeste continuarea

Carnaciori in aluat

Postat de: postavaru in Aperitive / Garnituri

Aluatul se lasa sa se dezghete la temperatura camerei. Incingem bine cuptorul. Se pudreaza planul de lucru cu putina faina si se intinde foaia de aluat. Se taie patratele, cu un cutit bine...Citeste continuarea

Chec din albusuri, cu cacao si nuca

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Batem albusurile cu putina sare pana capata volum. Adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat si batem pana la diluarea completa a cristalelor. Adaugam faina si amidonul iar apoi...Citeste continuarea

Curcan cu sampanie, mazare si piure...

Postat de: alldaycooking in Mancaruri cu carne

Am desfacut cu grija pielita ce acoperea pulpa de curcan, fara a o desprinde complet. Sub pielita am introdus bucatele de unt amestecat cu piper alb si patrunjel verde taiat marunt. Aam asezat...Citeste continuarea

Cozonac cu mac

Postat de: mamaieelena in Dulciuri

Laptele se pune sa se incalzeasca usor si din el se ia 50ml pentru dizolvarea drojdiei.In lapte eu am pus mirodeniile si zaharul,in galbenusuri eu am pus uleiul si am amestecat. Am pus in faina...Citeste continuarea

Coji de cartofi la cuptor

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Se curata cartofii de coaja, putin mai gros,sa nu fie doar coaja subtire:))),se spala foarte foarte bine si se pun in tava de cuptor.Le stropim cu ulei de masline ,sare si piper si le lasam 15 min...Citeste continuarea

Clatite cu dulceata de visine

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

  Punem  faina,ouale,1 pahar apa minerala,esentele si le amestecam. Se adauga coaja rasa de lamaie si portocala,1 pahar de lapte si 1 lingura ulei. Cand se face o pasta moale...Citeste continuarea

Corăbioare de vinete la cuptor

Postat de: anomisana in Pui

Pulpele  se dezosează şi se curăţă de pieliţe şi tendoane, apoi se taie cuburi şi se amestecă cu oregano, sare, piper, boia şi un strop de ulei, după care se lasă la odihnit...Citeste continuarea

Conopidă gratinată la cuptor

Postat de: anomisana in Mancaruri cu carne

Conopida se desface bucheţele, se curăţă şi se spală, apoi se fierbe în aburi. Cartofii se spală şi se fierb în coajă, apoi se lasă la răcit şi se curăţă de coajă,...Citeste continuarea

Ciorbă de burtă

Postat de: madi_marin in Ciorbe

Punem oasele spălate la fiert . Dupa 30 de minute adăugam şi burta împreună cu 1 morcov intreg, ceapa întreagă, ţelina şi rădăcina de pătrunjel la fel. Celălalt morcov...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: miremirc in Aperitive / Garnituri

  Spalam bine ciupercile, apoi scoatem cozile si le taiem marunt. Ceapa o curatam si o taiem marunt. O calim in ulei incins 1 minut, adaugam coditele de ciuperci taiate si lasam pe foc...Citeste continuarea

Cartofi cu smantana

Postat de: miremirc in Mancaruri de legume

  Curatam ceapa, o taiem marunt si o calim in ulei 1-2 minute; separat dizolvam faina in apa rece , amestecand ca sa nu se formeze cocoloase si o turnam peste ceapa calita. Daca sosul alb...Citeste continuarea

Clatite cu nuca si inghetata

Postat de: mihaelar63 in Dulciuri

Preparati aluatul de clatite amestecand cu un tel ingredientele lichide mai intai, ouale le frecati cu drojdia, diluati cu lapte si apa minerala, adaugati sarea, coaja de lamaie, uleiul...Citeste continuarea

Chifle topitoare..:))

Postat de: alinutzika in Piine

Eu am facut la masina de paine aluatul. Daca nu aveti masina, framanti aluatul cu mana, pana se desprinde de pe degete. Lasati-l la dospit 1-2 ore (depinde de caldura camerei). Pe masa unsa cu...Citeste continuarea

Ciorba de legume

Postat de: deyutzky in Ciorbe

Taiem toate legumele in cubulete mici. Punem la fiert ceapa, morcovul si ardeiul. Cand acestea sunt pe jumatate fierte adaugam dovlecelul, cartofii si 2-3 linguri de zarzavat si lasam la fiert....Citeste continuarea

Cornulete cu unt

Postat de: deliciousflavours in Aperitive / Garnituri

Incalzim putin laptele, sa fie caldut, adaugam zaharul si amestecam putin, dupa care punem si drojdia sfaramata. Lasam sa creasca aproximativ 10 minute, apoi punem jumatate din cantitate peste...Citeste continuarea

Cornulete

Postat de: Ana_Maria269 in Dulciuri

Se freaca oul cu zaharul spuma. Se adauga untura la temperatura camerei, praful de copt stins in doua linguri de otet si 100 g de apa rece. Se adauga faina, se framanta si se da pentru o ora la...Citeste continuarea

Chec fondant de ciocolata, banane...

Postat de: CaroleCuisine in Prajituri

Topim pe bain marie ciocolata impreuna cu untul. Spargem ouale, separam galbusurile de albusuri. Batem galbenusurile cu zahar pana devin ca o crema. Apoi batem albusurile pana devin spuma,...Citeste continuarea

Cannelloni cu branza

Postat de: Julie in Cannelloni

Crema de branza Se paseaza branza, se adauga sunca taiata cuburi mici, patrunjelul tocat marunt si se asezoneaza cu piper. (In crema de branza mai pot fi adaugate ceapa verde sau ciuperci,...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca

Postat de: sufletista in Dulciuri

ALUAT: Drojdia se desface cu putin lapte caldut si 1 lingura zahar. Se lasa 15 minute sa se odihneasca. Adaugam si restul ingredientelor si framantam un aluat elastic care nu se lipeste de...Citeste continuarea